Stopover in Taiwan, 6 dagen

Stopover in Taiwan bouwsteen

Een intensieve kennismaking met Taiwan. De felrode gekleurde tempels, de hectische maar gezellige nachtmarkten, de enorme variatie aan geweldig Chinees eten en de vriendelijke bevolking, dat is waar het om draait in deze Taiwan reis.

  • Kennismaking met de hoofdstad Taipei
  • Fietsen rond het mooiste meer van Taiwan; Sun Moon Lake
  • VOC-fort in Tainan
  • Hogesnelheidstrein

Dit individuele 6-daagse Taiwan stopover arrangement is te boeken vanaf € 395,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Deze stopover in Taiwan bouwsteen kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om bouwstenen los te boeken.

Taiwan Reis Taipei Palace

Stopover Taiwan van dag tot dag

Dag 1 Taipei
Afhankelijke van de maatschappij waarmee u vliegt komt u in de ochtend of in de middag aan. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.

Dag 2  Taipei
Taiwan behoort al decennia tot de Economische Tijgers van Azië. Dat is ook te zien aan de hoofdstad die van provinciale stad is uitgegroeid tot een zeer moderne kosmopolitische stad. Een gebouw als Taipei 101 dat tot de vier hoogste gebouwen ter wereld behoort, staat symbool voor de gigantische economische ontwikkeling die Taiwan heeft doorgemaakt. Bij helder weer heeft u vanaf het observatiedeck een magnifiek uitzicht over de stad. Bezoek vervolgens de sfeervolle Longshan tempel en loop even langs de bizarre “Snake Alley” waar nog altijd slangenbloed verkocht wordt.

Dag 3  Taipei
Ooit in de Verboden Stad in Beijing geweest? Dan zult u weten dat dit paleis ontdaan is van alle kunstschatten. In een poging om de Chinese kunstschatten uit handen van de Japanse bezetter en later de vernielzuchtige communisten te houden, is de collectie verscheept naar Taiwan. Een bezoek aan het National Palace Museum is daarom een must! Breng ook een bezoek aan het Chiang Kai Shek memorial. De meeste mensen bezoeken het monument tijdens het wisselen van de wacht, maar wanneer de toeschouwers vertrokken zijn, bekijk dan zeker ook de bijzondere Chinese architectuur van dit complex.

Sluit de dag af met een heerlijk pekingeend diner [dat kunnen ze in Taiwan misschien nog beter dan in Beijing] of breng een bezoek aan de kleurrijke Chinese opera.

Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake [250 km]
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed [tegen een toeslag regelen wij voor u een auto met chauffeur]. U wordt geholpen bij het instellen van uw gps en gaat op weg. In de middag kunt u de omgeving van het meer verkennen per auto, per fiets óf trek wandelschoenen aan en maak een stevige wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 5 Sun Moon Lake – Tainan [165 km]
U rijdt in ruim 2 uur van Sun Moon Lake naar Tainan. Tainan was tot begin 20ste eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij het verhuurbedrijf.

Dag 6 Tainan – Taipei airport
Breng in de ochtend een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

In de namiddag neemt u de supersnelle kogeltrein die de 300 kilometer naar Taipei airport in minder dan 2 uur aflegt. Hier eindigt uw tour.

Prijs van de 6 daagse stopover Taiwan bouwsteen:

De prijs voor deze 6 daagse stopover in Taiwan bedraagt € 395,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de hotels of seizoen variëren.

Inbegrepen:
– Transfer van de luchthaven naar uw hotel
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 2 dagen autohuur, inclusief drop off kosten
– Treinticket Tainan – Taipei airport per hogesnelheidstrein.
– In geval van nood is onze agent is 24 per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:
– Internationale vluchten.
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier

Stopover in Taiwan Statues
Stopover in Taiwan Taipei wachters
Stopover in Taiwan Taipei Dimsum
Stopover in Taiwan avondmarkt
Stopover in Taiwan Taipei Tempel