Kyoto, Osaka en de Japanse Alpen in september door Janine (deel 2)

Vandaag loop ik weer een ander stuk van de Shinetsu. Vandaag loop ik een deel van sectie 5. Sectie 5 staat erom bekend om het meest intensieve deel van de Shinetsu trail te zijn. Gisteren heb ik een deel van sectie 2 gelopen, wat volgens mijn gidsen juist ‘’het makkelijkste deel was’’. Volgens mijn gidsen bestaat sectie 2 uit veel ‘’ups and downs’’. Vandaag meld ik me weer om 9 uur bij de receptie van het Madarao Kogen hotel na een goed ontbijt. De manager van het hotel brengt me naar het beginpunt van sectie 5: de Sekida pass.

Kyoto, Osaka en de Japanse Alpen in september door Janine (deel 1)

Ik ben al een tijd lang aan het aftellen naar dinsdag 3 september. Eindelijk is het zo ver! Vandaag vlieg ik naar Japan waar ik de komende tien dagen een rondreis ga maken – een gevarieerde reis met zowel grote steden als de alpen en platteland. Ik ben al langer ontzettend benieuwd naar Japan: ik heb in 2013 een jaar Japans gestudeerd en heb tijdens mijn studie Koreaans ook colleges over Japanse geschiedenis gevolgd.

Taipei, Kaohsiung, Penghu, Yilan en Hong Kong in november door Meylin

Vandaag vlieg ik met Cathay Pacific via Hong Kong van Amsterdam Airport Schiphol naar Taiwan Taoyuan International Airport.

Ik kom rond 11 uur ‘s ochtends aan in Taiwan en neem de MRT (Mass Rapid Transport oftewel de metro) naar de stad. Ik heb dit keer heel last minute besloten om naar Taiwan te gaan en toevallig zijn mijn ouders hier al op vakantie. Mijn eerste dag in Taipei is de enige dag dat zij ook in Taipei zitten dus wij halen wat gefrituurde dumplings (pot stickers) en gaan gelijk op pad. Wij hebben als familie al vijf jaar in Taiwan gewoond en kennen Taipei dus al heel goed maar toch is het leuk om alle bekende plekjes weer te bezoeken.

Cambodja in juni door Simone (deel 2)

De zelfde man die ons gisteren mee nam naar de killing cave en de batcave nam ons vandaag in zijn tuk tuk mee naar de oude bamboe trein. En oud spoor liep door rijstvelden naar een plaats waar wat kraampjes waren speciaal voor de bamboe trein. Het treintje dat bestond uit een plank van bamboe, twee losse sets wielen en een motor werd op de rails geplaatst en we mochten plaats nemen. Daar gingen we.

Cambodja in juni door Simone (deel 1)

De vlucht was lang, maar voor mij was het een hele beleving. Een eigen scherm om films op te kijken, spelletjes te doen of om het vliegtuig vanaf de buitenkant te zien was nieuw. Ook het eten was niet wat ik gewend was. Rijst en noedels mmmmm. Zelfs de hoofdsteun kon zo worden gebogen dat je hoofd niet omvalt als je slaapt en er waren dekens en kussentjes.

Ik vond het eerst apart dat op klaarlichte dag de ramen dicht moesten, maar later begreep ik waarom. Het was nacht in Cambodja, dus moesten we alvast gaan wennen aan het ritme van daar.

Okinawa eilanden in juni door Marco

Op weg naar Okinawa heb ik een korte overstap op de luchthaven van Taipei. Na 11 uur vliegen ben ik wel toe aan een kopje koffie en ja hoor, het eerste waar ik tegenaan loop in de koffiebar is een stapel blikken met Hollandse stroopwafels. Op dag 1 heb ik nog geen heimwee naar Hollandse producten dus heb ik het maar bij een ijskoffie gelaten.

Gelukkig is de 2de vlucht maar 2 uurtjes en is het hotel in Naha eenvoudig te bereiken met de monorail. Gelijk het bed in rollen, want voor morgen staat er een druk programma op de agenda.