Hokkaido en Noord Honshu door Dick en Anja

We vliegen op vrijdag 21 juni naar Kansai/Osaka en stappen daar over naar Sapporo. Doordat het daar zeven uur later is dan in Nederland komen we op zaterdag 22 juni in de namiddag aan. Tijdens de tussenstop op luchthaven Kansai naar het postkantoor om de bestelde Pocket Wifi op te halen. Daarmee zullen we de hele vakantie permanent internetverbinding hebben op alle telefoons, de laptop, wat je maar wilt. Erg handig om de weg te kunnen zoeken of Tripadvisor te raadplegen. Of voor Engelstalige informatie over waar je eigenlijk bent.

Noord Honshu in augustus door Marco

Vandaag vroeg inpakken om bij het openen van de ontbijtzaal nog even razendsnel een ontbijtje mee te pakken, want we moeten op tijd zijn voor de ferry naar Aomori. We verlaten het prachtige eiland Hokkaido en varen in 4 uur naar het noorden van het hoofdeiland van Japan Honshu. Aomori staat bekend om één van de grootste festivals van Japan en dat is vandaag! Met handen en voeten leggen we uit aan de enkel Japans sprekende medewerkster, dat we de koffers graag in het kantoor van het autohuur bedrijf willen zetten en de auto pas later ophalen. Wij waren precies op tijd voor de 2 uur durende parade met enorme wagens, die mij aan carnavalswagens doen denken. Ondanks de warmte spat het enthousiasme van de danser, fluiters en drummers af.

Kumamoto, Mount Aso, Miyajima en Hiroshima in april door Herman

Het regent licht wanneer we 's ochtends vanuit Nagasaki vertrekken met de Express trein naar Shin-Tosu, hier moeten we overstappen op de snelle kogeltrein de shin-kansen om naar Kumamoto - (700.000 inw) te gaan. We logeren hier twee dagen. Het is inmiddels (bijna) droog en we lopen naar het hotel dat twee minuten van het station afligt. Na incheck en koffers afleveren ( officiële incheck is in Japan meestal pas na twee uur) nemen we, net als in Nagasaki, de tram naar de verschillende bezienswaardigheden. Openbaar vervoer is trouwens niet duur in Japan, een enkele rit  per tram kost ongeveer 1 euro.

Vier dagen Kyoto in april door Herman

Kyoto (1.2 milj. inw.) Is de “geboorteplaats” van de cultuur in Japan. De stad heeft meer dan 2000 tempels en 37 universiteiten. We moeten dus keuzes maken waar we naar toe willen. We besluiten om vandaag met het mooie zonnige weer – 20 gr.- naar het Noord-Westen van Kyoto te gaan naar de – Gouden Paviljoen Tempel ( Kinkakuji Tempel). We kopen in het hotel een dagkaart voor de bus ( 500 yen- 4 euro) waarmee we alle bussen in de stad kunnen gebruiken. Eerst nemen we de 206 en stappen over op 59. Door het mooie weer en de voorjaarsvakantie in Japan is het erg druk bij de Tempel. Je moet bij wijze van spreken over de hoofden lopen.

864 Tienerscouts gaan met hun begeleiders naar Japan

Iedere vier jaar is er ergens op deze wereld een Jamboree en de Nederlandse Scouts maken dan altijd van de gelegenheid gebruik om voor of na de Jamboree een 14 daagse reis te maken door het gastland. De Jamborees doen de Scouts zelf maar voor de overige reisplannen maken ze graag gebruik van de kennis van organisaties die het land kennen. Op 10 oktober 2013 waren mijn collega Marco en ik van iki Travels uitgenodigd voor een verkennend gesprek over de World Jamboree in Japan die plaats zou vinden in Japan. Die avond zaten we in het hoofdkwartier Nederland van de Scouts in Leusden.

Vietnam in oktober door Sissy

Vandaag is het zover, ik ga voor het eerst helemaal in mijn uppie op reis naar Vietnam! Gelukkig heb ik al vaak gevlogen en is Schiphol mij niet helemaal onbekend. Toch is het wel anders in je eentje op reis.
Eindelijk aangekomen in Hanoi, het is alweer 5 voor 8 ‘s avonds. Tijdens de vlucht zat ik gezellig naast een ander meisje uit Duitsland die ook alleen naar Vietnam reisde, wat toevallig! Het was dus toch niet zo’n stille vlucht als ik verwachtte. Bij aankomst merkte ik dat er blijkbaar nog een ander toestel geland was. Na anderhalf uur in de rij voor het visum, kon ik eindelijk mijn koffer ophalen. Tijdens het wachten op mijn visum kwam ik in gesprek met een jongen uit Spanje, ook hij reisde alleen.

.page-id-10607 .column.size-1of3 a.more-link { font-size: 0px; background: url(https://www.ikitravels.nl/wp-content/uploads/2019/05/A-lees-meer-1-1.png) !important; width: 120px; height: 30px; background-size: 100% 100% !important; display: inline-block; }