Vietnam fotografiereis, 15 dagen

Vertrekdata

6 mei 2019 (VOL)
23 september 2019 (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Vietnam fotografiereis

Hanoi – Tu Le – Mu Cang Chai – Bac Ha (Sapa) – Thong Nguyen – Dong Van – Ha Giang – Hanoi – Halong Bay

Een schitterende Vietnam reis waarbij fotografie centraal staat. De fotografiereis gaat door de bergen van Noord Vietnam met een mix van kleurrijke bergvolkeren, unieke landschappen en rijstterrassen gecombineerd met de grote maar gezellige stad Hanoi en als finale een cruise met een traditionele jonk in Halong Bay. De rondreis van maximaal 10 deelnemers wordt begeleid door 2 professionele fotografen, zodat u tijdens de reis ruim voldoende aandacht krijgt om uw kennis van fotografie naar een hoger niveau te brengen. Er is in ieder geval genoeg te fotograferen tijdens deze fotografiereis.

Deze Vietnam fotografiereis wordt uitgevoerd in samenwerking met 2 top fotografen van Fotoclass. Ter voorbereiding van uw reis kunt u bij hen ook verschillende seminars volgen. Meer informatie kunt u vinden op https://www.fotoclass.nl/.

 • Uitgebreide fotografie begeleiding
 • Authentieke bergdorpjes
 • Unieke vergezichten

Deze Vietnam fotografiereis is te boeken voor € 2.395,- inclusief vlucht, hotels inclusief ontbijt, transport per touringbus, excursies en diverse extra’s.

Ook kunt u uw rondreis Vietnam verlengen met bijvoorbeeld de bekende plaatsen Hue, Hoi An, Saigon en de Mekong delta. Of het beroemde Angkor in Cambodja. Wij stellen de verlening van de reis geheel op maat voor u samen. De verlening zal op op individuele basis zijn.

Vietnam fotografiereis dametje met naaimachine

Fotografiereis Vietnam dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2 Hanoi             
We worden opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Tijdens de rit krijgen we een korte briefing en wordt het programma doorgenomen. In de middag zal onze lokale gids ons ophalen voor een culinaire tour door de stad. We maken hier kennis met de Vietnamese keuken door een aantal lokale gerechten te proberen in diverse lokale plaatsen. En natuurlijk al om een begin te maken met onze fotografie tour.

Dag 3 Hanoi – Tu Le        
Vandaag verlaten we de stad en begint onze tocht door de bergen van Noord Vietnam. Deze gebieden waarvan omgeving Sapa het bekendst is worden gekenmerkt door de verschillende etnische groepen die hier leven. Elk met hun eigen traditionele kledij en lokale markten. We maken een stop bij een kaneelbomen bos en bij een theeplantage. Onderweg komen we langs dorpen van de Thai bevolking en de Red Dao. Net voor zonsondergang maken we een wandeling door een Thai dorp.

Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai        
We rijden door naar Mu Cang Chai. Hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Vietnam. Natuurlijk maken we vele fotostops. U kunt ook zelf ervaren hoe het is om rijst te verbouwen en we maken een stop bij een lokale school.

Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha     
Via de Khau Co reist u vandaag naar Bac Ha. De Khau Co Pass verbindt het Van Ban National Park met Than Uyen (Lai Chau). Dit zorg natuurlijk voor prachtige vergezichten. Aan het einde van de middag rijden we op 2050 meter hoogte over de hoogste pas van Vietnam naar het bergdorp Bac Ha waar we in een homestay overnachten.

Dag 6 Bac Ha – Can Cau markt – Thong Nguyen                
‘s Ochtends vroeg bezoeken we de lokale zaterdag markt van Can Cau. In verschillende dorpen zijn week markten waar de bevolking van de hele omgeving naar toe komen om buffels, eten, kleding en zelfgemaakte wodka te kopen. Veel lopen in traditionele kleding. Een zeer kleurrijk gezicht. Buiten de boodschappen is de markt ook een ontmoetingsplaats en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Dag 7  Thong Nguyen  – Xin Man – Thong Nguyen
Vandaag maken we een trekking in Xin Man. Xin man verbind de twee prachtige landschappen van Sapa en Ha Giang. Verder brengt u nog een bezoek aan de zondagsmarkt waar verschillende etnische groepen met zeer uiteenlopende traditionele kleding stijlen bijeenkomen.

Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van 
Na het uitchecken gaan we de heuvels van Quan Ba, Yen Minh Dong Van op. Onderweg is er de mogelijkheid om de prachtige berglandschappen en rijstvelden vast te leggen op camera. Op het hoogste punt van Quan Ba vinden we de ‘’Heaven Gate’’. Hier hebben we een prachtig uitzicht op het dorp van de Rode Dao.

Dag 9 Dong Van – Ha Giang                     
Vanuit Dong Van gaan we richting Ha Giang. Onderweg bezoeken we in Xa Phin het paleis van de Hmong koning, Vuong Chi Sinh, eens het hoofd van de Hmong en de eigenaar van alle opium velden. Ook reizen we over de Ma Pi Leng Pass. Deze pas wordt beschouwd als de koning van alle passen in Vietnam. Op de piek van de berg hebben we een van de mooiste panoramische uitzichten van Vietnam.

Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Na een week prachtige foto’s gemaakt te hebben, reizen we via de bergachtige provincie, tevens de thuisbasis van 22 etnische groepen in Noord Vietnam, terug naar Hanoi. De rest van de dag vrij ter eigen besteding.

Dag 11 Hanoi
De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust. In de wijk Dong Da staat de Tempel van de Literatuur. Opgericht in 1070 als een tempel voor Confucius werd het al snel de eerste universiteit van Vietnam. Vele studenten van de elite faalden hier voor de moeilijke examens. Haalde je het examen wel, dan werd vanaf halverwege de 15e eeuw je naam gegraveerd in de kleitabletten op de rug van de reuzenschildpadden.

 Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Na het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay, ongeveer honderd kilometer ten Oosten van Hanoi. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht.
In de baai aan de Zuid Chinese Zee liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Met een Chinese jonk gaat u deze schitterende baai ontdekken. Na enkele uren varen overnacht u beschut tussen de rotsen op de jonk.

Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Als het weer het toe laat is er nog ruim gelegenheid om een duik te nemen of een tochtje te maken met een kano. De kano’s zijn aan boord van de jonk aanwezig. Tussen de rotsen liggen drijvende vissersdorpjes waarvan de mensen vaak hun hele leven niet aan land komen. In de ochtend vaart u terug naar de haven vanwaar u naar Hanoi wordt gebracht.

Dag 14 Vertrek naar Luchthaven
Terug in Hanoi kunnen we nog de laatste inkopen doen. afhankelijk van de vluchttijden, wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Dag 15
Aankomst Amsterdam

Fotografiereis Vietnam dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi – Tu Le
Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai
Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha
Dag 6 Bac Ha – Can Cau – Thong Nguyen
Dag 7 Thong Nguyen – Xin Man – Thong Nguyen
Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van
Dag 9 Dong Van – Ha Giang
Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Dag 11 Hanoi
Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Dag 14 Vertrek
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Prijs van deze reis:

Deze zeer complete Vietnam fotografie reis is te boeken voor € 2.395,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer inclusief vlucht.

 

Inbegrepen:

 •  Vlucht Amsterdam –  Hanoi v.v.
 •  Alle overnachtingen, inclusief ontbijt.
 •  Diners op de Jonk in Halong Bay – Lunch op de Jonk in Halong Bay
 •  Excursies zoals beschreven:
 •  Culinaire foodtour Hanoi
 •  Kaneelbomenbos en Thai dorp – Bac Ha Pass
 •  Bezoek lokale School
 •  Zaterdagsmarkt
 •  Zondagsmarkt
 •  Bezoek Heaven Gate
 •  Bezoek Xa Phin Paleis
 •  2 daagse cruise Halong Bay
 •  Transfers van en naar vliegvelden
 •  Privé bus met lokale gids
 •  2 FotoClass instructeurs
 •  Alle entreegelden tijdens de excursies
 •  Immigratie brief Vietnam nodig voor visum

Niet inbegrepen:

 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Visum on arrival 25 dollar
Vietnam fotografiereis Hanoi groepsreis
Vietnam fotografiereis Sapa red head
Vietnam fotografiereis Sapa rijstterrassen
Vietnam fotografiereis Sapa markt dames
Vietnam fotografiereis Sapa rijst oogsten
Vietnam fotografiereis Sapa rijstvelden
Vietnam fotografiereis Sapa markt kinderen
Vietnam fotografiereis Halong bay junk
Vietnam fotografiereis Halong bay nacht