Familiereis Zuid-Korea, 17 dagen

Familiereis Zuid-Korea omschrijving

Seoul –  Jeonju – Suncheon – Yeosu – Boseong – Gokseong – Jeju

Naast een uitgebreide kennismaking met de levendige hoofdstad Seoul, bezoekt u het cultuurhistorische Jeonju; de perfecte locatie om een hanbok (Koreaanse klederdracht) te huren. In Suncheon kunt u een bezoek brengen aan de Koreaanse Keukenhof met meer dan 505 soorten bomen en 113 soorten bloemen. De volgende dag bezoekt u de groene theevelden van Boseong. In de havenstad Yeosu kunt u met een Rail Bike op zeer relaxte wijze langs de prachtige blauwe kust rijden. Ook kunt u hier het museum van Hendrik Hamel bezoeken. Tot slot vliegt u naar subtropische eiland Jeju, waar diverse fiets- en wandelroutes zijn. Ook kunnen we op Jeju eiland een huurauto voor u regelen.

Deze individuele Zuid-Korea familiereis van 17 dagen is te boeken vanaf € 1.750,- p.p. inclusief hotels met ontbijt, vervoer per trein, binnenlandse vluchten en autohuur.

Zuid Korea Zomertour Iki Geoje Island Oedo Botania

Zuid Korea Suncheon Ecological Park

Zuid Korea Suncheon Gardens

Zuid Korea Tongyeong cable car

Zuid Korea ocean rail bike

 

Familiereis Zuid-Korea van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de levendige hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een rechtstreekse vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De metro brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten of om op eerste verkenning te gaan in deze metropool.

Dag 3 Seoul
Bezoek vandaag Bukchon Village, een traditioneel dorp in het midden van de stad. De Hanok (oude Koreaanse huisjes) die u hier zult treffen zijn meer dan 600 jaar oud. Ook hier is het verschil met de moderne skyscrapers onmisbaar. Wandel ook door het aangrenzende Samcheongdong, waar het straatbeeld wordt bepaald door gezellige cafés, winkels en straatkramen in traditionele stijl. Bezoek de eeuwenoude paleizen Gyeongbokgung en Deoksugung in het hart van het centrum. Drink een kop koffie op de 13e verdieping van de Jeongdong Observatory en geniet van het uitzicht dat u heeft over de stad op de oude paleizen, die in sterk contrast staan met de op de achtergrond torenhoge en moderne skyscrapers.

Dag 4 Seoul
Vanaf Dongdaemun kunt u een wandeling van 2 km maken langs de oude stadsmuur van Seoul, waarna u uitkomt in de gezellige universiteitsbuurt Hyehwa. Bezoek in Hyehwa het Ihwa Mural Village. Deze wijk leent zich uitstekend voor het maken van leuke foto’s, want de village wordt gekenmerkt door vele beschilderde muren en trappen. Aansluitend kunt u shoppen in de levendige wijk Myeongdong. Sluit de dag af in Insadong, een van de weinige wijken in Seoul die erin geslaagd is om de traditionele sferen te behouden. De Ssamzie-gil Markt, gelegen in het midden van de wijk, is een goede plek om Koreaanse souvenirs in te slaan en streetfood te proberen.

Dag 5 Seoul
Met het gezin op pad? Dan is een pretpark ook een optie. Door de Zuid-Koreaanse liefde voor pretparken kunnen uw kinderen zich prima vermaken in Lotte World en Everland. Dit is een uitgestrekt park met onder ander een achtbaan, een dierentuin en avondshows.

Dag 6 Seoul – Jeonju
Met de KTX bent u binnen twee uur in Jeonju. U bent gearriveerd in de stad waar het populaire Koreaanse gerecht Bibimbap, bestaand uit rijst met diverse groenten, haar oorsprong heeft. In het gezellige Hanok Village vindt u voldoende restaurants die dit gerecht serveren. Hier heeft u de mogelijkheid om te verblijven in een traditionele Hanok, de ultieme Korea ervaring! Het Hanok Village is een buurt gelegen in het stadscentrum. De knusse buurt bestaand uit traditionele Koreaanse woningen met onder andere de traditionele vloerverwarming, schuifdeuren en een lage tafel met kussens om aan te zitten. In deze huizen wordt nog altijd gewoond en gewerkt, een stukje authentiek Korea. Het is heerlijk om een dagje te struinen tussen de winkeltjes en restaurantjes van deze gemoedelijke stad.

Dag 7 Jeonju – Suncheon
Suncheon is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de groene theevelden, de zuidkust en het platteland. Bezoek vandaag het Nagan Eupseong Folk Village. Korea kende gedurende de Joseon Dynastie een vierlaagse klassenmaatschappij. In het Nagan Eupseong Folk Village kunt u ervaren hoe de laagste klasse leefde: in zeer kleine huisjes met rieten daken. Hier heeft de tijd stil gestaan. In de 15e eeuw zijn er forten gebouwd om het dorp om invasies het hoofd te kunnen bieden. Het is een van de weinige volksdorpen in Korea dat de Japanse koloniale tijd heeft overleefd. Tegenwoordig zijn er nog ongeveer 90 huizen in deze originele stijl te bewonderen waar nog 300 mensen wonen.

Dag 8 Suncheon
Met maar liefst 505 soorten bloemen en 113 soorten bomen kan een bezoek aan de Suncheonman Bay National Gardens – de Koreaanse Keukenhof – niet ontbreken tijdens uw verblijf in Suncheon. De tuinen lopen zeer uiteen, maar de Nederlandse tuin valt niet te missen; hij wordt (uiteraard) gekenmerkt door de vele tulpen. De steentuin met zijn meer dan 600 jaar oude boom die ernaast ligt is ook zeer de moeite waard. Er zijn ook meer dan genoeg Aziatische tuinen te bewonderen, waaronder een Thaise, Japanse en Chinese. De Sky Cube (een monorail) verbindt de tuinen met het prachtige ecologische park van Suncheon dat 6 kilometer verderop ligt. Het hele jaar door kunt u met eigen ogen ervaren hoe de vele trekvogels hun energiereserves hier weer opbouwen. Bij het uitzichtspunt heeft u een schitterend uitzicht over het ecologische park van Suncheon. U maakt weer kennis met een heel ander Korea.

Dag 9 Gokseong
Op 50 minuten rijden van Suncheon ligt Gokseong. In Gokseong kunt u het Train Village bezoeken. In het Train Village staan meerdere oude KTX (hogesneheidstreinen) treinen ter tentoonstelling die u van binnen kunt bekijken. Ook kunt u hier het oude station van Gokseong bezoeken dat tegenwoordig niet meer gebruikt wordt. In het Train Village vertrekt een oude stoomlocomotief naar Gajeong Station, een rit van ongeveer een halfuur. Tijdens deze rit rijdt u langs de Seomjin rivier. Deze route langs de brede rivier en door het pittoreske Koreaanse platteland is zeer de moeite waard.

Dag 10 Boseong
Vandaag rijdt u naar Boseong dat bekend staat om de theeplantages. Hier heeft u alle tijd om de diverse theeplantages te bezoeken en wandelingen te maken in het bijzondere landschap dat door de theestruiken gevormd wordt. Indien u naar de theeplantage van Daehan Dawon gaat, bezoek dan zeker het Green Tea Restaurant wat zich op de tweede verdieping van de Dawan Lounge bevindt. Hier kunt u zich tegoed doen aan een verscheidenheid van gerechten waarin de groene thee verwerkt is, zoals jajangmyeon, noodles, en groene thee bibimbap. Nadat u de theeplantage van Daehan Dawon heeft bezocht kunt u meer te weten komen over alles wat met thee te maken heeft in het nabijgelegen theemuseum van Korea.

Dag 11 Yeosu
Op een halfuur rijden van Suncheon ligt de gemoedelijke havenstad Yeosu. Rij in de Ocean Railbike langs de 3,5 kilometer lange ruige kust van Yeosu. De Railbike locatie ligt hogerop en biedt daardoor prachtige uitzichten over de zee. Liefhebbers van vis kunnen zich versnaperen aan allerlei soorten vis bij het Manseongri strand. Het Hamel Museum in Yeosu is in 2012 opgericht ter ere van de VOC-schipper Hamel, de eerste Westerling die eind 17e eeuw over het Koreaanse schiereiland schreef. Het museum is gratis te bezoeken en gaat daarnaast ook in op de geschiedenis van de VOC en de historische banden tussen Korea en Nederland. Bezoek Odongdo eiland, een eiland dat u ter voet kan bereiken vanaf het vasteland. Maak een uur voor zonsondergang een ritje met de kabelbaan. Deze brengt u naar Dolsan Park waar de bekende ‘’regenboogbrug’’ te bewonderen is.

Dag 12 Yeosu – Jeju
U vliegt vanaf Yeosu (een halfuurtje rijden van Suncheon) naar Jeju. Een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. We hebben voor u een centraal gelegen hotel gereserveerd. Indien gewenst kunnen wij voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen.

Dag 13 Jeju
Op Jeju zijn meerdere lavagrotten te vinden, maar de Manjang lavagrot is een must. Bezoek ook Ilchulbong aan de oostzijde van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriachale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 14 Jeju
Het Folk Village is de perfecte plaats om te ervaren hoe de locals vroeger leefden. Bezoek een van de vele kleine huisjes met rieten daken waarin men destijds woonde en kijk u ogen uit wanneer de seonbi (geleerde Confucianisten) in hanbok (traditionele kleding) door het dorp lopen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan u kan deelnemen. Bezoek ook Seopjikoji aan de ruige westkust van Jeju eiland. Koji betekent ‘’heuvel’’ in het dialect van Jeju. Doordat het aan zee ligt kan het hier behoorlijk waaien. Toch heeft het gebied een opmerkelijke rust over zich. Vanwege het mooie pittoreske landschap zijn meerdere Koreaanse drama’s hier opgenomen en worden er regelmatig bruiloften gehouden. Hier kunt u heerlijk uitwaaien aan het einde van de dag.

Dag 15 Jeju
Vandaag kunt u de westkust van het eiland verkennen. Hier ligt Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. In de nabije omgeving is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer”. U vindt hier een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd. Rij vervolgens door naar het Hyeopjae strand. Dit strand met zijn heldere turkooisblauwe water biedt mooie wandelpaden en is ook een prachtige locatie om de zon onder te zien gaan.

Dag 16 Jeju – Seoul
Vandaag vliegt u terug naar de hoofdstad Seoul waar u zich kunt voorbereiden op de reis terug naar huis.

Dag 17 Seoul – Amsterdam

Zuid Korea Suncheon Ecological Park Zuid Korea Suncheon Gardens Zuid Korea Tongyeong cable car Zuid Korea ocean rail bike ”Zuid Zuid Korea Deoksugung Zuid Korea Seoul Lotte Tower Zuid Korea Tongyeong cable car

 

Familiereis Zuid-Korea schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul (DMZ tour)
Dag 6 Seoul – Jeonju
Dag 7 Jeonju – Suncheon
Dag 8 Suncheon
Dag 9 Yeosu
Dag 10 Boseong
Dag 11 Gokseong
Dag 12 Suncheon – Jeju
Dag 13 Jeju
Dag 14 Jeju
Dag 15 Jeju
Dag 16 Jeju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

Zuid Korea Suncheon Ecological Park

Zuid Korea Suncheon Gardens

 

Prijs van de Familiereis Zuid-Korea

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete korte Zuid-Korea reis al te boeken vanaf €1.750,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.795,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.900,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 2.650,- ***** hotels   luxe hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Jeonju per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Treinticket Jeonju – Suncheon per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Huurauto dag 9 t/m 11.
– Binnenlandse vlucht Yeosu – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul Gimpo.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid Korea Suncheon Ecological Park Zuid Korea Suncheon Gardens Zuid Korea Tongyeong cable car

 

Hotels van de Familiereis Zuid-Korea

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels:
Benikea Premier Marigold Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Jeonju
Royal Tourist Hotel, Suncheon
Golmangtae Pension, Boseong
Benikea Hotel, Yeosu
Ramada Encore Hotel, Jeju
Benikea Premier Marigold Hotel, Seoul

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Lewin Hotel, Jeonju
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Best Western Hotel, Jeju
Best Western Hotel, Seoul

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Lewin Hotel, Jeonju
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul

Zuid Korea Suncheon Ecological Park Zuid Korea Suncheon Gardens   

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea Suncheon Ecological Park

Zuid Korea Suncheon Gardens

Zuid Korea Tongyeong cable car

Zuid Korea ocean rail bike

 

Familiereis Zuid Korea, 17 dagen

Familiereis Zuid Korea omschrijving

Seoul –  Jeonju – Suncheon – Yeosu – Boseong – Gokseong – Jeju

Naast een uitgebreide kennismaking met de levendige hoofdstad Seoul, bezoekt u het cultuurhistorische Jeonju; de perfecte locatie om een hanbok (Koreaanse klederdracht) te huren. In Suncheon kunt u een bezoek brengen aan de Koreaanse Keukenhof met meer dan 505 soorten bomen en 113 soorten bloemen. De volgende dag bezoekt u de groene theevelden van Boseong. In de havenstad Yeosu kunt u met een Rail Bike op zeer relaxte wijze langs de prachtige blauwe kust rijden. Ook kunt u hier het museum van Hendrik Hamel bezoeken. Tot slot vliegt u naar subtropische eiland Jeju, waar diverse fiets- en wandelroutes zijn. Ook kunnen we op Jeju eiland een huurauto voor u regelen.

• Draag een Hanbok in het historische Jeonju
• Wandel door de groene theevelden in Boseong
• Rij in de Ocean Rail Bike langs de prachtige kust van Yeosu
• Fietsmogelijkheden op Jeju Eiland

Deze individuele Zuid-Korea familiereis van 17 dagen is te boeken vanaf € 1.750,- p.p. inclusief hotels met ontbijt, vervoer per trein, binnenlandse vluchten en autohuur.

Zuid Korea Zomertour Iki Geoje Island Oedo Botania

Familiereis Zuid Korea van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de levendige hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een rechtstreekse vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De metro brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten of om op eerste verkenning te gaan in deze metropool.

Dag 3 Seoul
Bezoek vandaag Bukchon Village, een traditioneel dorp in het midden van de stad. De Hanok (oude Koreaanse huisjes) die u hier zult treffen zijn meer dan 600 jaar oud. Ook hier is het verschil met de moderne skyscrapers onmisbaar. Wandel ook door het aangrenzende Samcheongdong, waar het straatbeeld wordt bepaald door gezellige cafés, winkels en straatkramen in traditionele stijl. Bezoek de eeuwenoude paleizen Gyeongbokgung en Deoksugung in het hart van het centrum. Drink een kop koffie op de 13e verdieping van de Jeongdong Observatory en geniet van het uitzicht dat u heeft over de stad op de oude paleizen, die in sterk contrast staan met de op de achtergrond torenhoge en moderne skyscrapers.

Dag 4 Seoul
Vanaf Dongdaemun kunt u een wandeling van 2 km maken langs de oude stadsmuur van Seoul, waarna u uitkomt in de gezellige universiteitsbuurt Hyehwa. Bezoek in Hyehwa het Ihwa Mural Village. Deze wijk leent zich uitstekend voor het maken van leuke foto’s, want de village wordt gekenmerkt door vele beschilderde muren en trappen. Aansluitend kunt u shoppen in de levendige wijk Myeongdong. Sluit de dag af in Insadong, een van de weinige wijken in Seoul die erin geslaagd is om de traditionele sferen te behouden. De Ssamzie-gil Markt, gelegen in het midden van de wijk, is een goede plek om Koreaanse souvenirs in te slaan en streetfood te proberen.

Dag 5 Seoul
Met het gezin op pad? Dan is een pretpark ook een optie. Door de Zuid-Koreaanse liefde voor pretparken kunnen uw kinderen zich prima vermaken in Lotte World en Everland. Dit is een uitgestrekt park met onder ander een achtbaan, een dierentuin en avondshows.

Dag 6 Seoul – Jeonju
Met de KTX bent u binnen twee uur in Jeonju. U bent gearriveerd in de stad waar het populaire Koreaanse gerecht Bibimbap, bestaand uit rijst met diverse groenten, haar oorsprong heeft. In het gezellige Hanok Village vindt u voldoende restaurants die dit gerecht serveren. Hier heeft u de mogelijkheid om te verblijven in een traditionele Hanok, de ultieme Korea ervaring!

Het Hanok Village is een buurt gelegen in het stadscentrum. De knusse buurt bestaand uit traditionele Koreaanse woningen met onder andere de traditionele vloerverwarming, schuifdeuren en een lage tafel met kussens om aan te zitten. In deze huizen wordt nog altijd gewoond en gewerkt, een stukje authentiek Korea. Het is heerlijk om een dagje te struinen tussen de winkeltjes en restaurantjes van deze gemoedelijke stad.

Dag 7 Jeonju – Suncheon
Suncheon is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de groene theevelden, de zuidkust en het platteland. Bezoek vandaag het Nagan Eupseong Folk Village. Korea kende gedurende de Joseon Dynastie een vierlaagse klassenmaatschappij. In het Nagan Eupseong Folk Village kunt u ervaren hoe de laagste klasse leefde: in zeer kleine huisjes met rieten daken. Hier heeft de tijd stil gestaan. In de 15e eeuw zijn er forten gebouwd om het dorp om invasies het hoofd te kunnen bieden. Het is een van de weinige volksdorpen in Korea dat de Japanse koloniale tijd heeft overleefd. Tegenwoordig zijn er nog ongeveer 90 huizen in deze originele stijl te bewonderen waar nog 300 mensen wonen.

Dag 8 Suncheon

Met maar liefst 505 soorten bloemen en 113 soorten bomen kan een bezoek aan de Suncheonman Bay National Gardens – de Koreaanse Keukenhof – niet ontbreken tijdens uw verblijf in Suncheon. De tuinen lopen zeer uiteen, maar de Nederlandse tuin valt niet te missen; hij wordt (uiteraard) gekenmerkt door de vele tulpen. De steentuin met zijn meer dan 600 jaar oude boom die ernaast ligt is ook zeer de moeite waard. Er zijn ook meer dan genoeg Aziatische tuinen te bewonderen, waaronder een Thaise, Japanse en Chinese. De Sky Cube (een monorail) verbindt de tuinen met het prachtige ecologische park van Suncheon dat 6 kilometer verderop ligt. Het hele jaar door kunt u met eigen ogen ervaren hoe de vele trekvogels hun energiereserves hier weer opbouwen. Bij het uitzichtspunt heeft u een schitterend uitzicht over het ecologische park van Suncheon. U maakt weer kennis met een heel ander Korea.

Dag 9 Gokseong

Op 50 minuten rijden van Suncheon ligt Gokseong. In Gokseong kunt u het Train Village bezoeken. In het Train Village staan meerdere oude KTX (hogesneheidstreinen) treinen ter tentoonstelling die u van binnen kunt bekijken. Ook kunt u hier het oude station van Gokseong bezoeken dat tegenwoordig niet meer gebruikt wordt. In het Train Village vertrekt een oude stoomlocomotief naar Gajeong Station, een rit van ongeveer een halfuur. Tijdens deze rit rijdt u langs de Seomjin rivier. Deze route langs de brede rivier en door het pittoreske Koreaanse platteland is zeer de moeite waard.

Dag 10 Boseong
Vandaag rijdt u naar Boseong dat bekend staat om de theeplantages. Hier heeft u alle tijd om de diverse theeplantages te bezoeken en wandelingen te maken in het bijzondere landschap dat door de theestruiken gevormd wordt. Indien u naar de theeplantage van Daehan Dawon gaat, bezoek dan zeker het Green Tea Restaurant wat zich op de tweede verdieping van de Dawan Lounge bevindt. Hier kunt u zich tegoed doen aan een verscheidenheid van gerechten waarin de groene thee verwerkt is, zoals jajangmyeon, noodles, en groene thee bibimbap. Nadat u de theeplantage van Daehan Dawon heeft bezocht kunt u meer te weten komen over alles wat met thee te maken heeft in het nabijgelegen theemuseum van Korea.

Dag 11 Yeosu
Op een halfuur rijden van Suncheon ligt de gemoedelijke havenstad Yeosu. Rij in de Ocean Railbike langs de 3,5 kilometer lange ruige kust van Yeosu. De Railbike locatie ligt hogerop en biedt daardoor prachtige uitzichten over de zee. Liefhebbers van vis kunnen zich versnaperen aan allerlei soorten vis bij het Manseongri strand. Het Hamel Museum in Yeosu is in 2012 opgericht ter ere van de VOC-schipper Hamel, de eerste Westerling die eind 17e eeuw over het Koreaanse schiereiland schreef. Het museum is gratis te bezoeken en gaat daarnaast ook in op de geschiedenis van de VOC en de historische banden tussen Korea en Nederland.
Bezoek Odongdo eiland, een eiland dat u ter voet kan bereiken vanaf het vasteland. Maak een uur voor zonsondergang een ritje met de kabelbaan. Deze brengt u naar Dolsan Park waar de bekende ‘’regenboogbrug’’ te bewonderen is.

Dag 12 Yeosu – Jeju
U vliegt vanaf Yeosu (een halfuurtje rijden van Suncheon) naar Jeju. Een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. We hebben voor u een centraal gelegen hotel gereserveerd. Indien gewenst kunnen wij voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen.

Dag 13 Jeju
Op Jeju zijn meerdere lavagrotten te vinden, maar de Manjang lavagrot is een must. Bezoek ook Ilchulbong aan de oostzijde van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriachale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 14 Jeju
Het Folk Village is de perfecte plaats om te ervaren hoe de locals vroeger leefden. Bezoek een van de vele kleine huisjes met rieten daken waarin men destijds woonde en kijk u ogen uit wanneer de seonbi (geleerde Confucianisten) in hanbok (traditionele kleding) door het dorp lopen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan u kan deelnemen.
Bezoek ook Seopjikoji aan de ruige westkust van Jeju eiland. Koji betekent ‘’heuvel’’ in het dialect van Jeju. Doordat het aan zee ligt kan het hier behoorlijk waaien. Toch heeft het gebied een opmerkelijke rust over zich. Vanwege het mooie pittoreske landschap zijn meerdere Koreaanse drama’s hier opgenomen en worden er regelmatig bruiloften gehouden. Hier kunt u heerlijk uitwaaien aan het einde van de dag.

Dag 15 Jeju
Vandaag kunt u de westkust van het eiland verkennen. Hier ligt Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. In de nabije omgeving is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer”. U vindt hier een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd.
Rij vervolgens door naar het Hyeopjae strand. Dit strand met zijn heldere turkooisblauwe water biedt mooie wandelpaden en is ook een prachtige locatie om de zon onder te zien gaan.

Dag 16 Jeju – Seoul
Vandaag vliegt u terug naar de hoofdstad Seoul waar u zich kunt voorbereiden op de reis terug naar huis.

Dag 17 Seoul – Amsterdam

Familiereis Zuid Korea schemat

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul (DMZ tour)
Dag 6 Seoul – Jeonju
Dag 7 Jeonju – Suncheon
Dag 8 Suncheon
Dag 9 Yeosu
Dag 10 Boseong
Dag 11 Gokseong
Dag 12 Suncheon – Jeju
Dag 13 Jeju
Dag 14 Jeju
Dag 15 Jeju
Dag 16 Jeju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

Prijs van deze Korte Zuid Korea reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete korte Zuid Korea reis al te boeken vanaf €1.750,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.750,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.900,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 2.650,- ***** hotels   luxe hotels  

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels:
Benikea Premier Marigold Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Jeonju
Royal Tourist Hotel, Suncheon
Golmangtae Pension, Boseong
Benikea Hotel, Yeosu
Ramada Encore Hotel, Jeju
Benikea Premier Marigold Hotel, Seoul

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Lewin Hotel, Jeonju
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Best Western Hotel, Jeju
Best Western Hotel, Seoul

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Lewin Hotel, Jeonju
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul
Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Jeonju per KTX-hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Treinticket Jeonju – Suncheon per KTX-hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Huurauto dag 9 t/m 11.
– Binnenlandse vlucht Yeosu – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul Gimpo.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea reis Seoul paleis