Het Corona virus en reizen naar Azië

 

Wij bij iki Travels merken dat er veel zorgen en vragen zijn rondom het nieuwe Corona virus en reizen naar Azië, daarom hebben wij een paar feitjes en handige links op een rijtje.

In verband met het Corona virus werken de reisspecialisten van iki Travels vanuit huis. Daardoor zijn wij telefonisch moeilijker bereikbaar. Een E-mail sturen heeft op dit moment het voorkeur.

Update 23 maart 2020

De geboekte reizen met een vertrekdatum van 23 maart tot en met 21 april 2020 worden opgeschort vanwege de omstandigheden door het Corona Virus. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met de reizigers die in deze periode zouden vertrekken.

Update 18 maart 2020.

Het Corona virus raakt iedereen, ook de reiswereld. Op 17 maart is de maatregel gekomen om de buitengrenzen van Europa te sluiten om verdere verspreiding van het virus te beperken.

De veiligheid en gezondheid van onze reizigers staat altijd op de eerste plaats. Gezien de buitengewone omstandigheden als gevolg van het Corona virus schorten wij alle geboekte reizen met een vertrekdatum vanaf 17 maart 2020 tot en met 06 april 2020 op.

Wij bieden onze reizigers die in deze periode zouden reizen de mogelijkheid om de reis om te boeken naar een latere datum en/of compenseren onze klanten met een SGR Corona Voucher voor de waarde van de geboekte en betaalde reis minus de (eventuele) overeengekomen kosten.

Deze voucher kan worden gebruikt voor een nieuw te boeken reis bij iki Travels onder de volgende voorwaarden:

  • Voor onze bestemmingen is de uiterste nieuwe boekingsdatum voor de reis 1 jaar na uitgifte-datum van het SGR Corona-voucher.
  • Een eventueel prijsverschil tussen de oude en de nieuwe reis zal worden verrekend.
  • Eventuele prijscorrecties in verband met prijswijzigingen, seizoentoeslagen en/of koerswijzigingen worden aan de klant door belast.
  • Het SGR Corona-voucher is niet inwisselbaar voor geld.

Op dit moment informeren wij de getroffen reizigers. Het betreft voorlopig alleen de reizen die tot en met 6 april vertrekken.

Voor reizen na 6 april gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in de algemene voorwaarden. Wel wordt er gekeken of er een coulanceregeling mogelijk is bij het opnieuw boeken van de reis in een andere periode. Dit wordt per geval bekeken. Hierbij zijn we mede afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij

Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en adviezen van de autoriteiten op de voet volgen.

 

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wij houden het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Zodra er een negatief reisadvies wordt vastgesteld (rood), zijn wij genoodzaakt de reizen naar die regio of dat land te annuleren. Kijk voor het actuele reisadvies van uw bestemming op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadvies

Voor onze Belgische klanten is er de volgende link:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Reizenbeperkingen tussen landen

Een aantal landen laten geen reizigers meer binnen uit landen met veel besmettingen. Hier kunt u last van krijgen als u naar meerdere landen reist, de afgelopen 2 weken in een besmet gebied bent geweest of als u in een bepaald land moet overstappen.

Voor alle reisbeperkingen kunt u kijken op de site van IATA travel centre. Deze site wordt regelmatig bijgewerkt.  https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe u uzelf kunt beschermen tegen het virus vindt u o.a. op de site van de Wereld Gezondheidsorganisatie https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public