Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis, 18 dagen

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis

Hanoi – Halong Bay – Hue – Hoi An – Siem Reap (Angkor Wat)- Saigon (Ho Chi Minh City) – Can Tho (Mekong Delta)

Bezoek in korte tijd alle hoogtepunten van beide landen. Angkor Wat in Cambodja is uniek in zijn soort, maar dat is de Mekong delta in Vietnam ook.

  • Eeuwenoude Chinese pakhuizen in Hoi An
  • Drijvende markt in Mekong Delta
  • Het beroemde Angkor Wat

Deze individuele Vietnam Cambodja reis van 18 dagen is te boeken vanaf € 2.185,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Vietnam Cambodja reis hoogtepunten 18 dagen iki Travels

Vietnam Hanoi tai shi

 Vietnam Hanoi water ballet

 Vietnam Halong Bay drakenkop

 Vietnam Hue citadel

 

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Dag 2 Aankomst Hanoi
Op het vliegveld van Hanoi wordt u opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u deze dag alvast Hanoi wat gaan verkennen. De riksja is hierbij een ideaal vervoermiddel, vooral in het oude centrum waar de straten smal zijn kriskrassen de riksja’s overal tussendoor.

Dag 3 Hanoi
Vandaag staat een city tour door Hanoi op het programma. In de ochtend bezoekt u het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende stadsmeer West Lake en de één pilaar Pagoda. Tijdens de lunch krijgt u het lokale gerecht “Pho” te proeven. ‘s Middags vervolgt u de city tour met een wandeling door het oude stadsgedeelte van Hanoi. Vooral de lokale markten en verscholen tempeltjes in deze buurten zijn een belevenis. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 4 Hanoi – Halong Bay
U moet er wel vroeg voor opstaan, maar vanaf 6 uur ‘s ochtends kunt u vele Vietnamezen Tai Chi zien beoefenen langs de oevers van West Lake. In de ochtend vertrekt u richting Halong Bay. Waar u met een traditionele Chinese jonk een boottocht door het schitterende landschap van Halong Bay maakt. U vaart tussen de grillige karstbergen door. Hier en daar ziet u een drijvend vissersdorpje in de luwte van de rotsen. Aan boord wordt een heerlijke lunch met verse producten uit zee geserveerd, na nog wat zwemmen en/of kanoën legt u weer aan in de haven van Halong Bay waar u overnacht.

Dag 5 Halong Bay – Hanoi – Hue
In de loop van de dag rijdt u terug naar Hanoi, waar u ‘s avonds met de nachttrein naar Hue vertrekt. In de trein heeft u een bed in een 4 of 6 persoons coupé. U kunt er voor kiezen om een vroeg diner te nemen voor u de trein instapt, maar u kunt ook in de trein dineren.

Dag 6 Hanoi – Hue
In Hue aangekomen bezoekt u met een riksja het oude centrum van de stad en natuurlijk de keizerlijke Citadel. Tot 1945 regeerde hier de Keizers in de Verboden Purperen Stad, die samen met de Keizerlijke stad de Citadel vormt. De beide steden bestaan uit tientallen gebouwen. De mooiste gebouwen zijn nog steeds bewaard gebleven, waaronder het Hien Lam paviljoen. Beklim de schitterende vlaggentoren en geniet van het uitzicht over Hue en de Parfumrivier.

Dag 7 Hue
Met een boottocht over de Parfumrivier vaart u naar de Dinh markt, die bekend staat om de voorwerpen van papier-maché. Daarna vaart de boot door naar de Thienmu Pagoda. U luncht in een lokaal huis vlak bij de Tuduc tombe. Hierna bezoekt u enkele traditionele dorpen in de omgeving waar de bevolking hun rijst verdient met o.a. het vaardigen van bronzen beelden. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Hue.

Dag 8 Hue – Hoi An
Onderweg naar Danang wordt even gestopt bij het vissersdorpje Langco. Natuurlijk maken we ook even een fotostop boven op de Hai Van pas, een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid-Chinese Zee. U bezoekt onderweg de Marble Mountains, deze 5 bergen zijn bezaaid met grotten en spelonken. In veel van de grotten vindt u een grote variatie Boeddhabeelden en Pagoda’s. Vanaf de top kijkt u uit over het beroemde China Beach. Gaat u in Hoi An eens door de gezellige straatjes van dit oude stadje wandelen. Hoi An is eeuwenlang een belangrijke haven geweest voor Europeanen waaronder Nederlanders. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om van het mooie strand te gaan genieten op 4 km afstand van de stad.

Dag 9 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is om bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is genieten van het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van Hoi An. 840 Huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Natuurlijk bezoekt u ook even de Japanse brug.

Dag 10 Hoi An – Siem Reap (Angkor)
U vliegt van de luchthaven van Danang naar Siem Reap in het Noorden van Cambodja. Na de lunch gaat u met uw gids naar Angkor Wat. Het enorme tempelcomplex werd in 1900 door een Franse expeditie ontdekt. Eeuwenlang waren de tientallen tempels overwoekerd door de jungle. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Kmer rijk dat in de 8e eeuw werd gesticht en beslaat een gebied van 25 vierkante kilometer. Het strekte zich uit tot Zuid Vietnam en China. Tijdens de Kmer periode waren de tempels omringd door een levendige stad. Ook dat moet een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Dag 11 Siem Reap (Angkor)
Vroeg in de ochtend voor de drukte uit bezoeken we Ta Prohm. Ta Prohm is één van de hoogtepunten van Angkor. Hier is nog goed te zien hoe de enorme eeuwenoude bomen het meer dan duizend jaar oude tempelcomplex volledig overwoekerd hebben. één van deze bomen wordt Tomb Raider tree genoemd, omdat deze in de gelijknamige Hollywood film te zien is. ‘s Middag trekt u door de schitterende zuidelijke toegangspoort van Angkor Thom. Deze ommuurde stad nam in de 12de eeuw de functie van hoofdstad over. In de stad bezoekt u de Bayon tempel, het olifantenterras en natuurlijk het terras met de koningsbeelden. Voordat u terug gaat naar het hotel, neemt uw gids u mee weg van de drukte om tussen de tempels van de zonsondergang te genieten.

Dag 12 Siem Reap (Angkor)
Vandaag bezoekt u het nationale park Kbal Spean, ongeveer een uurtje rijden vanaf Angkor. Hier begint een wandeling van 45 minuten naar de top van de berg. Tijdens deze eenvoudige wandeling vindt u langs de bedding van een kleine rivier, uitbeeldingen uit de 9de eeuw. Na de lunch bezoekt u de prachtige tempel Banteay Srei. In deze tempel zijn de diversen hindoe goden, zoals Shiva, de apenkoning Hanuman en Krishna zeer verfijnde gebeeldhouwd. Door de verschillen in stijl is duidelijk te zien dat de tempel circa 100 jaar na Angkor Wat gebouwd is.

Dag 13 Siem Reap – Saigon
Vandaag vliegt u weer terug naar Vietnam.

Dag 14 Saigon – Can Tho
U vertrekt vroeg naar My Tho waar u op de boot stap voor uw eerste kennismaking met de enorme Mekong Delta. Na de lunch nemen wij u mee naar de Rung Tram jungle waar alleen met kleine bootjes door het dichte moeras gevaren kan worden. Na een korte boottocht bezoekt u een voormalig Vietcong kamp.

U overnacht in Can Tho, een levendig stadje langs de rivier met een leuke boulevard en verschillende stalletjes en souvenirwinkeltjes. Zoek eens een lekker terrasje op aan het water en geniet van de bedrijvigheid op de rivier en in de straat.

Dag 15 Can Tho – Saigon
Met de boot bezoekt u de drijvende markt in Cai Rang. Op elke boot hangt aan een bamboestok een voorbeeld van de groenten of fruit, die deze boot verkoopt. De grond is zeer vruchtbaar in de Mekong delta en hier komen dan ook de heerlijkste spullen vandaan. Op weg naar Ho Chi Minh City (Alle Vietnamezen noemen Ho Chi Minh City nog steeds halsstarrig Saigon) stop u bij de Vinh Pagoda. In Ho Chi Minh City bent u voor de rest van de dag vrij en kunt u onder andere Chinatown en de overdekte Ben Thanh markt bezoeken waar u voor 1 euro heerlijke noodlesoep kunt kopen. U kunt wandelen door Dong Khoi, de mooiste winkelstraat van Ho Chi Minh City, en daarna is het heerlijk relaxen in een van de vele restaurantjes of op het dak van het oude Majestic Hotel. Of geniet van een heerlijk diner en rondvaart op de Mekong rivier op één van de cruiseboten.

Dag 16 Saigon
In de ochtend bezoekt u in Tay Ninh de zeer kleurrijke kathedraal/tempel van de Cao Dai sekte. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, hindoeïsme, confucianisme, taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten. Daarna op weg naar de Cu Chi tunnels. Hier ervaart u hoe enorm benauwd deze beroemde tunnels zijn. U leert over de eenvoudige maar zeer effectieve vallen en guerrilla technieken die de Vietcong in de oorlog tegen de Amerikanen gebruikten.

Dag 17 Saigon – vertrek vlucht
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u ‘s ochtends nog tijd om even de laatste souvenirs te kopen, waarna de chauffeur u komt ophalen om u bij de luchthaven af te zetten.

Dag 18 Aankomst Amsterdam

Vietnam Hanoi tai shi

 Vietnam Hanoi water ballet

 Vietnam Halong Bay drakenkop

 Vietnam Hue citadel

 Vietnam Hoi An boten

 Vietnam Hoi An straatbeeld

 Cambodja Sien Riep Angkor Wat

 Cambodja Sien Riep jongetje

 Cambodja Sien Riep tomb raider

 Vietnam Halong Bay

 Vietnam Mekong Delta vrouw

 Vietnam Saigon brommers

 Vietnam Mekong Delta pagoda

 

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Hanoi
Dag 2 Aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi – Halong Bay
Dag 5 Halong Bay – Hanoi – Hue
Dag 6 Hanoi – Hue
Dag 7 Hue
Dag 8 Hue – Hoi An
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An – Siem riep (Angkor)
Dag 11 Siem Reap (Angkor)
Dag 12 Siem Reap (Angkor)
Dag 13 Siem Reap – Saigon
Dag 14 Saigon – Can Tho
Dag 15 Can Tho – Saigon
Dag 16 Saigon
Dag 17 Saigon – vertrek vlucht
Dag 18 Aankomst Amsterdam

Vietnam Hanoi tai shi

 Vietnam Hanoi water ballet

 

Prijs van de hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete 18 daagse Vietnam Cambodja reis al te boeken vanaf € 1.985,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.185,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.530,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.980,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.840,– *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.120,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.635,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Ancient House 4*
Siddartha Boutique Hotel 3*
Signature Hotel 3*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend Hotel 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa 4*
Tara Angkor hotel 4*
Central Palace Hotel 4*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Tara Angkor hotel 4*
Majestic Hotel 5*
Victoria Hotel Can Tho 5*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Vietnam.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Visa Vietnam en Cambodja.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier

Vietnam Hanoi tai shi

 Vietnam Hanoi water ballet

 Vietnam Halong Bay drakenkop

 Vietnam Hue citadel

 Vietnam Hoi An boten

 Vietnam Hoi An straatbeeld

 Cambodja Sien Riep Angkor Wat

 Cambodja Sien Riep jongetje

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam Hanoi tai shi

 Vietnam Hanoi water ballet

 Vietnam Halong Bay drakenkop

 Vietnam Hue citadel

 

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis, 18 dagen

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis

Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Siem Reap (Angkor Wat)- Saigon (Ho Chi Minh City) - Can Tho (Mekong delta)

Bezoek in korte tijd alle hoogtepunten van beide landen. Angkor Wat in Cambodja is uniek in zijn soort, maar dat is de Mekong delta in Vietnam ook.

  • Eeuwenoude Chinese pakhuizen in Hoi An
  • Drijvende markt in Mekong Delta
  • Het beroemde Ankgor Wat

Deze individuele Vietnam Cambodja reis van 18 dagen is te boeken vanaf € 1.985,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra's.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Vietnam Cambodja reis hoogtepunten 18 dagen iki Travels

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Dag 2 Aankomst Hanoi
Op het vliegveld van Hanoi wordt u opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u deze dag alvast Hanoi wat gaan verkennen. De riksja is hierbij een ideaal vervoermiddel, vooral in het oude centrum waar de straten smal zijn kris krassen de riksja's overal tussendoor.

Dag 3 Hanoi
Vandaag staat een citytour door Hanoi op het programma. In de ochtend bezoekt u het mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende stadsmeer West Lake en de één pilaar Pagoda. Tijdens de lunch krijgt u het lokale gerecht "Pho" te proeven. 's Middags vervolgt u de citytour met een wandeling door het oude stadsgedeelte van Hanoi. Vooral de locale markten en verscholen tempeltjes in deze buurten zijn een belevenis. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 4 Hanoi - Halong Bay
U moet er wel vroeg voor opstaan, maar vanaf 6 uur 's ochtends kunt u vele Vietnamezen Tai Chi zien beoefenen langs de oevers van West Lake. In de ochtend vertrekt u richting Halong Bay. Waar u met een traditionele Chinese jonk een boottocht door het schitterende landschap van Halong Bay maakt. U vaart tussen de grillige karstbergen door. Hier en daar ziet u een drijvend vissersdorpje in de luwte van de rotsen. Aan boord wordt een heerlijke lunch met verse producten uit zee geserveerd, na nog wat zwemmen en/of kanoën ligt u weer aan in de haven van Halong Bay waar u overnacht.

Dag 5 Halong Bay - Hanoi - Hue
In de loop van de dag rijdt u terug naar Hanoi, waar u 's avonds met de nachttrein naar Hue vertrekt. In de trein heeft u een bed in een 4 of 6 persoons coupé. U kunt er voor kiezen om een vroeg diner te nemen voor u de trein instapt, maar u kunt ook in de trein dineren.

Dag 6 Hanoi - Hue
In Hue aangekomen bezoekt u met een riskja het oude centrum van de stad en natuurlijk de keizerlijke Citadel. Tot 1945 regeerde hier de Keizers in de Verboden Purperen Stad, die samen met de Keizerlijke stad de Citadel vormt. De beide steden bestaan uit tientallen gebouwen. De mooiste gebouwen zijn nog steeds bewaard gebleven, waaronder het Hien Lam paviljoen. Beklim de schitterende vlaggentoren en geniet van het uitzicht over Hue en de Parfumrivier.

Dag 7 Hue
Met een boottocht over de Parfumrivier vaart u naar de Dinh markt, die bekend staat om de voorwerpen van papier machee. Daarna vaart de boot door naar de Thienmu Pagoda. U luncht in een lokaal huis vlak bij de Tuduc tombe. Hierna bezoekt u enkele traditionele dorpen in de omgeving waar de bevolking hun rijst verdient met o.a. het vaardigen van bronzen beelden. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Hue.

Dag 8 Hue - Hoi An
Onderweg naar Danang wordt even gestopt bij het vissersdorpje Langco. Natuurlijk maken we ook even een fotostop boven op de Hai Van pas, een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. U bezoekt onderweg de Marble Mountains. Deze 5 bergen zijn bezaaid met grotten en spelonken. In veel van de grotten vindt u een grote variatie Boeddhabeelden en Pagoda's. Vanaf de top kijkt u uit over het beroemde China Beach. Gaat u in Hoi An eens door de gezellige straatjes van dit oude stadje wandelen. Hoi An is eeuwenlang een belangrijke haven geweest voor Europeanen waaronder Nederlanders. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om van het mooie strand te gaan genieten op 4 km afstand van de stad.

Dag 9 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruines van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is om bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is genieten van het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van Hoi An. 840 Huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Natuurlijk bezoekt u ook even de Japanse brug.

Dag 10 Hoi An - Siem Reap (Angkor)
U vliegt van de luchthaven van Danang naar Siem Reap in het Noorden van Cambodja. Na de lunch gaat u met uw gids naar Ankor Wat. Het enorme tempelcomplex werd in 1900 door een Franse expeditie ontdekt. Eeuwenlang waren de tientallen tempels overwoekerd door de jungle. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Kmer rijk dat in de 8e eeuw werd gesticht en beslaat een gebied van 25 vierkante kilometer. Het strekte zich uit tot Zuid Vietnam en China. Tijdens de Kmer periode waren de tempels omringd door een levendige stad. Ook dat moet een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Dag 11 Siem Reap (Angkor)
Vroeg in de ochtend voor de drukte uit bezoeken we Ta Prohm. Ta Prohm is één van de hoogtepunten van Angkor. Hier is nog goed te zien hoe de enorme eeuwenoude bomen het meer dan duizend jaar oude tempelcomplex volledig overwoekerd hebben. één van deze bomen wordt Tomb Raider tree genoemd, omdat deze in de gelijknamige Hollywood film te zien is. 's Middag trekt u door de schitterende zuidelijke toegangspoort van Angkor Thom. Deze ommuurde stad nam in de 12de eeuw de functie van hoofdstad over. In de stad bezoekt u de Bayon tempel, het olifantenterras en natuurlijk het terras met de koningsbeelden. Voordat u terug gaat naar het hotel, neemt uw gids u mee weg van de drukte om tussen de tempels van de zonsondergang te genieten.

Dag 12 Siem Reap (Angkor)
Vandaag bezoekt u het nationale park Kbal Spean, ongeveer een uurtje rijden vanaf Angkor. Hier begint een wandeling van 45 minuten naar de top van de berg. Tijdens deze eenvoudige wandeling vindt u langs de bedding van een kleine rivier, uitbeeldingen uit de 9de eeuw. Na de lunch bezoekt u de prachtige tempel Banteay Srei. In deze tempel zijn de diversen hindoe goden, zoals Shiva, de apenkoning Hanuman en Krishna zeer verfijnde gebeeldhouwd. Door de verschillen in stijl is duidelijk te zien dat de tempel circa 100 jaar na Angkor Wat gebouwd is.

Dag 13 Siem Reap - Saigon
Vandaag vliegt u weer terug naar Vietnam.

Dag 14 Saigon - Can Tho
U vertrekt vroeg naar My Tho waar u op de boot stap voor uw eerste kennismaking met de enorme Mekong Delta. Na de lunch nemen wij u mee naar de Rung Tram jungle waar alleen met kleine bootjes door het dichte moeras kunnen varen. Na een korte boottocht bezoekt u een voormalig Vietcong kamp.

U overnacht in Cantho, een levendig stadje langs de rivier met een leuke boulevard en verschillende stalletjes en souvenirwinkeltjes. Zoek eens een lekker terrasje op aan het water en geniet van de bedrijvigheid op de rivier en in de straat.

Dag 15 Can Tho - Saigon
Met de boot bezoekt u de drijvende markt in Cai Rang. Op elke boot hangt aan een bamboestok een voorbeeld van de groenten of fruit, die deze boot verkoopt. De grond is zeer vruchtbaar in de Mekong delta en hier komen dan ook de heerlijkste spullen vandaan. Op weg naar Ho Chi Minh City (Alle Vietnamezen noemen Ho Chi Minh City nog steeds halsstarrig Saigon) stop u bij de Vinh Pagoda. In Ho Chi Minh City bent u voor de rest van de dag vrij en kunt u onder andere Chinatown en de overdekte Ben Thanh markt bezoeken waar u voor 1 euro heerlijke noodlesoep kunt kopen. U kunt wandelen door Dong Khoi, de mooiste winkelstraat van Ho Chi Minh City, en daarna is het heerlijk relaxen in een van de vele restaurantjes of op het dak van het oude Majestic Hotel. Of geniet van een heerlijk diner en rondvaart op de Mekong rivier op één van de cruiseboten.

Dag 16 Saigon
In de ochtend bezoekt u in Tay Ninh de zeer kleurrijke kathedraal/tempel van de Cao Dai sekte. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, hindoeïsme, confucianisme, taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten. Daarna op weg naar de Chic hu tunnels. Hier ervaart u hoe enorm benauwd deze beroemde tunnels zijn. U leert over de eenvoudige maar zeer effectieve vallen en guerrilla technieken die de Vietcong in de oorlog tegen de Amerikanen gebruikten.

Dag 17 Saigon - vertrek vlucht
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u 's ochtends nog tijd om even de laatste souvenirs te kopen, waarna de chauffeur u komt ophalen om u bij de luchthaven af te zetten.

Dag 18 Aankomst Amsterdam

Hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Hanoi
Dag 2 Aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Hanoi - Halong Bay
Dag 5 Halong Bay - Hanoi - Hue
Dag 6 Hanoi - Hue
Dag 7 Hue
Dag 8 Hue - Hoi An
Dag 9 Hoi An
Dag 10 Hoi An - Siem riep (Angkor)
Dag 11 Siem Reap (Angkor)
Dag 12 Siem Reap (Angkor)
Dag 13 Siem Reap - Saigon
Dag 14 Saigon - Can Tho
Dag 15 Can Tho - Saigon
Dag 16 Saigon
Dag 17 Saigon - vertrek vlucht
Dag 18 Aankomst Amsterdam

Prijs van de hoogtepunten Vietnam en Cambodja reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete 18 daagse Vietnam Cambodja reis al te boeken vanaf € 1.985,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.985,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.230,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.580,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 1.640,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 1.880,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.235,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique Hotel 3*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Ancient House 4*
Siddartha Boutique Hotel 3*
Signature Hotel 3*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend Hotel 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa 4*
Tara Angkor hotel 4*
Central Palace Hotel 4*
Iris Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm Garden 5*
Tara Angkor hotel 4*
Majestic Hotel 5*
Victoria Hotel Can Tho 5*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Siem Reap
Saigon
Can Tho

Inbegrepen:

- Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
- Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
- Alle excursies zoals beschreven in de reis.
- Alle binnenlandse vluchten zoals beschreven in de reis.
- Privé gids tijdens de excursies.
- Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

- Internationale vlucht naar en van Vietnam.
- Reis en Annuleringsverzekering.
- Visa Vietnam en Cambodja.
- Administratiekosten € 25,-- p.p. (Maximaal € 50,-- per dossier)
- Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

reis Vietnam Cambodja Halong bay iki Travels