Mekong Delta, 3 dagen

Met een boot doorkruist u de uitgestrekte Delta van de Mekong. U bezoekt verschillende drijvende markten en reist tot aan de grens van Cambodja. Op de weg terug naar Saigon bezoekt u de Cu Chin tunnels.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Op het moment dat de rivier de Mekong Vietnam bereikt heeft ze al een lange reis achter de rug. Ontsproten in de Tibetaanse hoogvlakte reist ze via Birma en de Thaise – Laotiaanse grens en snijdt ze door Cambodja voor ze zich vertakt tot een Delta in Zuid Vietnam.

Het vruchtbare slib van de rivier zorgt er al eeuwen lang voor dat de Delta ook wel de rijstschuur van Azië wordt genoemd en produceert 40% van de jaarlijkse voedselproductie van Vietnam.

Boerderijen, dorpen en bruisende steden zijn ontstaan langs de oevers van de delta die ook als belangrijke verkeersader fungeert om de vele producten te verschepen. Fruit, groenten, vis, rijst, varkens etc. Noem het maar op, het wordt allemaal verhandelt op de vele kleurrijke drijvende markten.

De vismarkt van My Tho

Vanaf Saigon is het ongeveer twee en een half uur rijden naar My Tho in de Mekong Delta. De stad werd in 1683 gesticht door Chinese vluchtelingen uit Taiwan toen er een einde kwam aan de Zuidelijke Ming Dynastyin China. Vanuit deze bruisende stad gaat u de drijvende markten bezoeken en allerlei heerlijke dingen proeven in de vele eetstalletjes. My Tho heeft ook de grootste vismarkt van het gebied mede dankzij de grote vissersvloot die hier haar thuishaven heeft.

Onderweg naar Can Tho bezoekt u ook de Vinh Trang Pagoda. Deze Boeddhistische plek in een prachtige tuin is een oase van rust in de bruisende Delta. Het bouwwerk is een prachtige combinatie van Chinese, Vietnamese, Europese, Japanse en Kmer architectuur. U overnacht in Can Tho, de vroegere „Hoofdstad van het Westen„.

Varen tussen de drijvende markten

Vanuit Can Tho is het 6 kilometer naar Cai Rang waar zich de grootste drijvende markt van de Mekong Delta bevindt. U moet wel vroeg uit de veren want het spektakel begint al om 05.00 uur in de ochtend en duurt ongeveer tot het middaguur. Na de lunch vertrek u naar Chau Doc.

Dit stadje aan de grens met Cambodja is een levendige plaats vanwege de handel tussen de twee landen. Het is hier mogelijk per boot te vertrekken naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

U verblijft hier in een gezellig hotel maar eerst gaat u een bezoek brengen aan Mount Sam. Vele pelgrims bezoeken deze berg die met zijn duizend meter hoogte een fantastisch uitzicht heeft over de Mekong Delta en het Cambodjaanse platteland. Vooral de zonsondergang is hier een prachtig natuurverschijnsel.

De Cu Chi tunnels

De volgende dag bezoekt u tijdens de terugreis naar Saigon de Cu Chi tunnels. Deze tunnels in de Mekong Delta zijn overblijfselen van de Vietnam Oorlog met de US in de jaren 60 en 70. Expres werden ze klein en smal gehouden naar Aziatische maten. De grote Amerikaanse mariniers hadden geen schijn van kans in deze tunnels, als ze ze al wisten te vinden. Na deze prachtige tocht in de Mekong Delta is het heerlijk relaxen op een terrasje in het bruisende Saigon.

€ 195,– bij verbijf in *** hotels
€ 280,– bij verbijf in ***** Victoria hotels

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam vakantie Mekong Delta iki Travels
Vietnam vakantie Mekong Delta Markt iki Travels
Vietnam vakantie Mekong Delta Boot iki Travels
Vietnam vakantie Mekong Delta Vrouw iki Travels
Vietnam vakantie Mekong Delta Boeddha iki Travels