Puur Vietnam reis, 20 dagen

Puur Vietnam reis omschrijving

Hanoi – Halong Bay – Mai Chau – Ninh Binh – Hue – Hoi An – Saigon – Can Tho

Geniet tijdens deze 20 daagse puur Vietnam reis van het prachtige natuur en de serene landschappen van Vietnam. Maak kennis met de verschillende bergstammen in Noord-Vietnam.

  • Ontdek het pure Vietnam in Mai Chau
  • Adembenemende kalkstenen bergen en grotten
  • Fietsen door de Mekong Delta

Deze individuele puur Vietnam reis op maat is te boeken vanaf 1.995,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Puur Vietnam reis mai chau ecolodge iki travels

Puur Vietnam reis dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Dag 2 Aankomst Hanoi
Bij aankomst wordt u opgewacht door uw gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij ter besteden en kunt u rustig de omgeving verkennen. In de oude wijken langs de rivier zijn er talloze restaurantjes, winkeltjes en werkplaatsen waar u rond kunt kijken. Maak ook zeker kennis met de Vietnamese keuken.

Dag 3 Hanoi
’s ochtends na het ontbijt wordt u opgehaald voor de citytour door Hanoi. U bezoekt het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de Boeddhistische één pilaar pagoda gebouwd in 1049. ‘s Middags vervolgt u de citytour met een wandeling door het oude stadsgedeelte van Hanoi en bezoekt u het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde waterpoppen theater.

Dag 4 Hanoi – Halong Bay
Vandaag wordt u naar Halong Bay gebracht waar u aan boord gaat van traditionele Chinese Jonk. U vaart door de prachtige baai langs adembenemende kalkstenen eilanden. Hier en daar ziet u een drijvend vissersdorpje in de luwte van de rotsen. Aan boord wordt een heerlijke lunch met verse producten uit zee geserveerd. U overnacht op de boot.

Dag 5 Halong Bay – Hanoi
’s Ochtends kunt u nog een frisse duik nemen of lekker kanoën als het weer het toelaat. In de loop van de ochtend vaart u terug naar de haven en rijdt u na de lunch terug naar Hanoi.
Breng eens een bezoek aan de Hoa Lo gevangenis, ofwel Maison centrale. Deze gevangenis werd eind 19e eeuw gebouwd onder de Franse heerschappij voor politieke gevangenen. Later werden hier krijgsgevangenen vastgehouden tijdens de Vietnam oorlog. Het is nu een indrukwekkend museum, zeker een must-see.

Dag 6 Hanoi – Mai Chau
Na het ontbijt wordt u naar Mai Chau gebracht. ’s Middags kunt u genieten van de ongerepte natuur en fascinerende tribal cultuur. Accommodaties en andere diensten worden voornamelijk gerund door de lokale bevolking. Maak een heerlijke wandeling tussen de rijstvelden, de gids neemt u mee voor een fietstocht door de omgeving. Op de top van de heuvel in het Na Phon dorpje kunt u in het prachtige Mai Chau Ecolodge verblijven. Geïnspireerd door de natuur kunt u heerlijk bijkomen in de lodge met een prachtige achtergrond van rijstvelden en bergen omarmd door wolken.

Dag 7 Mai Chau
Vandaag staat een wandeltocht in de omgeving op het programma. Het is mogelijk om de Pa Co Markt te bezoeken op vroege zondagochtenden. Hier komen de verschillende etnische groepen bijeen voor niet alleen handel, maar ook om gezellig af te spreken na dagen hard werken. ’s Middags even ontspannen bij het zwembad is natuurlijk ook wel eens lekker.

Dag 8 Mai Chau – Ninh Binh
U wordt vandaag naar Ninh Binh gebracht. Ninh Binh ligt diep in het hart van de delta van de Song Hong (Rode rivier), waar de enorme rijstvelden en meren met lotusbloemen worden omringd door torenhoge kalksteenrotsen. U bezoekt hier de overblijfselen van de stad en de tempels gewijd aan Koning Dinh en Koning Le. Na de lunch stapt u in het dorpje Van Lam in een traditionele sampan en gaat u de Ngo Dong rivier op.

Dag 9 Ninh Binh – Hue
De volgende morgen maakt u een boottocht door het Nationaal Park Van Long. Dit bloemrijke moerasachtig natuurpark is de habitat van vele vogelsoorten, verschillende zeldzame apensoorten en de Tibetaanse beer. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij het treinstation voor de nachttrein naar Hue.

Dag 10 Hue
Na aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht om te ontbijten. Tot 1945 regeerde hier de Keizers in de Verboden Purperen Stad, die samen met de Keizerlijke stad de Citadel vormt. De beide steden bestaan uit tientallen gebouwen. De mooiste gebouwen zijn nog steeds bewaard gebleven, waaronder het Hien Lam paviljoen.

Dag 11 Hue
Met een boottocht over de Parfumrivier vaart u naar de Thienmu Pagoda. Onderweg is er de mogelijkheid om in een lokaal huis te lunchen vlak bij de Tuduc tombe. Hierna bezoekt u enkele traditionele dorpen in de omgeving waar de bevolking hun rijst verdient met o.a. het vaardigen van bronzen beelden. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Hue.

Dag 12 Hue – Hoi An
Onderweg naar Hoi An maken we natuurlijk ook even een fotostop boven op de Hai Van pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Vanaf de top kijkt u uit over het beroemde China Beach. Loop in Hoi An eens door de gezellige straatjes met vele winkeltjes, werkplaatsen, kleermakers en restaurantjes.

Dag 13 Hoi An
U wordt opgehaald voor een dagtocht naar My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa koninkrijk. Het koninkrijk regeerde van 200 na Christus tot 1700 over Noord en Zuid Vietnam. Bij zonsopgang kunt u genieten van een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle en met de eerste zonnestralen op de bakstenen van de ruïnes begint uw dag gelijk goed. De rest van de dag kunt u genieten van Hoi An zelf. Liefhebbers kunnen ook van het mooie strand gaan genieten op 4 km afstand van de stad.

Dag 14 Hoi An
Hoi An is ook een leuke plek om een stukje door de rijstvelden te fietsen of een kookworkshop te volgen. De bewegwijzering in Vietnam is zeker op het platteland niet ideaal. Wij kunnen een fietstocht onder begeleiding van een gids verzorgen. Bij de kookworkshop gaat u eerst met de lokale kok op de lokale markt de ingrediënten inkopen wat al een bijzondere ervaring op zich is.

Dag 15 Hoi An – Saigon
U wordt opgehaald bij uw hotel en naar Danang airport gebracht voor uw vlucht naar Saigon. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw chauffeur. Modern en traditioneel, jong en oud, kunst en kitsch, oost en west, het komt hier allemaal samen in de economische motor van Vietnam. Deze dag heeft u een vrije middag om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen. Zo’n sfeervolle dynamische stad kunt u ten slotte het best ervaren door lekker rond te slenteren.

Dag 16 Saigon
Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor de excursie naar de Cu Chi Tunnels en Tay Ninh. U leert over de eenvoudige maar zeer effectieve vallen en guerrilla technieken die de Vietcong in de oorlog tegen de Amerikanen gebruikten. In Tay Ninh staat de kleurrijke en imposante Cao Dai tempel/kathedraal.

Dag 17 Saigon – Can Tho
Vandaag vertrekt u naar de Mekong Delta, één van de grootste rivieren op de wereld. Het wemelt hier van levenslust, markten en andere activiteiten. Bijna al het vervoer hier gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt hier een schitterend gebied Ben Tre, dat nog niet zo lang geleden is opgesteld voor toeristen. U gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen, ook stapt u over in kleine roeibootjes ervaren tussen de palmen door een prachtig moerasgebied.

Dag 18 Can Tho
U maakt met de boot een tocht in en om de drijvende markt Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. Voor de middag staat een fietstour van ongeveer een halve dag op het programma. Natuurlijk kunt u zelf het tempo en de afstand bepalen.

Dag 19 Can Tho – flight
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u ‘s ochtends nog tijd om even de laatste souvenirs te kopen, waarna de chauffeur u komt ophalen om u bij de luchthaven af te zetten.

Dag 20 Aankomst Amsterdam/Brussel

Puur Vietnam reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Amsterdam – Hanoi
Dag 2 Aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi – Halong Bay
Dag 5 Halong Bay – Hanoi
Dag 6 Hanoi – Mai Chau
Dag 7 Mai Chau
Dag 8 Mai Chau – Ninh Binh
Dag 9 Ninh Binh – Hue
Dag 10 Hue
Dag 11 Hue
Dag 12 Hue – Hoi An
Dag 13 Hoi An
Dag 14 Hoi An
Dag 15 Hoi An – Saigon
Dag 16 Saigon
Dag 17 Saigon – Can Tho
Dag 18 Can Tho
Dag 19 Can Tho – Vertrek naar luchthaven
Dag 20 Aankomst Amsterdam

Prijs van deze puur Vietnam reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.995,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.995,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.420,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.170,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 

€ 1.565,–

*** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.975,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.540,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Traditionele Jonk 3*
Mai Chau Eco Lodge 4*
Emeralda 4*
Gold Hotel 3*
Acient House 4*
Signature Hotel 3*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Mai Chau
Ninh Binh
Hue
Hoi An
Saigon
Can Tho

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend 4*
Traditionele Jonk 4*
Mai Chau Eco Lodge 4*
Emeralda 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa 4*
Central Palace Hotel 4*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Mai Chau
Ninh Binh
Hue
Hoi An
Saigon
Can Tho

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Traditionele Jonk 4*
Mai Chau Eco Lodge 4*
Emeralda 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Majestic Hotel 5*
Victoria Hotel 5*
Hanoi
Halong Bay
Mai Chau
Ninh Binh
Hue
Hoi An
Saigon
Can Tho

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Vietnam.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Visum Vietnam.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Puur Vietnam reis Mai Chau Eco Lodge Serveerster
Puur Vietnam reis Mai Chau Eco Lodge zwembad uitzicht
Puur Vietnam reis Hanoi literature tempel studenten
Puur Vietnam reis Ninh Binh waterbuffel
Puur Vietnam reis Halong Bay uitzicht
Puur Vietnam reis Ninh Binh grotten
Puur Vietnam reis Saigon tay ninh cao dai tempel leeuwen
Puur Vietnam reis Mekon Delta kinderen
Puur Vietnam reis Mekong Delta boot