070 - 8200324 info@ikitravels.nl

Geweldige reis, mooie balans tussen traditioneel en modern. Uniek land, en dankzij IKI ook een unieke ervaring. Geweldige aandacht voor detail in de informatie mappen, en in de grote steden steeds hotels op slimme plekken vanwaar je steeds snel bij de highlights bent!. Bedankt!

Dennis

review juli 2017, Japan

Dank Iki travels voor de geweldige reis naar Japan. De communicatie en behulpzaamheid voor de reis, de informatie en suggesties tijdens de reis. Wij ervoeren een persoonlijke benadering waardoor de op maat gemaakte reis goed paste bij hoe wij op vakantie willen gaan.

Donald

review juli 2017, Japan

We vonden het een geweldige reis en zijn zeer tevreden over de organisatie ervan. Moest ik een Japanner zijn, ik zou zeggen dat het één van de drie beste reizen is die ik ooit heb gemaakt.

Erwin

review juli 2017, Japan

We zijn weer terug uit Japan. Echt een superreis, het was geweldig, heel veel gezien, echt alles was top.
Ons huisje in Kyoto, echt een tophuisje, de Kumano Kodo, zwaar met perfecte adressen voor de overnachting, lieve mensen en super eten. Ook Benesse House op het eiland, fietsen gehuurd, veel kunst gezien. Dan naar Hiroshima, hotel op prima locatie, daarna Takayama, Kanazawa en Tokyo.
Autohuur was prima, Japanse TomTom werkt super, zelf nog een mooi route uitgezocht door natuur met sneeuw, bergen, watervallen en zo naar Kanazawa gereden
En natuurlijk de treinen, werkt allemaal en vooral op tijd. Ook de metro in Tokyo, is vrij simpel en makkelijk door de hele stad te reizen.
Maar één probleem meegemaakt met de trein. We hadden op 9 juni ruim 20 minuten vertraging met de trein van Kii Katsuura naar Shin Osaka. Daardoor misten we de trein van 13.09 van Shin Osaka naar Okayama. Dat kwam ons duur te staan. De conducteur in de vertraagde trein, heeft nog wel op onze kaartjes de vertraging aangegeven met tekst en een persoonlijk stempeltje, maar we moesten toch een nieuwe tickets  kopen en betaalden daarvoor maar liefst 12,460 Yen. Echt absurd.

Pieter

review juni 2017, Japan

Wij hebben een mooie reis gehad, maar ook enkele kritiekpuntjes.
De heenreis was best spannend. De overstaptijd was slechts een uur en was veel en veel te kort waardoor we bijna het vliegtuig hadden gemist.
Het is erg vreemd om een auto in te leveren en dan helemaal geen bewijs te krijgen dat je deze hebt ingeleverd. Ook niet na het vragen van een soort van document.
We hebben de informatie gemist dat de week na de gouden week in Japan de scholen op schoolreisje gaan. We hebben nog nooit zoveel schoolkinderen in Nara bij elkaar gezien als daar, Misschien was het beter geweest als we een weekje laten waren gegaan
Wij vinden het begrijpelijk dat restauratie van gebouwen nodig is. Dat zal dan ook vaak resulteren in een situatie dat deze niet bezocht kunnen worden. Daar kunt u als reisorganisatie helemaal niets aan doen. Wat wel erg jammer is dat u ons niet geïnformeerd heeft dat een drietal tempels in Japan niet te bezichtigen zijn. Erg jammer zeker als je er een stuk voor hebt omgereden.

Herman

review mei 2017, Japan

Waren zeer verbaasd over het plastic servies, het onbijt viel over het algemeen erg tegen. Super was het feit dat je overal kon wassen. Ik zou als ik jullie was dit duidelijker vermelden want dit is echt een pre.
Verder hadden we een homestay geboekt. Een hele bijzondere leuke indrukwekkende ervaring, alleen was ik in de veronderstelling dat ik ging mee helpen daar en vervolgens ging koken. Dit is helaas beide nier gebeurt. Maar de ervaring verder was super de mensen hadden echt een heel leuk programma bedacht.
Zo.n volledige infomap hebben we nog nooit gehad ergens

Ruud

review april 2017, Japan

Na een zeer geslaagde reis in Japan nog even een positieve reactie naar jullie toe. Alles was perfect geregeld. Tickets, reismap, hotels etc. en ook de late aanvulling voor mijn dochter. Dank daarvoor.

tip: suica kaart (soort chipkaart) voor openbaar vervoer is mij erg bevallen, gebruikt in Tokyo en Kyoto voor bus trein en metro
tip: mobiel internet huren op vliegveld (poederdoosformaat) google maps wil nog wel uitkomst bieden met plannen (ik had een geleend van min dochter)

Erna

review april 2017, Japan

Ik vond het een super mooie reis en goed georganiseerd. De enorme map was een grote hulp. Door jullie voorbereidend werk hebben wij veel tijd en moeite gespaard die we konden stoppen in genieten en ervaren. Bedankt daarvoor! Wij zijn in mount fuji maar 1 dag geweest en de volgende dag de eerste trein terug naar Tokyo. Dit hebben wij ter plekke al aangepast en is super goed bevallen.

Carlijn

review april 2017, Japan

De reis was prima verzorgd. Dankzij de vele informatie (vooral in de informatiemap) was de reis goed te doen en kon ik volop genieten van alle mooie dingen die Japan te bieden heeft. De informatie gaf voldoende ruimte om zelf keuzes te maken en zo echt een persoonlijk unieke ervaring te hebben, zonder dat alles van te voren gedicteerd werd.

Eddy

review november 2016, Japan

Bedankt Iki Travels voor de voorbereiding van onze reis. Dankzij jullie handleiding ter plaatse konden wij elke dag gemakkelijk onze weg terugvinden. De plaatsen die jullie lokale agent voorstellen zijn zeker de moeite waard.
Wij hebben jammer genoeg de dag Nikko niet gedaan. Dit was een persoonlijke keuze om een extra dag Tokyo te hebben.
De eerste dag kwamen wij aan om 18u30 in Osaka. Osaka hebben we dus niet echt kunnen verkennen. Dit lag uiteraard aan de planning van de vluchten.

Glen

review oktober 2016, Japan

Ik heb een fantastische reis gehad. Natuurlijk door het fenomeen Japan en zijn Japanners. Maar de uitstekend organisatie van de reis verdiend een compliment, dank je/jullie wel.

Wieger

review september 2016, Japan

Wij vonden het contact met IKI, programma-bepaling, tips en tops, adviezen en aanvullende informatie uitstekend verzorgd (en sloegen werkelijk achterover hoe de reisagent ter plekke alles tot in de puntjes had voorbereid en gepresenteerd in de aangeboden reismap. Beter kan eigenlijk niet. Onze complimenten! (wij hebben de reisagent niet ontmoet daar wij elke dag vroeg ‘op pad’ waren en het best kan zijn dat hij/zij ons heeft gemist – vonden wij verder ook geen punt). Het huisje in Kyoto vonden wij een pluspunt (ipv. een hotel).

Hans

review oktober 2016, Japan

Zeer tevreden over Iki-travels. Aan al onze vakantiewensen is voldaan! Top vakantie gehad.

Ivonne

review september 2016, Japan

4 weken hebben we door veelzijdig Japan gereisd. Wat een prachtige reis hebben we gemaakt. En de informatie die we vooraf hebben gekregen was echt perfect. Zo gedetailleerd omschreven en zoveel informatie toegevoegd in de map. Voor een land als Japan is dat nodig. Het heeft ons heel veel zoekwerk gescheeld, omdat we nu alle info van treinen en wat waar te vinden al allemaal bij ons hadden. De afwisseling tussen hotels en minshuku’s was perfect. En ook de afwisseling met natuur, cultuur en grote steden. De Japanners zijn ontzettend vriendelijk en helpen je meteen waar dat kan, ook al blijft de taalbarriere soms een probleem. Maar dat levert ook wel weer grappige situaties op. We hebben ervan genoten, het was fantastisch!

Ilse

review september 2016, Japan

Zeer goed gebalanceerde reis, helemaal zoals we gehoopt hadden De map geeft absoluut top informatie, heel makkelijk en overzichtelijk!! slechte 1 verblijf dat heel erg ondermaats scoorde qua hygiene, vuile keuken en heel vuil sanitair (maar tegelijk wel goed voor service en ontvangst) en dat was de ryokan in Kontama in Omishima. We raden aan om dat verblijf toch eens te herevalueren, het valt echt wel uit de toon in vergelijking met andere ryokans.

Stefan

review juli 2017, Japan

na een paar dagen terug aanpassen na de jetlag kijken we terug op een fantastische Japan-reis(cultureel Japan).  Toegeven, helemaal gerust waren we er niet in, want dit was onze eerste grote reis en bovendien geboekt via internet bij een organisatie die we niet kenden… De reis is echter perfect verlopen ! De informatiemap was uitstekend samengesteld en gaf toch ruimte voor eigen initiatief.  Ook naar accommodaties geen enkele kritiek, zowel hun ligging als het geboden comfort waren in overeenstemming met wat we mochten verwachten.

En dan Japan zelf, wat een fantastisch land ! Wij hebben ons gehouden aan de voorstellen van de reismap en we hebben dus heel veel gezien en beleefd.  Wie iets wil zien moet stappen en met gemiddeldes rond de 18-20000 stappen per dag is dit na 12 dagen best vermoeiend !  De indrukken die je elke dag opnieuw krijgt zijn overweldigend, het is dus moeilijk een echte uitschieter te noemen, we hebben van elk moment genoten.  We hebben vele vriendelijke mensen ontmoet en super lekker gegeten.  Deze reis heeft alle verwachtingen ingelost, wij zijn dus heel tevreden klanten.

Bert

review juli 2017, Japan

Iki reizen heeft ons zeer goed geholpen met onze persoonlijke individiuele reiswensen, vader met zoon, 12 topdagen. Persoonlijk en professioneel. Japan hielp natuurlijk ook qua bestemming, erg interessant qua cultuur en aardig mensen. Veilig , goed georganiseerd, betaalbaar en schoon. Begrijp niet waarom zo weinig mensen Japan aandoen.

Jan

review juni-juli 2017, Japan

Wij hebben genoten van de reis mede dankzij jullie hulp en informatie. Het was een geweldige ervaring.
We hebben nog een paar aandachtspunten.
1. Aankomst bij machiya in Kyoto: indien huisje nog niet gereed is graag suggestie van Iki zelf waar je dan kunt verblijven. Zeker omdat je al een lange vlucht achter de rug hebt.
Let op: toegangscode van het huisje zelf. Eerst de volle hand op het paneel leggen daarna kun je de code intoetsen. Was niet correct vermeld in de informatie. We hebben ter plekke contact gehad met de agent. We konden er namelijk niet in.
Wij vonden Sagan een prima plek om te verblijven. Lekker ontbijt met hele goede koffie, lunch en diner en Italiaanse wijn in een relaxte sfeer met jazzmuziek. 4 minuten lopen van het huisje.
2. De map met alle informatie al in Nederland ontvangen, 2-3 weken voor vertrek. Kun je je beter voorbereiden op de reis. Laatste wijzigingen kunnen altijd worden toegevoegd.
3. Graag officiële bevestigingen van hotels en andere boekingen al in Nederland ontvangen. Dit ook ter controle. De voucher van Robotrestaurant zat niet in de map in Kyoto. Is over gebeld met agent in Kyoto. Die heeft het alsnog gebracht.
3. Theeceremonie in Kyoto is een aanrader.
4. Robotrestaurant in Tokyo echt over de top. Kan alleen in Japan.
5. Kawaii Monster café Tokyo (in de buurt van Meijijingu tempel), heel geschikt voor kinderen.
6. Keio Plaza, prima hotel op zeer goede locatie. Voorzieningen zijn prima. Kamers wat gedateerd. Er schijnen inmiddels ook moderne kamers te zijn.

Karen

review april-mei 2017, Japan

Groot compliment voor de wijze waarop de reis was voorbereid. Reisschema’s – hoe ingewikkeld soms ook – klopten precies. Map met spoorkaartjes, plattegronden, waar hotels te vinden. Prima allemaal. Er was al goed rekening gehouden met onze wensen. Maar het was voor ons nog te overladen. We hadden graag meer dagen op Naoshima gebleven, en zo meer. Maar dat hadden wij van te voren ook niet kunnen bedenken. Tijdens de reis deden we zoveel indrukken op en werden zoveel vragen opgeroepen dat je meer tijd nodig had. We gaan nog een keer, met een rustiger programma

Riskant was de verzending van koffers naar een woning in Kyoto, waar niemand thuis was. Toevallig kwamen we de man van de koffers tegen. Verzending naar hotels ging prima. Absoluut hoogtepunt vonden wij het verblijf in de minshuku’s tijdens de Kumado Kodo en de Shimanami Kaido. De huur van de fiets verliep wat stroef men wist er niet van we werden wat van het kastje naar de muur gestuurd. En slechte fietsen, met onvoldoende werkende versnellingen. Maar dat is een detail!

Martie

review maart 2017, Japan

Geweldige, interessante reis gehad. Voorbereiding en begeleiding door íki travel heel goed. Reismap + reisschema in Japan prima, scheelt veel uitzoeken en tijd tijdens de reis ( trein- en metrokaartjes + hotelvouches al in reismap) Tweemaal foutje/misverstand in infomap en tussen kaartjes en plaats van bestemming. Na telefonisch contact met plaatselijke agent direct naar onze wens door hem opgelost op kosten van het agentschap. Al met al zeer tevreden over de begeleiding/organisatie van onze reis.

Goede hotels. Verblijf in Kawaguchiko (Fuji) geweldig. Gastheer/vrouw halen alles uit de kast om het de gasten naar de zin te maken( o.a. opgehaald en gebracht naar station door gastheer), kamer eenvoudig maar netjes en schoon. Diner en ontbijt op niveau van de betere hotels en leuk/ interessant contact gehad met japans gezin dat daar al 12 jaar kwam. We konden nu vanwege het werk slechts 9 dagen maar gaan in de nabije jaren zeker een langere reis plannen naar Japan en zullen dat wellicht weer via ‘iki travels’ doen.

Jan

review maart 2017, Japan

Geweldig georganiseerd door IKI waardoor onze vakantie bijzonder goed verliep. We kunnen terugkijken op een prachtige ervaring! Mede dankzij IKI Travels!

Anya

review februari-maart 2017, Japan

Ondertussen reeds een 10 tal dagen terug in het grijze Belgenland na een, werkelijk fantastische Japanreis. Jullie hebben inderdaad een prima job afgeleverd. Jullie Japanese partner, had inderdaad een uitgebreid reis- roadbook voor ons klaar bij onze aankomst in ons hotel te Tokyo. Ongelooflijk gedetailieerd, bijna of zij onze rondreis zelf reeds hadden genoten. Laat het ons houden op Japanese grundlichheid.

Wij hebben de leidraad van het reisscenario gevolgd maar toch ook gepersonaliseerd. Leuk dat de rondreis niet al te overladen was. Bussy Tokyo, Fuji in vol ornaat, de herfstschoonheid van de Japanse Alpen en oh zo aimabel Kyoto, een prachtige reiservaring en alles gedecoreerd in herfstkleuren. De verscheidenheid van onze logies, verrassend maar allen top. Van B&B, kloosterkamer tot het luxueuze Rakoyan. Culinair; wat een overaanbod van gastronomisch pareltjes. Verplaatsingen met openbaar vervoer of met huurwagen, alles zo eenvoudig en praktisch. Resultaat; een prachtig uitgeschreven reisverhaal en een kleine 3500 foto’s.

Frank

review oktober-november 2016, Japan

Alles was duidelijk, vooral de map die bij mijn eerste hotel klaar lag was super!! Dag tot dag schema was altijd goed gevuld (en anders kon ik zelf nog wat invullen of aanpassen voor de dag), ik ben zeer tevreden!

Marit

review oktober 2016, Japan

Andrea

review december 2015, Vietnam-Cambodja

Laat ik beginnen je te zeggen dat we het fantastisch hebben ( beter dan in t tv-programma ‘tis hier fantastisch’). Ook hier in Hue en Hoi An een hele goede gids, Tuan heet hij, en chauffeur. Vroege bezoek aan Mi Son was super, geen Chinees of Koreaan te zien, en daarna genieten van t strand. Het ontbijt in het Palm Garden Resort is best so far naast Metropole Hanoi uiteraard. Tot nu toe heb je je beloftes meer dan waar gemaakt. Echt heel fijn! Je mag blijven haha!

Esther

review juli 2016, Vietnam-Cambodja

We hebben een fantastische reis door Japan gemaakt. We hebben genoten van het prachtige landschap, de super vriendelijke en gastvrije mensen, het heerlijke eten en de levenswijze met zoveel aandacht voor alle dingen.
We hadden op bijna iedere plek wel langer willen blijven, omdat het zo mooi en bijzonder was. Het programma zat behoorlijk vol en het tempo lag hoog, maar dat hadden we zelf ook gevraagd: we wilden graag veel zien.
De beklimming van de Fuji vonden wij heel bijzonder, fantastisch om de zon te zien opkomen vanaf de top. We vinden wel dat er weinig tijd voor dit programma onderdeel was uitgetrokken. Doordat we vanuit Kanazawa kwamen waren we pas laat bij de hut bij 7th station, waardoor we weinig tijd hadden om te rusten (en om aan de hoogte te wennen) voor we naar boven gingen. Terug in Kawaguchiko, na de klim, waren we wel moe. We beschikken allemaal over een goede conditie en zijn ervaren bergbeklimmers, dat is niet het probleem, maar we hadden hier graag meer ruimte voor willen hebben. Het programma stelde voor dat we Kawaguchiko konden bekijken, maar daar hadden we helemaal geen energie meer voor. We hebben het pension gebeld en moeten meteen om 10 uur komen. Dat was heel fijn.
Leuk om veel in minshuku’s bij mensen thuis te kunnen overnachten. De ontmoeting met Japanse mensen vonden wij heel bijzonder. Het was een erg mooie reis, en uitstekend georganiseerd door jullie: dank daarvoor!

Save

Esther

review juli 2017, Japan

Wij hebben een heel goede ervaring met Ikitravel. De reis was uitstekend georganiseerd. De reis map gaf hele duidelijke informatie en dat was erg prettig. We hebben genoten! Wat een fantastische reis en fantastisch land is Japan. Ik zou deze organisatie aan iedereen aanraden! Erg verzorgd allemaal!
Enig min puntje was het feit dat onze aansluitende binnenlandse reis een te korte overstaptijd had, ( omdat je je bagage moet halen en door de douane moet), hierdoor haalden wij onze aansluitende vlucht niet. Wat weer resulteerde in een omzetting van de ticket en lange wachttijden. Gelukkig hadden wij iemand die voor ons contact kon opnemen en deze vertraging door kon geven aan de plaatselijke agent. Enige vervelende hieraan is dat je erg laat op je eerste bestemming komt ( 5 uur vertraging).

Save

Irene

review juli 2017, Japan

Bedankt voor de leuke reis! Alles was heel goed geregeld en we hadden een fantastische tijd in Japan. 🙂

Save

Marta

review mei 2017, Japan

Bedankt voor het orginaseren van weer een topreis. Mijn man en ik zijn ontzettend enthousiast teruggekomen na een reis met Kersenbloesem, Phloxmoss bergen, heerlijk eten en teveel nieuwe indrukken.
kleinigheidje, maar in Hokkaido is er in Mei en Juni dus Phlox Mos te vinden. Omdat wij dat wisten zijn wij naar die 2 Parken gereden en hebben we er echt van genoten. Dit stond nergens in de map, maar ik kan me voostellen dat andere mensen dat ook wel willen zien. (onderweg zie je trouwens wel overal posters hiervoor). Misschien een tip om erbij te doen?
Persoonlijk hadden wij misschien van Wajima een dagtocht gemaakt en dan weer in Kanazawa geslapen. Maar dat is een persoonlijke mening (ligt er ook een beetje aan dat ik door een enorme duizendpoot, ter groote van mijn onderarm, op mijn hoofd vond rondkruipen midden in de nacht in de Minshuku haha. Kan gebeuren, de Minshuku zelf is trouwens top).
Wij komen zeker terug!

Save

Charlotte

review mei 2017, Japan

Onze reis heeft volledig al onze verwachting en wensen waargemaakt. Uitstekend verzorgd en heel afwisselend (wat wij ook wilde) Alles was tiptop geregeld en heel goed te bereizen zonder een groep of reisleidster. Jammer dat we door de Golden week de tip om op vrijdag naar de vismarkt te gaan in Tokyo dicht was. Deze reis smaakt naar meer Japan via Iki!

Save

Marina

review april-mei 2017, Japan

Onze accommodatie in Tanabe (gerund door Sakura & Mojito) was helemaal geweldig. Wij hadden het geluk hun eerste klant te mogen zijn en hebben het nieuwe huisje ingewijd. We hopen dat dit leuke stel nog veel boekingen gaat ontvangen van iki travels.

Save

Stefan

review maart-april 2017, Japan

We hebben een geweldige reis gemaakt! We hadden op voorhand wel een beetje een gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, zo weinig wisten we van Japan. De uiteindelijke reis staat nu met stip in onze top 3! Over een paar jaar willen we nog een keer van Osaka verder naar het zuiden.

De informatiemap bij aankomst was vele malen uitgebreider dan we hadden verwacht. Dat hielp ons in heel veel praktische vraagstukken en ook in het vinden van leuke en mooie plekken. Hij was perfect, we bewaren ‘m. Wellicht is het handig om wat meer informatie te geven over deze informatiemap in het boekingsproces. Wij hadden een beetje het gevoel dat we op ontdekkingsreis gingen, maar met het aantreffen en vooral lezen van deze map kregen we zoveel meer informatie.

In Matsumoto, in de Ryokan troffen we niemand die engels sprak. Bovendien lag het hotel erg ver uit de stad. Achteraf gezien hadden we meer in het centrum willen zitten.

Sjoerd

review maart 2017, Japan

We hebben een fantastische reis gehad! Alles was perfect geregeld. We zouden zeker nog een keer bij jullie boeken en het aan iedereen aanraden. Ik had wel graag wat langer in koya San gebleven. We kwamen daar erg laat aan en daardoor hebben we maar weinig kunnen zien. De volgende dag moesten we al weer vroeg weg.

Ella

review november 2016, Japan

Met veel plezier denken wij terug aan onze erg leuke Japan reis.    Het programma was goed gekozen en de boekingen etc waren tot in de perfectie verzorgd.
Hierbij mede onze complimenten aan de Japanse counterparts .  Er was eenmaal een klein probleem in Kyoto en dat werd onmiddellijk geruisloos opgelost.
Met name de Japanse accommodaties vond ik erg leuk.

Maarten-Jan

review september 2016, Japan

We hebben een fantastische reis gehad. alles was tot in de puntjes goed geregeld en het valt erg mee om zelf te reizen in japan. Ook autorijden viel erg mee. De Kumano-tour, Het Koyasan klooster en de binnenlanden van Shikoku zijn aanraders. Met fantastische vriendelijke en mooie minshukus. Wel opletten dat je voldoende tijd hebt om alles te bezoeken., veel musea e.d. gaan vroeg dicht in japan. en neem gemakkelijke instapschoenen mee, omdat je die vaak uit moet doen.

Ernst

review oktober 2016, Japan

We kijken terug op een bijzondere en mooie reis in Korea met ons gezin. Bedankt voor het regelen!

Sonja

review juli 2016, Zuid-Korea

Als je de eerste dag s’avonds aankomt met een joekel van een jetlag is de map lezen wel best een uitdaging. Gelukkig had ik reeds thuis een reisgids Japan gelezen. Bij deze wens ik Iki Travels te bedanken voor de uitstekende organisatie van mijn 16-daagse reis naar Japan. Alles was perfect geregeld, echt top. Domo Arigato

Peter

review oktober 2016, Japan

De hoeveelheid informatie was zo groot, dat ik het daardoor af en toe pas achteraf zag.

Herman

review juli 2016, Zuid-Korea Japan

Erg leuke en afwisselende reis met veel interessante tips van de lokale agent en mooie locaties om te overnachten met veel contact mogelijkheden met de lokale bevolking. Ook het contact voorafgaand met Sissy van iki verliep uitstekend, dus we zijn heel tevreden en zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen.

Gijsje

review augustus 2016, Japan