Bijzondere accommodaties in Zuid-Korea

Maak uw reis door Zuid-Korea nog specialer door te verblijven in een van de bijzondere accommodaties die Zuid-Korea te bieden heeft. Het aanbod is divers, dus informeer naar de mogelijkheden bij onze Koreaspecialist en geef uw reis iets extra’s.

 

Hanok

Hanoks werden voor het eerst gebouwd in de 14e eeuw en komen in verschillende vormen en maten. Vanzelfsprekend zijn de hanoks van iki Travels zorgvuldig geselecteerd op locatie zodat u optimaal kunt genieten van een traditioneel Koreaans verblijf in een bijzondere omgeving.

In een hanok slaapt u op een matras op de grond. Een enkele hanok biedt ook westerse bedden. In iedere hanok wordt u geacht uw schoenen uit te doen. Veel hanoks beschikken over een eigen badkamer en het ontbijt is inbegrepen. U geniet in een eenvoudige hanok iets minder comfort, maar daar staat een unieke typisch Koreaanse ervaring tegenover. Ook beschikken de kamers over ondol (traditionele vloerverwarming), wat een verblijf in een hanok in de winter ook aantrekkelijk maakt. Daarnaast hebben we enkele hanoks geselecteerd met een tuinterras waar het in de warmere maanden heerlijk vertoeven is.

We bieden hanoks aan op meerdere locaties en in verschillende omgevingen. Maakt u een korte rondreis of bezoekt u Seoul als een stop-over? Overweeg dan eens om in een hanok in hartje Seoul te verblijven, verborgen tussen de torenhoge sky scrapers. Hier ervaart u pas echt het grote contrast tussen modern en traditie. Maakt u een langere rondreis? Misschien voelt u er dan meer voor om in het cultuurhistorische Jeonju of Gyeongju in een hanok te verblijven. Jeonju staat bekend om het gezellige Hanok Village dat volstaat met knusse cafeetjes, winkeltjes en restaurantjes in authentieke setting. De eeuwenoude stad Gyeongju, dat ooit de hoofdstad was van het welvarende Shilla (668-935 n.C.) rijk, kent ook zo’n authentieke en knusse wijk: Gyochon Hanok Village. Maakt u onze rondreis langs de oostkust van Korea per auto? Dan verblijft u in een luxe hanok in het afgelegen boerendorp van Andong in het Hahoe Village. Bezoekt u tijdens uw reis het subtropische eiland Jeju, dan verblijft u weer in een hele andere hanok; omringd door palmbomen, vlak aan zee en op steenworp afstand van de Jeongbong watervallen.

Iki Travels Zuid Korea Jeonju Hanok Iki Travels Zuid Korea Seoul Rakkojae

Tempelovernachting

Een tempelovernachting is een van de beste manieren om de Koreaanse cultuur van dichtbij mee te maken. In de tempel leert u meer over het boeddhisme en over het dagelijks leven van de monniken. Er zijn meer dan 120 tempels over het hele land die een programma aanbieden – verborgen in de metropool Seoul, afgelegen in de bergen en op het vulkanische eiland Jeju. Wij hebben de meest bijzondere tempels voor u geselecteerd.

De door ons aangeboden tempels bieden een programma. Het programma varieert van een paar uur tot een hele dag. Door deel te nemen aan het programma krijgt u een goede indruk van het leven en wonen in een tempel. U leert meer over mediteren, over het leven van de monniken en de geschiedenis van de tempel en het boeddhisme. De monniken bieden u een rondleiding over het tempelcomplex. Let op: het is een intensief programma, want u moet vroeg uit de veren. De monniken staan rond een uur of 5 op. De plechtige en sobere levensstijl van de Koreaanse monniken en hun gastvrijheid zal echter een onuitwisbare indruk op u maken. De exacte invulling van het programma kan per tempel verschillen. Een tempel rondleiding en meditatiesessies – vroeg in de ochtend en in de avond – maken deel uit van ieder programma, maar hiernaast kunnen ook nog andere activiteiten aangeboden worden. Informeert u bij onze Zuid-Korea specialist om de tempel te vinden die het beste aansluit op uw interesses. Hieronder vindt u meer informatie over de tempels waar wij een verblijf aanbieden.

Seoul: Bongeunsa tempel

Wat is het eerste waar u aan denkt bij Gangnam? Waarschijnlijk komen de hoge, moderne sky scrapers bij u op. De razend populaire hit ‘’Gangnam Style’’ refereert ook naar het district. Wat veel minder mensen weten is dat er een eeuwenoude tempel verborgen ligt in deze wijk. Op 10 minuten lopen van het enorme COEX-shoppingcomplex ligt de Bongeunsa tempel. De tempel werd in 795 n.C. gebouwd en is enkele keren gereconstrueerd. Dit is dé plek om het contrast tussen traditie en moderniteit te ervaren. De tempel is vanuit de verte te herkennen aan de vele, kleurrijke lampionnetjes en de enorme Boeddha die tevreden neerkijkt op de miljoenenstad. Dit is een van de beste plekken in Seoul om te ervaren hoe de Koreaanse traditie en het hedendaagse leven hand in hand gaan. De lokals komen er om te bidden en het is er heerlijk rustig; een ware oase in een stad waar alles 24/7 doorgaat.

Daegu: Haeinsa tempel

De Haeinsa tempel (802 n.C.) is veruit de meest bekende tempel in Zuid-Korea. Deze tempel is de thuisbasis van de Tripitaka Koreana: de meest complete collectie van boeddhistische schriften wereldwijd. De blokken zijn gemaakt in de 13e eeuw en bevatten leerteksten en sutra’s. Deze eeuwenoude schriften zijn gemaakt van hout dat is behandeld tegen veroudering. De omringende gebouwen dateren uit de 15e eeuw en werden gebouwd om de houtblokken te huisvesten. De tempel is in 1995 opgenomen op de UNESCO erfgoedlijst. De tempel ligt in de buurt van Daegu en wordt omringd door Gayasan, een prachtig nationaal park waar ook vele wandelroutes lopen die zeer de moeite waard zijn.

Tempel Overnachting Hwaeomsa Tempelverblijf Zuid Korea

Jirisan: Hwaeomsa tempel

De Hwaeomsa tempel is genesteld in een prachtige vallei in het Jirisan nationaal park. De omgeving van Jirisan is de thuisbasis van vele boeddhistische tempels. Toen het boeddhisme zich begon te verspreiden in Korea omstreeks 600 n.C. werden vijf heilige bergen geselecteerd met de beste locatie volgens de leer van de fengshui (die op basis van de locaties van bergen en rivieren bepaalt waar een locatie in harmonie en evenwicht met de natuur is).  De berg Jiri was één van die vijf bergen. De Hwaeomsa tempel die zich hier bevindt is een van de meest indrukwekkende. Niet alleen dateert de tempel uit de 6e eeuw, ook wordt de tempels door de locals gezien als de tempel van de verlichting, gelegen op een heilige locatie. In de Hwaeomsa tempel worden dan ook rituelen uitgebracht voor de berggod die waakt over de Jiri berg. De Koreanen geloven dat de Jiri berg is ontstaan uit de energie die zuidwaarts werd uitgestraald door de noordelijk gelegen Baekdu berg – de heiligste berg van het Koreaanse schiereiland. Volgens de Koreaanse legende werd de schepper van het Koreaanse schiereiland geboren op Baekdu. Voor veel Koreanen is het beklimmen van de Jiri berg dan ook iets wat ze minstens één keer in hun leven gedaan moeten hebben.

Jeju: Yakcheonsa tempel

De Yakcheonsa tempel op Jeju eiland wordt omringd door vele palmbomen. De tempel is gelegen in de buurt van Seogwipo, het uiterste zuidelijke puntje van het vulkanische eiland Jeju. Het is tevens de grootste tempel van het eiland. Yakcheonsa betekent letterlijk ‘’tempel waar water stroomt met genezende kracht’’. (Yak = medicijn, cheon = stroom, sa = tempel). Bij de ingang van de tempel wordt u verwelkomt door meerdere ‘’dolhareubang’’, de grote stenen beelden die zo kenmerkend en uniek zijn voor Jeju. Het zijn goden die de tempel beschermen tegen demonen en zijn brengers van vruchtbaarheid. ‘’Dolhareubang’’ betekent letterlijk ‘’stenen grootouder’’ in het dialect van Jeju. U treft ze aan over het hele tempelcomplex. De frisse lucht van het eiland, het geluid van vallende water en de kleurrijke gebouwen maken de tempel een heerlijke locatie om uit te rusten en te mediteren.