Totaal Vietnam reis, 22 dagen

Totaal Vietnam reis

Hanoi – Halong Bay – Lao Cai – Sapa – Hue – Hoi An – Saigon (Ho Chi Minh) – Chau Doc (Mekong delta) – Can Tho – Phan Thiet

Een schitterende Vietnam reis met een mix van platteland, bergvolkeren, bruisende steden, oude tempels en houten bootjes in het tropische Vietnam met als afsluiting een paar dagen op een kokosnotenstrand voor het echte vakantie gevoel.

  • 19e eeuwse graffiti in de Grot
  • Bergvolkeren en bootmensen
  • My Son, al bijna 2000 jaar oud

Deze individuele Vietnam reis op maat is te boeken vanaf € 2.330,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

totaal Vietnam reis kaart iki Travels

Totaal Vietnam reis dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 Hanoi
Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Op het vliegveld wordt u opgehaald door onze gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. Natuurlijk maakt u kennis met de Vietnamese keuken.

Dag 3 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rondleiding door Hanoi. U bezoekt het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de Boeddhistische één pilaar pagoda gebouwd in 1049. ‘s Middags maakt u een wandeling in de oude stad en bezoekt u het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie steeds weer te verslaan. Na het diner (inbegrepen in de tour) woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 4 Halong Bay
U wordt opgehaald voor een transfer naar de haven van Halong waar u aan boord gaat van een sfeervolle Vietnamese traditionele jonk. U vaart door de adembenemend mooie baai waar In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water omhoog rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. Er wordt u gelegenheid gegeven om te kanoën en aan het eind van de dag gaat de boot in de luwte van een van de eilandjes voor anker en heeft u kunt u nog een verfrissende duik nemen. Zowel lunch als diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 5 Halong Bay
Na een deze heerlijke ochtend dag op het water keert gaat u terug naar de haven en na een vroege lunch wordt u teruggereden naar Hanoi waar u in de loop van de middag arriveert.

Dag 6 Hanoi
Vandaag heeft u ter vrije besteding. Als u vroeg opstaat kunt u langs de oevers van Haon Kiem meer mensen van alle leeftijden hun ochtend gymnastiek “tai chi“ zien beoefenen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan straatjes, steegjes en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een oude poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierrook en rust. In de wijk Dong Da staat de Tempel van de Literatuur. Opgericht in 1070 als een tempel voor Confucius werd het al snel de eerste universiteit van Vietnam. In de avond vertrekt u met de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 7 Sapa
Vroeg in de morgen arriveert u in Lao Cai. De stad ligt midden in de bergen, gescheiden van de Chinese Grens door de Rode Rivier. Na het ontbijt rijdt u door naar Bac Ha voor de zondagmarkt. De vele verschillende stammen in de bergen komen wekelijks naar deze kleurrijke markt. Er wordt van alles verkocht, maar nog belangrijker is het om elkaar te ontmoeten en samen te eten. Aan het einde van de dag naar Sapa.

Dag 8 Sapa
Vandaag gaat u een trekking maken van in de omgeving van Sapa. Op 1600 meter hoogte is dit gebied de koelste plek van heel Vietnam. Vandaar dat de Franse Kolonialisten er hun villa’s bouwden om aan de verstikkend hete zomers in Hanoi te ontsnappen. Onderweg, door de rijstvelden komt u langs de dorpjes van de verschillende stammen. In de middag beklimt u de Hamrong berg, gelegen midden in Sapa. De naam betekent “Kaak van de Draak”. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en in de verte de berg Fansipan, met 3143 meter de hoogste berg van Vietnam.

Dag 9 Sapa – Hanoi
Op de route van Sapa naar Lai Chau bezoekt u de Tram Ton pas op 1900 meter hoogte op de Farsipan. Het is de hoogste pas van Vietnam en biedt prachtige vergezichten. In de avond gaat u met de nachttrein terug naar Hanoi.

Dag 10 Hue
Vroeg in de morgen arriveert u in Hanoi. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Hue, beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie Vietnam vanuit deze stad. U bezoekt de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad.

Dag 11 Hoi An
Vandaag reist u van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels en zijn beslist de moeite waard om te zien.

Dag 12 Hoi An
Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek. U bezoekt ‘s middags My Son. Het tempelcomplex werd gebouwd door het Champa koninkrijk dat regeerde van 200 tot 1700 na Christus.

Dag 13 Saigon
Vroeg in de morgen vliegt u naar Ho Chi Minh City. De Vietnamezen echter blijven stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt, zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Op eigen gelegenheid kunt u enkele hoogtepunten van Saigon bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het oorlogsmuseum en de Ben Thanh markt.

Dag 14 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids om naar de Cu Chi tunnels en naar Tay Ninh te gaan. Vanuit de tunnels vochten de guerillas van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het Boeddhisme, Hindoeisme, Confucianisme, Taoisme, het Christendom en de Islam om de vrede te promoten. Na deze dag, terug in het hotel is het heerlijk relaxen op het dak van het Majestic hotel.

Dag 15 Chau Doc
De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de negen draken. De Delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt o.a. de voormalige basis van de Vietcong, Xeo Quyt in het Rung Tram forest . Met een klein bootje vaart u door dit prachtige moerasgebied. U overnacht in Chau Doc, een zeer levendige stadje aan de grens met Cambodja.

Dag 16 Can Tho
Deze dag staat Nui Sam op de programma. Deze berg met zijn vele tempels en pagoda’s is een belangrijk pelgrimsoord voor de etnische Chinezen in Vietnam. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de vruchtbare delta en het aangrenzende Cambodja. Er is ook nog de mogelijkheid om een Khmer dorp en een moskee te bezoeken. Via Long Xuyen rijdt u naar Cantho waar u overnacht in een comfortabel hotel.

Dag 17 Saigon
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. Na de lunch gaat u weer naar het zinderende Saigon, een andere aanslag op uw zintuigen.

Dag 18 -21 Phan Thiet
Na het ontbijt vertrekt u naar Phang Thiet in Mui Ne, een rit van ongeveer 4 uur. Het levendige stadje aan de kust van het zuiden van Vietnam heeft prachtige stranden en zandduinen met de bij behorende accommodaties. Het is hier heerlijk genieten voor u weer terug vliegt naar Nederland.

Dag 21
In de loop van de dag vertrekt u naar de luchthaven van Saigon voor de vlucht naar Nederland.

Dag 22
Aankomst Amsterdam.

Totaal Vietnam reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi – Halong Bay
Dag 5 Halong Bay – Hanoi
Dag 6 Hanoi – Lao Cai
Dag 7 Lao Cai – Sapa
Dag 8 Sapa
Dag 9 Sapa – Hanoi
Dag 10 Hanoi – Hue
Dag 11 Hue – Hoi An
Dag 12 Hoi An
Dag 13 Hoi An – Saigon
Dag 14 Saigon
Dag 15 Saigon – Chau Doc
Dag 16 Chau Doc – Can Tho
Dag 17 Can Tho – Saigon
Dag 18 -21 Saigon – Phan Thiet
Dag 21 Phan Thiet – Saigon
Dag 22 Aankomst Amsterdam

Prijs van de totaal Vietnam reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.330,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.330,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.735,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.230,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.105,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.310,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.810,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Chau Long Hotel 4*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Hoi An silk Marina Resort & Spa 4*
Iris Hotel 3*
Chau Pho Hotel 3*
Signature Hotel 3*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Sapa
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Chau Doc
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend 4*
Victoria Sapa Hotel 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa 4*
Iris Hotel 3*
Victoria Hotel 4*
Central Palace Hotel 4*
Amaryllis Resort 4*
Hanoi
Sapa
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Chau Doc
Saigon
Phan Thiet

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Victoria Sapa Hotel 4*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Victoria Hotel 5*
Victoria Hotel 4*
Majestic Hotel 5*
Victoria Beach & Spa Resort 4*
Hanoi
Sapa
Halong Bay
Hue
Hoi An
Can Tho
Chau Doc
Saigon
Phan Thiet

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
– Alle excursiezoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Vietnam.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Visum Vietnam.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

totaal Vietnam reis hanoi iki Travels
totaal Vietnam reis hanoi iki Travels
totaal Vietnam reis halong bay iki Travels
totaal Vietnam reis sapa iki Travels
totaal Vietnam reis hue iki Travels
totaal Vietnam reis hoi an iki Travels
totaal Vietnam reis mekong delta iki Travels
totaal Vietnam reis chi chu tunnels iki Travels
totaal Vietnam reis my son iki Travels
totaal Vietnam reis cao dai iki Travels
totaal Vietnam reis strand iki Travels