Hoogtepunten Taiwan rondreis, 10 dagen

Hoogtepunten Taiwan rondreis

Taipei – Sun Moon Lake – Foguangshan –Kaohsiung – Kenting – Chiphen – Taroko Gorge – Taipei

Een goed verzorgde rondreis langs de hoogtepunten van Taiwan. Naast de hectische steden Taipei en Kaohsiung maakt u kennis met de religieuze kanten van Taiwan in het Boeddhistisch centrum Foguangshan. Het idyllische Sun Moon Lake en de ruige Taroko Gorge maken ook onderdeel uit van het programma.

  • Bezoek aan het tempelcomplex Foguangshan
  • Verblijf in de hotsprings van Chiphen
  • Natuurwonder Taroko Gorge
  • Strandverblijf in Kenting

Deze individuele hoogtepunten Taiwan rondreis van 10 dagen is te boeken vanaf € 685,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse per eigen huurauto.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Taiwan reis Taipei straatbeeld

Hoogtepunten Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Dag 2 Taipei
Afhankelijke van de maatschappij waarmee u vliegt, komt u ’s ochtends of in de middag aan. Na de douane wordt u opgevangen door een medewerker die de privé transfer naar uw hotel verzorgd. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3 Taipei
Breng na het ontbijt een bezoek aan de indrukwekkende Chiang Kai-Shek Memorial Hall en het National Palace Museum waar 5000 jaar Chinese kunst tentoongesteld wordt. Ga vervolgens naar de schrijn van de Martelaren waar u de wisseling van de wacht bij kunt wonen. Ook kunt u het uitzicht vanaf Taiwan’s bekendste wolkenkrabber, Taipei 101, niet missen. Het observatiedeck ligt op bijna 400 meter hoog en bij helder weer heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de omgeving.

Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. Nadat u bent geholpen met het instellen van de GPS kunt u op pad. U rijdt naar Sun Moon Lake, het grootste en volgens Taiwanese mooiste meer van het eiland. Aan het meer ligt de Wenwu tempel die gewijd is aan Confucius (meester van de pen) en aan Kuan Ti (meester van het zwaard). Na een ronde om het meer checkt u in bij uw hotel en kunt u in de middag de omgeving verder per fiets of te voet verkennen. Maak bijvoorbeeld een fikse wandeling langs één van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 5 Sun Moon Lake – Foguangshan – Kaohsiung
Vandaag gaat u op pad naar Foguangshan, het bekendste boeddhistische tempelcomplex in Taiwan. Tijdens een rondgang in het klooster krijgt u uitleg over het boeddhisme en kunt u in gesprek gaan met een van de monniken. U kunt een vegetarische lunch nemen voordat u doorgaat naar Kaohsiung. Breng hier een bezoek aan de chaotische en gezellige Liuhe avondmarkt.

Dag 6 Kaohsiung – Kenting – Chiphen
In de ochtend vertrekt u naar Kenting Nationaal Park in het meest zuidelijke puntje van het Taiwan. De ruige rotsige kustlijn is de grootste attractie hier. Na een aantal stops op verschillende uitzichtpunten kunt u de reis voortzetten naar Taitung. U overnacht in het badplaatsje Chiphen. Geniet hier van de heerlijke natuurlijke heetwaterbronnen.

Dag 7 Chiphen – Taroko Gorge
Na het ontbijt rijdt u langs de oostkust van Taiwan. Wind en watererosie hebben ertoe geleid dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillig gevormd is. Deze bijzondere geologische vormen kunt u gaan bekijken in Xiaoyeliu, Asnxianti en Shitiping. Laat in de middag bereikt u Taroko Gorge Nationaal park waar u in het park zult overnachten.

Dag 8 Taroko Gorge  –  Taipei
Ga vandaag het Taroko Nationaal Park verder verkennen. De Liwu rivier heeft hier een weg gesleten door de marmeren rotswanden. Op verschillende plaatsen kunt u de spectaculaire canyons en grotten bezoeken. In de middag gaat u op weg naar Taipei waar u tegen de avond arriveert. In Taipei levert u de auto weer in.

Dag 9 Taipei
Vandaag heeft u de gelegenheid om op de markten of in een van de shopping malls uw laatste souvenirs te scoren voor u tegen de avond naar de luchthaven gaat.

Dag 10 Taipei – Amsterdam / Brussel
Vandaag vliegt u naar Amsterdam of naar Brussel waar u dezelfde dag arriveert.

Hoogtepunten Taiwan overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Dag 5 Sun Moon Lake – Foguangshan – Kaohsiung
Dag 6 Kaohsiung – Kenting – Chiphen
Dag 7 Chiphen – Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge – Taipei
Dag 9 Taipei- vertrek naar luchthaven
Dag 10 Aankomst in Amsterdam/ Brussel

Prijs van de Hoogtepunten Taiwan rondreis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze hoogtepunten Taiwan rondreis al te boeken vanaf € 685,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 685,– *** hotels sfeervolle 3 sterren hotels
€ 795,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€ 975,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:

– Transfer van de luchthaven naar hotel eerste dag
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 5 dagen huurauto
– in geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Taiwan.
– Transfer naar de luchthaven
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

familiereis Taiwan iki Travels
familiereis Taiwan iki Travels
familiereis Taiwan iki Travels
familiereis Taiwan iki Travels
familiereis Taiwan iki Travels
familiereis Taiwan iki Travels