Wie is iki Travels?

Een jong bedrijf met vele jaren ervaring in de reiswereld.

Als u voor een reis van iki Travels kiest maakt u ook de keuze voor kwaliteit en service. Deze stopt pas als u enthousiast thuis komt van een boeiende reis, geregeld door iki Travels. Iedereen bij iki Travels heeft dezelfde 2 passies. Gek van reizen, gek van Azië.

iki Travels is opgericht door Marco Bergschneider en Ko Vermue.

Marco Bergschneider

Marco Bergschneider

Opper reisgek

Reisspecialist Japan, Zuid-Korea, Vietnam, Cambodja, Laos & Taiwan

Als het even kan ben ik op reis en zit eigenlijk het liefst niet op kantoor. Ik heb dan ook alle bestemmingen van iki Travels gezien. Ik begon mijn carrière in de reisbranche bij SOC reizen in 1991, destijds een Indonesië specialist. Via Ashraf en Koning Aap Reizen kwam ik uiteindelijk te werken als financieel directeur bij Corendon Vliegvakanties. Met iki Travels kan ik mijn creativiteit botvieren op de organisatie van het bedrijf en het ontwikkelen van mooie (nieuwe) reizen.

Ko Vermue

Ko Vermue

Co-opper reisgek

Reisspecialist Japan, Vietnam, Taiwan & Hongkong

Ik ben geboren en getogen op de Zeeuwse klei. Mijn eerste ervaring met vliegen was een retourtje Bangkok op de bonnefooi toen ik 20 jaar was. Daarna volgden nog vele reizen richting het Verre Oosten. In 1985 heb ik Koning Aap Reizen opgericht en heb het bedrijf tot 2003 geleid. Naast reizen en koken was het zeezeilen en prutsen aan zeiljachten ook een geliefde bezigheid. In 1997 heb ik toen Amorgos Zeilvakanties opgericht. Met iki Travels ging ik weer terug naar waar het ooit om was begonnen; bezig zijn met Azië en mooie reizen samenstellen zodat klanten enthousiast op pad gaan en weer thuis komen.

Nancy Scholten

Nancy Scholten

Is van de catering op beurzen en zorgt ervoor dat we verder kunnen. Alle Aziatische gerechten probeert ze uit en de resultaten zijn altijd heerlijk. Daarnaast is ze altijd bereid de helpende hand toe te steken. Ook zij kan alles over de bestemmingen van iki Travels vertellen.

Caroline van der Linde

Caroline van der Linde

Is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de vormgeving van iki Travels. Zij heeft met veel enthousiasme de huisstijl van iki Travels ontworpen en bewaakt dit tot op de dag van vandaag met verve. Dankzij haar kritische blik en eigenzinnige vormgeving is de iki huisstijl een sterk en heel herkenbaar beeldmerk geworden waar wij heel trots op zijn.

Contact met iki Travels

Het kan zijn dat u uw geplande reis met één van onze medewerkers wilt bespreken. Dat kan zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek. Als u langs wilt komen op ons kantoor is het belangrijk om vooraf telefonisch of per e-mail een afspraak te maken. Als wij weten dat u komt kunnen wij voldoende tijd voor u vrij maken en zorgen dat de juiste specialist u te woord kan staan. U bent dan van harte welkom op de Zuid Hollandlaan 7 in Den Haag.

Manier van werken

De brochure
Tegenwoordig gebruikt iedereen het internet en is een gedrukte brochure met al onze reizen en mogelijkheden niet meer van deze tijd. Het kost veel tijd om een brochure te maken, papier en inkt zijn bovendien een flinke belasting voor het milieu. Vandaar dat wij onze producten publiceren op onze website die wij ook steeds bijwerken. Nieuwe producten kunnen wij direct presenteren en iedereen kan op onze website direct zien wat iki Travels te bieden heeft wanneer hij of zij dat wilt.

De website
De website van iki Travels proberen we simpel te houden volgens het principe “What you see, is what you get”. Met de foto’s geven we een impressie van de landen en hun bevolking en tradities. Praktische informatie over het land, klimaat en het alledaagse leven van de bevolking wordt aangevuld met informatie over hotels, de manier van reizen en de reizen die we hebben uitgewerkt. De prijzen en eventuele bijkomende kosten staan duidelijk vermeld, dus ook hier geen verrassingen achteraf.

Het reisvoorstel
Op de website kunt u een keuze maken uit de voorbeeldreizen of, als u de reis toch net wat anders wilt, de voorbeeldreizen gebruiken als inspiratie. U kunt hiervoor een offerte aanvragen op onze website. Hoe gedetailleerder u aangeeft van wat u wilt, hoe beter wij kunnen inspelen op uw wensen ten aanzien van de reisroute en de prijs. Over het algemeen zorgen wij dat u binnen vijf werkdagen na aanvraag een passend voorstel van iki Travels ontvangt voor uw reis. Als u het eens bent met het voorstel kunt u op de website van iki Travels deze reis boeken. Deze reis zal dan volgens de gevoerde correspondentie worden gereserveerd en uitgevoerd. Alle correspondentie, informatie, factuur en reisbescheiden gaan per e-mail, ook in dit proces wordt het milieu niet belast.

De vliegtickets
Het gebeurt vaak dat mensen bij iki Travels een offerte aanvragen terwijl zij hun vliegtickets al hebben geboekt. Dat vinden wij niet erg, vliegtickets verkopen is niet onze corebusiness en het is voor ons meer een service dan een verdienste. Jammer is wel dat het reeds geboekte ticket vaak niet aansluit op de reisroute die men wil maken. Onnodig veel reizen (+ extra kosten) is dan vaak het gevolg. Handiger is het om van tevoren advies te vragen over een bepaalde route en de daarbij behorende (voordelige) vluchtroutes. Natuurlijk kunnen wij deze vluchten voor u regelen indien u dat wenst.

Onze lokale agenten 
Onze lokale agenten zijn zeer ervaren, spreken vloeiend Engels, zijn erg service gericht en 24 uur per dag bereikbaar. Onze klanten zijn heel tevreden over hun diensten, ook als er dingen mis gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het plotseling terug moeten keren naar Nederland vanwege ziekte of andere calamiteiten. Maar het is ook gebeurd dat een klant van iki Travels om een andere reden onze agent belde. Het eten in het hotel  was zo lekker en zo overvloedig dat hij bang was dat hij moest bijbetalen terwijl het gewoon inclusief was in de prijs. Of klanten, die gewoon voor de mooie reis willen bedanken.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden
Op al onze gepubliceerde en op maat gemaakte reizen is de SGR-Garantieregeling van toepassing. Dit houdt in dat de klant er van verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgelden worden geretourneerd als iki Travels de overeenkomst door financieel onvermogen niet kan na komen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.