Kleurrijke markten rond Sapa, 5 dagen

Met de comfortabele nachttrein gaat u de noordelijke stammen bezoeken. Rond Sapa zijn verschillende authentieke markten van de lokale bevolking, waar sociaal kontakt belangrijker is dan handel. Na een bijzondere trekking door de natuur gaat u terug aar Hanoi.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Hanoi – Sapa

Deze dag kunt u in Hanoi genieten van het oude centrum met kleine straatjes en markten of de statige lange lanen uit de Franse koloniale tijd. Aan het eind van de middag wordt u naar het station gebracht, waar u de nachttrein naar Lao Cai neemt. Er zijn verschillende treinen waar u uit kunt kiezen, waarvan de Victoria Express de meest luxe trein is. De Victoria Express mag echter enkel geboekt worden in combinatie met een verblijf in het Victoria Sapa hotel. In de trein zijn 2 persoons en 4 persoons slaapcabines en normalitair is er een restauratiewagon aanwezig.

De trein vertrekt in het begin van de avond vanuit Hanoi en komt ‘s ochtend vroeg in Lao Cai aan. In Lao Cai staat een privé auto te wachten voor een transfer naar Sapa waar u gelegenheid heeft om te ontbijten. Na het ontbijt rijdt u door naar Bac Ha voor de zondagmarkt.

Kleurrijke weekmarkten

In de dorpjes rond Sapa zijn verschillende markten waar de vele stammen, die in deze bergen wonen wekelijks samenkomen. Er wordt van alles verkocht, maar voor de bevolking is elkaar weer zien, nieuws uit te wisselen en samen eten nog belangrijker dan de verkoop.

De Bac Ha markt, die op zondag wordt gehouden is de beroemdste markt in deze regio. Bac Ha ligt zo’n 100 km van Sapa. Vlakbij de Chinese grens wordt op zaterdag de Can Cau markt gehouden. Deze markt is vooral leuk, omdat hier veel vee wordt verhandeld.

Mocht u in verband met uw reisschema niet in het weekend naar Sapa kunnen dan is er op dinsdag nog de Cocly markt en op donderdag de Lung Khau Nhin markt. Na het bezoeken van de markt gaat u aan het eind van de middag naar Sapa dat is omringd door prachtige bergen en rijstvelden, een van de mooiste gebieden in de regio.

Wandelen door de natuur

Vandaag gaat u een trekking maken van in de omgeving van Sapa. Op 1600 meter hoogte is dit gebied de koelste plek van heel Vietnam. Vandaar dat de Franse Kolonialisten er hun villa’s bouwden om aan de verstikkend hete zomers in Hanoi te ontsnappen. Onderweg, door de rijstvelden komt u langs de dorpjes van de verschillende stammen.

In de middag beklimt u de Hamrong berg, gelegen midden in Sapa. De naam betekent “Kaak van de Draak”. Vanaf de top heeft u, als het helder weer is, een prachtig uitzicht over de vallei en omgeving en in de verte de berg Fansipan, met 3143 meter de hoogste berg van Vietnam.

Uitzicht vanaf de Tram Ton pas

Op de route van Sapa naar Lai Chau bezoekt u de Tram Ton pas op 1900 meter hoogte op de Farsipan. Het is de hoogste pas van Vietnam en biedt prachtige vergezichten. In de avond vertrekt u vanuit Lau Chau weer met de nachttrein terug naar Hanoi. U arriveert de volgende ochtend in Hanoi.

Deze kleurrijke bouwsteen is al te boeken vanaf € 390,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

€ 390,– bij verbijf in **** hotel en de Tulico trein
€ 550,– bij verbijf in ***** Victoria hotel en Victoria Express trein

 

De prijs is inclusief :

– Alle transfers hotel – station Hanoi en Sapa.
– Nachttrein 1ste klasse slaapcabine.
– Overnachtingen Hotel in Sapa.
– Excursies zoals beschreven met privé auto.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Sapa markten bouwsteen iki Travels
Sapa markten bouwsteen iki Travels
Sapa markten bouwsteen iki Travels
Sapa markten bouwsteen iki Travels
Sapa markten bouwsteen iki Travels