Kleurrijk Vietnam reis, 17 dagen

Kleurrijk Vietnam reis

Saigon (Ho Chi Minh) – Phan Thiet – Can Tho (Mekong delta) – Hoi An – Hue – Halong Bay – Hanoi

Nog geen 24 uur nadat u van huis bent gegaan, ligt u al op het tropische strand. Uitgerust kunt u na het strand het kleurrijke Vietnam ontdekken. Desgewenst kunnen wij de reis ook omdraaien waardoor u uw vakantie afsluit met het strand.

  • Witte stranden bij Phan Thiet
  • Cocktails in the Majestic Hotel
  • Vietnamese koffie en stokbrood

Deze individuele Vietnam reis van 17 dagen is te boeken vanaf € 1.650,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

kleurrijk Vietnam reis kaart iki Travels

 Vietnam Phan Thiet Strand

 Vietnam strand vissers

 Vietnam Mekong Delta Palm moeras

 Vietnam Saigon gebouw

 

Kleurrijk Vietnam reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Saigon
Vertrek vanuit Amsterdam naar Saigon

Dag 2 – 4 Phan Thiet
Aankomst Saigon in Zuid Vietnam. Vanaf de luchthaven gaat u rechtstreeks met een auto met chauffeur naar uw resort aan het strand bij Phan Thiet. Een paar dagen genieten van de witte stranden, de kokospalmen, het prachtige water en de relaxte sfeer is een goed begin van uw vakantie. Natuurlijk maakt u kennis met de Vietnamese keuken.

Dag 5 Saigon
Vroeg in de morgen reist u naar Saigon. Al heet het officieel Ho Chi Minh de Vietnamezen blijven echter stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Met een stadstour van een halve dag bezoekt enkele hoogtepunten van Saigon. O.a. de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het oorlogsmuseum en de Ben Thanh markt zijn zeker de moeite waard.

Dag 6 Can Tho
Na het ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de Negen Draken. De Delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt o.a. de voormalige basis van de Vietcong, Xeo Quyt. Het ligt in het Rung Tram forest . Met een klein bootje vaart u door dit prachtige moerasgebied. U overnacht in Cantho, een zeer levendige stad midden in de Delta.

Dag 7 Can Tho – Saigon
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. In de namiddag gaat u weer naar het zinderende Saigon, een andere aanslag op uw zintuigen.

Dag 8 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids om naar de Cu Chi tunnels en naar Tay Ninh te gaan. Vanuit de nauwe bedompte tunnels vochten de guerrilla van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, Hindoeïsme, Confucianisme, Taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten. Na deze dag, terug in het hotel, is het heerlijk relaxen op het dak van het Majestic hotel. U kunt deze dag ook als vrije dag inplannen om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen.

Dag 9 Hoi An
Een vlucht van anderhalf uur brengt u naar Danang. Vandaar brengt uw chauffeur u naar het hotel in Hoi An.Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 Huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om van het mooie strand te gaan genieten op 4 km afstand van het centrum.

Dag 10 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is genieten van het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van deze fraaie stad.

Dag 11 Hoi An – Hue
Vandaag reist u van Hoi An naar Hue via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels met tempeltjes en pagodes en zijn beslist de moeite waard om te zien. Hue is beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie het land vanuit deze stad. U bezoekt de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad. Langs de Parfum rivier liggen nog vele andere monumenten waaronder de tombes van vroegere keizers.

Dag 12 Hue – Halong Bay
Een korte vlucht brengt u naar de luchthaven van Hanoi. Vandaar brengt de chauffeur u naar Bai Chay, een havenplaats aan de kust van Halong Bay. De lange rij Chinese jonken in de haven is een spectaculair gezicht. U overnacht in een comfortabel hotel in Halong Bay.

Dag 13 Halong Bay
Met de boot gaat u vandaag een cruise maken in Halong Bay. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van deze eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Na deze heerlijke dag op het water is het genieten van de tropische avond op een terrasje aan het water.

Dag 14 Halong Bay – Hanoi
Na het ontbijt rijdt de chauffeur u naar Hanoi. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan steegjes met restaurantjes, werkplaatsen en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een versleten poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierrook en rust.

Dag 15 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de boeddhistische één pilaar pagode gebouwd in 1049. ‘s Middags gaat u een wandeling maken in de oude stad en brengt u een bezoek aan het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao uit de 13e eeuw. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie uit China steeds weer te verslaan. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 16 Hanoi
Vandaag heeft u nog even de tijd voor een laatste wandeling door het centrum van Hanoi voor u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Afhankelijk van de vlucht kan het zijn dat u voor een aantal uren nog Bangkok, Kuala Lumpur of Hongkong kunt bezoeken voor de reis verder gaat naar Amsterdam.

Dag 17 Aankomst Amsterdam

 Vietnam Phan Thiet Strand

 Vietnam strand vissers

 Vietnam Mekong Delta Palm moeras

 Vietnam Saigon gebouw

 Vietnam Hoi An Brug

 Vietnam Hoi An boot

 Vietnam Hue citadel

 Vietnam halong Bay

 Vietnam schoolkinderen

 

Kleurrijk Vietnam reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Saigon
Dag 2 – 4 Phan Thiet
Dag 5 Saigon
Dag 6 Can Tho
Dag 7 Can Tho – Saigon
Dag 8 Saigon
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An
Dag 11 Hoi An – Hue
Dag 12 Hue – Halong Bay
Dag 13 Halong Bay
Dag 14 Halong Bay – Hanoi
Dag 15 Hanoi
Dag 16 Hanoi
Dag 17 Aankomst Amsterdam

 Vietnam Phan Thiet Strand

 Vietnam strand vissers

 

Prijs van de kleurrijk Vietnam reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.650,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.650,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.975,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.485,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

 

Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.390,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.595,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.230,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Halong Pearl 3*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Ancient House 4*
Iris Hotel 3*
Signature Hotel3*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend 4*
Novotel Halong 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoian Silk Marina Resort & Spa4*
Iris Hotel 3*
Central Palace Hotel 4*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Novotel Halong 4*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Victoria Hotel 5*
Majestic Hotel 5*
Victoria Beach & Spa Resort
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Vietnam.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Visum Vietnam.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

 Vietnam Phan Thiet Strand

 Vietnam strand vissers

 Vietnam Mekong Delta Palm moeras

 Vietnam Saigon gebouw

 Vietnam Hoi An Brug

 Vietnam Hoi An boot

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

 Vietnam Phan Thiet Strand

 Vietnam strand vissers

 Vietnam Mekong Delta Palm moeras

 Vietnam Saigon gebouw

 

Kleurrijk Vietnam reis, 17 dagen

Kleurrijk Vietnam reis

Saigon (Ho Chi Minh) – Phan Thiet – Can Tho (Mekong delta) – Hoi An – Hue – Halong Bay – Hanoi

Nog geen 24 uur nadat u van huis bent gegaan, ligt u al op het tropische strand. Uitgerust kunt u na het strand het kleurrijke Vietnam ontdekken. Desgewenst kunnen wij de reis ook omdraaien waardoor u uw vakantie afsluit met het strand.

  • Witte stranden bij Phan Thiet
  • Cocktails in the Majestic Hotel
  • Vietnamese koffie en stokbrood

Deze individuele Vietnam reis van 17 dagen is te boeken vanaf € 1.650,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

kleurrijk Vietnam reis kaart iki Travels

Kleurrijk Vietnam reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Saigon
Vertrek vanuit Amsterdam naar Saigon

Dag 2 – 4 Phan Thiet
Aankomst Saigon in Zuid Vietnam. Vanaf de luchthaven gaat u rechtstreeks met een auto met chauffeur naar uw resort aan het strand bij Phan Thiet. Een paar dagen genieten van de witte stranden, de kokospalmen, het prachtige water en de relaxte sfeer is een goed begin van uw vakantie. Natuurlijk maakt u kennis met de Vietnamese keuken.

Dag 5 Saigon
Vroeg in de morgen reist u naar Saigon. Al heet het officieel Ho Chi Minh de Vietnamezen blijven echter stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Met een stadstour van een halve dag bezoekt enkele hoogtepunten van Saigon. O.a. de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het oorlogsmuseum en de Ben Thanh markt zijn zeker de moeite waard.

Dag 6 Can Tho
Na het ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de Negen Draken. De Delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt o.a. de voormalige basis van de Vietcong, Xeo Quyt. Het ligt in het Rung Tram forest . Met een klein bootje vaart u door dit prachtige moerasgebied. U overnacht in Cantho, een zeer levendige stad midden in de Delta.

Dag 7 Can Tho – Saigon
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. In de namiddag gaat u weer naar het zinderende Saigon, een andere aanslag op uw zintuigen.

Dag 8 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids om naar de Cu Chi tunnels en naar Tay Ninh te gaan. Vanuit de nauwe bedompte tunnels vochten de guerrilla van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, Hindoeïsme, Confucianisme, Taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten. Na deze dag, terug in het hotel, is het heerlijk relaxen op het dak van het Majestic hotel. U kunt deze dag ook als vrije dag inplannen om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen.

Dag 9 Hoi An
Een vlucht van anderhalf uur brengt u naar Danang. Vandaar brengt uw chauffeur u naar het hotel in Hoi An.Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 Huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om van het mooie strand te gaan genieten op 4 km afstand van het centrum.

Dag 10 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is genieten van het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van deze fraaie stad.

Dag 11 Hoi An – Hue
Vandaag reist u van Hoi An naar Hue via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels met tempeltjes en pagodes en zijn beslist de moeite waard om te zien. Hue is beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie het land vanuit deze stad. U bezoekt de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad. Langs de Parfum rivier liggen nog vele andere monumenten waaronder de tombes van vroegere keizers.

Dag 12 Hue – Halong Bay
Een korte vlucht brengt u naar de luchthaven van Hanoi. Vandaar brengt de chauffeur u naar Bai Chay, een havenplaats aan de kust van Halong Bay. De lange rij Chinese jonken in de haven is een spectaculair gezicht. U overnacht in een comfortabel hotel in Halong Bay.

Dag 13 Halong Bay
Met de boot gaat u vandaag een cruise maken in Halong Bay. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van deze eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Na deze heerlijke dag op het water is het genieten van de tropische avond op een terrasje aan het water.

Dag 14 Halong Bay – Hanoi
Na het ontbijt rijdt de chauffeur u naar Hanoi. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan steegjes met restaurantjes, werkplaatsen en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een versleten poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierrook en rust.

Dag 15 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald en bezoekt u het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de boeddhistische één pilaar pagode gebouwd in 1049. ‘s Middags gaat u een wandeling maken in de oude stad en brengt u een bezoek aan het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao uit de 13e eeuw. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie uit China steeds weer te verslaan. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 16 Hanoi
Vandaag heeft u nog even de tijd voor een laatste wandeling door het centrum van Hanoi voor u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Afhankelijk van de vlucht kan het zijn dat u voor een aantal uren nog Bangkok, Kuala Lumpur of Hongkong kunt bezoeken voor de reis verder gaat naar Amsterdam.

Dag 17 Aankomst Amsterdam

Kleurrijk Vietnam reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Saigon
Dag 2 – 4 Phan Thiet
Dag 5 Saigon
Dag 6 Can Tho
Dag 7 Can Tho – Saigon
Dag 8 Saigon
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An
Dag 11 Hoi An – Hue
Dag 12 Hue – Halong Bay
Dag 13 Halong Bay
Dag 14 Halong Bay – Hanoi
Dag 15 Hanoi
Dag 16 Hanoi
Dag 17 Aankomst Amsterdam

Prijs van de kleurrijk Vietnam reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.650,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.650,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.975,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.485,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

 

Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.390,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.595,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.230,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Halong Pearl 3*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Ancient House 4*
Iris Hotel 3*
Signature Hotel3*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend 4*
Novotel Halong 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoian Silk Marina Resort & Spa4*
Iris Hotel 3*
Central Palace Hotel 4*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Novotel Halong 4*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Victoria Hotel 5*
Majestic Hotel 5*
Victoria Beach & Spa Resort
Hanoi
Halong Bay
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Saigon
Phan Thiet

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Vietnam.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Visum Vietnam.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

kleurrijk Vietnam reis hoi an iki Travels