Cambodja strand bouwsteen, 5 dagen

Verblijf tijdens deze Cambodja strand bouwsteen op een strandresort in Sihanoukville met zijn vele palmstranden. Snorkelen of duiken, geniet van de onderwaterwereld.

Deze Bouwsteen Cambodja strand kan geboekt worden als aanvulling op de Cambodja voorbeeldreizen of bij een Cambodja reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Dag 1 Phnom Penh

Wij beginnen deze bouwsteen met een rondleiding door Phnom Penh. Voor een hoofdstad is Phnom Penh heel relaxed en sfeervol. Dat zal zeker ook komen door de uitstraling van de vele Franse koloniale gebouwen en de Kmer architectuur. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd Phnom Penh ook wel de Parel van Azie genoemd. In de “Franse wijk” zijn het hoofdpostkantoor, de nationale bibliotheek en hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de Franse architectuur. Natuurlijk bezoekt u ook het koninklijk paleis.

De meest zwarte bladzijde van de geschiedenis van Cambodja wordt duidelijk in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields net iets buiten de hoofdstad. In 1975 trokken de Rode Kmer Phnom Penh binnen en probeerde op bloedige wijze een communistische landbouwstaat van Cambodja te maken. Iedereen moest weer boer worden en steden moesten verdwijnen. Iedereen die het niet eens was met het regime van Pol Pot werd afgemaakt.

Voor vele duizenden mensen was de oude basisschool hun laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de Killing Fields. Na deze trip is het even bijkomen in een van de vele leuke restaurantjes of cafeetjes langs de waterkant waar de rivieren Bassac, de Mekong en de Tonle Sap samenkomen.

Dag 2 Phnom Penh – Sihanoukville

Op de tweede dag, vroeg in de ochtend komen de gids en chauffeur u ophalen bij het hotel. Ongeveer drie uur duurt de reis naar “Snooky”” zoals de bewoners van de Sihanoukville hun stad noemen. Het is de havenstad van Cambodja en aan drie kanten omringd door tropische stranden.

De meeste toeristen die hier komen zijn Cambodjanen. De lokale bevolking komt vanuit het hele land om te genieten van het strand en de zee, hierdoor kan het tijdens de 23 officiële boeddhistische feestdagen behoorlijk druk zijn. Wanneer een feestdag in het weekend valt, dan is de eerst volgende werkdag gelijk ook een feestdag.

Hier verblijft u in een heerlijk strandresort om te genieten van zon, zee en strand.

Dag 3 en 4 – Sihanoukville

Naast de stranden in de buurt zijn er ook nog vele eilandjes met palmenstranden. Vanaf Sihanoukville kunt u een bootje naar één van de eilandjes nemen of met de boot gaan snorkelen of duiken en genieten van de onderwaterwereld met prachtige koraalriffen. Het is hier nog redelijk rustig en vergeleken met Bali en Thailand staat het strandtoerisme hier nog in de kinderschoenen.

Dag 5 Sihanoukville – Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Phnom Penh. Hier kunt u de tempel Wat Phnom, waar de stad is ontstaan en de naam vandaan komt bezoeken. De Cambodjanen komen hier vooral op feestdagen om te bidden voor voorspoed en geluk. Vele wensen worden blijkbaar vervuld want de dankoffers bestaan uit grote hoeveelheden voedsel dat weer wordt gekaapt door de tientallen apen rond Wat Phnom.

Wilt u liever in de loop van de middag pas terug naar Phnom Penh reizen om nog wat langer van het strand te genieten dan kan dat natuurlijk ook.

Deze Cambodja strand bouwsteen is al te boeken vanaf € 160,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

€ 160,– bij verblijf in *** hotels
€ 330,– bij verblijf in **** hotels

De prijs is inclusief :

– Alle transfers hotel – vliegveld en visa versa.
– 4 overnachtingen inclusief ontbijt.
– entréegelden.
– vervoer per boot of auto Phnom Penh – Siem Riep
– Excursies zoals beschreven met privé auto.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Cambodja Strand Boot iki Travels
Cambodja Strand Ananas meisje iki Travels
Cambodja Strand resort beeld iki Travels
Cambodja Strand Paleis iki Travels
Cambodja Strand Phnom Penh iki Travels