Sri Lanka reis totaal, 23 dagen

Colombo – Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura – Habarana – Polonnaruwa – Trincomalee – Nilaweli – Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya – Arugam Bay – Tissa – Kataragama – Tangalle – Matara – Galle – Strand resort zuidkust

Het contact met de kleurrijke bevolking, de trektochten door de overweldigende natuur, de imposante tempels en moskeeën, het surfen bij de prachtige stranden en de dagelijkse culinaire feestjes zorgen er voor dat u zich afvraagt of u nog terug wilt naar Nederland.

  • Nederlandse forten uit de Gouden Eeuw
  • Surfen in Arugam Bay
  • “Little England” in de Hooglanden

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf 1450,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

 

Dag 1 Vlucht naar Colombo
Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar Ceylon zoals Sri Lanka vroeger werd genoemd.

Dag 2 Negombo strand
U wordt op het vliegveld van Colombo verwelkomd door uw gids en niet veel later zit u al in uw hotel aan het strand in Negombo. U kunt vandaag lekker even bijkomen van de vlucht en een duik nemen in het azuurblauwe water van de Indische oceaan. Ook kunt u een boottocht maken door het dichtbij gelegen natuurgebied met zijn rijke mangrove bossen

Dag 3 Negombo – Colombo – Negombo
Negombo is een klein rustig vissersplaatsje. Vanaf de zeventiende eeuw hebben de Nederlanders hier zo’n 150 jaar lang gezeten en daar zijn nog verschillende overblijfselen van terug te vinden. In de oude Nederlandse kerk kunt u nog de Nederlandse namen op de grafstenen in de vloer lezen. Na de lunch gaat u naar Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka.

Door het internationale karakter van deze grote havenstad vindt u hier zowel moskeeën als hindoestaanse en boeddhistische tempels. Pettah is het centrum van de commercie in deze krioelende stad. De wirwar van straten en steegjes zitten propvol winkeltjes, werkplaatsjes, tempeltjes en eetstalletjes. Deze kleurrijke, levendige chaos is een lust voor het oog. Aan het eind van de dag wordt u weer bij uw hotel in Negombo afgezet.

Dag 4 Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura – Habarana
Na het ontbijt gaat u op weg naar het noorden waar in Aukana de grootste Boeddha van Sri Lanka te vinden is. Dit 14 meter hoge staande Boeddhabeeld is nog steeds in perfecte staat en zo geliefd bij de bevolking dat er in verschillende plaatsen in Sri Lanka replica’s van dit beeld staan. Anuradhapura was van de vierde eeuw voor christus tot de elfde eeuw na christus de hoofdstad van Sri Lanka. De goed bewaard gebleven ruïnes staan op de Unesco werelderfgoed lijst. U overnacht in Habarana.

Dag 5 Habarana – Polonnaruwa – Habarana
Polonnaruwa staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en was de tweede hoofdstad van Sri Lanka na Anuradhapura. De stad werd gebouwd in de elfde en twaalfde eeuw. Optioneel kunt u in de middag per jeep een safari maken door het Kaudulla National Park bij Habarana. U overnacht in Habrana.

Dag 6 Habarana – Trincomalee – Nilaweli
Na het ontbijt vertrekt u naar Trincomalee aan de oostkust van Sri Lanka. De stad ligt op een schiereiland in een baai en is omgeven door water. De verschillende baaien maken het tot een van de grootste natuurlijke havens van Azië. Omringd door prachtige kusten met verschillende soorten palmen, strandjes, eilandjes en oude villa’s maken het ook tot een van de mooiste havens ter wereld. U bezoekt hier het grootste oude Nederlandse fort in Sri Lanka, ooit gebouwd door de Portugezen. U overnacht in Nilaweli aan het prachtige strand aan de Indische Oceaan.

Dag 7 en 8 Nilaweli
Deze dag kunt u genieten van het strand, verschillende baaien ontdekken of Trincomalee nog een keer bezoeken.

Dag 9 Nilaweli – Sigiriya
Ook Sigiriya en Dambulla staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nadat prins Kashyapa de troon had veroverd door zijn vader te vermoorden, was hij bang voor zijn broer die op dat moment in India verbleef. Hij trok zich samen met zijn hele leger terug boven op een enorme rots en maakte er het onneembare fort Sigiriya van. U overnacht in Sigiriya.

Dag 10 Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy
In Dambulla bezoekt u de 2000 jaar oude boeddhistische rotstempel gebouwd door Koning Valagambahu. Op weg naar Kandy maakt u nog een stop bij een kruidenplantage in Matale waar u alles te weten komt over het gebruik van kruiden in de Sri Lankaanse keuken, geneesmiddelen en zalfjes.

Dag 11 Kandy
Vandaag heeft u ruim de tijd om Kandy te ontdekken. Kandy is het symbool van de Sri Lankaanse trots en heeft zich als koninkrijk altijd stevig verweerd tegen de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing. Het is de derde stad van Sri Lanka na Colombo en Jaffna en heeft een zeer aangenaam klimaat vanwege de hoge ligging (500 meter) in de bergen. Sri Lanka is bekend om zijn edelstenen en dat is hier aan de hoeveelheid juweliers dan ook zeker te merken. Natuurlijk kan een bezoek aan de tempel van de tand niet ontbreken. De tempel, ook wel Dada Maligawa genoemd, stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van het meer.

Dag 12 Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya
In 1975 is vlak bij Kandy in de plaats Pinnawela een olifantenweeshuis opgericht. In het wild leefden veel weesolifantjes, waarvan hun ouders waren gedood door stropers of landmijnen. Tijdens uw bezoek kunt u zien hoe de olifanten in de Maha Oya rivier een bad nemen en hoe de babyolifantjes de fles krijgen.

Met pijn in uw hart neemt u afscheid van de olifantjes om u te laten verrassen door één van de mooiste botanische tuinen van de wereld, de Royal Botanical Gardens. U krijgt een rondleiding door dit paradijs van 60 hectare waar naast honderden soorten orchideeën nog duizenden andere planten en bomen groeien. De tuinen werden gesticht door de Britse kolonialisten (1815 – 1948) nadat ze eerst de oerbossen in de centrale hooglanden van Sri Lanka hadden gesloopt ten gunste van koffie- en theeplantages.

In de middag rijdt u door deze centrale hooglanden, die bekend staan om de uitstekende Ceylon thee. Dit gebied wordt ook wel “Little England” genoemd, vanwege de vele oude landhuizen in Engelse stijl. Nuwara Eliya ligt op 1884 meter hoogte en het kan vooral in de avond flink koud zijn. De Britse kolonialisten trokken er dan ook massaal naar toe. De vroegere residentie van de Britse gouverneur is nu het Grand Hotel. U kunt hier paard rijden, vissen op forel en golfen op de baan die in 1889 is aangelegd.

Dag 13 Nuwara Eliya
Na het ontbijt gaat u thee proeven op een plantage en leert u hoe de thee wordt verwerkt. Terwijl de beste kwaliteit naar Japan wordt geëxporteerd, komt de laagste kwaliteit in de zakjes van o.a. Pickwick in Europa terecht. Een excursie naar de Horton Plains, een uitgestrekte onbewoonde vlakte op 2000 meter hoogte, is zeer de moeite waard. De fauna en flora zijn zeer interessant en het lijkt er niet op dat u op het tropische eiland Sri Lanka bent.

Dag 14 Nuwara Eliya – Arugam Bay
Na het ontbijt vertrekt u naar Arugam Bay aan de zuidoostkust van Sri Lanka. Onderweg bezoekt u Badullah, op 700 meter hoogte, een van de oudste steden van het eiland. Op 6 kilometer afstand liggen de 60 meter hoge Dunhinda Watervallen. Het meest indrukwekkend zijn ze in juli en augustus. U komt ook langs Ella Gap, een plaatsje midden in het centrale hoogland met prachtige vergezichten. Op het eind van de dag arriveert u bij uw accommodatie aan het strand.

Dag 15 – 16 Arugam Bay
Als u vroeg opstaat kunt genieten van de zon die opkomt uit de Indische Oceaan. Daarna is het tijd voor een heerlijk ontbijt aan het strand. Mocht u er zin in hebben, u verblijft hier in de top tien betreffende ‘s werelds beste stranden met golven om te surfen. Maar u kunt ook met een kano de nabij gelegen lagune gaan verkennen op zoek naar zoutwaterkrokodillen of een jungletocht gaan maken in de aangrenzende natuurparken. In tegenstelling tot de west- en zuidkust van Sri Lanka staat dit gebied nog in de kinderschoenen betreffende het toerisme.

Dag 17 Arugam Bay – Tissa
In de ochtend vertrekt naar Tissa. ‘s Middags gaat u op jeepsafari door het grootste nationaal park in Sri Lanka; het Yala National Park. Tijdens de safari kunt u olifanten, beren, luipaarden en krokodillen tegenkomen.

Dag 18 Tissa – Kataragama – Tangalle – Matara – Galle – Strand resort
Vlak bij het Yala National Park ligt het plaatsje Kataragama met een groot tempel complex die zowel voor de hindoestaanse als de boeddhistische bevolking Sri Lanka zeer belangrijk is. Galle is de vierde stad van Sri Lanka en was voor de Nederlandse kolonialisten een belangrijke havenstad. Het fort had in de zeventiende eeuw al een ondergronds rioolsysteem dat bij vloed iedere keer door de zee werd schoongespoeld.

Het fort is zeer imposant, goed geconserveerd en zowel de Fine Fleur van Sri Lanka als buitenlandse investeerders kopen de oude villa’s op. Onderweg bij het plaatsje Koggala ziet u met wat geluk de vissers op een paal in zee vissen. Aan het eind van de dag komt u aan bij het strandresort waar u de komende dagen zal verblijven.

Dag 19 Madhu rivier – Strand resort
Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Madhu rivier en bezoekt u de kleine dorpjes langs de rivier. De mangrove bossen met hun flora en fauna zijn indrukwekkend. Bentota is een luxe badplaats, zeer geliefd bij de bewoners van de hoofdstad Colombo die in het weekend de hitte en de drukte van de stad ontvluchten voor een verblijf bij de verkoelende oceaan.

In Kosgoda bezoekt u het opvanghuis voor schildpaddeneieren. Het opvanghuis koopt noodgedwongen de eieren van mensen die ze illegaal opgraven op de stranden. Koopt het opvanghuis ze niet, dan eindigen de eieren als omelet. Het opvanghuis broedt de eieren uit, houdt de schildpadjes dan nog drie dagen in een bassin en zet ze ‘s nachts uit in zee zodat roofvogels en ander rovers minder kans hebben om de diertjes te pakken.

Dag 20 – 21 Strand resort
Deze dagen bent u vrij om van de zon, zee en het strand te genieten. Er zijn hier ook voldoende mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een korte duikcursus. Optioneel kunt u deze dagen ook gebruiken voor een trektocht door het regenwoud.

Dag 22 Strand resort – Amsterdam
Vandaag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar huis.

Dag 23 Aankomst Amsterdam
Vandaag arriveert u weer in Amsterdam.

Sri Lanka reis totaal van dag tot dag overzicht

Dag 1 Amsterdam – Colombo
Dag 2 Aankomst Negombo strand
Dag 3 Negombo – Colombo – Negombo
Dag 4 Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura – Habarana
Dag 5 Habarana – Polonnaruwa – Habarana
Dag 6 Habarana – Trincomalee – Nilaweli
Dag 7 Nilaweli
Dag 8 Nilaweli
Dag 9 Nilaweli – Sigiriya
Dag 10 Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy
Dag 11 Kandy
Dag 12 Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya
Dag 13 Nuwara Eliya
Dag 14 Nuwara Eliya – Arugam Bay
Dag 15 Arugam Bay
Dag 16 Arugam Bay
Dag 17 Arugam Bay – Tissa
Dag 18 Tissa – Kataragama – Tangalle – Matara – Galle – Strand resort
Dag 19 Madhu rivier – Strand resort
Dag 20 Strand resort
Dag 21 Strand resort
Dag 22 Strand resort – Amsterdam
Dag 23 Aankomst Amsterdam

 

Prijs van de Sri Lanka reis totaal:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1450,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Euro 1.450,– *** hotels sfeervolle 3 sterren hotels
Euro 1.870,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
Euro 2.270,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle trajecten in a/c auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle transfers naar luchthavens etc.

Niet inbegrepen:
– Alle entreegelden tijdens de excursies.
– Intercontinentale vlucht v.v. naar Sri Lanka.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Sri Lanka reis Tuk Tuk iki Travels
Sri Lanka reis markt iki Travels
Sri Lanka reis bootjes iki Travels
Sri Lanka reis tempel iki Travels
Sri Lanka reis Olifant iki Travels
Sri Lanka reis strand iki Travels
Sri Lanka reis Rots iki Travels
Sri Lanka reis optreden iki Travels
Sri Lanka reis Olifanten iki Travels
Sri Lanka reis oud vrouwtje plantage iki Travels
Sri Lanka reis surfen iki Travels
Sri Lanka reis Tunnel iki Travels
Sri Lanka reis palmenstrand iki Travels
Sri Lanka reis koraalduivel iki Travels