Vietnam en Cambodja reis, 22 dagen

 

 

 

Vietnam en Cambodja reis

Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon (Ho Chi Minh) - Can Tho (Mekong Delta) - Siem Reap (Angkor Wat) - Phnom Penh - Sihanoukville

Een veelzijdige reis, met enorme verschillen tussen het pittoreske Hoi An, de statige hoofdstad Hanoi, het chaotische Saigon en het nog zo ongerepte Cambodja. De oude Kmer tempels My Son en Angkor Wat doen u wegdromen naar vervlogen tijden.

  • Fluitconcert in de jungle
  • 25 km² tempelcomplex Angkor Wat
  • Franse Art Deco en Kmer architectuur

Deze individuele Vietnam en Cambodja reis van 22 dagen is te boeken vanaf € 2.480,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra's.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Vietnam en Cambodja reis kaart iki Travels

Vietnam en Cambodja reis van dag tot dag

Dag 1 
Vertrek vanuit Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 Hanoi
Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Op het vliegveld wordt u opgehaald door onze gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan steegjes met restaurantjes, werkplaatsen en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een versleten poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierrook en rust. Natuurlijk maakt u kennis met de Vietnamese keuken.

Dag 3 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rondleiding door Hanoi. In de ochtend bezoekt u het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de Boeddhistische één pilaar pagoda gebouwd in 1049. 's Middags gaat u een wandeling maken in de oude stad en brengt u een bezoek aan het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao uit de 13e eeuw. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie steeds weer te verslaan. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 4 Halong Bay
Vandaag vertrekt u naar Halong Bay. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht. Voor de lunch wordt u aan boord gebracht. In de baai liggen 1.969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. U overnacht tussen de rotsen op de boot. Verblijft u liever in een comfortabel hotel in Halong Bay dan kan dat ook.

Dag 5 Halong Bay - Hanoi
Als het weer het toelaat is er gelegenheid om te zwemmen of te kanoën. In de ochtend vaart u weer terug naar de haven, vanwaar u na de lunch weer terug naar Hanoi rijdt.

Dag 6 Hanoi - Hue
Vroeg in de morgen volgt de transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Hue, beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie Vietnam vanuit deze stad. U kunt hier op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad. Ook een rondrit door het oude centrum van de stad in een riksja is een aanrader.

Dag 7 Hue - Hoi An
Vandaag reist u van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels en zijn beslist de moeite waard om te zien. Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek.

Dag 8 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord- en Zuid-Vietnam. Het beste is om bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is genieten van het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van deze fraaie stad.

Dag 9 Saigon
Vroeg in de morgen vliegt u naar Ho Chi Minh City. De Vietnamezen echter blijven stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Deze dag heeft u een vrije middag om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen. Zo'n sfeervolle dynamische stad kunt u ten slotte het best ervaren door lekker rond te slenteren. Na deze dag misschien even uitrusten met een drankje op het dak van het Majestic hotel of een dinercruise maken over de Mekong rivier.

Dag 10 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een excursie naar de Cu Chi tunnels en Tay Ninh. Vanuit de tunnels vochten de guerrilla van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaïsme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, hindoeïsme, confucianisme, taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten.

Dag 11 Cantho
Na het ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de negen draken. De Delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt het schitterende delta gebied Ben Tre. Hier vaart u over de grote brede rivier en bezoekt u enkele oud ambachtelijke bedrijfjes. Ook stappen wij over in kleine roeibootjes om tussen de palmen door een prachtig moerasgebied te varen. U overnacht in Cantho, een zeer levendige stad midden in de Delta.

Dag 12 Cantho - Saigon
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. In de namiddag gaat u weer naar het zinderende Saigon, een andere aanslag op uw zintuigen. In Saigon aangekomen maken we nog even een tussenstop in China Town.

Dag 13 Saigon - Siem Reap (Angkor wat)
Uw vlucht naar Siem Reap in het Noorden van Cambodja duurt anderhalf uur. Na de lunch gaat u met uw gids naar Angkor Wat. Het enorme tempelcomplex werd in 1900 door een Franse expeditie ontdekt. Eeuwenlang waren de tientallen tempels overwoekerd door de jungle. Bij een aantal tempels die nog niet geheel zijn gerestaureerd kunt u zien hoe de enorme wortels van de bomen de gebouwen in hun greep houden. In het stadje Siem Reap kunt u de vele oude Franse koloniale gebouwen bewonderen.

Dag 14 Siem Reap (Angkor wat)
Twee dagen is eigenlijk te kort voor dit tempelcomplex van 25 vierkante kilometer. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Kmer rijk dat in de 8e eeuw werd gesticht. Het strekte zich uit tot Zuid Vietnam en China. Tijdens de Kmer periode waren de tempels omringd door een levendige stad. Ook dat moet een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Dag 15 Siem Reap - Phnom Penh
Vandaag reist u per boot van Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh. De vijf uur durende tocht gaat over de Tonle Sap rivier en het Tonle Sap meer. Tonle Sap betekent in het Kmer "groot meer". Tijdens de regentijd groeit dit meer uit tot het grootste zoetwater meer van Zuidoost Azië. Het is een prachtige tocht waar het water soms kilometers breed is en dan weer maar enkele meters. Op het dek van de boot kunt u genieten van alles wat voorbij komt, drijvende dorpen, boten, spelende kinderen, dieren en kleurrijke markten.

Dag 16 Phnom Penh
Voor een hoofdstad is Phnom Penh heel relaxed en sfeervol. Dat zal zeker ook komen door de uitstraling van de vele Franse koloniale gebouwen en de Kmer architectuur. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd Phnom Penh ook wel de Parel van Azië genoemd. In de "Franse wijk" zijn het hoofdpostkantoor, de nationale bibliotheek en het hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de Franse architectuur. Hier staat ook de tempel Wat Phnom, waar de stad is ontstaan en de naam vandaan komt. De Cambodjanen komen hier vooral op feestdagen om te bidden voor voorspoed en geluk.

Dag 17 Phnom Penh
Een van de meest duistere kanten van de geschiedenis van Cambodja wordt duidelijk in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields net iets buiten de hoofdstad. In 1975 trokken de Rode Kmer Phnom Penh binnen en probeerde op bloedige wijze een communistische landbouwstaat van Cambodja te maken. Iedereen moest weer boer worden en steden moesten verdwijnen. Iedereen die het niet eens was met het regime van Pol Pot werd afgemaakt. In het Tuol Sleng museum wordt u op een hardhandige manier geconfronteerd met de gebeurtenissen uit die tijd. Voor vele duizenden mensen was de oude basisschool hun laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de Killing Fields.

Dag 18 - 20 Sihanoukville
Ongeveer drie uur duurt de reis naar "Snooky"" zoals de bewoners van de Sihanoukville hun stad noemen. Het is de havenstad van Cambodja en aan drie kanten omringd door tropische stranden. De meeste toeristen die hier komen zijn Cambodjanen vanuit het hele land om te genieten van het strand en de zee. Vooral tijdens officiële feestdagen kan het er behoorlijk druk zijn. Naast de stranden in de buurt zijn er ook nog vele eilandjes met kokosnotenstranden en kan men ook gaan genieten van de onderwaterwereld met prachtige koraalriffen.

Dag 21 Sihanoukville - Amsterdam
Na een paar dagen heerlijk relaxen in Sihanoukville is de tijd gekomen om de terugvlucht te nemen naar Nederland. Ongeveer 3 uur duurt de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh waar het vliegtuig op u wacht. U gaat zeker nog eens een keer terug naar Vietnam en Cambodja.

Dag 22
Aankomst Amsterdam.

Vietnam en Cambodja reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi
Dag 4 Halong Bay
Dag 5 Halong Bay - Hanoi
Dag 6 Hanoi - Hue
Dag 7 Hue - Hoi An
Dag 8 Hoi An
Dag 9 Saigon
Dag 10 Saigon
Dag 11 Cantho
Dag 12 Cantho - Saigon
Dag 13 Saigon - Siem Reap (Angkor wat)
Dag 14 Siem Reap (Angkor wat)
Dag 15 Siem Reap - Phnom Penh
Dag 16 Phnom Penh
Dag 17 Phnom Penh
Dag 18 - 20 Sihanoukville
Dag 21 Sihanoukville - Amsterdam
Dag 22 Aankomst Amsterdam

Prijs van de Vietnam en Cambodja reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 2.480,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.480,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.920,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.750,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

 

Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.015,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 2.560,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.485,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Church Boutique hotel 3*
Traditionele Jonk 3*
Gold Hotel 3*
Ancient House 4*
Signature hotel 3*
Iris Hotel 3*
Siddartha Boutique Hotel Hotel 3*
Tai Ming Plaza Hotel 4*
White beach Hotel 3*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
An Saigon
Can Tho
Siem Reap
Phnom Penh
Sihanoukville

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Boss Legend Hotel 4*
Traditionele Jonk 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa 4*
Central Palace Hotel 4*
Irish Hotel 3*
Tara Angkor Hotel 4*
Villa Langka Hotel 4*
Sokha Beach Resort 5*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Saigon
Can Tho
Siem Reap
Phnom Penh
Sihanoukville

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Intercontinental Hotel West Lake 5*
Traditionele Jonk 4*
La Residence 5*
Palm garden 5*
Majestic Hotel 5*
Victoria Hotel 5*
Shinta Mani Resort 5*
Intercontinental Hotel 5*
Sokha Beach Resort 5*
Hanoi
Halong Bay
Hue
Hoi An
Saigon
Can Tho
Siem Reap
Phnom Penh
Sihanoukville

Inbegrepen:

- Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
- Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
- Alle binnenlandse (inclusief Cambodja) vluchten zoals beschreven in de reis.
- Alle excursies zoals beschreven in de reis.
- Privé gids tijdens de excursies.
- Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

- Internationale vlucht naar en van Vietnam/Cambodja.
- Reis en Annuleringsverzekering.
- Visa Vietnam en Cambodja.
- Administratiekosten € 25,-- p.p. (Maximaal € 50,-- per dossier)
- Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam en Cambodja reis saigon iki Travels
Vietnam en Cambodja reis saigon iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Halong Bay iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Hoi An iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Saigon iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Saigon iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Mekong Delta iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Angkor wat iki Travels
Vietnam en Cambodja reis Angkor wat iki Travels