reviews iki Travels, ervaringen van onze reizigers

Wij zijn heel blij dat we via Iki Travel geboekt hebben. We zijn nu op plekken geweest die we anders niet gevonden zouden hebben. Ook alle tips en kaartjes waren heel fijn en handig en de accommodaties goed afwisselend (traditioneel en ‘Westers’j. Het was een waanzinnige reis. Een echte Japan ervaring. Enige misschien dat in Kiso Fukushima niet veel te beleven was. Je hebt het dorpje snel gezien. Wij zijn uiteindelijk met een bus de bergen in gegaan.

Marije

review mei 2019, Japan

Goed gevulde reismap met kaarten die soms beter zijn als bij de lokale toerist info. De lokale agent was bereid om een concert ticket te regelen wat vanuit Europa zo goed als onmogelijk was. De Ryokans en homestay waren bijzondere mensen

Machiel

review maart 2019, Japan

Met mijn vader van 80 heb ik twee weken door Japan gereisd en veel steden aangedaan. Alles was tot in de details geregeld door IKI. Hierdoor hebben we een prachtige, ontspannen reis gehad.

Kay en Theo

review januari 2019, Japan

Dankjewel Nadia van Iki Travels voor het zo goed op maat verzorgen van onze onvergetelijke reis naar Zuid-Korea en Japan. Hoogtepunt vonden we het gezamenlijk met de Japanners herdenken van de bom op Hiroshima, op 6 augustus, 70 jaar geleden. Bijzonder indrukwekkend……
Enkele details ter verbetering:
– Informatiemap in Zuid Korea ging bijna alleen over eten.
– Informatiemap in Japan erg uitgebreid (heel goed). Maar ter plekke eigenlijk te weinig tijd om het goed door te kunnen nemen; wellicht beter om hier in Nederland vooraf al over te kunnen beschikken.
– We hebben per mail contact gehad met de agent in Japan omdat in de documentatie stond dat we voor 8 uur s’avonds moesten inchecken in ons huisje in Kyoto. We zijn vriendelijk en goed geholpen, eindtijd inchecken bleek op een misverstand te berusten.
– De mensen van het B&B in Tsumago waren onpersoonlijk en onvriendelijk en leken ons te ontwijken. Ze lieten zich nauwelijks zien en waren bij vertrek nergens te bekennen. Maar op zich was de kwaliteit voldoende (just about).
– Accommodatie qua service en comfort in Matsumoto erg goed.
– Ryokan in Yudanaka was het meest plezierig en comfortabel. Ontzettend gastvrij en vriendelijk personeel; twee keer heerlijk gedineerd.
– Een enkele keer was het reisschema erg (te) krap.

Peter

review augustus 2018, Zuid-Korea en Japan

Eind vorig jaar een lange reis naar Japan gemaakt. In eerste instantie voor het bewandelen van de 88-tempelroute(zelfstandig). Voor adviezen, tickets en gedeeltelijke planning vooraf een afspraak gemaakt bij Ikitravel.
Heel goede adviezen, en de geboekte zaken zoals vooraf een wandeling van kumano-kodo-trail, waren heel fijn en ook heel goed geregeld.
Bij volgende reizen naar dat deel van de wereld zou ik zeker weer gebruik maken van expertise van Ikitravel . Voor mij een 9!

Erica

review oktober-december 2017, Japan

Het Hotel Kairo in Shodoshima is een echt heel goed meegevallen. Mooie locatie, mooie kamers en zalig eten.
Andere hotels ( Okayama bijvoorbeeld) waren niet persee gezellig maar wel goed gelegen om bij aankomst en bij vertrek geen tijd te verliezen in extra verplaatsingen. Dit was op praktisch vlak dus een goede keuze.
Er zijn geen hotels waar we slechte ervaringen mee hadden.
Het huisje in Kyoto was een zalige verblijfplaats en gaf ons met 3 personen wat meer ruimte en privacy vergeleken met de hotelkamers voor 3 personen. Een aanrader dus !

Osaka was onze favoriet en mochten wij de reis opnieuw doen, dan hadden we daar een dag langer verbleven.
Okayama is ook een zalige plek ! Ik ben er de laatste dag nog naar teruggekeerd om inkopen voor vertrek te doen.
In kyoto merkten we dat het heel druk was en daardoor aanschuiven was bij bezichtigingen. Deze stad zouden we in de toekomst niet meer in het plaatselijke hoogseizoen bezoeken.

Patricia

review april 2018, Japan

Heb een fantastische reis gehad! Hartstikke bedankt allemaal

Corine

review maart 2018, Japan

In het algemeen was de reis super. Vooral het verblijf in jullie huisje in Kyoto was top. maar de reis was heel hectisch. ik had achteraf gezien misschien 1 of plaatsen minder willen bezoeken maar iets langer.

Peter

review februari 2018, Japan

Mijn zoons en ik zijn weer thuis van onze reis door Japan en we willen je laten weten dat de reis door jullie uitstekend was georganiseerd. Alles liep op rolletjes. We hebben genoten. Dank daarvoor.

Eén aanvulling: we ontdekten dat de hotels in Tokyo een shuttle bus naar het vliegveld hebben, die je bij de receptie van je hotel kunt  boeken. De bus brengt je van je hotel voor 3100 yen snel en comfortabel naar het vliegveld Narita. Goed voor anderen om te weten.

Cees

review december 2017, Japan

heel tevreden over de minshuku’s (voornamelijk dan Nikko en Yudanaka). Ook de hotels heel goed. Het ontbijt in Osaka vonden wij persoonlijk iets minder.

In het transportschema was een fout geslopen. Op 31 oktober staat er voor het vervoer van Kyoto naar Osaka JR pass, terwijl de pass, die op 21 oktober startte, slechts 1 week geldig was.

Robert

review oktober 2017, Japan

Weer terug in Nederland wil ik u informeren over onze ervaring met Vietnam.
Alles was goed geregeld en alles klopte. De reis was boven verwachting.
De gidsen met name die in Hanoi waren uitstekend en ik zou het fijn vinden als u dit wil overbrengen naar uw agent ter plaatse.
Ik heb twee punten van aandacht nl:
Op de kamers voor 3 personen bleek er in op een hotel na  een soort campingbedje(slechte dunne matras/te  weinig ruimte) bijgeschoven te zijn en dit is voor een volwassen persoon niet te doen.
In Phan tiet was er alleen westers eten te verkrijgen in het hotel. Voor de Aziatisch keuken moesten wij ergens anders heen maar dit bracht kosten met zich mee die niet gecompenseerd werden door het hotel.

Theodorus

review maart 2017, Vietnam

Het verblijf in ryokans is ons erg goed bevallen. De uitgebreide informatiemap was meer dan voldoende om overal zonder problemen onze weg te kunnen vinden.

Yolanda

review februari 2018, Japan

Geweldige reis gemaakt in Japan in oktober 2017. Alles goed georganiseerd en veel suggesties en tips in reismap. Eigen huisje in Kyoto een aanrader. Veel bezienswaardigheden op loopafstand. In Hiroshima fietsen (e-bike)gehuurd. Goed te doen en iedereen houdt rekening met elkaar. Auto rijden ook leuke ervaring. Mooie trip gemaakt op Noto eiland en rijden op GPS (telefoonnummer intoetsen) ging perfect. Overnachten in ryokans en minshuku bijzonder met heerlijke heetwaterbaden en prachtig opgemaakte maaltijden. In Tokyo helaas veel regen, waardoor wij een aantal plannen gewijzigd hebben, maar des te meer een reden om weer een keer terug te gaan. Japanners zijn zeer behulpzaam en als je een paar woorden Japans leert is het ijs snel gebroken. Kortom, wij hebben genoten!

Bianca en Ruud

review oktober 2017, Japan

We hebben een boeiende reis gehad, die perfect georganiseerd was. Het onthaal en de begeleiding van Iki en de lokale agent ter plaatse waren zeer professioneel. Houden zo!

Bruno

review oktober-november 2017, Japan

We zijn uitermate tevreden over het advies over en de organisatie van de reis. Tot in detail was alles voorbereid, waardoor het reizen een fluitje van een cent was.
Een aandachtspunt is dat we na 11 uur vliegen en 3 uur in een taxi naar onze eerste bestemming (Ohara), graag even een tukje hadden gedaan. Dit was echter niet mogelijk. We mochten de kamer nog niet in.

Henk en Angelique

review oktober 2017, Japan

Het programma was zeker goed gevuld, wij hebben ons ook af en toe afgevraagd of we niet teveel wilden doen en niet te lang zijn gebleven maar dat blijft altijd een kwestie van balans zoeken…
Wij waren toch een beetje teleurgesteld in Naoshima en twee nachten waren misschien toch teveel. Overdag is er genoeg te doen maar s’avonds was het gewoon uitgestorven. Wij zijn ook twee avonden naar hetzelfde restaurant gegaan omdat andere twee in het dorp dicht waren. De accommodatie is op zich netjes en ruim maar behalve de introductie krijg je van de eigenaar totaal geen aandacht. In het restaurant waar wij ontbijt kregen waren we ook heel kortaf en onvriendelijk behandeld na de vraag of wij ontbijt half uur eerder konden krijgen ivm de terugreis naar het vasteland. In ons geval was het geluk bij ongeluk dat we er 2 nachten verbleven omdat op de eerste dag, dinsdag 19 september er een maintenance day was en alle musea behalve Benesse house dicht waren. Anders zou een 1 nacht of een dagtrip ook prima zijn!

Voor wat betreft de hotels hebben wij ook een aantal opmerkingen:
-hotel in Kanazawa is prachtig maar niet geschikt voor toeristen, de kamer is zo klein dat er niet eens twee koffers opengeklapt kunnen liggen. Verder voel je aan alles dat je een vreemde eend bent…ons verzoek aan de receptie om een restaurant voor ons te reserveren was ook vriendelijk geweigerd zonder andere suggestie te geven o.i.d.
-hotel in Osaka had ook echt een heel kleine kamer!!!
-wij waren heel blij met ons huisje in Kyoto!!! 🙂

Monika

review september 2017, Japan

Wij vonden de Ryokans fantastisch en het eten fenomenaal. Het treinschema was zeer duidelijk en makkelijk te vinden. Het vooruit versturen van de bagage was heel erg makkelijk alleen om het naar het “geisha” huisje in Kyoto te sturen was wat moeilijker. Uiteindelijk hebben we het naar de lokale agent gestuurd en die hebben het gebracht. Top service! Al met al een fantastische reis en super geregeld.
Aanrader de fietstour in Kyoto en ook de sushi workshop was erg leuk.

Gerdien

review juli 2017, Japan

Geweldige reis, mooie balans tussen traditioneel en modern. Uniek land, en dankzij IKI ook een unieke ervaring. Geweldige aandacht voor detail in de informatie mappen, en in de grote steden steeds hotels op slimme plekken vanwaar je steeds snel bij de highlights bent!. Bedankt!

Dennis

review juli 2017, Japan

Dank Iki travels voor de geweldige reis naar Japan. De communicatie en behulpzaamheid voor de reis, de informatie en suggesties tijdens de reis. Wij ervoeren een persoonlijke benadering waardoor de op maat gemaakte reis goed paste bij hoe wij op vakantie willen gaan.

Donald

review juli 2017, Japan

We vonden het een geweldige reis en zijn zeer tevreden over de organisatie ervan. Moest ik een Japanner zijn, ik zou zeggen dat het één van de drie beste reizen is die ik ooit heb gemaakt.

Erwin

review juli 2017, Japan

We zijn weer terug uit Japan. Echt een superreis, het was geweldig, heel veel gezien, echt alles was top.
Ons huisje in Kyoto, echt een tophuisje, de Kumano Kodo, zwaar met perfecte adressen voor de overnachting, lieve mensen en super eten. Ook Benesse House op het eiland, fietsen gehuurd, veel kunst gezien. Dan naar Hiroshima, hotel op prima locatie, daarna Takayama, Kanazawa en Tokyo.
Autohuur was prima, Japanse TomTom werkt super, zelf nog een mooi route uitgezocht door natuur met sneeuw, bergen, watervallen en zo naar Kanazawa gereden
En natuurlijk de treinen, werkt allemaal en vooral op tijd. Ook de metro in Tokyo, is vrij simpel en makkelijk door de hele stad te reizen.
Maar één probleem meegemaakt met de trein. We hadden op 9 juni ruim 20 minuten vertraging met de trein van Kii Katsuura naar Shin Osaka. Daardoor misten we de trein van 13.09 van Shin Osaka naar Okayama. Dat kwam ons duur te staan. De conducteur in de vertraagde trein, heeft nog wel op onze kaartjes de vertraging aangegeven met tekst en een persoonlijk stempeltje, maar we moesten toch een nieuwe tickets  kopen en betaalden daarvoor maar liefst 12,460 Yen. Echt absurd.

Pieter

review juni 2017, Japan

Wij hebben een mooie reis gehad, maar ook enkele kritiekpuntjes.
De heenreis was best spannend. De overstaptijd was slechts een uur en was veel en veel te kort waardoor we bijna het vliegtuig hadden gemist.
Het is erg vreemd om een auto in te leveren en dan helemaal geen bewijs te krijgen dat je deze hebt ingeleverd. Ook niet na het vragen van een soort van document.
We hebben de informatie gemist dat de week na de gouden week in Japan de scholen op schoolreisje gaan. We hebben nog nooit zoveel schoolkinderen in Nara bij elkaar gezien als daar, Misschien was het beter geweest als we een weekje laten waren gegaan
Wij vinden het begrijpelijk dat restauratie van gebouwen nodig is. Dat zal dan ook vaak resulteren in een situatie dat deze niet bezocht kunnen worden. Daar kunt u als reisorganisatie helemaal niets aan doen. Wat wel erg jammer is dat u ons niet geïnformeerd heeft dat een drietal tempels in Japan niet te bezichtigen zijn. Erg jammer zeker als je er een stuk voor hebt omgereden.

Herman

review mei 2017, Japan

Waren zeer verbaasd over het plastic servies, het onbijt viel over het algemeen erg tegen. Super was het feit dat je overal kon wassen. Ik zou als ik jullie was dit duidelijker vermelden want dit is echt een pre.
Verder hadden we een homestay geboekt. Een hele bijzondere leuke indrukwekkende ervaring, alleen was ik in de veronderstelling dat ik ging mee helpen daar en vervolgens ging koken. Dit is helaas beide nier gebeurt. Maar de ervaring verder was super de mensen hadden echt een heel leuk programma bedacht.
Zo.n volledige infomap hebben we nog nooit gehad ergens

Ruud

review april 2017, Japan

Na een zeer geslaagde reis in Japan nog even een positieve reactie naar jullie toe. Alles was perfect geregeld. Tickets, reismap, hotels etc. en ook de late aanvulling voor mijn dochter. Dank daarvoor.

tip: suica kaart (soort chipkaart) voor openbaar vervoer is mij erg bevallen, gebruikt in Tokyo en Kyoto voor bus trein en metro
tip: mobiel internet huren op vliegveld (poederdoosformaat) google maps wil nog wel uitkomst bieden met plannen (ik had een geleend van min dochter)

Erna

review april 2017, Japan

Ik vond het een super mooie reis en goed georganiseerd. De enorme map was een grote hulp. Door jullie voorbereidend werk hebben wij veel tijd en moeite gespaard die we konden stoppen in genieten en ervaren. Bedankt daarvoor! Wij zijn in mount fuji maar 1 dag geweest en de volgende dag de eerste trein terug naar Tokyo. Dit hebben wij ter plekke al aangepast en is super goed bevallen.

Carlijn

review april 2017, Japan

De reis was prima verzorgd. Dankzij de vele informatie (vooral in de informatiemap) was de reis goed te doen en kon ik volop genieten van alle mooie dingen die Japan te bieden heeft. De informatie gaf voldoende ruimte om zelf keuzes te maken en zo echt een persoonlijk unieke ervaring te hebben, zonder dat alles van te voren gedicteerd werd.

Eddy

review november 2016, Japan

Bedankt Iki Travels voor de voorbereiding van onze reis. Dankzij jullie handleiding ter plaatse konden wij elke dag gemakkelijk onze weg terugvinden. De plaatsen die jullie lokale agent voorstellen zijn zeker de moeite waard.
Wij hebben jammer genoeg de dag Nikko niet gedaan. Dit was een persoonlijke keuze om een extra dag Tokyo te hebben.
De eerste dag kwamen wij aan om 18u30 in Osaka. Osaka hebben we dus niet echt kunnen verkennen. Dit lag uiteraard aan de planning van de vluchten.

Glen

review oktober 2016, Japan

Ik heb een fantastische reis gehad. Natuurlijk door het fenomeen Japan en zijn Japanners. Maar de uitstekend organisatie van de reis verdiend een compliment, dank je/jullie wel.

Wieger

review september 2016, Japan

Wij vonden het contact met IKI, programma-bepaling, tips en tops, adviezen en aanvullende informatie uitstekend verzorgd (en sloegen werkelijk achterover hoe de reisagent ter plekke alles tot in de puntjes had voorbereid en gepresenteerd in de aangeboden reismap. Beter kan eigenlijk niet. Onze complimenten! (wij hebben de reisagent niet ontmoet daar wij elke dag vroeg ‘op pad’ waren en het best kan zijn dat hij/zij ons heeft gemist – vonden wij verder ook geen punt). Het huisje in Kyoto vonden wij een pluspunt (ipv. een hotel).

Hans

review oktober 2016, Japan

Zeer tevreden over Iki-travels. Aan al onze vakantiewensen is voldaan! Top vakantie gehad.

Ivonne

review september 2016, Japan

4 weken hebben we door veelzijdig Japan gereisd. Wat een prachtige reis hebben we gemaakt. En de informatie die we vooraf hebben gekregen was echt perfect. Zo gedetailleerd omschreven en zoveel informatie toegevoegd in de map. Voor een land als Japan is dat nodig. Het heeft ons heel veel zoekwerk gescheeld, omdat we nu alle info van treinen en wat waar te vinden al allemaal bij ons hadden. De afwisseling tussen hotels en minshuku’s was perfect. En ook de afwisseling met natuur, cultuur en grote steden. De Japanners zijn ontzettend vriendelijk en helpen je meteen waar dat kan, ook al blijft de taalbarriere soms een probleem. Maar dat levert ook wel weer grappige situaties op. We hebben ervan genoten, het was fantastisch!

Ilse

review september 2016, Japan

Laat ik beginnen je te zeggen dat we het fantastisch hebben ( beter dan in t tv-programma ’tis hier fantastisch’). Ook hier in Hue en Hoi An een hele goede gids, Tuan heet hij, en chauffeur. Vroege bezoek aan Mi Son was super, geen Chinees of Koreaan te zien, en daarna genieten van t strand. Het ontbijt in het Palm Garden Resort is best so far naast Metropole Hanoi uiteraard. Tot nu toe heb je je beloftes meer dan waar gemaakt. Echt heel fijn! Je mag blijven haha!

Esther

review juli 2016, Vietnam-Cambodja

Alles was duidelijk, vooral de map die bij mijn eerste hotel klaar lag was super!! Dag tot dag schema was altijd goed gevuld (en anders kon ik zelf nog wat invullen of aanpassen voor de dag), ik ben zeer tevreden!

Marit

review oktober 2016, Japan

Geweldig georganiseerd door IKI waardoor onze vakantie bijzonder goed verliep. We kunnen terugkijken op een prachtige ervaring! Mede dankzij IKI Travels!

Anya

review februari-maart 2017, Japan

Groot compliment voor de wijze waarop de reis was voorbereid. Reisschema’s – hoe ingewikkeld soms ook – klopten precies. Map met spoorkaartjes, plattegronden, waar hotels te vinden. Prima allemaal. Er was al goed rekening gehouden met onze wensen. Maar het was voor ons nog te overladen. We hadden graag meer dagen op Naoshima gebleven, en zo meer. Maar dat hadden wij van te voren ook niet kunnen bedenken. Tijdens de reis deden we zoveel indrukken op en werden zoveel vragen opgeroepen dat je meer tijd nodig had. We gaan nog een keer, met een rustiger programma

Riskant was de verzending van koffers naar een woning in Kyoto, waar niemand thuis was. Toevallig kwamen we de man van de koffers tegen. Verzending naar hotels ging prima. Absoluut hoogtepunt vonden wij het verblijf in de minshuku’s tijdens de Kumado Kodo en de Shimanami Kaido. De huur van de fiets verliep wat stroef men wist er niet van we werden wat van het kastje naar de muur gestuurd. En slechte fietsen, met onvoldoende werkende versnellingen. Maar dat is een detail!

Martie

review maart 2017, Japan

Geweldige, interessante reis gehad. Voorbereiding en begeleiding door íki travel heel goed. Reismap + reisschema in Japan prima, scheelt veel uitzoeken en tijd tijdens de reis ( trein- en metrokaartjes + hotelvouches al in reismap) Tweemaal foutje/misverstand in infomap en tussen kaartjes en plaats van bestemming. Na telefonisch contact met plaatselijke agent direct naar onze wens door hem opgelost op kosten van het agentschap. Al met al zeer tevreden over de begeleiding/organisatie van onze reis.

Goede hotels. Verblijf in Kawaguchiko (Fuji) geweldig. Gastheer/vrouw halen alles uit de kast om het de gasten naar de zin te maken( o.a. opgehaald en gebracht naar station door gastheer), kamer eenvoudig maar netjes en schoon. Diner en ontbijt op niveau van de betere hotels en leuk/ interessant contact gehad met japans gezin dat daar al 12 jaar kwam. We konden nu vanwege het werk slechts 9 dagen maar gaan in de nabije jaren zeker een langere reis plannen naar Japan en zullen dat wellicht weer via ‘iki travels’ doen.

Jan

review maart 2017, Japan

Wij hebben genoten van de reis mede dankzij jullie hulp en informatie. Het was een geweldige ervaring.
We hebben nog een paar aandachtspunten.
1. Aankomst bij machiya in Kyoto: indien huisje nog niet gereed is graag suggestie van Iki zelf waar je dan kunt verblijven. Zeker omdat je al een lange vlucht achter de rug hebt.
Let op: toegangscode van het huisje zelf. Eerst de volle hand op het paneel leggen daarna kun je de code intoetsen. Was niet correct vermeld in de informatie. We hebben ter plekke contact gehad met de agent. We konden er namelijk niet in.
Wij vonden Sagan een prima plek om te verblijven. Lekker ontbijt met hele goede koffie, lunch en diner en Italiaanse wijn in een relaxte sfeer met jazzmuziek. 4 minuten lopen van het huisje.
2. De map met alle informatie al in Nederland ontvangen, 2-3 weken voor vertrek. Kun je je beter voorbereiden op de reis. Laatste wijzigingen kunnen altijd worden toegevoegd.
3. Graag officiële bevestigingen van hotels en andere boekingen al in Nederland ontvangen. Dit ook ter controle. De voucher van Robotrestaurant zat niet in de map in Kyoto. Is over gebeld met agent in Kyoto. Die heeft het alsnog gebracht.
3. Theeceremonie in Kyoto is een aanrader.
4. Robotrestaurant in Tokyo echt over de top. Kan alleen in Japan.
5. Kawaii Monster café Tokyo (in de buurt van Meijijingu tempel), heel geschikt voor kinderen.
6. Keio Plaza, prima hotel op zeer goede locatie. Voorzieningen zijn prima. Kamers wat gedateerd. Er schijnen inmiddels ook moderne kamers te zijn.

Karen

review april-mei 2017, Japan

Praktische organisatie: Deze was werkelijk top. Goed gedocumenteerd, reservaties in orde . Duidelijke tijdschema’s enz…

Slaapplaatsen: Het Huisje in Kyoto was heel netjes en alles wat we nodig hadden was er te vinden. Het lag in een stille buurt dus we konden ook heel makkelijk de rust vinden. Bovendien was het een prima bed. Airco was voorzien, dus niet te warm. Niets op aan te merken dus. Het hotel JR Clement in Tokushima was top!

Katia

review juni 2019, Japan

Hugo

review mei 2019, Japan

We hebben in Kyoto fietsen gehuurd (tip van Japanner die we onderweg spraken). Dat geeft veel vrijheid en is erg aan te bevelen. Metro is heel goed georganiseerd maar toch veel gedoe. We hadden in Yunomine ook nog best een extra dag kunnen blijven: we hebben nu de waterval met pagode op voorgrond gemist helaas, dat is een busreis van een dag. De mooiste en lekkerste minshuku was in Takahara bij Ichiro, geweldig eten en echt B&B: we waren de enige gasten.

Lot

review mei 2019, Japan

Wij zijn weer terug van een geweldige reis naar Taiwan. Goed georganiseerd, met mooie hotels. Afgehaald op de airport, huurauto keurig op tijd afgeleverd in het hotel, met goede uitleg. Sun Moon Lake was prachtig, het hotel Fleur de Chine geweldig met lakeview. Omdat het een waterbekken is, mag er niet in gezwommen worden. Het zwembad in het hotel voldeed echter ruim aan de verwachtingen, met heet waterbad. De Taroko Gorges zijn indrukwekkend en hebben goede hiking mogelijkheden. We hebben zelfs nog een aardbeving meegemaakt, waarbij het buitenbad, waar we in zaten hevig aan het schudden was. Al met al een heerlijke reis, waarbij zelf rijden geen enkel probleem is. Het zal zeker niet de laatste keer zijn, dat wij met IKI travel zullen reizen.

Theo

review april 2019, Taiwan

De hotels zijn bijzonder netjes, personeel erg behulpzaam en alles was correct geregeld zoals afgesproken.

Veerle

review april 2019, Japan

Geweldige reis. Af en toe wel een ‘beaten track’ maar daardoor wel zeer goede faciliteiten voor een gezin met kinderen. In twee weken tijd een mooie indruk gekregen van Vietnam. Smaakt wat ons betreft naar meer!

Wij hadden wellicht wat langer in Hue en Can Tho willen blijven (met name door de kwaliteit van de hotels). De hotels in Hoi An en HCMC voldeden niet aan onze verwachtingen. Het resort in Hoi An had gedateerde kamers, luidruchtige gasten maar zeer lekker eten. Het hotel in HCMC had vieze onhandige kamers, slechte restaurant faciliteiten en onvriendelijk personeel. De andere hotels waren perfect!

Willem

review april 2019, Vietnam

Wij hebben de reis van ons leven beleefd, exact zoals wij hem voorgesteld hadden met alle hoogtepunten van Japan en de speciale plekjes waar je als westerse toerist niet zo snel komt!

Alex

review september 2018, Japan

Alles was tot in de puntjes geregeld en de duidelijke informatiemap bij aankomst in Sapporo was erg fijn. Autoverhuur was prima geregeld, hadden wel verwacht dat ze bij die bedrijven wat Engels zouden spreken maar dat was niet zo. Deze reis in deze samenstelling is een aanrader voor de ervaren Japan reiziger, maar ga je voor het eerst naar Japan, neem dan de klassieke route want dit is een heel ander Japan dan wij in ons hoofd hebben als je aan Japan denkt. Wij vonden het fantastisch, wat een natuur. Wat hebben we genoten van de hoge bergen, de meren, de bloemenvelden, beren, kraanvogels, walvissen, de fijne mensen en het heerlijke eten. Hokkaido heeft ons hart gestolen.

Jessica

review september 2018, Japan

Als we ooit nog eens zouden gaan reizen door Japan, dan absoluut geen “Japanese style rooms” meer. Één nachtje is nog wel leuk maar uiteindelijk hebben we 6 nachten op de grond geslapen, niet ons ding dus. En op de grond zitten….ook niet ons ding dus.
De 4 dagen autohuur waren top! Even lekker je eigen dag indelen en rondrijden op het schiereiland Noto ging prima! Het was wel ideaal dat we de auto vlakbij ons hotel moesten inleveren in Takayama. Je loopt in 5 minuten terug naar het hotel.
Tijdens deze vakantie ook de mooiste busroute ooit gehad: van Takayama naar Matsumoto. We hadden prachtig weer, de natuur weergaloos en ik zat (geloof ik) de hele trip met de neus tegen het raam geplakt, haha.

Annemie

review september 2018, Japan

In het kort: het was een geweldige reis, door het westen van Honshu en een deel van Kyushu. Typhoon Jebi gooide nog wat roet in het eten, zodat we niet per shinkansen naar Fukuoka konden reizen vanuit Tokio. In overleg met jullie agent toen vliegtickets laten boeken naar Nagasaki en een nacht langer in Tokyo gebleven. Verder is de reis probleemloos verlopen. Complimenten voor jullie agent ook omdat hij ervoor gezorgd heeft dat we een tasje met souvenirs dat we vergeten waren in Hirado, naar Kyoto heeft laten sturen, waar we het van hem kregen. We hoefden dit niet eens te betalen.

De hotels waren goed tot zeer goed en waren over het algemeen ook uitstekend gelegen (centraal, dicht bij stations). Wellicht wel handig voor jullie om te weten dat het hotel in Hirado ietwat sleets is: dit moet nodig een verfbeurt hebben. De (Japanse) kamer was overigens ok, de ligging aan de baai schitterend.

De pocket WiFi die we hadden gehuurd is een echte aanrader, alleen al voor de navigatie op je telefoon is hij een uitkomst. Iets waar je rekening mee moet houden in de treinen is de beperkte ruimte voor grotere stukken bagage. Gelukkig konden wij onze spullen altijd kwijt, maar in de shinkansens kun je een koffer van enige omvang alleen achter de laatste rij stoelen in de wagon opbergen. Je bagage laten vervoeren is natuurlijk een optie. Wij hebben dat één keer gedaan, de tarieven zijn heel schappelijk.

Het reisprogramma (Tokyo, Nagasaki, Huis ten Bosch, Hirado, Hiroshima, Matsue, Okoyama en Kyoto) bleek een schot in de roos, het was divers en dat is erg leuk. Al met al eigenlijk alleen maar heel positieve indrukken opgedaan. De door de agent ter plekke verstrekte informatie (reisschema’s, map met info etc.) was bovendien uitstekend en zeer uitgebreid. Japan heeft ons hart gestolen, we komen daarom graag nog eens terug.

Menno

review augustus 2018, Japan

De hotels vonden we prima. Wij vonden hotel Ethnografie in Kyoto, het Green Hill hotel in Onomichi en hotel Kagetsu in Matsumoto qua sfeer leuker en meer persoonlijk dan het Villa Fontaine hotel in Tokyo en Hearton hotel Sinsaibashi in Osaka.
Over de minshuku’s waren we wat minder enthousiast. Zij worden nogal geromantiseerd beschreven, met mooie onsen… die hebben we niet echt gezien. Minshuku Nonaka Sansou moeten jullie er echt uit doen, sfeerloos, kil, en omdat wij de enige gasten waren was er alleen een koude douche. Voor de koffie en zelfs voor de suiker en koffiemelk moesten we bijbetalen.
Eva heeft de reis perfect uitgezet voor ons, en heel goed naar onze wensen geluisterd en steeds aanpassingen gedaan als wij daarom vroegen; super!

Marijke en Erik

review augustus 2018, Japan

Ondanks de hittegolf, wat je van tevoren nooit kunt weten en waar we na een paar dagen gelukkig toch wel aan gewend raakten, hebben we een geweldige vakantie gehad in Japan, waarvoor dank! Alleen het hotel op Naoshima hebben we overgeslagen. Die nacht zou typhoon Jongdari in die regio aan land komen en omdat we niet wisten hoe erg het zou kunnen worden besloten we uit te wijken naar een hotel in Okayama. Dat is wel gunstig geweest voor onze dagen in Hiroshima, want we begrepen dat de veerdienst vanaf Naoshima de volgende dag een flink aantal uren gestremd is geweest. Nu konden we gewoon onze geplande Shinkansen nemen. Verder was het nog spannend of typhoon Shanshan onze terugreis zou beïnvloeden, maar die zou pas aan land komen toen we al op weg naar huis waren.

Alles was goed geregeld, prima hotels en huisjes, handig reisschema (wat we op een of twee treinen na ook volledig hebben gevolgd) en de informatiemap die in Kyoto voor ons klaar lag was erg compleet en fijn. Die hebben we zelf verder aangevuld met mooie foldertjes en plattegrondjes. Leuk als herinnering, maar ook erg handig om aan vrienden te laten zien die ook overwegen naar Japan te gaan.

We wisten het eigenlijk al van tevoren maar nu zeker: het zal niet bij een enkele Japanreis blijven.

Peter en Ilse

review juli 2018, Japan

Allereerst is onze reis echt een aanrader voor mensen die van stad, cultuur, shoppen, natuur en snorkelen houden. Wij houden er erg van en deze reis is daar de perfecte bestemming voor.

Het huisje in Kyoto was prima. Wij zijn beiden vrij lang, dus we moesten vaak bukken bij deurposten en vooral bij de wasbak in de badkamer. Maar het verblijf was erg leuk. We hebben er zelfs voor gekozen om op de matrassen op de grond te slapen dan in het tweepersoonsbed, want dat bed was vrij kort en het kraakte enorm. Kyoto is echt een super leuke stad. Het reizen met het openbaar vervoer ging heel makkelijk. Alles staat goed aangegeven. En met Engels kwam je heel goed uit de voeten.

Het strand op Ishigaki is mooi. Het was helemaal niet druk, maar we waren zeker niet de enigen. Vanaf het strand zwem je zo naar het koraal. Let wel op hoog tij en laag tij, want tijdens laag tij kun je slecht snorkelen. Het snorkelen was super mooi. Er leeft nog genoeg mooi koraal en je snorkelt overal tussen door. Een aanrader is Kuroshima island. We hebben daar heerlijk gefietst en we zijn naar het research center geweest. Het is niet heel groot, maar wel super leuk om rond te kijken. Taketomi island is een leuk wandel eiland. Het eiland is heel klein dus je loopt het zo rond.

Ons hotel in Osaka, het monterey grasmere hotel, was fantastisch. In het hotel zit een museum en op de hotel kamer lag een mobieltje die we gewoon mee op straat konden nemen zodat we gratis internet hadden. Het mobieltje was voorzien van handige tips, uitstapjes en restaurant tips. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld en alles is gemakkelijk bereikbaar.

Al met al een super reis!

Ragna en Jeffrey

review juni 2018, Japan

Wij zijn ontzettend tevreden over de organisatie van onze reis naar Japan. Het contact vooraf was prima. De reis zat goed in elkaar. De informatiemap was overweldigend en hebben we veel aan gehad. Vooral de tips over wat aan te raden was om te bezoeken. Het reisschema was duidelijk en prima te doen, voldoende overstaptijd. De overnachtingsadressen waren heel goed. Zeer afwisselend. Er is tijdens de reis niets mis gegaan, dus hebben we geen contact hoeven te maken met de reisagent. Al met al zijn we heel tevreden over de organisatie van Iki travel en hebben we daardoor een fantastische reis achter de rug in een bijzonder land. Wij kunnen iki aanraden.

Jacqueline

review november 2018, Japan

De organisatie en map waren ‘top’, over hotels waren we heel tevreden. Het ging in een geval niet helemaal goed. Bij het bezoek aan Kawakuchi-go, moesten we volgens de map naar de Tourist Information om te laten bellen met het hotel om ons op te laten ophalen. Wij wilden (zo hadden we het ook begrepen) dat er een tijdstip werd afgesproken dat we dan zouden worden opgehaald. Dat doen ze niet. Ze bellen alleen op het moment dat je er zit en blijft zitten om te worden opgehaald. Toen we aan kwamen, nam het hotel niet op; de tweede keer kregen we die discussie en toen zijn we maar zelf met de taxi gegaan. Je gaat naar Kawakuchi-go om de Mount Fuji te zien, maar het hotel ligt op 2,5 km van het meer in het bos. We hebben uiteindelijk twee fietsen kunnen regelen toen we al bij het Pension Cosmos waren, maar ook daar was niet op gerekend (en ik zou dat wel iedereen aanraden want dan ben je tenminste mobiel). Het oudere echtpaar dat het Pension runt is ontzettend aardig en lief en hun zoon kookt heerlijk, maar ze spreken geen woord Engels. De tweede dag hadden we (volgens ons en eerlijk gezegd was het zo ontzettend vanzelfsprekend dat vergissen niet mogelijk was) afgesproken dat ze ons om 4 uur weer zouden ophalen als we de fietsen inleverden. Helaas, er verscheen niemand en toen we zijn de 2,5 km maar gaan lopen. We zouden echt adviseren dit beter te regelen. Overigens: dit bezoek hadden we niet willen missen want de Mount Fuji en het museum van Ichikuyu Kubota waren van grote schoonheid.

We hebben nog een advies. Op Kyushu hebben we vier dagen een auto gehuurd. Voordat wij gingen hadden we alleen maar van mensen gehoord dat ze met openbaar vervoer door Japan zijn gereisd en dat Japan ook een echt ov-land is. Auto rijden is echter heel goed te doen in Japan: de bewegwijzering is prima; er wordt heel rustig gereden en de navigatie maakt het heel makkelijk om altijd weer je bestemming te vinden. Wij zouden het traject tussen Kyoto en Tokyo veel liever met de auto (self-drive) hebben gedaan dan met het openbaar vervoer. We hadden de Nakasendo dan makkelijker in het programma kunnen opnemen. Onderweg had je ook nog makkelijk wat andere dingen kunnen bezoeken. Van de reisorganisaties die ik op internet had bekeken, waren jullie de enigen die ook stukjes met autohuur aanboden. Na onze ervaring zou ik jullie echt aanraden daar nog veel meer gebruik te maken (en Toyota Car Rental zit ook ongeveer om iedere straathoek). Een auto is niet alleen flexibeler dan ov, maar ook comfortabeler vanwege het gesleep met de bagage. Het systeem met verzenden via het hotel of een convenience store werkt overigens perfect (er hangt natuurlijk wel weer een prijskaartje aan).

Gerard

review oktober 2018, Japan

Thuis van gisteren na een prachtige vakantie.
Wel een “druk” programma maar enorm genoten van hun vriendelijkheid, het lekker eten, de properheid, stiptheid van metro/trein…
Gelukkig hadden we goede gsm en internet! En zo reisden we steeds vlotjes.
Het verblijf in de Ryokans waren verrassingen door het interieur, het super vers eten in kimono! en nog de onsen als toetje;-) Alles verliep vlekkeloos. En in de meeste hotels konden we zelfs vroeger inchecken.
Wat heel aangenaam was met de hoge temperaturen zodat we ons konden verfrissen voor we terug op stap gingen.
Ook leuk dat het telkens een ander type hotel was ipv zelfde keten.
Het hotel in Kyoto was klein en sympathiek en had een goede ligging.
2 nachtjes verblijven op Miyajima waren een mooie afsluiter. Zo zagen we de Torii op verschillende momenten van de dag.
Wel bij het laatste hotel in Osaka kwamen we   Iets voor 15u(latere trein omwille van hun verlof/feesten in Japan)aan en konden we niet in de kamer. Met wat aandringen lukte het dan toch en zo konden we toch nog van de laatste namiddag en avond genieten. En het goede bed & kussens maakten veel goed:-)

Benedikte

review augustus 2018, Japan

Het was goed geregeld en het was een fijn gevoel dat de treinkaartjes er waren toen we aankwamen in Zuid-Korea en Japan. Wel moet ik erbij schrijven dat als ik thuis niet uitgezocht had wat we wilde zien was dat ter plekke moeilijk geweest. De informatiemap voor Japan was super goed maar te goed, zoveel info en dan moet je nog ter plekke gaan beslissen wat of waar je heen gaat. Maar waar hebben we het over, het bewijst maar weer dat je je thuis altijd goed moet voorbereiden op een reis.
Maar het was een super reis en een bijzonder land om te reizen.

Teun en Ellie

review mei 2018, Zuid-Korea en Japan

Afgelopen zaterdag zijn wij terug gekomen van een mooie reis door een klein deel van Japan. We hebben iedere minuut genoten. We willen jullie (en de reisagent in Japan) heel erg bedanken voor de goede service. De map met informatie die klaar lag in onze eerste overnachting was meer dan wij hadden kunnen bedenken en heeft ons goed geholpen met onder andere het reizen door Japan.

Het is een land waar we zeker nog een keer naar terug willen en zullen dan zeker weer via jullie boeken.

Marja en Marco

review april 2018, Japan

Wijzijn ondertussen een weekje terug uit Japan.

Wij willen jullie bedanken voor de ongelofelijke organisatie. Alle verplaatsingen liepen zeer vlot, zeer gevarieerd programma en zeer toffe slaapgelegenheden ( top met de ryokans en ook de renstal house).

Het was een gevuld programma maar zeer flexibel en vooral ook gevarieerd waardoor het heel relax aanvoelde. Hebben gevoel een gevarieerd stukje Japan te hebben gezien. Het was niet alleen tempels bekijken maar we konden echt de verschillende sferen en landschappen opsnuiven.

Deze manier van reizen is ons enorm bevallen , gemakkelijk , flexibel en zeer gevarieerd.

We zullen jullie dus zeker verder adviseren hoor !

Naomi

review maart 2018, Japan

Eigen vervoer heeft het voordeel dat je meer het land in kunt en de drukke toeristenattracties kunt mijden. Met tomtom (in Engels) is het heel goed te doen. We misten een auto om rond Saga te reizen (keramiek). Misschien zou het beter geweest zijn de auto voor drie dagen in Fukuoka te huren en terug te brengen in Nagasaki en daarna een auto vanuit Kagoshima (Nagasaki – Kagoshima per trein; autoreis minder interessant) tot Usugi. Uwajima hadden we beter niet kunnen doen.
Noto eiland was heel bijzonder (Fuuroko heel bijzonder plaatsje); prachtige kust.
Kyoto erg vol, vooral die “leuke kleine straatjes” naar Kiyomiso Dera. Miho museum heel bijzonder. Reis naar Ise te lang (overigens ons eigen idee).
Tot slot: wij zijn zeer tevreden.

Bernard

review oktober 2017, Japan

Onze complimenten aan Avi en team. De informatiemap was fantastisch!!! We hebben veel suggesties gevolgd. Ook de details om naar hotels te komen, restaurants, wat te zien, etc. waren uitstekend. Genoeg om van af te wijken, en genoeg om op te volgen.
Ook onze complimenten aan Eva en team over het meedenken aan onze itinerary en onze gedachtensprongen te volgen en veranderingen te realiseren.

Wij hadden een 3-sterren reis met de aanvulling dat we westerse bedden wilden.
Dat is meestal goed gelukt, maar in Hotel Trusty in Kanazawa hadden we super kleine kamer waar we onze koffers niet eens konden openen, behalve op bed, en dan de koffers in de badkamer ‘s nachts opslaan. Dit was uiterst vervelend. In hotel Richmond in Narita stonden wij geboekt voor een kamer van 18 vierkante meter. Aangezien we onze koffers willen overpakken en klaarmaken voor de terugreis, hebben we een upgrade gevraagd en hebben Yen 3000 betaald.
Wij waren dus ontevreden over deze toepassing van ons 3-sterren arrangement in deze twee gevallen.

Ems

review oktober 2017, Japan

We hebben een fantastische reis gehad. Van de vijf gidsen waren er drie enorm enthousiast en twee duidelijk minder, zowel de beheersing en uitspraak van de Engelse taal is een punt van aandacht.
Op een gegeven moment hadden we niet zo’n zin in een gepland bezoek aan een toeristisch dorpje waarop de gids voorstelde een bezoek aan het huisje van haar moeder te brengen. Dit was werkelijk een van de hoogtepunten van onze reis. We maakten kennis met schatten van mensen en het echte leven op het platte land.Geweldig!!

Een reis van drie weken met elke dag activiteiten zullen we in de toekomst plannen met af en toe een paar rustdagen. De cruise op de Mekong was prima verzorgt met uitzondering van een bezoek aan een fishfarm. Dit was een aanfluiting en een waist of time.

Jaap en Inez

review januari 2018, Vietnam Cambodja

Na zoeken op Japan op het Internet kwamen we iki Travel tegen met het een programma wat ons aanstond, we hebben wat aanpassingen laten doen en Eva heeft ons hier goed bij geholpen. Het paste allemaal prima, natuurlijk kun je in een paar dagen Kyoto niet alles zien en dat is ook zo voor Tokyo, we hebben dus keuzes genaakt in die plaatsen. Overall was er een goede balans qua bezienswaardigheden in de reis, we hebben een goed beeld gekregen van Japan. We vonden ook de locaties van de hotels uitstekend, altijd op een strategische plek. Ook het persoonlijke contact met Eva is als erg plezierig ervaren.

Kees en Diny

review november 2017, Japan

Er was een tijd dat ik dacht dat er altijd wel iets te mekkeren valt over een reisorganisatie. Vage informatie, plotselinge meerkosten, gedoe over voorwaarden of ellende die pas tijdens de reis de kop opsteekt. Iki is een verademing. In het offertestadium bleek meteen al dat er meegedacht wordt. Het goede vakantiegevoel bleef tot en met de terugreis. Zuid-Korea en Japan zijn sowieso bijzondere bestemmingen, maar het was toch mooi meegenomen dat alles prima was geregeld en alle vrijheid wordt geboden om de zaken naar je hand te zetten. Complimenten!

Ons viel op dat de Zuid-Koreaanse agent informatie verstrekt over de hotels, trein, boot en wat we kunnen eten. Helaas werd er niets verteld over de bezienswaardigheden in Seoul en Busan. Nu zijn we beiden veel slechtere reispapieren tegengekomen, maar door de reisbijbel die in Japan lag te wachten viel de Koreaanse bijdrage opeens wat karig uit.

De suggesties van Windows to Japan op de letter volgen is intensief, in de grote steden vaak te intensief. Voor je het weet loop je ‘achter op schema’ – zeker als het weer niet meezit. We zijn tijd tekort gekomen in Tokyo en Kyoto. Tevens biedt een dag Nikko of Kamakura wat afwisseling van de enorm drukke hoofdstad. Helaas werd daar in het (verder prima) reisvoorstel niets over genoemd. Natuurlijk, reizigers krijgen vroeg of laat met keuzes te maken. Informatie over deze bestemmingen kon nog wel worden toegevoegd.

Arjen

review september 2017, Zuid-Korea en Japan

We hebben een fantastisch reis gehad. Het contact met Eva en de lokale agent Ken was prettig, beiden zeer ter zake kundig. De informatiemap was zeer compleet en nuttig, we waren verrast over de gedetailleerdheid en de mate van betrokkenheid. De accommodaties waren oke, in Hiroshima en Tokio was het een heel prettig en comfortabel hotel, Osaka (Best Western) was wat minder. Huisje in Kyoto was apart, klein, niet echt comfortabel maar wel schoon, de Ryokan en het andere hotel voor Tokio was erg behelpen, het stonk en echt niet comfortabel. Het eten was in beide locaties wel oke, zeker in de ryokan.

Karin

review augustus 2017, Japan

Na een lange zoektocht voor een reisorganisatie die een Japan reis kon aanbieden binnen onze wensen en budget, zijn wij uitgekomen bij iki travels. Een geweldige persoonlijke benadering, waarbij echt geluisterd is naar onze wensen. De trip was geweldig, met een zeer goede mix tussen een ‘vast programma’ en eigen invulling. Ook de combi tussen het traditionele Japan en de moderne steden was bijzonder, zeker door de aangeboden overnachtingen, o.a. homestay huizen en de Japanse woning in Kyoto.

Vanaf dag 1 tot de laatste avond hebben wij genoten. De geweldige mate van detail in de informatie map (gearceerde routes, highlights persoonlijke favorieten enz enz) maakte het tot een geweldige persoonlijke travel guide. De hotels waren top, en de traditionele japanse overnachtingen ook helemaal super, vooral het geweldige stel van de homestay heeft onze harten veroverd!

Kortom een bijzondere reis die we nooit zullen vergeten.

Karlijn

review juli 2017, Japan

Zeer goed gebalanceerde reis, helemaal zoals we gehoopt hadden De map geeft absoluut top informatie, heel makkelijk en overzichtelijk!! slechte 1 verblijf dat heel erg ondermaats scoorde qua hygiene, vuile keuken en heel vuil sanitair (maar tegelijk wel goed voor service en ontvangst) en dat was de ryokan in Kontama in Omishima. We raden aan om dat verblijf toch eens te herevalueren, het valt echt wel uit de toon in vergelijking met andere ryokans.

Stefan

review juli 2017, Japan

na een paar dagen terug aanpassen na de jetlag kijken we terug op een fantastische Japan-reis(cultureel Japan).  Toegeven, helemaal gerust waren we er niet in, want dit was onze eerste grote reis en bovendien geboekt via internet bij een organisatie die we niet kenden… De reis is echter perfect verlopen ! De informatiemap was uitstekend samengesteld en gaf toch ruimte voor eigen initiatief.  Ook naar accommodaties geen enkele kritiek, zowel hun ligging als het geboden comfort waren in overeenstemming met wat we mochten verwachten.

En dan Japan zelf, wat een fantastisch land ! Wij hebben ons gehouden aan de voorstellen van de reismap en we hebben dus heel veel gezien en beleefd.  Wie iets wil zien moet stappen en met gemiddeldes rond de 18-20000 stappen per dag is dit na 12 dagen best vermoeiend !  De indrukken die je elke dag opnieuw krijgt zijn overweldigend, het is dus moeilijk een echte uitschieter te noemen, we hebben van elk moment genoten.  We hebben vele vriendelijke mensen ontmoet en super lekker gegeten.  Deze reis heeft alle verwachtingen ingelost, wij zijn dus heel tevreden klanten.

Bert

review juli 2017, Japan

Iki reizen heeft ons zeer goed geholpen met onze persoonlijke individiuele reiswensen, vader met zoon, 12 topdagen. Persoonlijk en professioneel. Japan hielp natuurlijk ook qua bestemming, erg interessant qua cultuur en aardig mensen. Veilig , goed georganiseerd, betaalbaar en schoon. Begrijp niet waarom zo weinig mensen Japan aandoen.

Jan

review juni-juli 2017, Japan

Goed georganiseerd, informatiemateriaal was zeer duidelijk en handig, locatie van hotels goed. Zonder enige problemen rondgereisd en een meerwaarde om via jullie de reis geboekt te hebben.

Karlijn

review juni 2019, Japan

Alexander

review mei 2019, Japan

Was mooi divers en rustig getimed zoals we gevraagd hadden. 

Kees

review mei 2019, Japan

De eerste week hebben we genoten van de kersenbloesem, maar het is niet aan te raden in de Golden Week naar Japan te gaan. Er zijn nauwelijks festiviteiten, maar de Japanners zijn dan vrij en gaan ook allemaal op pad, zodat je regelmatig voortgestuwd wordt door de menigte. Ook in de parken en bij toeristische attracties.

Els

review april 2019, Japan

Wij hebben een prima vakantie gehad mede door de uitstekende organisatie. Alle treinkaartjes klopten precies en de uitleg wa duidelijk. Complimenten aan jullie en als we weer naar Azie gaan, kloppen we zeker weer aan.

Henk

review maart 2019, Japan

Al bij al een prachtig programma, zeker door de combinatie met Cambodia. De lokale gidsen zijn niet altijd een meerwaarde, misschien hebben we pech gehad, maar het engels is niet altijd goed verstaanbaar, waardoor soms de info over de plaatsen toch wat verloren gaat. Maar we kijken met super veel plezier terug op deze reis!

Anja en Carl

review juli 2018, Vietnam en Cambodia

Geweldige reis, wij hebben echt het idee dat we Japan (beter) hebben leren kennen! Veel variatie en top geregeld!

De reis naar Mount Koya, vond ik erg vermoeiend omdat we in een dag van Kyoto naar Mount Koya moesten en vervolgens weer terug naar Hiroshima. Voor mij (vrouwelijke helft) was ook het verblijf daar niet spectaculair. Tip: In Wajima verbleven wij in een guesthouse ergens onder aan een berg bij de zee. De weg daarnaartoe, de afdaling was zeer stijl en aangezien wij laat waren ook donker. Mijn man reed gelukkig, want als ik de chauffeur was geweest had ik deze afdaling niet gedurfd. Ik zou dit beter vermelden in de map of vooraf overleggen zodat ‘minderen’ of ‘bangere’ chauffeurs om een alternatief zouden kunnen vragen.

Marijke

review oktober 2018, Japan

Het was een feest om hier weer te zijn: aardige mensen, heerlijk weer, super lekker (en soms verrassend) eten, sfeervolle entourages en mooie natuur. Wat wil je nog meer?

Een paar van onze highlights:
– Het hotel in Kyoto was echt super: heel fijn gelegen bij de Geisha wijk in Gion, en een heel prettig en comfortabel hotel met bere-vriendelijk personeel.
– De fietstocht van 2 dagen: was goed te doen, met bijzonder uitzicht op de eilanden en de bruggen.
– En natuurlijk niet te vergeten Okinawa, inclusief snorkel-avontuur.

In de geest van reizen van “hier naar hier (here to here)” zijn wij 3 weken rond getrokken. Dit was een mooie ‘notie’ van jullie agent in Japan! Uiteraard ook enkele aandachtspunten/observaties. De autohuur voor 2 dagen: de verzekering bleek toch niet helemaal goed te zijn geregeld, althans zo werd ons verteld, waardoor weer extra zaken moesten worden besproken + afgerekend. Dat was niet fijn en ook onhandig. Ook bleek het 1e telefoonnummer van onze route niet juist te zijn, waardoor het programmeren van de GPS meer tijd en moeite kostte dan anders nodig was. Verder was het auto rijden heel relaxed en goed te doen. Leuk autootje, incl., en dat verwacht je niet,  ‘lane-control’ en achteruitrij-camera! Het hotel in Iya vallei: wij werden een paar keer gebeld om ons aan de tijd te houden, dat was verrassend voor ons en deed afbreuk aan het vakantie-gevoel. Ik denk dat het goed is om de klanten van dit hotel hierop te wijzen, dat bepaalde tijden strikt liggen, m.n. in dit hotel was dit opvallend. Verder was dit hotel heel fijn: mooie locatie en ook nog een onsen, bijna exclusief voor onszelf, om even te relaxen!

Geurt en Marien

review oktober 2018, Japan

Na de prachtige reis naar Taiwan en Japan zijn we weer terug in Amsterdam. We hebben van elk onderdeel van de uitstekend samengestelde reis genoten. Het waren eigenlijk twee reizen in één. Taiwan heeft ons zeer verrast. Prima wegen en gemakkelijk zelf te berijden. Van de toegankelijke bevolking, de netheid van de steden en de prima hotels. Maar bovenal de prachtige natuur in deTaroko kloof en het berggebied eromheen. In Japan hebben we van Kyoto op de fiets genoten en van het heerlijke eten. Het was leuk om ook West-Kyoto te hebben leren kennen, want na veel drukte is het fijn om in een uiterst hip en comfortabel hotel met grote vertrekken letterlijk je benen te kunnen strekken. In het Grand West waren de fietsen ook beschikbaar en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Tokio was een onderdompeling in de perfecte organisatie van een megastad. Misschien dat in de reismap wat minder ingewikkeld gedaan kan worden over het nemen van metro’s en treinen in Japan, want alles wijst zichzelf. We hebben veel gezien aan kunst, cultuur en beleving op straat, al is het soms wel lastig dat musea op verschillende dagen van de week dicht zijn. We zijn voor een werkbezoek nog naar de Japanse Alpen geweest (Narasaki) en hebben daar het zonnebloemenfestival meegemaakt. Je begrijpt waarom de Japanners zo dol zijn op het schilderij de Zonnebloemen van Vincent van Gogh.

Wij willen u en de lokale organisaties heel hartelijk denken voor de uitstekende uitvoering van het reisplan. We hebben genoten.

Annemiek en Gerd

review augustus 2018, Taiwan en Japan

We hebben het prima gehad en zijn erg tevreden!
Was een leuke en interessante reis, de informatie was correct en heel volledig.
Osaka had korter gekund, we waren niet geïnteresseerd in universla studio’s en de stad is minder interessant dan andere plaatsen. Dat is t enige.
Verder hadden we mss liever meer met de auto gedaan, dat beviel erg goed!

Martine

review juni 2018, Japan

We zijn super tevreden van de voorbereidende contacten, de professionele aanpak en de uitstekende informatiemap ter plaatse! Op die manier verliep onze huwelijksreis relax én efficiënt :-).
Als we diep nadenken vinden we nog één verbeterpuntje: nog wat extra info over de lokale festivals tijdens het verblijf (we waren tijdens de Gouden Week in Tokyo).

Pol en Kitty

review mei 2018, Japan

Onze reis was fantastisch! We hadden het qua Sakura niet beter kunnen treffen. Volop bloesem en ook nog prachtig weer. Het huis in Kyoto was prima, erg goed gelegen. Goede restaurants in de buurt etc. De ryokan in Kanazawa was echt voortreffelijk! Het eten en de service waren perfect!

Ook de minsjuku bij mt Fuji was erg leuk. Wat een lieve familie. En mt Fuji liet zich geweldig zien.

Kortom, we hebben genoten!

En zullen zeker aan Iki travel denken als we weer richting Azie willen gaan.

Ellen

review april 2018, Japan

Via deze weg willen wij u en jullie reisorganisatie bedanken voor de super fijne en zeer goed georganiseerde reis naar Vietnam de voorbije twee weken.  We hebben er ongelooflijk van genoten en waren zeer tevreden over hoe alles tot in de puntjes geregeld was.  De hotels waren allen top gelegen, van goede kwaliteit en enkele waren ronduit pareltjes.  Wij kijken vol verwachting uit naar wat jullie nog meer te bieden hebben.  Bedankt en tot een volgende keer!

Walter

review april 2018, Vietnam

De voorbereiding met Iki Travels verliep heel vlot. Telkens we een mail stuurden, kregen we snel een antwoordje. Het contact verliep dus heel goed.

De internationale en lokale vluchten waren prima. Mooi op tijd, maar dat hebben jullie natuurlijk niet in handen.

De hotels waren tiptop in orde. In Hanoi was de kamer niet zo groot maar we hadden geen zicht op een drukke straat en dus ook geen lawaai. Daar waren we heel tevreden mee. In Ninh Binh kregen we een heel grote, nette kamer. We lieten er ons verwennen met een heerlijke massage voor een heel goedkope prijs. De ecolodge in Mai Chau was perfect. Heel gezellige, grote kamer met zelfs een buitendouche. Mooi uitzicht op het omringende landschap. De kamer in Hue was de minste : klein en de city view was eigenlijk een drukke straat. Gelukkig hadden we oordopjes mee. In Hoi An weerom een perfecte kamer in een mooie tuin. In Can Tho was de kamer prima in orde. In Saigon kregen we een kleine kamer, waarschijnlijk kleiner dan waar we recht op hadden maar we hadden zelf gevraagd om een rustige kamer in een drukke stad en dat was in orde! De kamer in de Phan Thiet was weerom perfect : mooi, gezellig, groot en gelegen in een prachtige tropische tuin en vlak bij zee. Weet je dat er zelfs roomservice was terwijl we ‘s avonds gingen eten. Bij terugkeer waren de gordijnen dicht, de klamboe was opgemaakt, het licht brandde en er lag een tekstje met een mooi verhaaltje! In elk hotel waren er koffie- en theefaciliteiten, lag er vers fruit en telkens 2 flesjes water.

Eten in Vietnam is heel lekker, veel keuze en niet vet. Overal ontbijtbuffetten en de lunch en avondmalen die inbegrepen waren, waren in orde! Wat niet inbegrepen was, daarvoor vonden we steeds een lekker restaurantje of in Victoria Beach in Phan Thiet aten we super in het hotel zelf.

En dan het programma : goede mix tussen natuur en cultuur. We vroegen 2 keer een aanpassing en dat werd door onze gids uitstekend geregeld. We zagen heel wat moois : tempels, pagodes, keizerlijke stad, de Halong bay, de Mekong (jammer van het zwerfvuil) enz …… Mai Chau was voor ons een heerlijk alternatief voor Sapa, want veel minder ver en bovendien hoorden we dat er sneeuw lag in Sapa.  De ritten van het een naar het ander verliepen vlot : chauffeur en  gids waren steeds heel tijdig.  Rijden in Vietnam is niet simpel : duizenden toeterende brommertjes….. oversteken op zo een drukke straat ook niet simpel maar het went!

We waren in Vietnam met TET, het Vietnamese nieuwjaar. Voor ons was dit een echt cadeau. Overal bloemen, in de grote steden zelfs een prachtige bloemenstraat, drakenshows enz …. Mensen op hun paasbest gekleed. Er is de dag voor en de dagen na het nieuwjaar veel gesloten, maar we vonden toch telkens lekkere restaurantjes en alle excursies op die dagen konden gewoon doorgaan.

We hebben geen enkele klacht en vinden de prijs heel redelijk volgens wat je allemaal krijgt.

Als we nog naar Azië gaan, dan zeker met IKI Travels!

Hans en Rita

review februari 2018, Vietnam

Goede reis, veel dank voor de goede zorgen !

Jetze

review januari 2018, Vietnam

ENIGE OPMERKING :
HET ACTIVEREN VAN DE RAILPASS KAN NOGAL WAT TIJD VERGEN
HET RESERVEREN VAN DE ZITPLAATSEN OP DE JR LIJN NEEMT BEDUDIDEND TIJD IN OMDAT DE GEGEVESN HANDMATIG MOETEN WORDEN OVERGESCHREVEN OP EEN RESERVERINGSFORMULIER. VRAAG ME AF OF HET NIET MOEILIJK IS EEN DERGELIJK FORMULIER AL BIJ VERTREK INGEVULD TE HEBBNE VD DOOR IKI , IPV DAAR TER PLEKKE ZELF TE MOETEN DOEN.
LIJKT ME ZINVOL DE REIZIGER ER OP TE WIJZEN DAT DIT TIJD NEEMT !!!!!!!!
VERDER PRIMA REIS GOED GEREGELD !!!! HARIGATO

Gertjan

review oktober 2017, Japan

Erg goed georganiseerd. ondanks het Japanse schrift is het heel goed uitgelegd. We hadden veel te weinig tijd om alles tot ons te nemen. Volgende keer is een langere vakantie een must.

Paul

review oktober 2017, Japan

We hebben een fantastische reis gehad. Wat een belevenis is Japan. Helaas hebben we heel slecht weer gehad, zodat we niet alles hebben gezien wat we wilden zien. Wellicht gaan we nog een keer terug.
In Kyoto hebben we op het laatste  moment nog een gids ingehuurd. Jullie kantoor in Japan kon dit gelukkig op korte termijn regelen. Dank hiervoor.
Het huisje in Kyoto was heel plezierig, leuke wijk en even een beetje meer ruimte. We vonden de hotelkamers heel klein.
Al met al een zeer geslaagde reis. Binnenkort gaan we op vakantie om uit te rusten.
Dank en wellicht tot ziens.

Conny

review oktober 2017, Japan

Van de zomer door het (warme) Japan getrokken, het zuiden dus, en op uitgebreide wijze kennis gemaakt met de Japanse cultuur en samenleving. Zelf was ik er al eerder geweest, maar toch weer veel nieuws gezien en voor de rest van de familie was het een boeiende kennismaking met een wereld die tegelijk wel en niet zeer vergelijkbaar is met de onze. Het is een ideaal land om door te reizen, hetzij met het uitstekende openbaar vervoer, hetzij met de auto. Ook dat laatste is prima te doen en brengt je weer op onverwacht boeiende plekken die je anders zou missen.
Alles was uitstekend georganiseerd door Iki-travels in overleg met ons, en toen we ten gevolge van een voorbij razende tyfoon even in de problemen dreigden te komen, bleek de lokale agent geheel op zijn taak berekend.
Reizen door Japan is niet goedkoop, maar wel uitermate boeiend.

Save

Bas

review juli-augustus 2017, Japan

Prima vakantie gehad. Ik vond de informatie van de lokale agent echt goed. Zeer precies en “persoonlijk”.

Save

Bas

review juli-augustus 2017, Japan

We hebben een fantastische reis door Japan gemaakt. We hebben genoten van het prachtige landschap, de super vriendelijke en gastvrije mensen, het heerlijke eten en de levenswijze met zoveel aandacht voor alle dingen.
We hadden op bijna iedere plek wel langer willen blijven, omdat het zo mooi en bijzonder was. Het programma zat behoorlijk vol en het tempo lag hoog, maar dat hadden we zelf ook gevraagd: we wilden graag veel zien.
De beklimming van de Fuji vonden wij heel bijzonder, fantastisch om de zon te zien opkomen vanaf de top. We vinden wel dat er weinig tijd voor dit programma onderdeel was uitgetrokken. Doordat we vanuit Kanazawa kwamen waren we pas laat bij de hut bij 7th station, waardoor we weinig tijd hadden om te rusten (en om aan de hoogte te wennen) voor we naar boven gingen. Terug in Kawaguchiko, na de klim, waren we wel moe. We beschikken allemaal over een goede conditie en zijn ervaren bergbeklimmers, dat is niet het probleem, maar we hadden hier graag meer ruimte voor willen hebben. Het programma stelde voor dat we Kawaguchiko konden bekijken, maar daar hadden we helemaal geen energie meer voor. We hebben het pension gebeld en moeten meteen om 10 uur komen. Dat was heel fijn.
Leuk om veel in minshuku’s bij mensen thuis te kunnen overnachten. De ontmoeting met Japanse mensen vonden wij heel bijzonder. Het was een erg mooie reis, en uitstekend georganiseerd door jullie: dank daarvoor!

Save

Esther

review juli 2017, Japan

Wij hebben een heel goede ervaring met Ikitravel. De reis was uitstekend georganiseerd. De reis map gaf hele duidelijke informatie en dat was erg prettig. We hebben genoten! Wat een fantastische reis en fantastisch land is Japan. Ik zou deze organisatie aan iedereen aanraden! Erg verzorgd allemaal!
Enig min puntje was het feit dat onze aansluitende binnenlandse reis een te korte overstaptijd had, ( omdat je je bagage moet halen en door de douane moet), hierdoor haalden wij onze aansluitende vlucht niet. Wat weer resulteerde in een omzetting van de ticket en lange wachttijden. Gelukkig hadden wij iemand die voor ons contact kon opnemen en deze vertraging door kon geven aan de plaatselijke agent. Enige vervelende hieraan is dat je erg laat op je eerste bestemming komt ( 5 uur vertraging).

Save

Irene

review juli 2017, Japan

Bedankt voor de leuke reis! Alles was heel goed geregeld en we hadden een fantastische tijd in Japan. 🙂

Save

Marta

review mei 2017, Japan

Bedankt voor het orginaseren van weer een topreis. Mijn man en ik zijn ontzettend enthousiast teruggekomen na een reis met Kersenbloesem, Phloxmoss bergen, heerlijk eten en teveel nieuwe indrukken.
kleinigheidje, maar in Hokkaido is er in Mei en Juni dus Phlox Mos te vinden. Omdat wij dat wisten zijn wij naar die 2 Parken gereden en hebben we er echt van genoten. Dit stond nergens in de map, maar ik kan me voostellen dat andere mensen dat ook wel willen zien. (onderweg zie je trouwens wel overal posters hiervoor). Misschien een tip om erbij te doen?
Persoonlijk hadden wij misschien van Wajima een dagtocht gemaakt en dan weer in Kanazawa geslapen. Maar dat is een persoonlijke mening (ligt er ook een beetje aan dat ik door een enorme duizendpoot, ter groote van mijn onderarm, op mijn hoofd vond rondkruipen midden in de nacht in de Minshuku haha. Kan gebeuren, de Minshuku zelf is trouwens top).
Wij komen zeker terug!

Save

Charlotte

review mei 2017, Japan

Onze reis heeft volledig al onze verwachting en wensen waargemaakt. Uitstekend verzorgd en heel afwisselend (wat wij ook wilde) Alles was tiptop geregeld en heel goed te bereizen zonder een groep of reisleidster. Jammer dat we door de Golden week de tip om op vrijdag naar de vismarkt te gaan in Tokyo dicht was. Deze reis smaakt naar meer Japan via Iki!

Save

Marina

review april-mei 2017, Japan

Onze accommodatie in Tanabe (gerund door Sakura & Mojito) was helemaal geweldig. Wij hadden het geluk hun eerste klant te mogen zijn en hebben het nieuwe huisje ingewijd. We hopen dat dit leuke stel nog veel boekingen gaat ontvangen van iki travels.

Save

Stefan

review maart-april 2017, Japan

We hebben een geweldige reis gemaakt! We hadden op voorhand wel een beetje een gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, zo weinig wisten we van Japan. De uiteindelijke reis staat nu met stip in onze top 3! Over een paar jaar willen we nog een keer van Osaka verder naar het zuiden.

De informatiemap bij aankomst was vele malen uitgebreider dan we hadden verwacht. Dat hielp ons in heel veel praktische vraagstukken en ook in het vinden van leuke en mooie plekken. Hij was perfect, we bewaren ‘m. Wellicht is het handig om wat meer informatie te geven over deze informatiemap in het boekingsproces. Wij hadden een beetje het gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, maar met het aantreffen en vooral lezen van deze map kregen we zoveel meer informatie.

In Matsumoto, in de Ryokan troffen we niemand die engels sprak. Bovendien lag het hotel erg ver uit de stad. Achteraf gezien hadden we meer in het centrum willen zitten.

Sjoerd

review maart 2017, Japan

We hebben een fantastische reis gehad! Alles was perfect geregeld. We zouden zeker nog een keer bij jullie boeken en het aan iedereen aanraden. Ik had wel graag wat langer in koya San gebleven. We kwamen daar erg laat aan en daardoor hebben we maar weinig kunnen zien. De volgende dag moesten we al weer vroeg weg.

Ella

review november 2016, Japan

Met veel plezier denken wij terug aan onze erg leuke Japan reis.    Het programma was goed gekozen en de boekingen etc waren tot in de perfectie verzorgd.
Hierbij mede onze complimenten aan de Japanse counterparts .  Er was eenmaal een klein probleem in Kyoto en dat werd onmiddellijk geruisloos opgelost.
Met name de Japanse accommodaties vond ik erg leuk.

Maarten-Jan

review september 2016, Japan

We hebben een fantastische reis gehad. alles was tot in de puntjes goed geregeld en het valt erg mee om zelf te reizen in japan. Ook autorijden viel erg mee. De Kumano-tour, Het Koyasan klooster en de binnenlanden van Shikoku zijn aanraders. Met fantastische vriendelijke en mooie minshukus. Wel opletten dat je voldoende tijd hebt om alles te bezoeken., veel musea e.d. gaan vroeg dicht in japan. en neem gemakkelijke instapschoenen mee, omdat je die vaak uit moet doen.

Ernst

review oktober 2016, Japan

We kijken terug op een bijzondere en mooie reis in Korea met ons gezin. Bedankt voor het regelen!

Sonja

review juli 2016, Zuid-Korea

Als je de eerste dag s’avonds aankomt met een joekel van een jetlag is de map lezen wel best een uitdaging. Gelukkig had ik reeds thuis een reisgids Japan gelezen. Bij deze wens ik Iki Travels te bedanken voor de uitstekende organisatie van mijn 16-daagse reis naar Japan. Alles was perfect geregeld, echt top. Domo Arigato

Peter

review oktober 2016, Japan

De hoeveelheid informatie was zo groot, dat ik het daardoor af en toe pas achteraf zag.

Herman

review juli 2016, Zuid-Korea Japan

Erg leuke en afwisselende reis met veel interessante tips van de lokale agent en mooie locaties om te overnachten met veel contact mogelijkheden met de lokale bevolking. Ook het contact voorafgaand met Sissy van iki verliep uitstekend, dus we zijn heel tevreden en zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.

Gijsje

review augustus 2016, Japan

Andrea

review december 2015, Vietnam-Cambodja

Ondertussen reeds een 10 tal dagen terug in het grijze Belgenland na een, werkelijk fantastische Japanreis. Jullie hebben inderdaad een prima job afgeleverd. Jullie Japanese partner, had inderdaad een uitgebreid reis- roadbook voor ons klaar bij onze aankomst in ons hotel te Tokyo. Ongelooflijk gedetailieerd, bijna of zij onze rondreis zelf reeds hadden genoten. Laat het ons houden op Japanese grundlichheid.

Wij hebben de leidraad van het reisscenario gevolgd maar toch ook gepersonaliseerd. Leuk dat de rondreis niet al te overladen was. Bussy Tokyo, Fuji in vol ornaat, de herfstschoonheid van de Japanse Alpen en oh zo aimabel Kyoto, een prachtige reiservaring en alles gedecoreerd in herfstkleuren. De verscheidenheid van onze logies, verrassend maar allen top. Van B&B, kloosterkamer tot het luxueuze Rakoyan. Culinair; wat een overaanbod van gastronomisch pareltjes. Verplaatsingen met openbaar vervoer of met huurwagen, alles zo eenvoudig en praktisch. Resultaat; een prachtig uitgeschreven reisverhaal en een kleine 3500 foto’s.

Frank

review oktober-november 2016, Japan