Stopover in Taiwan, 6 dagen

Stopover in Taiwan bouwsteen

Een intensieve kennismaking met Taiwan. De felrode gekleurde tempels, de hectische maar gezellige nachtmarkten, de enorme variatie aan geweldig Chinees eten en de vriendelijke bevolking, dat is waar het om draait in deze Taiwan reis.

  • Kennismaking met de hoofdstad Taipei
  • Fietsen rond het mooiste meer van Taiwan; Sun Moon Lake
  • VOC-fort in Tainan

Dit individuele 6-daagse Taiwan stopover arrangement is te boeken vanaf € 395,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Deze stopover in Taiwan bouwsteen kan geboekt worden als aanvulling op een van de voorbeeldreizen of bij een reis op maat. Het is niet mogelijk om bouwstenen los te boeken.

Taiwan Reis Taipei Palace

Stopover Taiwan van dag tot dag

Dag 1 Taipei
Afhankelijke van de maatschappij waarmee u vliegt komt u in de ochtend of in de middag aan. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.

Dag 2  Taipei
Taiwan behoort al decennia tot de Economische Tijgers van Azië. Dat is ook te zien aan de hoofdstad die van provinciale stad is uitgegroeid tot een zeer moderne kosmopolitische stad. Een gebouw als Taipei 101 dat ooit het hoogste gebouw ter wereld was, staat symbool voor de gigantische economische ontwikkeling die Taiwan heeft doorgemaakt. Bij helder weer heeft u vanaf het observatiedeck een magnifiek uitzicht over de stad. Bezoek vervolgens de sfeervolle Longshan tempel en loop even langs de bizarre “Snake Alley” waar nog altijd slangenbloed verkocht wordt.

Dag 3  Taipei
Ooit in de Verboden Stad in Beijing geweest? Dan zult u weten dat dit paleis ontdaan is van alle kunstschatten. In een poging om de Chinese kunstschatten uit handen van de Japanse bezetter en later de vernielzuchtige communisten te houden, is de collectie verscheept naar Taiwan. Een bezoek aan het National Palace Museum is daarom een must! Breng ook een bezoek aan het Chiang Kai-Shek Memorial Hall. De meeste mensen bezoeken het monument tijdens het wisselen van de wacht, maar wanneer de toeschouwers vertrokken zijn, bekijk dan zeker ook de bijzondere Chinese architectuur van dit complex.

Sluit de dag af met een heerlijk pekingeend diner (dat kunnen ze in Taiwan misschien nog beter dan in Beijing) of breng een bezoek aan de kleurrijke Chinese opera.

Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. U wordt geholpen bij het instellen van uw gps en gaat op weg. In de middag kunt u de omgeving van het meer verkennen per auto, per fiets óf trek wandelschoenen aan en maak een stevige wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 5 Sun Moon Lake – Tainan
U rijdt van Sun Moon Lake naar Tainan. Tainan was tot het begin van de twintigste eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd: “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij uw hotel.

Dag 6 Tainan – Taipei airport
Breng in de ochtend een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

In de namiddag neemt u de supersnelle kogeltrein die de 300 kilometer naar Taipei airport in minder dan 2 uur aflegt. Hier eindigt uw stopover.

Prijs van de 6 daagse stopover Taiwan bouwsteen:

De prijs voor deze 6 daagse stopover in Taiwan bedraagt € 395,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de hotels of seizoen variëren.

Inbegrepen:
– Transfer van de luchthaven naar uw hotel
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 2 dagen autohuur, inclusief drop-off kosten
– Treinticket Tainan – Taipei airport per hogesnelheidstrein.
– In geval van nood is onze agent is 24 per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:
– Internationale vluchten.
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Stopover in Taiwan Statues
Stopover in Taiwan Taipei wachters
Stopover in Taiwan Taipei Dimsum
Stopover in Taiwan avondmarkt
Stopover in Taiwan Taipei Tempel