Veelzijdig Sri Lanka reis, 19 dagen

Negombo – Colombo – Aukana – Anuradhapura – Mihintale – Habarana – Polonnaruwa – Dambulla – Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya – Ella – Kataragama – Yala – Tangalle – Matara – Galle – Bentota beach resort

Sri Lanka is een land met vele gezichten. Laat u tijdens deze veelzijdig Sri Lanka reis overweldigen door het drukke Colombo, leer over de boeiende en tragische geschiedenis van de vele koninkrijken, wandel door prachtige natuur, geniet van de lekkerste Curry’s en sluit de reis ontspannen af aan het strand met azuurblauwe zee.

  • Indrukwekkende wandeltocht naar World’s End
  • Stoepa’s en boeddha’s
  • Safari in Yala National Park

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf 1.150,- inclusief hotels en ontbijt, privé transport, excursies en diverse extra’s.

 

Dag 1 Vlucht naar Colombo
Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Sri Lanka.

Dag 2 Negombo strand
Na aankomst op Colombo Airport wordt u verwelkomd door uw gids die u in ongeveer 30 minuten naar het hotel aan het strand van Negombo brengt. Na een lange reis en korte nacht kunt u vandaag lekker bijkomen en wennen aan het tropische klimaat. Een duik in de azuurblauwe zee mag natuurlijk niet ontbreken.

Dag 3 Negombo – Colombo
Na het ontbijt stapt u in de auto en rijdt u in een uur tijd naar Colombo. De drukte van deze commerciële hoofdstad is overweldigend. De tientallen kleine straatjes en steegjes puilen uit met winkels, eetstalletjes, tempels, moskeeën en toeterende Tuktuks.

Breng aan het einde van de middag een bezoek aan Galle Face Green aan het water. Hier komen de locals bij elkaar om naar de zonsondergang te kijken en de dag af te sluiten. Uw chauffeur zet u af bij uw hotel in het hart van de stad.

Dag 4 Colombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura
U verlaat de drukke stad en rijdt richting het noorden naar Anuradhapura. Onderweg maakt u een tussenstop in Aukana en Mihintale. In Aukana staat de grootste Boeddha van Sri Lanka, deze is maar liefst 14 meter hoog en nog in perfecte staat.

De tempel van Mihintale, ook wel een stoepa genoemd, staat op een berg die u kunt beklimmen. De Sri Lankanen geloven dat dit de plek was waar Boeddha voet aan land zetten en de bevolking toesprak met boeddhistische wijsheden. Elk jaar in juni wordt dit nog gevierd op de dag van de volle maan tijdens het POSON festival.

Aan het einde van de dag rijdt u naar Anuradhapura, waar u overnacht.

Dag 5 Anuradhapura
Anuradhapura was het eerste hoofdstad van Sri Lanka, van de vierde eeuw voor Christus tot de elfde eeuw na Christmas. Naast veel ruïnes van het oude koninkrijk en een aantal indrukwekkende stoepa’s, staat hier ook de heilige Bodhi Tree. Deze boom is gegroeid uit een takje van de echte Bodhi Tree die in India staat. Het verhaal gaat dat de prins van Anuradhapura verlichting vond onder deze boom. De Bodhi boom is meer dan 2200 jaar oud en daarmee de oudste historisch gedocumenteerde boom van de wereld.

In de namiddag wordt u teruggebracht naar het hotel waar u kunt ontspannen aan het zwembad.

Dag 6 Anuradhapura – Polonnaruwa – Habarana
Vanaf Anuradhapura rijdt u in ongeveer 2 uur tijd naar Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka. Net als Anuradhapura staat ook Polonnaruwa op de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad werd gebouwd in de elfde en twaalfde eeuw na Christus maar werd vrijwel volledig verwoest toen de Indiërs later het land binnenvielen. Vandaag de dag zijn er nog slechts wat ruïnes over van het koninklijk paleis en omringende gebouwen. Wel staan er in Gal Vihare nog vier indrukwekkende Boeddhabeelden die allemaal uit één stuk rots zijn gehakt.

Dag 7 Habarana – Sigiriya – Dambulla – Kandy
U begint de ochtend met het beklimmen van de Sigiriya rots. Ook deze staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Nadat prins Kashyapa zijn vader had vermoord en de troon had veroverd, werd hij bang voor zijn broer die op dat moment in India zat. Samen met zijn hofhouding en 500 minnaressen trok hij zich terug op de Sigiriya rots en bouwde er een ondoordringbaar paleis op.

De Cave Tempel in Dambulla wordt ook wel de gouden tempel genoemd. Het is het grootste en best bewaarde tempelcomplex van Sri Lanka met maar liefst 153 Boeddhastandbeelden.

Onderweg naar Kandy stopt u bij een kruidentuin in Matale, hier kunt u alles te weten komen over het gebruik van kruiden in Sri Lanka. U rijdt hierna door naar Kandy waar u een culturele dansshow bijwoont.

Dag 8 Kandy – Pinnawala – Kandy
Vandaag maakt u vanuit Kandy een dagtrip naar de Royal Botanical Gardens en het olifantenweeshuis in Pinnawala.

De Royal Botanical Gardens is een paradijs van 60 hectare waar duizenden soorten planten, bomen en bloemen groeien, gesticht door de Britse kolonisten. Nadat u vrij heeft rondgelopen door de tuinen rijdt u verder naar Pinnawala. Hier kunt u genieten van de lunch met uitzicht op de badderende olifanten. In 1975 is in Pinnawala namelijk het olifantenweeshuis opgericht. Hier worden olifanten verzorgd die in het wild hun ouders zijn kwijtgeraakt aan stropers of landmijnen. Als u op de juiste tijd arriveert kunt u zien hoe de babyolifantjes de fles krijgen.

Dag 9 Kandy – Nuwara Eliya
Na het ontbijt wordt u naar het station van Kandy gereden waar u op de trein stapt die u naar de centrale hooglanden brengt. Onderweg heeft u vanuit de openstaande deuren en ramen van de trein geweldig uitzicht over de theeplantages. Dit gebied staat dan ook bekend om de uitstekende Ceylon thee die hier wordt verbouwd. In de middag arriveert u in Nuwara Eliya. Dit gebied wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de vele koloniale gebouwen. Omdat Nuwara Eliya op 1884 meter hoogte ligt en de temperatuur daardoor rond de 20 garden zit, was dit voor de Britten een geliefde plek om vakanties door de brengen. Neem zeker een bezoek aan het Grand Hotel, waar vroeger de Britse gouverneur woonde.

Dag 10 Nuwara Eliya
Vroeg in de ochtend wordt u met de auto naar het National Park Horton Plains gebracht. Hier maakt u zelfstandig een wandeling van ongeveer 10 km. Onderweg komt u langs de Bakersfall waterval en heeft u spectaculair uitzicht op de vallei, ook wel “World’s End” genoemd.

In de middag bezoekt u een theeplantage waar u een rondleiding krijgt en meer informatie over de verschillende soorten thee en de productiewijze.

U bent op tijd weer terug in uw hotel en bent de rest van de middag vrij om zelf in te delen.

Dag 11 Nuwara Eliya – Ella – Yala
Onderweg naar Yala maakt u een stop in Ella. Dit plaatsje midden in de heuvels is de laatste jaren veranderd in een backpackers paradijs. U kunt hier een korte wandeling maken naar Adams Peak, met prachtige vergezichten over de heuvels.

Na de lunch rijdt u door naar Yala, waar u in de namiddag kunt relaxen aan het zwembad. Voor de avonturiers is het leuk om hier in een heuse boomhut te overnachten.

Dag 12 Yala
In de ochtend bezoekt u het tempelcomplex Kataragama, dat voor zowel de Hindoes en de Boeddhisten een heilige plek is. s ’Middags gaat u op jeepsafari in het Yala National Park. Tijdens deze safari kunt u olifanten, waterbuffels, krokodillen en als u echt geluk heeft zelfs een luipaard spotten. 

Dag 13 Yala – Tangalle – Matara – Galle
U rijdt vandaag de zuidkust af op weg naar Galle. Onderweg maakt u tussenstops bij kleine strandjes en met wat geluk ziet u bij Kogalla de paalvissers op hoge palen in de zee zitten om verse vis te vangen. Ook maakt u een stop bij de zeeschildpaddenopvang. Hier worden gewonde schilpadden verzorgd totdat ze weer sterk genoeg zijn om terug de zee in te gaan. Voor een kleine bijdrage kunt u de pasgeboren schildpadjes vrijlaten bij de zee, een ontroerend moment. Aan het eind van de middag arriveert u bij het strand resort.

Dag 14 Galle
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het oude Nederlandse fort. Galle was vroeger een belangrijke havenstad die werd bezet door zowel de Portugezen als de Nederlanders. Het fort is zeer imposant en goed bewaard gebleven.

De rest van de dag kunt u ontspannen aan het zwembad of strand.

Dag 15 Galle – Bentota (strand resort)
Onderweg naar Bentota maakt u een boottocht over de Madhu rivier. Een relaxte tocht langs de mangrove bossen met hun indrukwekkende flora en fauna. In het begin van de middag arriveert u in uw strandresort in de badplaats Bentota.

Dag 16, 17 Strand resort
U bent deze dagen vrij om te genieten van het strand en de azuurblauwe zee. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor watersportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een korte duikcursus.

Dag 18 Strand resort – Colombo – Amsterdam
In het begin van de middag wordt u naar het vliegveld gebracht en dan is het tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka.

Dag 19 Aankomst Amsterdam
Vandaag arriveert u weer in Amsterdam.

Veelzijdig Sri Lanka reis van dag tot dag overzicht

Dag 1 Amsterdam – Colombo
Dag 2 Aankomst Negombo strand
Dag 3 Negombo – Colombo
Dag 4 Colombo- Aukana – Mihintale – Anuradhapura 
Dag 5 Anuradhapura 
Dag 6 Habarana – Polonnaruwa – Habarana
Dag 7 Habarana – Sigiriya – Dambulla – Kandy
Dag 8 Kandy – Pinnawela – Kandy
Dag 9 Kandy – Nuwara Eliya
Dag 10 Nuwara Eliya
Dag 11 Nuwara Eliya – Ella – Yala
Dag 12 Yala
Dag 13 Yala –  Tangalle – Matara – Galle
Dag 14 Galle
Dag 15 Galle – Bentota Strand resort
Dag 16 Bentota Strand resort
Dag 17 Bentota Strand resort
Dag 18 Bentota Strand resort – Colombo luchthaven
Dag 19 Aankomst Amsterdam

Prijs van de veelzijdig Sri Lanka reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 1.150,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Euro 1.150,– *** hotels sfeervolle 3 sterren hotels
Euro 1.480,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
Euro 1.860,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle trajecten in a/c auto met chauffeur beschreven in de reis.
– Alle excursies zoals beschreven in de reis.
– Privé gids tijdens de excursies.
– Alle transfers naar luchthavens etc.

Niet inbegrepen:
– Alle entreegelden tijdens de excursies.
– Intercontinentale vlucht v.v. naar Sri Lanka.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.