Vietnam, Laos en Cambodja reis, 27 dagen

Vietnam, Laos en Cambodja reis

Saigon (Ho Chi Minh) - Can Tho (mekong delta) - Chau Doc - Phnom Penh - Siem Reap (Angkor Wat) - Vientiane - Luang Prabang - Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Nha Trang - Phang Thiet

Bevaar de Mekong rivier in 3 verschillende landen. Elk land zijn eigen charme. Elk land zijn eigen boeddha's. Elk land zijn eigen gerechten. 4 weken lang in een compleet andere wereld waar u dagelijks in de watten wordt gelegd.

  • Met de boot naar Phnom Penh
  • 25 km² tempelcomplex Angkor Wat
  • Een bamboe bungalow aan het strand

Deze individuele Vietnam Laos Cambodja reis van 27 dagen is te boeken vanaf € 4.100,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra's.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Vietnam Laos en Cambodja reis kaart iki Travels

Vietnam strand

Vietnam traditionele dames

Vietnam postkantoor

 Vietnam Mekong moeras

 

Vietnam, Laos en Cambodja reis van dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam naar Saigon in Vietnam.

Dag 2 Saigon
Vroeg in de morgen arriveert u in Ho Chi Minh City. De Vietnamezen echter blijven stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Met een stadstour van een halve dag bezoekt enkele hoogtepunten van Saigon. O.a. de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het oorlogsmuseum en de Ben Thanh markt zijn zeker de moeite waard.

Dag 3 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids om naar de Cu Chi tunnels en Tay Ninh te gaan. Vanuit de tunnels vochten de guerrilla's van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaïsme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het boeddhisme, Hindoeïsme, Confucianisme, Taoïsme, het christendom en de islam om de vrede te promoten. Na deze dag, terug in het hotel is het heerlijk relaxen op het dak van het Majestic hotel. U kunt deze dag ook als vrije dag inplannen om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen.

Dag 4 Saigon - Cantho
Na het ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de Negen Draken. De delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt o.a. de voormalige basis van de Vietcong, Xeo Quyt. Het ligt in het Rung Tram forest . Met een klein bootje vaart u door dit prachtige moerasgebied. U overnacht in Cantho, een zeer levendige stad midden in de Delta.

Dag 5 Cantho - Chau Doc
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. Daarna gaan we dwars door de Mekong Delta om uiteindelijk in Chau Doc aan te komen. Een gemoedelijk plaatsje aan de grens met Cambodja.

Dag 6 Chau Doc - Phnom Penh
Na het ontbijt vertrekt u met de snelboot naar Phnom Penh in Cambodja. De tocht duurt ongeveer vier en een half uur. Voor een hoofdstad is Phnom Penh heel relaxed en sfeervol. Dat zal zeker ook komen door de uitstraling van de vele Franse koloniale gebouwen en de Kmer architectuur. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd Phnom Penh ook wel de Parel van Azië genoemd. In de "Franse wijk" zijn het hoofdpostkantoor, de nationale bibliotheek en het hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de Franse architectuur. Hier staat ook de tempel Wat Phnom, waar de stad is ontstaan en de naam vandaan komt. De Cambodjanen komen hier vooral op feestdagen om te bidden voor voorspoed en geluk. Vele wensen worden blijkbaar vervuld want de dankoffers bestaan uit grote hoeveelheden voedsel dat weer wordt gekaapt door de tientallen apen rond Wat Phnom.

Dag 7 Phnom Penh
Een van de meest duistere kanten van de geschiedenis van Cambodja wordt duidelijk in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields net iets buiten de hoofdstad. In 1975 trokken de Rode Kmer Phnom Penh binnen en probeerde op bloedige wijze een communistische landbouwstaat van Cambodja te maken. Iedereen moest weer boer worden en steden moesten verdwijnen. Iedereen die het niet eens was met het regime van Pol Pot werd afgemaakt. In het Tuol Sleng museum wordt u op een hardhandige manier geconfronteerd met de gebeurtenissen uit die tijd. Voor vele duizenden mensen was de oude basisschool hun laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de Killing Fields. Na deze trip is het goed uitrusten in een van de vele restaurantjes of cafeetjes langs de waterkant waar de rivieren Bassac, de Mekong en de Tonle Sap samenkomen.

Dag 8 Phnom Penh - Siem Reap
Vandaag reist u per boot van Phnom Penh naar Siem Riep in het noorden van Cambodja.(in de droge periode maart t/m september reist u per auto, omdat het meer dan niet diep genoeg is.) De vijf uur durende tocht gaat over de Tonle Sap rivier en het Tonle Sap meer. Tonle Sap betekent in het Kmer "groot meer". Tijdens de regentijd groeit dit meer uit tot het grootste zoetwater meer van Zuidoost Azië. Het meer is dan tevens paargrond voor vis en als het water zich weer terugtrekt zit het meer stampvol met vis. Het is een prachtige tocht waar het water soms kilometers breed is en dan weer maar enkele meters. Op het dek van de boot kunt u genieten van alles wat voorbij komt, drijvende dorpen, boten, spelende kinderen, dieren en kleurrijke markten.

Dag 9 Siem Reap
Na het ontbijt gaat u met uw gids naar Angkor Wat. Het enorme tempelcomplex werd in 1900 door een Franse expeditie ontdekt. Eeuwenlang waren de tientallen tempels overwoekerd door de jungle. Bij een aantal tempels die nog niet geheel zijn gerestaureerd kunt u zien hoe de enorme wortels van de bomen de gebouwen in hun greep houden. In het stadje Siem Riep kunt u de vele oude Franse koloniale gebouwen bewonderen.

Dag 10 Siem Reap
Twee dagen is eigenlijk te kort voor dit tempelcomplex van 25 vierkante kilometer. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Kmer rijk dat in de 8e eeuw werd gesticht. Het strekte zich uit tot Zuid Vietnam en China. Tijdens de Kmer periode waren de tempels omringd door een levendige stad. Ook dat moet een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Dag 11 Siem Reap - Vientiane
Via een vlucht met tussenstop komt u in Vientiane, de hoofdstad van Laos. De stad ligt in een bocht in de Mekong rivier en lijkt op een dorp in vergelijking met Saigon of Bangkok. De geschiedenis van Vientiane begint ongeveer in het jaar 1000. In 1545 was Vientiane de hoofdstad van het Lan Xing koninkrijk, wat zoveel betekend als het rijk van 1 miljoen olifanten. Het Nationale symbool van Laos is de grote stupa Pha That Luang. De naam van het boeddhistische gebouw betekend simpelweg "grote stupa". Hij werd gebouwd in 1566, maar wel een paar keer verwoest door Thaise en Chinese legers. Het is hier heerlijk slenteren langs de rivier en genieten van een Lao biertje bij zonsondergang.

Dag 12 Vientiane - Luang Prabang
Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld voor de vlucht naar Luang Prabang. De vroegere hoofdstad, gelegen op een schiereiland in de Mekong, is heel erg “easy going“, niemand lijkt zich druk te maken. De vele prachtige tempels zijn een lust voor het oog en de Laotiaanse bouwstijlen gecombineerd met de oude Franse koloniale villa's maken het plaatje compleet.

Dag 13 Luang Prabang
Luang Prabang ligt midden in een bergachtig gebied in het noordwesten van Laos. Als u de grootste heuvel van de stad (Phou Si) beklimt kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving. Vooral een aanrader bij opkomende of ondergaande zon. Om nog meer te relaxen kunt u naar de Khuang Si watervallen gaan bezoeken. U kunt zowel per bus als per boot naar deze watervallen op 29 kilometer afstand ten zuiden van de stad. In verschillende poelen op verschillende hoogten kunt u heerlijk baden in de prachtige omgeving. De eetstalletjes zorgen dat u niks te kort komt. In de avond kunt naar de markt waar van alles te koop is genieten op een terrasje langs de rivier.

Dag 14 Luang Prabang - Hanoi
Na aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam wordt u van het vliegveld opgehaald door onze gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan steegjes met restaurantjes, werkplaatsen en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een versleten poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust.

Dag 15 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rondleiding door Hanoi. In de ochtend bezoekt u het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de boeddhistische één pilaar pagoda gebouwd in 1049. 's Middags gaat u een wandeling maken in de oude stad en brengt u een bezoek aan het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao uit de 13e eeuw. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie steeds weer te verslaan. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 16 Hanoi - Halong Bay
Vandaag maakt u de citytour in Hanoi af en vertrekt u na de lunch naar Bai Chay, een havenplaats aan de kust van Halong Bay. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht. U overnacht in een comfortabel hotel in Halong Bay.

Dag 17 Halong Bay - Hanoi
Met de boot gaat u vandaag een tocht in Halong Bay. In de baai liggen 1.969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Na deze heerlijke dag op het water gaat u terug naar Hanoi.

Dag 18 Hanoi - Hue
Vroeg in de morgen volgt de transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Hue, beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie Vietnam vanuit deze stad. U bezoekt de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad. Langs de Parfumrivier liggen nog vele andere monumenten waaronder de tombes van vroegere keizers.

Dag 19 Hue - Hoi An
Vandaag reist u van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels en zijn beslist de moeite waard om te zien. Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek.

Dag 20 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is om bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is een prachtige tocht over het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van deze fraaie stad. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om het mooie strand te gaan bezoeken op 4 km afstand van het centrum.

Dag 21 Hoi An - Nha Trang
Vroeg in de morgen vertrekt u naar Nha Trang. De stad ligt aan zee en aan drie kanten ingeklemd tussen de bergen. Vooral ook bij de Vietnamezen is het een populaire vakantiebestemming geworden naast de vele internationale toeristen die nu ook naar deze badplaats komen. De baai van Na Thrang is ook een van de mooiste van de wereld, wordt gezegd. Voor mensen die graag willen duiken in de wateren van Vietnam is dit de plek. Met een kabelbaan kunt u naar het eilandje Vinpearl waar een super luxe hotel en resort is gebouwd. De baan is 3 km over zee en hoog genoeg om niet in botsing te komen met passerende oceaanstomers. In de avond is er altijd wel ergens een feestje in een van de vele loungebars langs het strand.

Dag 22 Nha Trang - Phan Thiet
Na het ontbijt vertrekt met een auto met chauffeur naar uw resort aan het strand bij Phan Thiet. U kunt er ook voor kiezen om aan het eind van de dag naar Phan Thiet te reizen. De prachtige reis langs de Vietnamese kust duurt ongeveer 5 uur. Hier geen boulevards om met een brommertje te flaneren (zoals de Vietnamezen) of nachtelijk strandfeesten maar wel uw eigen bamboe bungalow aan het strand van Mui Ne in kleinschalige resorts. Het hectische Vietnam is hier even weg.

Dag 23 - 25 Phan Thiet
Wilt u niet alleen op het strand liggen, dan kunt u met een scooter de omgeving gaan verkennen. De enorme kilometers uitgestrekte rode duinen in de buurt zijn prachtig. Haal lekker vers fruit op de markt of ga heerlijk eten in de restaurantjes van het havenplaatsje Phan Thiet. Een paar dagen genieten van de witte stranden, kokospalmen, de schitterende blauwe zee en de relaxte sfeer is een perfecte afsluiting van uw reis door Cambodja, Laos en Vietnam.

Dag 26 Phan Thiet - Saigon
Na het ontbijt vertrekt u met de auto en chauffeur naar Saigon. Afhankelijk van de vertrektijd van uw toestel heeft u nog enige tijd om wat rond te wandelen in deze bruisende stad. Het is ook mogelijk om rechtstreeks van het strand naar de luchthaven te reizen waar u incheckt voor de vlucht naar Nederland.

Dag 27 Aankomst Amsterdam

Vietnam strand

Vietnam traditionele dames

Vietnam postkantoor

 Vietnam Mekong moeras

Vietnam Mekong kinderen

Cambodja Phom Penh olifant

Cambodja Siem Riep Angkor Wat

Laos boedhhapark
Cambodja waterval

Vietnam fruit op markt

Vietnam Halong Bay

Vietnam Hue tempel

 

Vietnam, Laos en Cambodja reis dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Saigon
Dag 3 Saigon
Dag 4 Saigon - Cantho
Dag 5 Cantho - Chau Doc
Dag 6 Chau Doc - Phnom Penh
Dag 7 Phnom Penh
Dag 8 Phnom Penh - Siem Riep
Dag 9 Siem Reap
Dag 10 Siem Reap
Dag 11 Siem Reap - Vientiane
Dag 12 Vientiane - Luang Prabang
Dag 13 Luang Prabang
Dag 14 Luang Prabang - Hanoi
Dag 15 Hanoi
Dag 16 Hanoi - Halong Bay
Dag 17 Halong Bay - Hanoi
Dag 18 Hanoi - Hue
Dag 19 Hue - Hoi An
Dag 20 Hoi An
Dag 21 Hoi An - Nha Trang
Dag 22 Nha Trang - Phan Thiet
Dag 23 - 25 Phan Thiet
Dag 26 Phan Thiet - Saigon
Dag 27 Aankomst Amsterdam

Vietnam strand

Vietnam traditionele dames

Vietnam postkantoor

 

Prijs van de Vietnam, Laos en Cambodja reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 4.100,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 4.100,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 4.360,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 4.885,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 3.400,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 3.830,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 4.415,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Signature hotel 3*
Iris Hotel 3*
Cha Pho Hotel3*
Villa Langka Hotel 4*
Siddartha Boutique Hotel 3*
Lao Orchid Hotel 3*
Std. Acient Luang Prabang Hotel 3*
Church Boutique Hotel 3*
Gold Hotel 3*
Acient House 4*
Que Huong 3*
Amaryllis Resort 4*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Central Palace Hotel 4*
Iris Hotel 3*
Victoria Hotel Chau Doc 4*
Villa Langka 4*
Tara Angkor Hotel 4*
Salana Boutique Hotel 4*
Muang Thong Hotel 4*
Boss Legend Hotel 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa  4*
Que Huong 3*
Amaryllis Resort 4*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Majestic Hotel 4*
Victoria Hotel Can Tho 5*
Victoria Hotel Chau Doc 4*
Intercontinental Hotel 5*
Shinta Mani Resort 4*
Settha Palace 5*
Shintamani Hotel 5*
Intercontinental Hotel West Lake 5*
La Residence  5*
Palm Garden  5*
Sunrise Beach 5*
Victoria Beach & Spa Resort 5*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Inbegrepen:

- Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
- Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
- Alle vluchten zoals beschreven in de reis.
- Alle reizen per boot zoals beschreven in de reis.
- Alle excursies zoals beschreven in de reis.
- Privé gids tijdens de excursies.
- Alle transfers naar luchthavens, hotels etc.
- Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

- Internationale vlucht naar en van Vietnam.
- Alle overige maaltijden.
- Reis en Annuleringsverzekering.
- Visum Vietnam, Laos en Cambodja.
- Administratiekosten € 25,-- p.p. (Maximaal € 50,-- per dossier)
- Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Vietnam strand

Vietnam traditionele dames

Vietnam postkantoor

 Vietnam Mekong moeras

Vietnam Mekong kinderen

Cambodja Phom Penh olifant

Cambodja Siem Riep Angkor Wat

Laos boedhhapark
Cambodja waterval

Vietnam fruit op markt

Vietnam Halong Bay

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam strand

Vietnam traditionele dames

Vietnam postkantoor

 Vietnam Mekong moeras

 

Vietnam, Laos en Cambodja reis, 27 dagen

Vietnam, Laos en Cambodja reis

Saigon (Ho Chi Minh) - Can Tho (mekong delta) - Chau Doc - Phnom Penh - Siem Reap (Angkor Wat) - Vientiane - Luang Prabang - Hanoi - Halong Bay - Hue - Hoi An - Nha Trang - Phang Thiet

Bevaar de Mekong rivier in 3 verschillende landen. Elk land zijn eigen charme. Elk land zijn eigen boeddha's. Elk land zijn eigen gerechten. 4 weken lang in een compleet andere wereld waar u dagelijks in de watten wordt gelegd.

  • Met de boot naar Phnom Penh
  • 25 km² tempelcomplex Angkor Wat
  • Een bamboe bungalow aan het strand

Deze individuele Vietnam Laos Cambodja reis van 27 dagen is te boeken vanaf € 3.400,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra's.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Vietnam Laos en Cambodja reis kaart iki Travels

Vietnam, Laos en Cambodja reis van dag tot dag

Dag 1
Vertrek vanuit Amsterdam naar Saigon in Vietnam.

Dag 2 Saigon
Vroeg in de morgen arriveert u in Ho Chi Minh City. De Vietnamezen echter blijven stug volhouden dat de stad Saigon heet. Wat opvalt zijn de ontelbare brommertjes die door de stad krioelen. Met een stadstour van een halve dag bezoekt enkele hoogtepunten van Saigon. O.a. de Notre Dame Kathedraal, het stadhuis, het oorlogsmuseum en de Ben Thanh markt zijn zeker de moeite waard.

Dag 3 Saigon
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids om naar de Cu Chi tunnels en Tay Ninh te gaan. Vanuit de tunnels vochten de guerillas van de Vietcong tegen de Amerikanen. In Tay Ninh staat de Cao Dai tempel of kathedraal, kleurrijk en imposant. Het Caodaisme is een mix van Oost en West en combineert de leer van het Boeddhisme, Hindoeisme, Confucianisme, Taoisme, het Christendom en de Islam om de vrede te promoten. Na deze dag, terug in het hotel is het heerlijk relaxen op het dak van het Majestic hotel. U kunt deze dag ook als vrije dag inplannen om op eigen gelegenheid Saigon te verkennen.

Dag 4 Saigon - Cantho
Na het ontbijt vertrekt u naar de Mekong Delta. De Mekong is een van grootste rivieren op onze aardbol en staat bij de Vietnamezen bekend als de rivier van de Negen Draken. De Delta wemelt van levenslust, markten en andere activiteiten en bijna al het vervoer gaat per boot over de kleine vertakte riviertjes en kanalen. U bezoekt o.a. de voormalige basis van de Vietcong, Xeo Quyt. Het ligt in het Rung Tram forest . Met een klein bootje vaart u door dit prachtige moerasgebied. U overnacht in Cantho, een zeer levendige stad midden in de Delta.

Dag 5 Cantho - Chau Doc
Ruim drie uur duurt de tocht met de boot in en om de drijvende markt van Cai Rang. De geuren, kleuren en het proeven van de vele verse producten is bijna een aanslag op uw zintuigen. Daarna gaan we dwars door de Mekong Delta om uiteindelijk in Chau Doc aan te komen. Een gemoedelijk plaatsje aan de grens met Cambodja.

Dag 6 Chau Doc - Phnom Penh
Na het ontbijt vertrekt u met de snelboot naar Phnom Penh in Cambodja. De tocht duurt ongeveer vier en een half uur. Voor een hoofdstad is Phnom Penh heel relaxed en sfeervol. Dat zal zeker ook komen door de uitstraling van de vele Franse koloniale gebouwen en de Kmer architectuur. In de jaren 20 van de vorige eeuw Werd Phnom Penh ook wel de Parel van Azië genoemd. In de "Franse wijk" zijn het hoofdpostkantoor, de nationale bibliotheek en hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de Franse architectuur. Hier staat ook de tempel Wat Phnom, waar de stad is ontstaan en de naam vandaan komt. De Cambodjanen komen hier vooral op feestdagen om te bidden voor voorspoed en geluk. Vele wensen worden blijkbaar vervuld want de dankoffers bestaan uit grote hoeveelheden voedsel dat weer wordt gekaapt door de tientallen apen rond Wat Phnom.

Dag 7 Phnom Penh
Een van de meest duistere kanten van de geschiedenis van Cambodja wordt duidelijk in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields net iets buiten de hoofdstad. In 1975 trokken de Rode Kmer Phnom Penh binnen en probeerde op bloedige wijze een communistische landbouwstaat van Cambodja te maken. Iedereen moest weer boer worden en steden moesten verdwijnen. Iedereen die het niet eens was met het regime van Pol Pot werd afgemaakt. In het Tuol Sleng museum wordt u op een hardhandige manier geconfronteerd met de gebeurtenissen uit die tijd. Voor vele duizenden mensen was de oude basisschool hun laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de Killing Fields. Na deze trip is het goed uitrusten in een van de vele restaurantjes of cafeetjes langs de waterkant waar de rivieren Bassac, de Mekong en de Tonle Sap samenkomen.

Dag 8 Phnom Penh - Siem Reap
Vandaag reist u per boot van Phnom Penh naar Siem Riep in het noorden van Cambodja.(in de droge periode maart t/m september reist u per auto, omdat het meer dan niet diep genoeg is.) De vijf uur durende tocht gaat over de Tonle Sap rivier en het Tonle Sap meer. Tonle Sap betekent in het Kmer "groot meer". Tijdens de regentijd groeit dit meer uit tot het grootste zoetwater meer van Zuidoost Azië. Het meer is dan tevens paargrond voor vis en als het water zich weer terugtrekt zit het meer stampvol met vis. Het is een prachtige tocht waar het water soms kilometers breed is en dan weer maar enkele meters. Op het dek van de boot kunt u genieten van alles wat voorbij komt, drijvende dorpen, boten, spelende kinderen, dieren en kleurrijke markten.

Dag 9 Siem Reap
Na het ontbijt gaat u met uw gids naar Ankor Wat. Het enorme tempelcomplex werd in 1900 door een Franse expeditie ontdekt. Eeuwenlang waren de tientallen tempels overwoekerd door de jungle. Bij een aantal tempels die nog niet geheel zijn gerestaureerd kunt u zien hoe de enorme wortels van de bomen de gebouwen in hun greep houden. In het stadje Siem Riep kunt u de vele oude Franse koloniale gebouwen bewonderen.

Dag 10 Siem Reap
Twee dagen is eigenlijk te kort voor dit tempelcomplex van 25 vierkante kilometer. Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het Kmer rijk dat in de 8e eeuw werd gesticht. Het strekte zich uit tot Zuid Vietnam en China. Tijdens de Kmer periode waren de tempels omringd door een levendige stad. Ook dat moet in een indrukwekkend gezicht zijn geweest.

Dag 11 Siem Reap - Vientiane
Via een vlucht met tussenstop komt u in Vientiane, de hoofdstad van Laos. De stad ligt in een bocht in de Mekong rivier en lijkt op een dorp in vergelijking met Saigon of Bangkok. De geschiedenis van Vientiane begint ongeveer in het jaar 1000. In 1545 was Vientiane de hoofdstad van het Lan Xing koningrijk, wat zoveel betekend als het rijk van 1 miljoen olifanten. Het Nationale symbool van Laos is de grote stupa Pha That Luang. De naam van het boeddhistische gebouw betekend simpelweg "grote stupa". Hij werd gebouwd in 1566, maar wel een paar keer verwoest door Thaise en Chinese legers. Het is hier heerlijk slenteren langs de rivier en genieten van een Lao biertje bij zonsondergang.

Dag 12 Vientiane - Luang Prabang
Na het ontbijt vertrekt u naar het vliegveld voor de vlucht naar Luang Prabang. De vroegere hoofdstad,gelegen op een schiereiland in de Mekong, is heel erg “easy going“, niemand lijkt zich druk te maken. De vele prachtige tempels zijn een lust voor het oog en de Laotiaanse bouwstijlen gecombineerd met de oude Franse koloniale villa's maken het plaatje compleet.

Dag 13 Luang Prabang
Luang Prabang ligt midden in een bergachtig gebied in het Noordwesten van Laos. Als u de grootste heuvel van de stad (Phou Si) beklimt kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de omgeving. Vooral een aanrader bij opkomende of ondergaande zon. Om nog meer te relaxen kunt u naar de Khuang Si watervallen gaan bezoeken. U kunt zowel per bus als per boot naar deze watervallen op 29 kilometer afstand ten Zuiden van de stad. In verschillende poelen op verschillende hoogten kunt u heerlijk baden in de prachtige omgeving. De eetstalletjes zorgen dat u niks te kort komt. In de avond kunt naar de markt waar van alles te koop is genieten op een terrasje langs de rivier.

Dag 14 Luang Prabang - Hanoi
Na aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam wordt u van het vliegveld opgehaald door onze gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen en de omgeving van uw hotel te verkennen. De oude wijken langs de rivier zijn een doolhof aan steegjes met restaurantjes, werkplaatsen en propvolle winkeltjes. Hier en daar vindt u een versleten poort die toegang heeft tot een oude kleine tempel met beelden, wierook en rust.

Dag 15 Hanoi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een rondleiding door Hanoi. In de ochtend bezoekt u het Mausoleum en het huis van Ho Chi Minh, het bekende West Lake en de boeddhistische één pilaar pagoda gebouwd in 1049. 's Middags gaat u een wandeling maken in de oude stad en brengt u een bezoek aan het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Tempel. De tempel is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Tran Hung Dao uit de 13e eeuw. Deze vechtjas wist de Mongoolse hordes van de Yuan Dynastie steeds weer te verslaan. Na het diner woont u een voorstelling bij in het beroemde Waterpoppen theater.

Dag 16 Hanoi - Halong Bay
Vandaag maakt u de citytour in Hanoi af en vertrekt u na de lunch naar Bai Chay, een havenplaats aan de kust van Halong Bay. De lange rij jonken in de haven is een spectaculair gezicht. U overnacht in een comfortabel hotel in Halong Bay.

Dag 17 Halong Bay - Hanoi
Met de boot gaat u vandaag een tocht in Halong Bay. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden die stijl uit het water rijzen. Verschillende van de eilanden zijn hol en hebben enorme grotten. De Houten Stokken Grot is de grootste en werd door Franse toeristen eind 19e eeuw al beklad met graffiti en Grot der Wonderen genoemd. Na deze heerlijke dag op het water gaat u terug naar Hanoi.

Dag 18 Hanoi - Hue
Vroeg in de morgen volgt de transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Hue, beroemd vanwege de vele historische monumenten. Vanaf de 17 eeuw tot 1945 regeerde de Nguyen Dynastie Vietnam vanuit deze stad. U bezoekt de Citadel, een ommuurd complex met daarin de Verboden Stad. Langs de Parfum rivier liggen nog vele andere monumenten waaronder de tombes van vroegere keizers.

Dag 19 Hue - Hoi An
Vandaag reist u van Hue naar Hoi An via de Hai Van Pas. De pas voert over een van de mooiste wegen langs de kust van Zuid Chinese Zee. Onderweg bezoekt u ook de Marmeren Bergen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen, Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde). Alle bergen hebben ingangen naar grotten en tunnels en zijn beslist de moeite waard om te zien. Hoi An is een van de mooiste stadjes in Vietnam. 840 Huizen, tempels en andere oude gebouwen staan op de monumentenlijst. Eeuwenlang bouwden Chinese en Japanse kooplieden imposante pakhuizen die ook een woonfunctie hadden. Een aantal van deze oude gebouwen zijn opengesteld voor het publiek.

Dag 20 Hoi An
Op ongeveer 45 km ten Westen van Hoi An ligt My Son met de oude tempel ruïnes van het vroegere Champa Koninkrijk. Van 200 na Christus tot 1700 regeerde het koninkrijk over Noord en Zuid Vietnam. Het beste is bij zonsopgang daar te zijn, met de eerste zonnestralen op de bakstenen en een fluitconcert van duizenden vogels in de jungle begint de dag goed. Het is een prachtige tocht over het platteland op de terugweg naar Hoi An en voor de rest van de dag kunt u genieten van deze fraaie stad. Voor de liefhebbers is dit ook het moment om het mooie strand te gaan bezoeken op 4 km afstand van het centrum.

Dag 21 Hoi An - Nha Trang
Vroeg in de morgen vertrekt u naar Nha Trang. De stad ligt aan zee en aan drie kanten ingeklemd tussen de bergen. Vooral ook bij de Vietnamezen is het een populaire vakantiebestemming geworden naast de vele internationale toeristen die nu ook naar deze badplaats komen. De baai van Na Thrang is ook een van de mooiste van de wereld, wordt gezegd. Voor mensen die graag willen duiken in de wateren van Vietnam is dit de plek. Met een kabelbaan kunt u naar het eilandje Vinpearl waar een super luxe hotel en resort is gebouwd. De baan is 3 km over zee en hoog genoeg om niet in botsing te komen met passerende oceaanstomers. In de avond is er altijd wel ergens een feestje in een van de vele loungebars langs het strand.

Dag 22 Nha Trang - Phan Thiet
Na het ontbijt vertrekt met een auto met chauffeur naar uw resort aan het strand bij Phan Thiet. U kunt er ook voor aan het eind van de dag naar Phan Thiet te reizen. De prachtige reis langs de Vietnamese kust duurt ongeveer 5 uur. Hier geen boulevards om met een brommertje te flaneren (zoals de Vietnamezen) of nachtelijk strandfeesten maar wel uw eigen bamboe bungalow aan het strand van Mui Ne in kleinschalige resorts. Het hectische Vietnam is hier even weg.

Dag 23 - 25 Phan Thiet
Wilt u niet alleen op het strand liggen, dan kunt u met een scooter de omgeving gaan verkennen. De enorme kilometers uitgestrekte rode duinen in de buurt zijn prachtig. Haal lekker vers fruit op de markt of ga heerlijk eten in de restaurantjes van het havenplaatsje Phan Thiet. Een paar dagen genieten van de witte stranden,kokospalmen, de schitterende blauwe zee en de relaxte sfeer is een perfecte afsluiting van uw reis door Cambodja, Laos en Vietnam.

Dag 26 Phan Thiet - Saigon
Na het ontbijt vertrekt u met de auto en chauffeur naar Saigon. Afhankelijk van de vertrektijd van uw toestel heeft u nog enige tijd om wat rond te wandelen in deze bruisende stad. Het is ook mogelijk om rechtstreeks van het strand naar de luchthaven te reizen waar u incheckt voor de vlucht naar Nederland.

Dag 27 Aankomst Amsterdam

Vietnam, Laos en Cambodja reis dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Saigon
Dag 3 Saigon
Dag 4 Saigon - Cantho
Dag 5 Cantho - Chau Doc
Dag 6 Chau Doc - Phnom Penh
Dag 7 Phnom Penh
Dag 8 Phnom Penh - Siem Riep
Dag 9 Siem Reap
Dag 10 Siem Reap
Dag 11 Siem Reap - Vientiane
Dag 12 Vientiane - Luang Prabang
Dag 13 Luang Prabang
Dag 14 Luang Prabang - Hanoi
Dag 15 Hanoi
Dag 16 Hanoi - Halong Bay
Dag 17 Halong Bay - Hanoi
Dag 18 Hanoi - Hue
Dag 19 Hue - Hoi An
Dag 20 Hoi An
Dag 21 Hoi An - Nha Trang
Dag 22 Nha Trang - Phan Thiet
Dag 23 - 25 Phan Thiet
Dag 26 Phan Thiet - Saigon
Dag 27 Aankomst Amsterdam

Prijs van de Vietnam, Laos en Cambodja reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 3.400,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Bij boeking van 2 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 3.400,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 3.660,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 4.185,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  
Bij boeking van 4 personen op basis van een 2 persoonskamer, per persoon:
 
€ 2.850,-- *** hotels   sfeervolle 3 sterren hotels  
€ 3.130,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.715,-- ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van de sfeervolle 3 sterren hotels

Signature hotel 3*
Iris Hotel 3*
Cha Pho Hotel3*
Villa Langka Hotel 4*
Siddartha Boutique Hotel 3*
Lao Orchid Hotel 3*
Std. Acient Luang Prabang Hotel 3*
Church Boutique Hotel 3*
Gold Hotel 3*
Acient House 4*
Que Huong 3*
Amaryllis Resort 4*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Op basis van de comfortabele 4 sterren hotels

Central Palace Hotel 4*
Iris Hotel 3*
Victoria Hotel Chau Doc 4*
Villa Langka 4*
Tara Angkor Hotel 4*
Salana Boutique Hotel 4*
Muang Thong Hotel 4*
Boss Legend Hotel 4*
Pilgrimage Village 4*
Hoi An Silk Marina Resort & Spa  4*
Que Huong 3*
Amaryllis Resort 4*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Op basis van de luxe 5 sterren hotels

Majestic Hotel 4*
Victoria Hotel Can Tho 5*
Victoria Hotel Chau Doc 4*
Intercontinental Hotel 5*
Shinta Mani Resort 4*
Settha Palace 5*
Shintamani Hotel 5*
Intercontinental Hotel West Lake 5*
La Residence  5*
Palm Garden  5*
Sunrise Beach 5*
Victoria Beach & Spa Resort 5*
Saigon
Can Tho
Chau Doc
Phnom Penh
Siem Reap
Vientiane
Luang Prabang
Hanoi
Hue
Hoi An
Na Thrang
Phan Thiet

Inbegrepen:

- Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
- Alle treintrajecten en privé auto met chauffeur beschreven in de reis.
- Alle vluchten zoals beschreven in de reis.
- Alle reizen per boot zoals beschreven in de reis.
- Alle excursies zoals beschreven in de reis.
- Privé gids tijdens de excursies.
- Alle transfers naar luchthavens, hotels etc.
- Alle entreegelden tijdens de excursies.

Niet inbegrepen:

- Internationale vlucht naar en van Vietnam.
- Alle overige maaltijden.
- Reis en Annuleringsverzekering.
- Visum Vietnam, Laos en Cambodja.
- Administratiekosten € 25,-- p.p. (Maximaal € 50,-- per dossier)
- Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Vietnam Laos en Cambodja reis vientianne iki Travels