Halong Bay, 3 dagen

Vaar tussen de grillige rotspunten door en zwem of vaar met een kano in één van de rustige baaien van Halong Bay voor de avond valt op de Jonk. Daarna beleeft u het authentieke platteland met zijn markten op Cat Ba.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

In de ochtend vertrekt u van Hanoi naar de haven van Halong City. De tientallen traditionele jonken, die hier liggen brengen u even terug naar de tijd dat deze boten nog volop voor de handel gebruikt werden. Nu worden de jonks enkel nog voor toeristische cruises gebruikt.

Aan boord geniet u van de lunch, terwijl de jonk de haven uit vaart. Direct buiten de haven zit u op volle zee. Al snel wordt de zee kalmer, wanneer de jonk tussen de eerst karstrotsen van Halong Bay door vaart.

Halong Bay bestaat uit bijna 2000 eilanden en is opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Ha long is Vietnamees voor neerdalende draak. Volgens de legende is er eens een enorme draak in de Golf van Tonkin geland. Door wild met zijn staart te zwaaien vlogen de rotsstukken her en der door de lucht en is het unieke landschap ontstaan. Op de jonk vindt u dan ook een draak als boegbeeld.

Ontspannen genieten van zon, zee en natuur.

Onderweg stopt u bij de meest spectaculairste en grootste grot van Halong Bay. In zowel de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Fransen als de oorlog tegen de Amerikanen waren de vele grotten in Halong Bay een goede schuilplaats voor de Vietcong en voor Vietnamese smokkelaars.

Tussen de eilanden vindt u drijvende vissersdorpjes. Deze dorpjes bestaan uit zijn zeer eenvoudige huisjes op houten vlonders drijvend op plastic vaten. De Vietnamese families, die hier wonen leven van hun kleine viskweekerijen en visvangst op zee. De meeste bewoners komen zelden tot nooit op het vaste land van Vietnam.De dorpjes liggen goed verscholen tussen de bergen, waardoor de jaarlijkse Typhonen geen vat op de huisjes krijgen.

In één van de beschermde baaien gaat de jonk voor anker. U kunt met een kano zelf nog even een tochtje maken voor de schermer in valt of een frisse duik nemen in het heldere zoute water van Halong Bay. U dinert en overnacht op de jonk.

Cat Ba, een landelijk eiland

De volgende morgen na het ontbijt vaart u de haven van Halong City weer binnen. Hier staat een privé auto u op te wachten om u naar de ferry te brengen. Een korte oversteek brengt u op het eiland Cat Ba. U bezoekt het Nationale park van Cat Ba waar u Cat Ba mountain kunt oplopen. Dit is een stevige wandeling en genoeg drinkwater meenemen is geen overbodige luxe. Het landschap op het eiland wordt afgewisseld door natuur, rijstvelden en authentieke dorpjes met rieten huisjes.

U overnacht in Cat Ba sunrise resort gelegen aan het strand in de buurt van Cat Ba City. Indien u nog wat energie over heeft dan raden wij u zeker aan ook een kijkje in het stadje te nemen. Hier vindt u een gezellige boulevard met palmbomen. Aan de andere kant van de straat vindt u diverse kroegjes en restaurants.

In de ochtend van de derde dag bezoekt u de lokale markt van Cat Ba. Onderweg naar de ferry stoppen wij bij een authentiek visserdorpje. Al eeuwen leven deze mensen van de zee. Met hun netten en kleine bootjes trotseren zij de golven. In de loop van de middag neemt u de boot terug naar het vaste land van Vietnam en brengt de privé auto u weer terug naar Hanoi.

De prijs voor een 3 daagse trip naar Halong Bay en Cat Ba is € 360,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de hotels of seizoen varieren.

De prijs is inclusief :

– Vervoer Hanoi – Ha Long met privé auto.
– Cruise met traditionele jonk inclusief overnachting.
– Overnacht in Hotel op Cat Ba inclusief ontbijt.
– Lunch, diner en ontbijt op de Jonk.
– Entreegelden
– Ferry naar en van Cat Ba.
– Vervoer Cat Ba – Hanoi met privé auto.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam vakantie Halong bay iki Travels
Vietnam vakantie Halong bay draak iki Travels
Vietnam vakantie Halong bay iki Travels
Vietnam vakantie Halong bay kano iki Travels
Vietnam vakantie Cat Ba iki Travels