UNESCO Werelderfgoed Vietnam

Werelderfgoed is een cultureel en natuurlijk erfgoed wat als onvervangbaar, uniek en eigendom van de wereld beschouwd wordt. Bovendien is het van groot belang dat de het erfgoed goed wordt behouden. Plaatsing van een monument op de Werelderfgoedlijst van Unesco levert geen geld op. Ieder land is zelf verantwoordelijk voor bescherming en behoud van de eigen monumenten. Vietnam heeft acht bezienswaardigheden die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Houd deze pagina in de gaten voor alle acht bezienswaardigheden in Vietnam die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan.

Halong Bay

Halong bay ligt in de Golf van Tonkin en heeft zo’n 1.600 eilanden en eilandjes en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 4.300 hectare. De naam Halong betekent baai van de dalende draak. De baai is beroemd om zijn prachtige Karsten landschap. Al minstens 500 miljoen jaar is het blootgesteld aan geologische veranderingen.

In de loop van de tijd is een volwaardig landschap ontstaan doordat de kalksteenkarst continue overspoelt en weer drooggelegd werden. Doordat de baai in een erg toeristisch gebied ligt, worden toerisme en andere activiteiten, zoals zeetransport en visserij, streng gecontroleerd op de effecten ervan op de omgeving.

Het blijft een uitdaging om de kwaliteit van het milieu te verbeteren. Ondanks dat er in dit gebied veel mensen en activiteiten zijn, behoud het gebied nog wel zijn natuurlijkheid. Naast een UNESCO-erkende site, is het ook een natuurlijk wereldwonder sinds 2012 volgens de New 7 Wonders poll

Het is mogelijk om in deze baai te overnachten op een Vietnamese Jonk. Voeg deze unieke ervaring toe aan uw reis door Vietnam. Meer informatie vindt u hier: Halong Bay, 3 dagen

vietnam halong bay 6 Vietnam Halong Bay

Hue monumenten complex

In de negentiende eeuw was Hue de hoofdstad van Vietnam. Het diende als het politieke, religieuze en culturele centrum van het land. Hue Citabel was het administratieve centrum van Zuid-Vietnam in de 17e en 18e eeuw.

Door het Monumentencomplex van Hue loop de Parfumrivier. Deze naam heeft de rivier gekregen door de geur die de bloesems aan de rivier gaven. De geur is er niet meer, maar de naam is gebleven. Met een boottocht kunt u via de rivier verschillende tombes en tempels bezoeken van het monumentencomplex.

De parfumrivier loop ook door het hart van het complex, de verboden paarse stad. Voor een lange tijd was het streng verboden voor de gewone sterveling om hier te komen, maar inmiddels kun je ook als toerist. Het monumentencomplex is omringd door stenen muren en poorten. Vroeger was deze citadel vol rijkversierde hallen, tempels en paviljoens. Er stonden meer dan 40 gebouwen. Daarvan is nu vaak alleen een ruïne van over. In 1993 benoemde UNESCO het als cultureel erfgoed.

Hue Citadel Vietnam UnescoHue Tuin Vietnam Unesco