Ba Be meer en nationaal park, 3 dagen

In het noorden van Vietnam vanaf Hanoi richting China ligt het schitterende nationaal natuurgebied Ba Be. U wandelt door de jungle, bezoekt het Ba Be meer per boot, bezoekt authenthieke bergstammen en slaapt in een lokaal dorp van de Tay bergbevolking.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Dag 1, Op weg naar Bac Kan provincie

Met de privé auto vertrekt u vanuit Hanoi naar het Ba Be Nationaal Park in de provincie Bac Kan in het uiterste noorden van Vietnam. Onderweg is er alle gelegenheid voor korte pauzes om een mooi plaatje te schieten, even van de landelijke omgeving te genieten of wat zongerijpt fruit te kopen bij een stalletje langs de weg. Onderweg bezoekt u het museum van volkenkunde waar u door middel van een openluchtmuseum de verschillende levenstijlen van de Noord Vietnamese minderheden leert kennen.

In de loop van de middag arriveert u in het dorp Pac Ngoi van de Tay bevolking. De Tay zijn één van de volkeren in het Noorden van Vietnam die nog op traditionele wijze in de bergen leven. Nadat u zich geïnstalleerd heeft in één van de traditionele traditionele huisjes in het dorp wacht u een heerlijk diner.

Dag 2, Boottocht over het Ba Be meer.

Ba Be betekent “drie meren”, maar eigenlijk bestaat het Ba Be meer maar uit één meer, die te onderscheiden is in drie gedeelten. Met de boot bezoekt u de tunnelvormige Hanh Puong grot, die even verderop in de Nangrivier ligt. Terug op het Ba Be meer vaart u naar de indrukwekkende Dua Dang waterval. Het lawaai van het donderende water van de waterval staat in schril contrast met de rustgevende stilte even verder op het meer. Tijd om een frisse duik te nemen.

Let u ook eens op de bijzondere dieren, die in dit natuurgebied nog steeds voorkomen. Het Ba Be Nationaalpark staat bekend om zijn vele verschillende apen- en vogelsoorten. Zo is dit nog de enige plaats waar de Tonkinstompneusaap nog voorkomt.

Aan het eind van de middag maakt u een wandeling door verschillende dorpjes voor u weer in uw eigen Tay dorp arriveert waar het diner op u wacht.

Dag 3, wandelen door het Ba Be natuurpark

Na het ontbijt een laatste wandeling door het unieke natuurpark. Nog even genieten van de prachtige bossen, de bijzondere dieren en de rust, die dit gebied uitstraalt voordat u zich weer naar de drukte van Hanoi begeeft. Natuurlijk wordt ook op de weg terug naar Hanoi weer uitgebreid gestopt voor de lunch.

De prijs voor een 3 daagse trip naar het Ba be Nationaal natuurpark is € 272,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de hotels of seizoen varieren.

De prijs is inclusief :

– Vervoer Hanoi – Ba Be Nationaalpark – Hanoi met privé auto.
– boottocht en trekkings Ba Be, zoals beschreven.
– 2 overnachtingen in het Tay dorp inclusief ontbijt.
– 3 lunches
– 2 diners
– Entreegelden
– lokale Gids

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Ba Be meer Vietnam reis jaarvogel
Ba Be meer Vietnam reis Tay bevolking
Ba Be meer Vietnam reis boottocht
Ba Be meer Vietnam reis kraanvogels
Ba Be meer Vietnam reis homestay