Fotogeniek Vietnam reis, 15 dagen

 

Fotogeniek Vietnam reis

Hanoi – Tu Le – Mu Cang Chai – Bac Ha (Sapa) – Thong Nguyen – Dong Van – Ha Giang – Hanoi – Halong Bay

Een schitterende Vietnam reis waarbij fotografie centraal staat. Deze fotogeniek Vietnam reis gaat door de bergen van Noord Vietnam met een mix van kleurrijke bergvolkeren, unieke landschappen en rijstterrassen gecombineerd met de grote maar gezellige stad Hanoi en als finale een cruise met een traditionele jonk in Halong Bay.  Er is genoeg te fotograferen tijdens deze unieke reis.

 • Adembenemende rijstterrassen
 • Authentieke bergdorpjes
 • Unieke vergezichten

Deze fotogeniek Vietnam reis is te boeken voor € 1485,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld. Vietnam fotografiereis dametje met naaimachine

 Vietnam Sapa vrouwen

 Vietnam Sapa Rijstterrassen

 Vietnam Sapa Markt

 Vietnam Sapa rijst oogsten

 

Fotogeniek Vietnam dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2 Hanoi             
U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Tijdens de rit krijgt u een korte briefing en wordt het programma doorgenomen. In de middag zal de lokale gids u ophalen voor een culinaire tour door de stad. u maakt hier kennis met de Vietnamese keuken door een aantal lokale gerechten te proberen in diverse lokale plaatsen.

Dag 3 Hanoi – Tu Le        
Vandaag verlaat u de stad en begint de tocht door de bergen van Noord Vietnam. Deze gebieden waarvan omgeving Sapa het bekendst is, worden gekenmerkt door de verschillende etnische groepen die hier leven. Elk met hun eigen traditionele kledij en lokale markten. U maakt een stop bij een kaneelbomen bos en bij een theeplantage. Onderweg komt u langs dorpen van de Thai bevolking en de Red Dao. Net voor zonsondergang maakt u een wandeling door een Thai dorp.

Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai        
U rijdt door naar Mu Cang Chai. Hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Vietnam. Natuurlijk kunt u veel fotostops maken. U kunt ook zelf ervaren hoe het is om rijst te verbouwen en u maakt een stop bij een lokale school.

Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha     
Via de Khau Co reist u vandaag naar Bac Ha. De Khau Co Pass verbindt het Van Ban National Park met Than Uyen (Lai Chau). Dit zorg natuurlijk voor prachtige vergezichten. Aan het einde van de middag rijdt u op 2050 meter hoogte over de hoogste pas van Vietnam naar het bergdorp Bac Ha waar u overnacht.

Dag 6 Bac Ha – Can Cau markt – Thong Nguyen                
‘s Ochtends vroeg bezoekt u de lokale zaterdag markt van Can Cau. In verschillende dorpen zijn week markten waar de bevolking van de hele omgeving naar toe komen om buffels, eten, kleding en zelfgemaakte wodka te kopen. Veel lopen in traditionele kleding. Een zeer kleurrijk gezicht. Buiten de boodschappen is de markt ook een ontmoetingsplaats en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Dag 7  Thong Nguyen  – Xin Man – Thong Nguyen
Vandaag maakt u een trekking in Xin Man. Xin man verbind de twee prachtige landschappen van Sapa en Ha Giang. Verder brengt u nog een bezoek aan de zondagsmarkt waar verschillende etnische groepen met zeer uiteenlopende traditionele kleding stijlen bijeenkomen.

Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van 
Na het uitchecken gaat u de heuvels van Quan Ba, Yen Minh Dong Van op. Onderweg is er de mogelijkheid om de prachtige berglandschappen en rijstvelden vast te leggen op camera. Op het hoogste punt van Quan Ba vindt u de ‘’Heaven Gate’’. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het dorp van de Rode Dao.

Dag 9 Dong Van – Ha Giang                     
Vanuit Dong Van gaat u richting Ha Giang. Onderweg bezoekt u in Xa Phin het paleis van de Hmong koning, Vuong Chi Sinh, eens het hoofd van de Hmong en de eigenaar van alle opium velden. Ook reist u over de Ma Pi Leng Pass. Deze pas wordt beschouwd als de koning van alle passen in Vietnam. Op de piek van de berg heeft u een van de mooiste panoramische uitzichten van Vietnam.

Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Na een week prachtige foto’s gemaakt te hebben, reist u via de bergachtige provincie, tevens de thuisbasis van 22 etnische groepen in Noord Vietnam, terug naar Hanoi. De rest van de dag vrij ter eigen besteding.

Dag 11 Hanoi
De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust. In de wijk Dong Da staat de Tempel van de Literatuur. Opgericht in 1070 als een tempel voor Confucius werd het al snel de eerste universiteit van Vietnam. Vele studenten van de elite faalden hier voor de moeilijke examens. Haalde je het examen wel, dan werd vanaf halverwege de 15e eeuw je naam gegraveerd in de kleitabletten op de rug van de reuzenschildpadden.

 Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Na het ontbijt vertrekt u naar Halong Bay, ongeveer honderd kilometer ten Oosten van Hanoi. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht.
In de baai aan de Zuid Chinese Zee liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Met een Chinese jonk gaat u deze schitterende baai ontdekken. Na enkele uren varen overnacht u beschut tussen de rotsen op de jonk.

Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Als het weer het toe laat is er nog ruim gelegenheid om een duik te nemen of een tochtje te maken met een kano. De kano’s zijn aan boord van de jonk aanwezig. Tussen de rotsen liggen drijvende vissersdorpjes waarvan de mensen vaak hun hele leven niet aan land komen. In de ochtend vaart u terug naar de haven vanwaar u naar Hanoi wordt gebracht.

Dag 14 Vertrek naar Luchthaven
Terug in Hanoi kunnen we nog de laatste inkopen doen. afhankelijk van de vluchttijden, wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Dag 15
Aankomst Amsterdam

 Vietnam Sapa vrouwen

 Vietnam Sapa Rijstterrassen

 Vietnam Sapa Markt

 Vietnam Sapa rijst oogsten

 Vietnam rijstvelden

 Vietnam Sapa Markt kinderen

 Vietnam Halong Bay

 Vietnam halong Bay 2

 

Fotogeniek Vietnam dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi – Tu Le
Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai
Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha
Dag 6 Bac Ha – Can Cau – Thong Nguyen
Dag 7 Thong Nguyen – Xin Man – Thong Nguyen
Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van
Dag 9 Dong Van – Ha Giang
Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Dag 11 Hanoi
Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Dag 14 Vertrek Dag 15
Aankomst Amsterdam

 Vietnam Sapa vrouwen

 Vietnam Sapa Rijstterrassen

 

Prijs van deze reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.485,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Hotels:

Hanoi – Boss Legend 4*
Tu Le – Mien Tây hotel 3*
Mu Cang Chai – Mu Cang Chai Ecolodge 3*
Bac Ha – Sao Mai Bac Ha hotel 3*
Thong Nguyen – Panhou village 3*
Dong Van – Hoa Cuong hotel 3*
Ha Giang – Ha An Hotel 3*
Tuyen Quang – Royal Palace 4*
Halong Bay – Bhaya cruise 4*

Inbegrepen:

 •  Alle overnachtingen, inclusief ontbijt.
 •  Diners op de Jonk in Halong Bay – Lunch op de Jonk in Halong Bay
 •  Excursies zoals beschreven:
 •  Culinaire foodtour Hanoi
 •  Kaneelbomenbos en Thai dorp – Bac Ha Pass
 •  Bezoek lokale School
 •  Zaterdagsmarkt
 •  Zondagsmarkt
 •  Bezoek Heaven Gate
 •  Bezoek Xa Phin Paleis
 •  2 daagse cruise Halong Bay
 •  Transfers van en naar vliegvelden
 •  Privé chauffeur en gids
 •  Alle entreegelden tijdens de excursies
 •  Immigratie brief Vietnam nodig voor visum

Niet inbegrepen:

 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Visum on arrival 25 dollar
 Vietnam Sapa vrouwen

 Vietnam Sapa Rijstterrassen

 Vietnam Sapa Markt

 Vietnam Sapa rijst oogsten

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

 Vietnam Sapa vrouwen

 Vietnam Sapa Rijstterrassen

 Vietnam Sapa Markt

 Vietnam Sapa rijst oogsten

 Vietnam rijstvelden

 

Fotogeniek Vietnam reis, 15 dagen

 

Fotogeniek Vietnam reis

Hanoi – Tu Le – Mu Cang Chai – Bac Ha (Sapa) – Thong Nguyen – Dong Van – Ha Giang – Hanoi – Halong Bay

Een schitterende Vietnam reis waarbij fotografie centraal staat. Deze fotogeniek Vietnam reis gaat door de bergen van Noord Vietnam met een mix van kleurrijke bergvolkeren, unieke landschappen en rijstterrassen gecombineerd met de grote maar gezellige stad Hanoi en als finale een cruise met een traditionele jonk in Halong Bay.  Er is genoeg te fotograferen tijdens deze unieke reis.

 • Adembenemende rijstterrassen
 • Authentieke bergdorpjes
 • Unieke vergezichten

Deze fotogeniek Vietnam reis is te boeken voor € 1485,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld. Vietnam fotografiereis dametje met naaimachine

Fotogeniek Vietnam dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2 Hanoi             
U wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. Tijdens de rit krijgt u een korte briefing en wordt het programma doorgenomen. In de middag zal de lokale gids u ophalen voor een culinaire tour door de stad. u maakt hier kennis met de Vietnamese keuken door een aantal lokale gerechten te proberen in diverse lokale plaatsen.

Dag 3 Hanoi – Tu Le        
Vandaag verlaat u de stad en begint de tocht door de bergen van Noord Vietnam. Deze gebieden waarvan omgeving Sapa het bekendst is, worden gekenmerkt door de verschillende etnische groepen die hier leven. Elk met hun eigen traditionele kledij en lokale markten. U maakt een stop bij een kaneelbomen bos en bij een theeplantage. Onderweg komt u langs dorpen van de Thai bevolking en de Red Dao. Net voor zonsondergang maakt u een wandeling door een Thai dorp.

Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai        
U rijdt door naar Mu Cang Chai. Hier bevinden zich de mooiste rijstvelden van Vietnam. Natuurlijk kunt u veel fotostops maken. U kunt ook zelf ervaren hoe het is om rijst te verbouwen en u maakt een stop bij een lokale school.

Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha     
Via de Khau Co reist u vandaag naar Bac Ha. De Khau Co Pass verbindt het Van Ban National Park met Than Uyen (Lai Chau). Dit zorg natuurlijk voor prachtige vergezichten. Aan het einde van de middag rijdt u op 2050 meter hoogte over de hoogste pas van Vietnam naar het bergdorp Bac Ha waar u overnacht.

Dag 6 Bac Ha – Can Cau markt – Thong Nguyen                
‘s Ochtends vroeg bezoekt u de lokale zaterdag markt van Can Cau. In verschillende dorpen zijn week markten waar de bevolking van de hele omgeving naar toe komen om buffels, eten, kleding en zelfgemaakte wodka te kopen. Veel lopen in traditionele kleding. Een zeer kleurrijk gezicht. Buiten de boodschappen is de markt ook een ontmoetingsplaats en worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Dag 7  Thong Nguyen  – Xin Man – Thong Nguyen
Vandaag maakt u een trekking in Xin Man. Xin man verbind de twee prachtige landschappen van Sapa en Ha Giang. Verder brengt u nog een bezoek aan de zondagsmarkt waar verschillende etnische groepen met zeer uiteenlopende traditionele kleding stijlen bijeenkomen.

Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van 
Na het uitchecken gaat u de heuvels van Quan Ba, Yen Minh Dong Van op. Onderweg is er de mogelijkheid om de prachtige berglandschappen en rijstvelden vast te leggen op camera. Op het hoogste punt van Quan Ba vindt u de ‘’Heaven Gate’’. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het dorp van de Rode Dao.

Dag 9 Dong Van – Ha Giang                     
Vanuit Dong Van gaat u richting Ha Giang. Onderweg bezoekt u in Xa Phin het paleis van de Hmong koning, Vuong Chi Sinh, eens het hoofd van de Hmong en de eigenaar van alle opium velden. Ook reist u over de Ma Pi Leng Pass. Deze pas wordt beschouwd als de koning van alle passen in Vietnam. Op de piek van de berg heeft u een van de mooiste panoramische uitzichten van Vietnam.

Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Na een week prachtige foto’s gemaakt te hebben, reist u via de bergachtige provincie, tevens de thuisbasis van 22 etnische groepen in Noord Vietnam, terug naar Hanoi. De rest van de dag vrij ter eigen besteding.

Dag 11 Hanoi
De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust. In de wijk Dong Da staat de Tempel van de Literatuur. Opgericht in 1070 als een tempel voor Confucius werd het al snel de eerste universiteit van Vietnam. Vele studenten van de elite faalden hier voor de moeilijke examens. Haalde je het examen wel, dan werd vanaf halverwege de 15e eeuw je naam gegraveerd in de kleitabletten op de rug van de reuzenschildpadden.

 Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Na het ontbijt vertrekt u naar Halong Bay, ongeveer honderd kilometer ten Oosten van Hanoi. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht.
In de baai aan de Zuid Chinese Zee liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Met een Chinese jonk gaat u deze schitterende baai ontdekken. Na enkele uren varen overnacht u beschut tussen de rotsen op de jonk.

Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Als het weer het toe laat is er nog ruim gelegenheid om een duik te nemen of een tochtje te maken met een kano. De kano’s zijn aan boord van de jonk aanwezig. Tussen de rotsen liggen drijvende vissersdorpjes waarvan de mensen vaak hun hele leven niet aan land komen. In de ochtend vaart u terug naar de haven vanwaar u naar Hanoi wordt gebracht.

Dag 14 Vertrek naar Luchthaven
Terug in Hanoi kunnen we nog de laatste inkopen doen. afhankelijk van de vluchttijden, wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Dag 15
Aankomst Amsterdam

Fotogeniek Vietnam dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi – Tu Le
Dag 4 Tu Le – Mu Cang Chai
Dag 5 Mu Cang Chai – Bac Ha
Dag 6 Bac Ha – Can Cau – Thong Nguyen
Dag 7 Thong Nguyen – Xin Man – Thong Nguyen
Dag 8 Thong Nguyen – Dong Van
Dag 9 Dong Van – Ha Giang
Dag 10 Ha Giang – Hanoi
Dag 11 Hanoi
Dag 12 Hanoi – Halong Bay
Dag 13 Halong Bay – Hanoi
Dag 14 Vertrek Dag 15
Aankomst Amsterdam

Prijs van deze reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.485,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Hotels:

Hanoi – Boss Legend 4*
Tu Le – Mien Tây hotel 3*
Mu Cang Chai – Mu Cang Chai Ecolodge 3*
Bac Ha – Sao Mai Bac Ha hotel 3*
Thong Nguyen – Panhou village 3*
Dong Van – Hoa Cuong hotel 3*
Ha Giang – Ha An Hotel 3*
Tuyen Quang – Royal Palace 4*
Halong Bay – Bhaya cruise 4*

 

Inbegrepen:

 •  Alle overnachtingen, inclusief ontbijt.
 •  Diners op de Jonk in Halong Bay – Lunch op de Jonk in Halong Bay
 •  Excursies zoals beschreven:
 •  Culinaire foodtour Hanoi
 •  Kaneelbomenbos en Thai dorp – Bac Ha Pass
 •  Bezoek lokale School
 •  Zaterdagsmarkt
 •  Zondagsmarkt
 •  Bezoek Heaven Gate
 •  Bezoek Xa Phin Paleis
 •  2 daagse cruise Halong Bay
 •  Transfers van en naar vliegvelden
 •  Privé chauffeur en gids
 •  Alle entreegelden tijdens de excursies
 •  Immigratie brief Vietnam nodig voor visum

Niet inbegrepen:

 • Reis en Annuleringsverzekering
 • Visum on arrival 25 dollar
Vietnam fotografiereis Sapa rijstterrassen