Taiwan en Hong Kong in augustus door Marco

En dan staan we weer op Schiphol voor een nieuwe lange vliegreis. Gelukkig wel een rechtstreekse vlucht deze keer en met KLM, dus we hebben ondertiteling.

Na aankomst op de luchthaven van Taipei en transfer naar ons hotel in het centrum van Taipei is het inmiddels al weer halverwege de middag, dus besluiten we vandaag enkel uit te rusten om er morgen tegenaan te gaan. Wel gaan we ’s avonds nog even gezellig uit eten met onze vriend hier in Taipei, die ons op komt zoeken. Hij neemt ons mee naar één van de vele lokale restaurantjes. Wij worden er altijd erg blij van als wij de enige toeristen in een vol lokaal restaurant zijn.

Vietnam in september door Marco

Na een lange KLM vlucht met een overstap in Bangkok arriveer ik in de hoofdstad van Vietnam Hanoi. Het is al in de loop van de middag dus ik ben blij dat ik gelijk kan inchecken in het hotel in het oude gedeelte van de stad. Na een lekkere douche en een uurtje rust ga ik het oude centrum van Hanoi verkennen met het naast liggende centrale meer van Hanoi.

Het is vakantie dus trakteer mijzelf op een Mogjito op het terras bij het enige huis (eigenlijk restaurant) dat aan het meer grenst. Daarna ga ik met een goede vriend, die hier in Vietnam woont aan de overkant van het meer eten. Heerlijk om weer eens op echt Vietnamese eten (niet alleen Vietnamese loempia’s maar wel veel) getrakteerd te worden

Drie weken Zuid-Korea in april door Janine (week 3)

Vandaag staat een bezoek aan de havenstad Yeosu op de planning. Yeosu ligt in het uiterste zuiden van het Koreaanse schiereiland. Toch kun je er binnen 3 uur heen vanuit Seoul, want het is de laatste stop op de KTX lijn – de supersnelle trein. Vanuit Suncheon is het ongeveer een halfuur rijden.
We hebben er weer prachtig weer bij. Vandaag staat o.a. de Ocean Rail Bike op de planning. Dit is een route langs – je raadt het al – de zee. Naast de Rail Bike locatie ligt Cafe Bene waar we eerst een kop koffie drinken. Cafe with a view!
De Rail Bike begint makkelijk: je rijdt omlaag en hoeft dus weinig moeite te doen. Aan onze andere kant rijdt een Koreaans gezin. Ze begroeten ons en zwaaien naar ons.

Hokkaido en Noord Honshu door Dick en Anja

We vliegen op vrijdag 21 juni naar Kansai/Osaka en stappen daar over naar Sapporo. Doordat het daar zeven uur later is dan in Nederland komen we op zaterdag 22 juni in de namiddag aan. Tijdens de tussenstop op luchthaven Kansai naar het postkantoor om de bestelde Pocket Wifi op te halen. Daarmee zullen we de hele vakantie permanent internetverbinding hebben op alle telefoons, de laptop, wat je maar wilt. Erg handig om de weg te kunnen zoeken of Tripadvisor te raadplegen. Of voor Engelstalige informatie over waar je eigenlijk bent.

Noord Honshu in augustus door Marco

Vandaag vroeg inpakken om bij het openen van de ontbijtzaal nog even razendsnel een ontbijtje mee te pakken, want we moeten op tijd zijn voor de ferry naar Aomori. We verlaten het prachtige eiland Hokkaido en varen in 4 uur naar het noorden van het hoofdeiland van Japan Honshu. Aomori staat bekend om één van de grootste festivals van Japan en dat is vandaag! Met handen en voeten leggen we uit aan de enkel Japans sprekende medewerkster, dat we de koffers graag in het kantoor van het autohuur bedrijf willen zetten en de auto pas later ophalen. Wij waren precies op tijd voor de 2 uur durende parade met enorme wagens, die mij aan carnavalswagens doen denken. Ondanks de warmte spat het enthousiasme van de danser, fluiters en drummers af.

Kumamoto, Mount Aso, Miyajima en Hiroshima in april door Herman

Het regent licht wanneer we 's ochtends vanuit Nagasaki vertrekken met de Express trein naar Shin-Tosu, hier moeten we overstappen op de snelle kogeltrein de shin-kansen om naar Kumamoto - (700.000 inw) te gaan. We logeren hier twee dagen. Het is inmiddels (bijna) droog en we lopen naar het hotel dat twee minuten van het station afligt. Na incheck en koffers afleveren ( officiële incheck is in Japan meestal pas na twee uur) nemen we, net als in Nagasaki, de tram naar de verschillende bezienswaardigheden. Openbaar vervoer is trouwens niet duur in Japan, een enkele rit  per tram kost ongeveer 1 euro.