Japan iki Travels Matsumoto kasteel

Zeker op reis met de juiste verzekering

iki Travels stelt het verplicht voor haar klanten om, voordat u op reis gaat een reisverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een annuleringsverzekering wordt door ons sterk aangeraden.

Beide verzekeringen kunnen uiteraard via iki Travels afgesloten worden. Wij bieden een uitgebreidde reis- en annuleringsverzekering aan van onze verzekeringspartner De Europeesche.

Indien u een doorlopende reisverzekering heeft, controleert u dan of deze werelddekking heeft inclusief ongevallendekking. Voor veel doorlopende annuleringsverzekeringen geldt een maximaal verzekerd bedrag, die vaak niet afdoende is.

 

Japan reis iki Travels

Kortlopende reisverzekering

Onderstaande premies zijn per persoon per dag.

De kortlopende reisverzekering met Werelddekking

inclusief bagage, geneeskundige kosten en ongevallendekking

€ 3,07
Extra bijverzekeren:
Rechtsbijstand € 0,15
Contant geld € 0,50
(Winter)sport € 1,00
Hulp & Huur Vervoermiddel € 14,50 per polis
Extra Sportuitrusting € 0,50
Topdekking € 0,50

 

Voorwaarden Reisverzekering

Uitgebreide informatie Reisverzekering

Basisdekking Kortlopende / Aflopende Reisverzekering

Personenhulpverlening

U gaat op vakantie om te genieten. Gaat er toch iets mis dan kunt u wereldwijd, dag en nacht bellen met de Europeesche Hulplijn (+ 31 (0)20 65 15 777). Onze medewerkers kunnen u – in het Nederlands – met medisch advies terzijde staan. Ze kennen bovendien de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de omgeving van uw vakantieadres. Ook voor hulp bij pech of een ongeval staat de Europeesche Hulplijn voor u klaar.

Bagage

Met deze dekking hoeft u zich geen zorgen te maken over wat u meeneemt op reis. Uw bagage is meeverzekerd tot een bedrag van € 3.000,-. Voor bagage niet ouder dan 1 jaar wordt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd.

Buitengewone kosten

U moet door onvoorziene omstandigheden extra kosten maken. Bijvoorbeeld extra reis- of verblijfkosten door een ernstige ziekte. Bij de Aflopende reisverzekering zijn deze kosten standaard meeverzekerd.

Telecommunicatiekosten

Door een situatie moet u veel overleggen of mailen met de Europeesche Hulplijn. De extra kosten zoals telefoonkosten worden in dat geval vergoed. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Schade logiesverblijven

Het kan zomaar gebeuren dat er door een ongelukje schade ontstaat aan de hotelkamer of het appartement waarin u verblijft. Gelukkig zijn dergelijke schaden meeverzekerd.

Niet in basis verzekering, maar bij iki Travels standaard meeverzekerd

Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding weet u zeker dat alle geneeskundige kosten gedekt zijn. Een deel van de geneeskundige kosten in het buitenland is al gedekt door uw zorgverzekering. Echter, in sommige gevallen is die dekking niet voldoende. De kans bestaat dat de geneeskundige kosten in het buitenland meer dan twee keer hoger kunnen zijn dan in Nederland.

Ongevallen

U moet er natuurlijk niet aan denken dat het gebeurt, maar het risico van een ongeluk kunt u natuurlijk niet helemaal uitsluiten. Mocht een ongeluk leiden tot blijvende invaliditeit, dan volgt er een uitkering. Zo ook bij overlijden.

Uitbreidingen Kortlopende / Aflopende Reisverzekering

Sporten en wintersport

In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd, wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie echter geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is deze uitbreiding noodzakelijk. Hij dekt o.a. de kosten als u van een berg gehaald moet worden door de reddingsdiensten en van een eventueel noodzakelijke repatriëring.

Rechtsbijstand

Bij deze uitbreiding worden de kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding vergoed. Binnen Europa tegen kostprijs, daarbuiten tot een vast maximum bedrag (€ 5.000,- per gebeurtenis, alleen bij werelddekking).

Geld

Geld is tegen verlies en diefstal verzekerd tot een vast maximum bedrag (€ 500,- per reis per polis).

Hulp & Huur vervoermiddel

Deze dekking geeft recht op hulp in geval van uitval van uw vervoermiddel of de bestuurder. Tevens worden de huurkosten vergoed van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer uw vervoermiddel langer dan 2 werkdagen uitvalt. Een complete dekking die niet alleen geldt voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motorfietsen, en scooters.

Extra Sportuitrusting

U neemt een kostbare sportuitrusting mee naar uw vakantiebestemming. Dan kunt u het verzekerde bedrag voor uw bagage uitbreiden met € 2.500,-. De uitrusting die hoort bij de volgende sportcategorieën is verzekerd:

 • racket-/balsport
 • wintersport
 • wandel-/berg-/klimsport
 • duiksport
 • golfsport
 • ruitersport
 • vecht-/verdedigingsport
 • hand-/kruisboogsport
 • in-line-skate/skeelersport
 • surf-/zeilplank of kano
 • fiets

Topdekking

Naast alle hierboven genoemde uitbreidingen kunt u er ook voor kiezen om u op topniveau te verzekeren tegen onvoorziene uitgaven. Met de Topdekking krijgt u – naast de uitbreidingen van uw keuze – echt de meest complete reisverzekering die u zich kunt wensen.

Zo kunt u rekenen op:

 • Hoger verzekerd bedrag voor uw bagage (€ 5.000,-)
 • Vergoeding bagage tegen nieuwwaarde tot 2 jaar
 • Hoger verzekerd bedrag telecommunicatiekosten (€ 150,-)
 • Hoger verzekerd bedrag schade logiesverblijven (€ 500,-)
 • Geneeskundige kosten voor huisdieren meeverzekerd (tot € 300,-)
japan iki travels verzekeringen
japan iki travels verzekeringen

Kortlopende annuleringsverzekering

Basis-annuleringsverzekering       5,5% van de reissom
 
Extra opties:  
Waarnemer 1% extra per waarnemer
Samengestelde reis 1% extra van de reissom

Bij alle verzekeringen betaalt u over de totale verzekeringspremie 21% assurantiebelasting. De poliskosten bij het afsluiten van een verzekering bedragen € 3,50 per polis.

Kinderen tot 5 jaar oud zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden Annuleringsverzekering

Uitgebreide informatie Garantie-annuleringsverzekering

Basisdekking Kortlopende Annuleringsverzekering

De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche is een uiterst complete verzekering. Sommige annuleringsverzekeringen gelden slechts tot aan het moment van vertrek. Deze annuleringsverzekering blijft ook van kracht als u al bent gearriveerd op de plaats van bestemming. Wanneer u uw vakantie noodgedwongen moet afbreken, worden de gemiste vakantiedagen ook vergoed! Verder zijn ook de financiële gevolgen van vertrek- of aankomstvertraging gedekt.
Dus nog even in het kort:

 • Vergoeding van annuleringskosten
 • Vergoeding van niet gebruikte reisdagen
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging

Uitbreidingen

De basisdekking bij de Annuleringsverzekeringen van de Europeesche is al heel compleet. Tóch zijn er nog diverse uitbreidingen en aanpassingen van uw polis mogelijk. Zo kunt u met nog minder zorgen kunt genieten van uw vakantie.

Waarnemer

Aan het thuisfront doen zich vervelende ontwikkelingen voor binnen uw familie. U weet dat u uw reis met een gerust hart kunt annuleren. Daarvoor bent u met de annuleringsverzekering van de Europeesche immers van alle zekerheid voorzien. Maar wat als er iets gebeurt buiten de familiekring, waardoor uw vakantie tóch in gevaar komt? Bijvoorbeeld met:

 • Degene die op uw huis en huisdieren past
 • Degene die uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie
 • Een vriend of vriendin die plotseling ernstig ziek wordt

Ook dan biedt de Europeesche een oplossing. Voor slechts 1% extra premie per waarnemer kunt u iedereen meeverzekeren die u een reden kunnen geven vroegtijdig naar huis terug te gaan.

Samengestelde reis annuleren

Steeds meer mensen vinden het aantrekkelijk hun eigen vakantie samen te stellen uit losse onderdelen. Bijvoorbeeld een afzonderlijk ticket, vervoer en accommodatie. Het uitvallen van één of meer van deze onderdelen geeft geen recht om dan de totale reis te annuleren. Dit risico is wel extra te verzekeren door middel van de uitbreiding Samengestelde reis. Mocht een van de los geboekte onderdelen van uw vakantiereis dan uitvallen, waardoor u de hele reis moet annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen wel vergoed. Voor deze uitbreiding betaalt u slechts 1% extra premie.

Annuleringsverzekering is maatwerk

Er zijn allerlei redenen denkbaar waarom u een reis wilt kunnen annuleren. Stel: u boekt een reis voor een buitenlands concert van uw favoriete artiest. Voor uw vertrek blijkt dat het concert onverwacht niet doorgaat. Of u wordt opgeroepen voor dat tweede sollicitatiegesprek dat dan nét in uw vakantie valt en niet kan worden verzet. Beide redenen om uw reis af te blazen of uit te stellen. Ook voor het meeverzekeren van bijzondere redenen op uw annuleringsverzekering kunt u bij de Europeesche terecht. Er zal dan een premie op maat voor u worden berekend.

japan iki travels verzekeringen
japan iki travels verzekeringen