Wie is iki Travels?

Een jong bedrijf met vele jaren ervaring in de reiswereld.
Als u voor een reis van iki Travels kiest maakt u ook een keus voor kwaliteit en service. Deze stopt pas als u enthousiast thuis komt van een boeiende reis, geregeld door iki Travels.

Iedereen bij iki Travels heeft dezelfde 2 passies. Gek van reizen, Gek van Azië.

iki Travels is opgericht door Marco Bergschneider en Ko Vermue.

Opper reisgek – Marco Bergschneider
Reisspecialist Japan Zuid Korea Vietnam Cambodja Laos Taiwan

Ik ben op reis als het even kan en zit eigenlijk het liefst niet op kantoor. Ik heb dan ook alle bestemmingen van iki Travels gezien. Ik begon mijn carrière in de reisbranche bij SOC reizen in 1991, destijds een Indonesië specialist. Via Ashraf en Koning Aap reizen kwam ik uiteindelijk te werken als financieel directeur bij Corendon Vliegvakanties. Met iki Travels kan ik mijn creativiteit botvieren op het organiseren van het bedrijf en het ontwikkelen van mooie (nieuwe) reizen.

Co opper reisgek – Ko Vermue
Reisspecialist Japan Vietnam Taiwan Hong Kong

Ik ben geboren en getogen op de Zeeuwse klei. Mijn eerste ervaring met vliegen was een retourtje Bangkok op de bonnefooi toen ik 20 jaar was. In 1983 reisde ik 4 maanden door China waar ik in al die tijd slechts 14 buitenlanders tegenkwam. Het land was net open gegaan voor vreemdelingen, auto’s en wolkenkrabbers waren er nog niet. Daarna volgden nog vele reizen richting het Verre Oosten. In 1985  heb ik Koning Aap reizen opgericht en heb het bedrijf tot 2003 geleid. Naast reizen en koken was het zeezeilen en prutsen aan zeiljachten ook een geliefde bezigheid. In 1997 heb ik toen Amorgos Zeilvakanties opgericht. Met iki Travels ging ik weer terug naar waar het ooit om was begonnen; bezig zijn met Azië en mooie reizen samenstellen zodat klanten enthousiast op pad gaan en weer thuis komen.

Ondertussen worden Marco en Ko bijgestaan door een team van ervaren en enthousiaste reisspecialisten.

Culturele reisgek – Nadia Keijzer
Reisspecialist Japan

Hallo aankomende reizigers! Ik ben Nadia Keijzer en binnen iki Travels richt ik mij uitsluitend op reizen naar Japan. Mijn opleiding Japanstudies aan de Universiteit van Leiden heeft me steeds enthousiaster gemaakt over dit land en natuurlijk kan ik mij met deze achtergrond ook goed redden in Japan. De geschiedenis, cultuur en taal van dit land bieden altijd weer iets moois, maar om alles in het echt te kunnen zien is natuurlijk het leukst. Gelukkig ben ik inmiddels diverse keren op reis geweest naar Japan en ik hoop dat ik u ook enthousiast kan maken voor deze geweldige bestemming!

Moeder reisgek – Olga Bliek
Reisspecialist Japan Zuid Korea Taiwan Vietnam

Ik was een 18 jarig meisje toen ik voor het eerst in Japan arriveerde en ik was opslag verliefd op het land. Die liefde is nooit meer over gegaan.  Inmiddels reis ik al meer dan 30 jaar regelmatig naar het Verre Oosten en heb ik voor diverse reisorga Opslaan en verlaten nisaties en voor duizenden klanten hun reis naar dit geweldige continent georganiseerd. Naast Japan heb ik ook uitvoerige reiservaring opgedaan in Zuid Korea, China, Taiwan en Vietnam. Wilt u met kinderen op reis? Dan bent u bij ons zeker op het juiste adres.

Eetlustige reisgek – Sissy Man
Reisspecialist Japan Zuid Korea Vietnam Taiwan

Al van kleins af aan reis ik bijna jaarlijks naar Hongkong en nog altijd vol enthousiasme. Naar mate ik ouder werd, reisde ik ook naar andere landen in Azië, zoals Zuid Korea, Vietnam, Taiwan en Japan en groeide mijn liefde voor Azië, met name Japan. Hierdoor ben ik Japans gaan studeren. Tijdens mijn studie Oriëntaalse talen en Communicatie bestudeerde ik naast de taal, ook de geschiedenis, cultuur, normen en waarden van Japan. Om me er nog meer in te kunnen verdiepen, heb ik een half jaar in Japan gestudeerd.Ik voel me thuis in heel Azië en kan de hele dag genieten van de ontelbare culinaire hoogstandjes. Elk land weer zijn eigen keuken.

Junior reisgek – Eva Cardol
Reisspecialist Japan

Hoi allemaal! Ik ben Eva en ik ben het nieuwste lid van het iki Travels team. Mijn eerste ervaring met Japan was een studiestage in Japan. Van augustus 2014 t/m februari 2015 mocht ik het prachtige Matsumoto in de Japanse Alpen mijn thuis noemen en studeerde ik aan de Shinshu University. In juli 2016 studeerde ik af aan de opleiding Oriëntaalse Talen & Communicatie en een maand later vloog ik terug naar Japan om het land verder te verkennen. Bij iki Travels kan ik mijn ervaringen toepassen in het samenstellen van mooie reizen voor onze klanten.

Het team van iki Travels kan natuurlijk niet zonder ondersteunende troepen.

Nancy Scholten is van de catering op beurzen en zorgt ervoor dat we verder kunnen. Alle Aziatische gerechten probeert ze uit en de resultaten zijn altijd heerlijk. Daarnaast is ze altijd bereid de helpende hand toe te steken.Ook zij kan alles over de bestemmingen van iki Travels vertellen.

Caroline van der Linde is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de vormgeving van iki Travels. Zij heeft met veel enthousiasme de huisstijl van iki travels ontworpen en bewaakt dit tot op de dag van vandaag met verve. Dankzij haar kritische blik en eigenzinnige vormgeving is de iki huisstijl een sterk en heel herkenbaar beeldmerk geworden waar wij heel trots op zijn.

 

Contact met iki Travels

Het kan zijn dat u uw geplande reis met één van onze medewerkers wilt bespreken. Dat kan zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek. Als u langs wilt komen op ons kantoor is het belangrijk om vooraf telefonisch of per e-mail een afspraak te maken. Als wij weten dat u komt kunnen wij voldoende tijd voor u vrij maken en zorgen dat de juiste specialist u te woord kan staan. U bent dan van harte welkom op de Zuid Hollandlaan 7 in Den Haag.

Manier van werken

De brochure ?
Tegenwoordig gebruikt iedereen het internet en is een gedrukte brochure met al onze reizen en mogelijkheden niet meer van deze tijd. Het kost veel tijd om een brochure te maken, papier en inkt zijn duur en ook een flinke belasting voor het milieu. Vandaar dat wij onze producten publiceren op onze website die wij ook steeds up to date houden. Nieuwe producten kunnen wij direct presenteren en iedereen kan op onze website direct zien wat iki Travels te bieden heeft wanneer hij of zij dat wilt.

De website
De website van iki Travels proberen we simpel te houden volgens het principe “What you see, is what you get”. Met de foto’s geven we een impressie van de landen met hun bevolking en tradities. Praktische informatie over het land, klimaat en het alledaagse leven van de bevolking wordt aangevuld met informatie over hotels, de manier van reizen en de reizen die we hebben uitgewerkt. De prijzen en eventuele bijkomende kosten staan duidelijk vermeld, dus ook hier geen verrassingen achteraf.

Het reisvoorstel
Op de website kunt u een keus maken uit de voorbeeldreizen en deze direct boeken. Wilt u de reis toch net iets anders, dan kan dat. U kunt hiervoor een offerte aanvragen op onze website. Hoe meer details u aangeeft van wat u wilt, hoe beter wij in kunnen spelen op uw wensen ten aanzien van de reisroute en de prijs. Over het algemeen zorgen wij dat u binnen vijf werkdagen na aanvraag een passend voorstel van iki Travels ontvangt voor uw reis. Als u het eens ben met het voorstel kunt u op de website van iki Travels deze reis boeken. Deze reis zal dan volgens de gevoerde correspondentie worden gereserveerd en uitgevoerd. Alle correspondentie, informatie, factuur en reisbescheiden gaan per e-mail, ook in dit proces wordt het milieu niet belast.

De vliegtickets
Het gebeurt vaak dat mensen bij iki Travels een offerte aanvragen terwijl zij hun vliegtickets al hebben geboekt. Dat vinden we niet erg, vliegtickets verkopen is niet onze core-business en het is voor ons meer een service dan een verdienste. Jammer is wel dat het reeds geboekte ticket vaak niet aansluit op de reisroute die men wil maken. Onnodig veel reizen (+ extra kosten) is dan vaak het gevolg. Handiger is het ons om van tevoren advies te vragen over een bepaalde route en de daarbij behorende (voordelige) vluchtroutes. Natuurlijk kunnen wij deze vluchten voor u regelen indien u dat wenst.

Onze lokale agenten op de bestemming
Zeer ervaren, spreekt vloeiend Engels, heel erg service gericht en 24 uur per dag bereikbaar. Dat is waar onze lokale partners in het land zelf voor staan. Onze klanten zijn heel tevreden over hun diensten, ook als er dingen mis gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het plotseling terug moeten keren naar Nederland vanwege ziekte of andere calamiteiten. Maar het is ook gebeurd dat een klant van iki Travels om een andere reden onze agent belde. Het eten in het hotel, door onze agent geboekt, was zo lekker en zo overvloedig dat hij bang was dat hij moest bijbetalen terwijl het gewoon inclusief was in de prijs. Of klanten, die gewoon voor de mooie reis willen bedanken.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden
Op al onze gepubliceerde en op maat gemaakte reizen is de SGR-Garantieregeling van toepassing. Dit houdt in dat de klant er van verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgelden worden geretourneerd als iki Travels de overeenkomst door financieel onvermogen niet kan na komen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

iki Travels kantoor personeel Den Haag
iki Travels Marco reisspecialist
iki Travels Ko reisspecialist
iki Travels Nadia reisspecialist
iki Travels Olga reisspecialist
iki Travels Sissy reisspecialist
iki Travels Eva reisspecialist
iki Travels Nancy beurs
iki Travels Caroline design
iki Travels kantoor Den Haag

Vraag een gratis offerte aan

Wij staan klaar om voor u een geheel op uw eigen wensen afgestemde reis samen te stellen.

VRAAG OFFERTE AAN