070 - 8200324 info@ikitravels.nl

De reis was prima verzorgd. Dankzij de vele informatie (vooral in de informatiemap) was de reis goed te doen en kon ik volop genieten van alle mooie dingen die Japan te bieden heeft. De informatie gaf voldoende ruimte om zelf keuzes te maken en zo echt een persoonlijk unieke ervaring te hebben, zonder dat alles van te voren gedicteerd werd.

Eddy

review november 2016, Japan

Bedankt Iki Travels voor de voorbereiding van onze reis. Dankzij jullie handleiding ter plaatse konden wij elke dag gemakkelijk onze weg terugvinden. De plaatsen die jullie lokale agent voorstellen zijn zeker de moeite waard.
Wij hebben jammer genoeg de dag Nikko niet gedaan. Dit was een persoonlijke keuze om een extra dag Tokyo te hebben.
De eerste dag kwamen wij aan om 18u30 in Osaka. Osaka hebben we dus niet echt kunnen verkennen. Dit lag uiteraard aan de planning van de vluchten.

Glen

review oktober 2016, Japan

Ik heb een fantastische reis gehad. Natuurlijk door het fenomeen Japan en zijn Japanners. Maar de uitstekend organisatie van de reis verdiend een compliment, dank je/jullie wel.

Wieger

review september 2016, Japan

Wij vonden het contact met IKI, programma-bepaling, tips en tops, adviezen en aanvullende informatie uitstekend verzorgd (en sloegen werkelijk achterover hoe de reisagent ter plekke alles tot in de puntjes had voorbereid en gepresenteerd in de aangeboden reismap. Beter kan eigenlijk niet. Onze complimenten! (wij hebben de reisagent niet ontmoet daar wij elke dag vroeg ‘op pad’ waren en het best kan zijn dat hij/zij ons heeft gemist – vonden wij verder ook geen punt). Het huisje in Kyoto vonden wij een pluspunt (ipv. een hotel).

Hans

review oktober 2016, Japan

Zeer tevreden over Iki-travels. Aan al onze vakantiewensen is voldaan! Top vakantie gehad.

Ivonne

review september 2016, Japan

4 weken hebben we door veelzijdig Japan gereisd. Wat een prachtige reis hebben we gemaakt. En de informatie die we vooraf hebben gekregen was echt perfect. Zo gedetailleerd omschreven en zoveel informatie toegevoegd in de map. Voor een land als Japan is dat nodig. Het heeft ons heel veel zoekwerk gescheeld, omdat we nu alle info van treinen en wat waar te vinden al allemaal bij ons hadden. De afwisseling tussen hotels en minshuku’s was perfect. En ook de afwisseling met natuur, cultuur en grote steden. De Japanners zijn ontzettend vriendelijk en helpen je meteen waar dat kan, ook al blijft de taalbarriere soms een probleem. Maar dat levert ook wel weer grappige situaties op. We hebben ervan genoten, het was fantastisch!

Ilse

review september 2016, Japan

Geweldige, interessante reis gehad. Voorbereiding en begeleiding door íki travel heel goed. Reismap + reisschema in Japan prima, scheelt veel uitzoeken en tijd tijdens de reis ( trein- en metrokaartjes + hotelvouches al in reismap) Tweemaal foutje/misverstand in infomap en tussen kaartjes en plaats van bestemming. Na telefonisch contact met plaatselijke agent direct naar onze wens door hem opgelost op kosten van het agentschap. Al met al zeer tevreden over de begeleiding/organisatie van onze reis.

Goede hotels. Verblijf in Kawaguchiko (Fuji) geweldig. Gastheer/vrouw halen alles uit de kast om het de gasten naar de zin te maken( o.a. opgehaald en gebracht naar station door gastheer), kamer eenvoudig maar netjes en schoon. Diner en ontbijt op niveau van de betere hotels en leuk/ interessant contact gehad met japans gezin dat daar al 12 jaar kwam. We konden nu vanwege het werk slechts 9 dagen maar gaan in de nabije jaren zeker een langere reis plannen naar Japan en zullen dat wellicht weer via ‘iki travels’ doen.

Jan

review maart 2017, Japan

Geweldig georganiseerd door IKI waardoor onze vakantie bijzonder goed verliep. We kunnen terugkijken op een prachtige ervaring! Mede dankzij IKI Travels!

Anya

review februari-maart 2017, Japan

Ondertussen reeds een 10 tal dagen terug in het grijze Belgenland na een, werkelijk fantastische Japanreis. Jullie hebben inderdaad een prima job afgeleverd. Jullie Japanese partner, had inderdaad een uitgebreid reis- roadbook voor ons klaar bij onze aankomst in ons hotel te Tokyo. Ongelooflijk gedetailieerd, bijna of zij onze rondreis zelf reeds hadden genoten. Laat het ons houden op Japanese grundlichheid.

Wij hebben de leidraad van het reisscenario gevolgd maar toch ook gepersonaliseerd. Leuk dat de rondreis niet al te overladen was. Bussy Tokyo, Fuji in vol ornaat, de herfstschoonheid van de Japanse Alpen en oh zo aimabel Kyoto, een prachtige reiservaring en alles gedecoreerd in herfstkleuren. De verscheidenheid van onze logies, verrassend maar allen top. Van B&B, kloosterkamer tot het luxueuze Rakoyan. Culinair; wat een overaanbod van gastronomisch pareltjes. Verplaatsingen met openbaar vervoer of met huurwagen, alles zo eenvoudig en praktisch. Resultaat; een prachtig uitgeschreven reisverhaal en een kleine 3500 foto’s.

Frank

review oktober-november 2016, Japan

Alles was duidelijk, vooral de map die bij mijn eerste hotel klaar lag was super!! Dag tot dag schema was altijd goed gevuld (en anders kon ik zelf nog wat invullen of aanpassen voor de dag), ik ben zeer tevreden!

Marit

review oktober 2016, Japan

Andrea

review december 2015, Vietnam-Cambodja

Laat ik beginnen je te zeggen dat we het fantastisch hebben ( beter dan in t tv-programma ‘tis hier fantastisch’). Ook hier in Hue en Hoi An een hele goede gids, Tuan heet hij, en chauffeur. Vroege bezoek aan Mi Son was super, geen Chinees of Koreaan te zien, en daarna genieten van t strand. Het ontbijt in het Palm Garden Resort is best so far naast Metropole Hanoi uiteraard. Tot nu toe heb je je beloftes meer dan waar gemaakt. Echt heel fijn! Je mag blijven haha!

Esther

review juli 2016, Vietnam-Cambodja

Onze accommodatie in Tanabe (gerund door Sakura & Mojito) was helemaal geweldig. Wij hadden het geluk hun eerste klant te mogen zijn en hebben het nieuwe huisje ingewijd. We hopen dat dit leuke stel nog veel boekingen gaat ontvangen van iki travels.

Save

Stefan

review maart-april 2017, Japan

We hebben een geweldige reis gemaakt! We hadden op voorhand wel een beetje een gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, zo weinig wisten we van Japan. De uiteindelijke reis staat nu met stip in onze top 3! Over een paar jaar willen we nog een keer van Osaka verder naar het zuiden.

De informatiemap bij aankomst was vele malen uitgebreider dan we hadden verwacht. Dat hielp ons in heel veel praktische vraagstukken en ook in het vinden van leuke en mooie plekken. Hij was perfect, we bewaren ‘m. Wellicht is het handig om wat meer informatie te geven over deze informatiemap in het boekingsproces. Wij hadden een beetje het gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, maar met het aantreffen en vooral lezen van deze map kregen we zoveel meer informatie.

In Matsumoto, in de Ryokan troffen we niemand die engels sprak. Bovendien lag het hotel erg ver uit de stad. Achteraf gezien hadden we meer in het centrum willen zitten.

Sjoerd

review maart 2017, Japan

We hebben een fantastische reis gehad! Alles was perfect geregeld. We zouden zeker nog een keer bij jullie boeken en het aan iedereen aanraden. Ik had wel graag wat langer in koya San gebleven. We kwamen daar erg laat aan en daardoor hebben we maar weinig kunnen zien. De volgende dag moesten we al weer vroeg weg.

Ella

review november 2016, Japan

Met veel plezier denken wij terug aan onze erg leuke Japan reis.    Het programma was goed gekozen en de boekingen etc waren tot in de perfectie verzorgd.
Hierbij mede onze complimenten aan de Japanse counterparts .  Er was eenmaal een klein probleem in Kyoto en dat werd onmiddellijk geruisloos opgelost.
Met name de Japanse accommodaties vond ik erg leuk.

Maarten-Jan

review september 2016, Japan

We hebben een fantastische reis gehad. alles was tot in de puntjes goed geregeld en het valt erg mee om zelf te reizen in japan. Ook autorijden viel erg mee. De Kumano-tour, Het Koyasan klooster en de binnenlanden van Shikoku zijn aanraders. Met fantastische vriendelijke en mooie minshukus. Wel opletten dat je voldoende tijd hebt om alles te bezoeken., veel musea e.d. gaan vroeg dicht in japan. en neem gemakkelijke instapschoenen mee, omdat je die vaak uit moet doen.

Ernst

review oktober 2016, Japan

We kijken terug op een bijzondere en mooie reis in Korea met ons gezin. Bedankt voor het regelen!

Sonja

review juli 2016, Zuid-Korea

Als je de eerste dag s’avonds aankomt met een joekel van een jetlag is de map lezen wel best een uitdaging. Gelukkig had ik reeds thuis een reisgids Japan gelezen. Bij deze wens ik Iki Travels te bedanken voor de uitstekende organisatie van mijn 16-daagse reis naar Japan. Alles was perfect geregeld, echt top. Domo Arigato

Peter

review oktober 2016, Japan

De hoeveelheid informatie was zo groot, dat ik het daardoor af en toe pas achteraf zag.

Herman

review juli 2016, Zuid-Korea Japan

Erg leuke en afwisselende reis met veel interessante tips van de lokale agent en mooie locaties om te overnachten met veel contact mogelijkheden met de lokale bevolking. Ook het contact voorafgaand met Sissy van iki verliep uitstekend, dus we zijn heel tevreden en zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.

Gijsje

review augustus 2016, Japan