Het Corona virus en reizen naar Azië

 

Wij bij iki Travels merken dat er veel zorgen en vragen zijn rondom het nieuwe Corona virus en reizen naar Azië, daarom hebben wij een paar feitjes en handige links op een rijtje.

In verband met het Corona virus werken de reisspecialisten van iki Travels vanuit huis. Daardoor zijn wij telefonisch moeilijker bereikbaar. Een E-mail sturen heeft op dit moment het voorkeur.

 

Update 26 mei 2020

Wij begrijpen dat er nog veel onzekerheden zijn door het Corona virus. Daarom hebben wij besloten dat de deadline voor de restantbetaling flexibel is tot het duidelijk is of de reis definitief doorgaat, c.q omgeboekt wordt.

Voor de reizen vanaf 30 juni geldt het volgende:

Negatief reisadvies

Wanneer het ministerie van Buitenlandse Zaken een land een negatief reisadvies (code rood) geeft, worden de reizigers geadviseerd om niet naar het land toe te reizen. In dit geval kan iki Travels er dan ook voor kiezen om de reis op te schorten. Wanneer u zelf annuleert, gelden de reguliere ANVR voorwaarden.

U kunt er ook voor kiezen om uw reis uit te stellen naar elke gewenste datum tot eind 2021. Uw nieuwe reis kan ook naar een andere bestemming zijn van iki Travels. Wanneer u uw reis omboekt naar een nieuwe reisdatum of andere bestemming, dan worden de eventuele meer- of minderkosten aan u doorberekend.

 

Inreisverbod

Wanneer er een inreisverbod geldt, kunt u het land niet meer inkomen. In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw reis uit te stellen naar elke gewenste datum tot eind 2021. Uw nieuwe reis kan ook naar een andere bestemming zijn van iki Travels. Wanneer u uw reis omboekt naar een nieuwe reisdatum of andere bestemming, dan worden de eventuele meer- of minderkosten aan uw doorberekent.

Dit geldt ook voor wanneer u het land wel in mag, maar eerst in quarantaine moet. Door overmacht is het niet mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Afhankelijk van uw verzekering is het mogelijk dat het door de annuleringsverzekering gedekt is. ‘’Het onverwacht niet verkrijgen van een visum’’. Neem eerst contact op met uw verzekeringsmaatschappij of zij de annuleringskosten vergoeden.

 

De ANVR zegt hierover (13 maart 2020):

Landen die een inreisverbod hebben ingesteld voor reizigers uit Nederland, vaak geldt dit dan voor alle Schengenlanden, maakt het reizen naar die bestemming effectief gezien onmogelijk. Maar als de pakketreis door de reisorganisator vanuit zijn kant feitelijk kan worden uitgevoerd (vlucht, hotel en eventueel andere onderdelen van het pakket zijn beschikbaar en theoretisch uitvoerbaar), maar de bestemming ontzegt de toegang, geeft geen visa af of anderszins ligt het feit dat uiteindelijk de reis praktisch gezien niet kan worden gemaakt, niet in de invloedssfeer van de reisorganisator. Dit betekent dat de reiziger de reis niet kosteloos kan annuleren en dus geen recht heeft op terugbetaling van de reisorganisator.

Nogmaals willen wij benadrukken dat wij in dit geval wel een flexibele omboekregeling hebben. Onze reizen zijn maatwerk en het omboeken is ook maatwerk, dus mocht u hier gebruik van willen maken verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen u dan zo goed mogelijk helpen.

 

Het reisadvies voor uw bestemming is code oranje 

Wanneer het ministerie van buitenlandse Zaken een code oranje voor een land uitgeeft, betekent dat alleen noodzakelijk reizen gemaakt mogen worden. Als het land waar u naartoe reist dit reisadvies heeft, kunt u ervoor kiezen om uw reis uit te stellen naar elke gewenste datum tot eind 2021. Uw nieuwe reis kan ook naar een andere bestemming zijn van iki Travels. Wanneer u uw reis omboekt naar een nieuwe reisdatum of andere bestemming, dan worden de eventuele meer- of minderkosten aan uw doorberekent.

Indien u de reis niet wilt verplaatsen, maar wilt annuleren dan zijn onze annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

Update 07 mei 2020

De geboekte reizen met een vertrekdatum tot en met 30 juni 2020 worden opgeschort vanwege de omstandigheden door het Corona Virus. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met de reizigers die in deze periode zouden vertrekken.

Op dit moment hebben wij nog geen zicht op de zomervakantie. Naar verwachting komt de overheid in mei met meer informatie over de verlenging van de maatregelen. Zodra wij meer weten, ontvangen onze reizigers nader bericht.

 

Update 2 april 2020

De geboekte reizen met een vertrekdatum tot en met 30 april 2020 worden opgeschort vanwege de omstandigheden door het Corona Virus. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met de reizigers die in deze periode zouden vertrekken.

 

Update 23 maart 2020

De geboekte reizen met een vertrekdatum van 23 maart tot en met 21 april 2020 worden opgeschort vanwege de omstandigheden door het Corona Virus. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met de reizigers die in deze periode zouden vertrekken.

 

Update 18 maart 2020.

Het Corona virus raakt iedereen, ook de reiswereld. Op 17 maart is de maatregel gekomen om de buitengrenzen van Europa te sluiten om verdere verspreiding van het virus te beperken.

De veiligheid en gezondheid van onze reizigers staat altijd op de eerste plaats. Gezien de buitengewone omstandigheden als gevolg van het Corona virus schorten wij alle geboekte reizen met een vertrekdatum vanaf 17 maart 2020 tot en met 06 april 2020 op.

Wij bieden onze reizigers die in deze periode zouden reizen de mogelijkheid om de reis om te boeken naar een latere datum en/of compenseren onze klanten met een SGR Corona Voucher voor de waarde van de geboekte en betaalde reis minus de (eventuele) overeengekomen kosten.

Deze voucher kan worden gebruikt voor een nieuw te boeken reis bij iki Travels onder de volgende voorwaarden:

  • Voor onze bestemmingen is de uiterste nieuwe boekingsdatum voor de reis 1 jaar na uitgifte-datum van het SGR Corona-voucher.
  • Een eventueel prijsverschil tussen de oude en de nieuwe reis zal worden verrekend.
  • Eventuele prijscorrecties in verband met prijswijzigingen, seizoentoeslagen en/of koerswijzigingen worden aan de klant door belast.
  • Het SGR Corona-voucher is niet inwisselbaar voor geld.

Op dit moment informeren wij de getroffen reizigers. Het betreft voorlopig alleen de reizen die tot en met 6 april vertrekken.

Voor reizen na 6 april gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in de algemene voorwaarden. Wel wordt er gekeken of er een coulanceregeling mogelijk is bij het opnieuw boeken van de reis in een andere periode. Dit wordt per geval bekeken. Hierbij zijn we mede afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij

Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en adviezen van de autoriteiten op de voet volgen.

 

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wij houden het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Zodra er een negatief reisadvies wordt vastgesteld (rood), zijn wij genoodzaakt de reizen naar die regio of dat land te annuleren. Kijk voor het actuele reisadvies van uw bestemming op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadvies

Voor onze Belgische klanten is er de volgende link:

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Reizenbeperkingen tussen landen

Een aantal landen laten geen reizigers meer binnen uit landen met veel besmettingen. Hier kunt u last van krijgen als u naar meerdere landen reist, de afgelopen 2 weken in een besmet gebied bent geweest of als u in een bepaald land moet overstappen.

Voor alle reisbeperkingen kunt u kijken op de site van IATA travel centre. Deze site wordt regelmatig bijgewerkt.  https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

 

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe u uzelf kunt beschermen tegen het virus vindt u o.a. op de site van de Wereld Gezondheidsorganisatie https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public