Compleet Zuid-Korea reis, 22 dagen

Compleet Zuid-Korea reis omschrijving

Seoul –  Gyeongju – Busan – Geoje – Tongyeong – Suncheon – Yeosu – Jeju

U begint uw reis in de metropool Seoul en reist zuidwaarts naar de culturele stad Gyeongju. Ook een bezoek aan Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea, kan tijdens deze reis niet ontbreken. Vanuit Busan reist u via de zuidkust langs Geoje, Tongyeong, Suncheon, Boseong en Yeosu.

Deze individuele Zuid-Korea reis van 22 dagen is te boeken vanaf € 2.440,- p.p. inclusief hotels met ontbijt, vervoer per trein, binnenlandse vluchten en autohuur.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld. Zuid Korea Zomertour Iki Geoje Island Oedo Botania   Bewaren

Zuid Korea Jeju Sanbangsan  Zuid Korea Jeju strand Zuid Korea Gyeongju fiets Zuid Korea Geoje Oedo Botania

 

Compleet Zuid-Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de levendige hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een rechtstreekse vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De metro brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten of om op eerste verkenning te gaan in deze metropool.

Dag 3 Seoul
Ga vandaag op pad in het overweldigende Seoul waar in elke wijk weer een andere verrassing op u wacht. Bezoek Gyeongbokgung Palace, het grootste paleis in Seoul en Changgyeonggung Palace, het paleis met de mooiste tuin. Gaat u naar Deoksugung Palace, combineer uw bezoek aan een paleis dan met een kop koffie op de 1e verdieping van de Jeongdong Observatory naast het paleis. Sluit de dag af in Samcheongdong, waar moderniteit en traditie hand in hand gaan. Bezoek een traditioneel theehuis of bekijk de traditionele Koreaanse hanoks, die ook vandaag de dag nog bewoond worden.

Dag 4 Seoul
Het inmiddels zo bekende Gangnam kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw Zuid-Korea reis. Enerzijds gekenmerkt door hoogbouw, maar anderzijds door eeuwenoude graftombes en een grote boeddhistische tempel. In Gangnam ervaart u de veelzijdigheid van Zuid-Korea. Voor de k-pop liefhebbers is er in Gangnam het SM Town gebouw waar veel merchandise wordt verkocht.

Voor de shoppers en lekkerbekken kan een bezoek aan de drukke wijk Myeongdong niet ontbreken. De levendige wijk laat zich kenmerken door vele skincare winkels, maar ook veel kleine kraampjes met allerlei soorten streetfood. Op zoek naar een katten- of hondencafe? Dan bent u in Myeongdong ook op het juiste adres.

Dag 5 Seoul – Gyeongju
U reist met de supersnelle KTX-trein (met een maximumsnelheid van maar liefst 300 km per uur) naar Gyeongju. Gyeongju was de oude hoofdstad van het welvarende Shilla rijk. Dit uit zich dan ook in vele graftombes speciaal gemaakt voor de Shilla koningen en ander pracht en praal. Deze cultuurhistorische stad biedt zich dan ook uitstekend voor het dragen van een hanok (traditionele Koreaanse kleding).

Dag 6 Gyeongju
De beroemde Bulguksa tempel ligt op 15 kilometer ten zuiden van Gyeongju. De tempel bestaat uit meerdere houten gebouwen op verhoogde stenen terrassen. Deze tempel is in 1995 op de lijst van UNESCO World Heritage geplaatst en dat is niet voor niks; de tempel dateert van 528 n.C. De tempel heeft veel moeten doorstaan maar de Koreanen zijn erin geslaagd om deze prachtige erfenis uit de Shilla periode te bewaren. De Bulguksa tempel is bekend om de Seokguram grot; deze bevat een monumentaal standbeeld van Boeddha.  Met de omringende afbeeldingen van goden, bodhisattva’s en discipelen wordt het beschouwd als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten.

Dag 7 Gyeongju – Busan
U reist wederom met de supersnelle KTX-trein naar Busan. Busan is de tweede stad van Zuid-Korea en heeft iedereen wel iets te bieden. Zo is er de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om wat Koreaanse souvenirs te bemachtigen.  Op slechts 800 meter van de Gukje markt bevindt zich de Busan Tower (120m). Vanuit de top van de Tower heeft u schitterend panorama uitzicht over de haven van Busan.

Dag 8 Busan
Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden van Haeundae liggen met de metro op 25 minuten afstand van het stadscentrum. Ze zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Eventueel kunt u zich op een regenachtige dag ook prima vermaken in het Busan Aquarium, gelegen aan het Haeundae strand.

Voor een mooie kustwandeling moet u naar Igidae Park gaan. Dit is een prachtig park aan zee. Er zijn paden die zich uitstrekken door het bos en trappen naar de kliffen in de zee. Tijdens deze kustwandeling is het genieten van de prachtige uitzichten op de skyline van Busan.

Dag 9  Busan
Eén van de mooiste boeddhistische tempels van Zuid-Korea vindt u in Busan: de Haedong Yonggungsa Temple. Het eigenaardige van deze tempel is dat hij aan zee ligt. De meeste tempels in Zuid-Korea zijn in de bergen.

Voor een spectaculair uitzicht over de haven van Busan is een ritje in de Songdo kabelbaan een must. Indien u geen hoogtevrees hebt kunt u ook kiezen voor een kabelbaan met transparante ondergrond.

Dag 10 Busan – Geoje
U rijdt door naar Geoje. Een must-see op Geoje is de Oedo Botania. Deze prachtige tuinen liggen op 4 km van het vasteland. De palmbomen, Griekse sculpturen en de enorme hoeveelheid diverse planten en bomen voelen bijna mediterraans aan. Dit bijzondere stukje Korea is nog amper ontdekt door buitenlandse toeristen. U kan zomaar eens de enige buitenlander zijn!

Dag 11 Geoje
Bezoek vandaag het Prisoner of War Camp op Geoje eiland. Het kamp werd vanwege de ligging (in het uiterste zuiden van het Koreaanse schiereiland, ver van het vijandige noorden) gebruikt om zo’n 150.000 Noord-Koreanen en 20.0000 Chinezen gevangen te houden. In 1953 is er een wapenstilstand getekend, maar tot op de dag van vandaag verkeren beide Korea’s officieel nog in oorlog. Naast de Noord-Koreaanse grens is het krijgsgevangenenkamp op Geoje eiland een van de beste plekken om dit stukje geschiedenis van dichtbij te ervaren.

Dag 12 Geoje – Tongyeong
Tongyeong is de stad van de Koreaanse admiraal Yi Sun Shin, wiens enorme standbeeld ook op het Gwanghamun Plaza te zien is. De admiraal is erg belangrijk voor de Koreanen: onder zijn leiding werd 16e eeuw de Japanse marine verslagen. In Tongyeong kunt u met de kabelbaan 450 meter omhoog. Hier kunt u naar de Hansan Battle View Point. Hier heeft u uitzicht op de zee waar de allesbepalende slag om Hansan werd uitgevochten en gewonnen door de Koreanen. Verbaas u over alle eilanden die de Koreaanse zuidkust omringen. Op een heldere dag kunt u ook het Japanse eiland Tsushima zien liggen.

Dag 13 Tongyeong – Suncheon
Suncheon is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de groene theevelden in Boseong of aan de havenstad Yeosu, maar de stad zelf heeft ook genoeg te bieden. Bezoek de Suncheon Bay National Garden met zijn vele internationale tuinen. Met maar liefst 505 soorten bomen en 113 soorten bloemen doet het zeker niet onder aan het Keukenhof. Hier kunt u gebruik maken van een monorail om uw bezoek te combineren met het ecologische park van Suncheon. Hier ervaart u de ongerepte natuur op haar mooist. Het hele jaar door maken trekvogels gebruik van de natuurrijke draslanden om hun reserves aan te sterken.

Dag 14 Suncheon
Suncheon is ook dé plek om Korea uit het verleden te ervaren. De Open Film Set die oorspronkelijk gebouwd werd voor het filmen van Koreaanse films en dramas heeft men geprobeerd de turbulente en armoedige jaren ’50, ’60 en ’70 zo realistisch mogelijk weer te geven. De zeer eenvoudige en kleine huizen – vaak in slechte toestand – staan in contrast met de torenhoge skyscrapers vandaag de dag in Seoul. Tegenwoordig woont maar liefst 80% van de Koreanen in een flat.

Bij het Folk Village in Suncheon gaat u niet een paar decennia, maar een paar eeuwen terug in de tijd. Het Folk Village neemt u mee naar het alledaagse leven in de Joseon-periode (1392-1910). Een bijzondere locatie, want ongeveer 100 van de huisjes met rieten daken worden nog steeds bewoond.

Dag 15 Suncheon – Boseong
Vandaag rijdt u naar de groene theevelden van Boseong. Hier wordt al eeuwenlang thee verbouwd. Hier kunt u diverse theeplantages bezoeken en wandelingen te maken in het bijzondere landschap dat door de theestruiken gevormd wordt. De Daehan Dawon is de grootste. Hier kunt u het Green Tea Restaurant bezoeken en zich tegoed doen aan een verscheidenheid van gerechten waarin de groene thee verwerkt is, zoals jajangmyeon, noodles, en groene thee bibimbap.

Dag 16 Boseong – Yeosu
U rijdt verder naar de havenstad Yeosu. Yeosu wordt doorgaans overschaduwd door andere grote steden. Onterecht, want het is een gemoedelijke stad met een Nederlandse geschiedenis. In Yeosu kunt u het Hendrick Hamel Museum bezoeken. De entree is gratis. Naast Hamel gaat het museum ook in op de geschiedenis van de VOC en de relatie tussen Korea en Nederland. Ook de Ocean Rail Bike langs de kust is zeer de moeite waard. Het eiland Odongdo is verbonden met het vasteland en kunt u ter voet bereiken. Vanuit de vuurtoren heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 17 Yeosu – Jeju
U vliegt vanaf Yeosu naar subtropische Jeju eiland, ook wel bekend als het Hawaii van Korea. Een vlucht van nog geen 50 minuten brengt u naar dit vakantieparadijs. Jeju heeft 230 km aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken, hier treft u natuurfenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren en uitgestrekte stranden.

Dag 18 Jeju
Vandaag kunt u de westkust van het eiland verkennen. Hier ligt Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. Ook op Jeju eiland heeft Hendrik Hamel zijn sporen nagelaten. In de nabije omgeving is namelijk een replica te vinden van het VOC-schip De Sperwer. Eindig de dag op het Hyeopjae strand. Dit strand met zijn heldere turkooisblauwe water biedt mooie wandelpaden waar u heerlijk kunt uitwaaien aan het einde van de dag. Het is ook een prachtige locatie om de zon onder te zien gaan.

Dag 19 Jeju
Bezoek Ilchulbong aan de oostzijde van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo (bejaarde duikvrouwen) aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 20 Jeju
Het Folk Village is de perfecte locatie om te ervaren hoe de locals vroeger leefden. Bezoek een van de vele kleine huisjes met rieten daken waarin men destijds woonde en kijk u ogen uit wanneer de seonbi (geleerde Confucianisten) in hanbok (traditionele kleding) door het dorp lopen. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd waaraan u kan deelnemen, zoals boogschieten – een traditionele Koreaanse sport – en paardrijden.

Dag 21 Jeju – Seoul
U vliegt weer terug naar de hoofdstad Seoul. Deze laatste dag kunt u nog wat souvenirtjes inslaan, nog een keer genieten van een heerlijke Koreaanse maaltijd en u voorbereiden op de reis terug naar huis.

Dag 22 Seoul – Amsterdam

Zuid Korea Jeju Sanbangsan

 Zuid Korea Jeju strand

Zuid Korea Gyeongju fiets

Zuid Korea Geoje Oedo Botania

Zuid Korea Boseong theeplantage

Zuid Korea Seoul paleis

Zuid Korea Seoul Namsan Tower

Zuid Korea Jeju Songaksan

 

Compleet Zuid-Korea reis Schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Gyeongju
Dag 6 Gyeongju
Dag 7 Gyeongju – Busan
Dag 8 Busan
Dag 9 Busan
Dag 10 Busan – Geoje
Dag 11 Geoje
Dag 12 Geoje – Tongyeong
Dag 13 Tongyeong – Suncheon
Dag 14 Suncheon
Dag 15 Suncheon – Boseong
Dag 16 Boseong – Yeosu
Dag 17 Yeosu – Jeju
Dag 18 Jeju
Dag 19 Jeju
Dag 20 Jeju
Dag 21 Jeju – Seoul
Dag 22 Seoul – Amsterdam

Zuid Korea Jeju Sanbangsan

 Zuid Korea Jeju strand

 

 

 

 

 

 

 

Prijs van deze Compleet Zuid-Korea reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid-Korea reis al te boeken vanaf €1980,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.440,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 3.120,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 4.630,- ***** hotels   luxe hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto dag 10 t/m 16.
– Treinticket Seoul – Gyeongju per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Treinticket Gyeongju – Busan per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Binnenlandse vlucht Yeosu – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul.
– Toeristische informatie.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid Korea Jeju Sanbangsan

 Zuid Korea Jeju strand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotels van deze Compleet Zuid-Korea reis:

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels
Benikea Marigold Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Toyoko Inn Station Hotel, Busan
Riviera Hotel, Geoje
Fortuna Hotel, Tongyeong
Tourist Hotel, Suncheon
Golmangtae Pension, Boseong
Benikea Hotel, Yeosu
Ramada Hotel Jeju City, Jeju
Benikea Marigold Hotel, Seoul

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan
Samsung Hotel, Geoje
Stanford Hotel, Tongyeong
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Hotel Grabel, Jeju
Best Western Hotel, Seoul

Op basis van luxe 5 sterren hotels:

The Plaza Hotel, Seoul
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun Hotel, Busan
Samsung Hotel, Geoje
Stanford Hotel, Tongyeong
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul

Zuid Korea Jeju Sanbangsan

 Zuid Korea Jeju strand

Zuid Korea Gyeongju fiets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea Jeju Sanbangsan

 Zuid Korea Jeju strand

Zuid Korea Gyeongju fiets

Zuid Korea Geoje Oedo Botania

 

Zomerreis Zuid Korea, 22 dagen

Compleet Zuid-Korea reis omschrijving

Seoul –  Gyeongju – Busan – Geoje – Tongyeong – Suncheon – Yeosu – Jeju

U begint uw reis in de metropool Seoul en reist zuidwaarts naar de culturele stad Gyeongju. Ook een bezoek aan Busan, de tweede grootste stad van Zuid-Korea, kan tijdens deze reis niet ontbreken. Vanuit Busan reist u via de zuidkust langs Geoje, Tongyeong, Suncheon, Boseong en Yeosu.

Deze individuele Zuid-Korea reis van 22 dagen is te boeken vanaf € 2.440,- p.p. inclusief hotels met ontbijt, vervoer per trein, binnenlandse vluchten en autohuur.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea Zomertour Iki Geoje Island Oedo Botania

 

Bewaren

Compleet Zuid-Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de levendige hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een rechtstreekse vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De metro brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten of om op eerste verkenning te gaan in deze metropool.

Dag 3 Seoul
Ga vandaag op pad in het overweldigende Seoul waar in elke wijk weer een andere verrassing op u wacht. Bezoek Gyeongbokgung Palace, het grootste paleis in Seoul en Changgyeonggung Palace, het paleis met de mooiste tuin. Gaat u naar Deoksugung Palace, combineer uw bezoek aan een paleis dan met een kop koffie op de 1e verdieping van de Jeongdong Observatory naast het paleis. Sluit de dag af in Samcheongdong, waar moderniteit en traditie hand in hand gaan. Bezoek een traditioneel theehuis of bekijk de traditionele Koreaanse hanoks, die ook vandaag de dag nog bewoond worden.

Dag 4 Seoul
Het inmiddels zo bekende Gangnam kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw Zuid-Korea reis. Enerzijds gekenmerkt door hoogbouw, maar anderzijds door eeuwenoude graftombes en een grote boeddhistische tempel. In Gangnam ervaart u de veelzijdigheid van Zuid-Korea. Voor de k-pop liefhebbers is er in Gangnam het SM Town gebouw waar veel merchandise wordt verkocht.

Voor de shoppers en lekkerbekken kan een bezoek aan de drukke wijk Myeongdong niet ontbreken. De levendige wijk laat zich kenmerken door vele skincare winkels, maar ook veel kleine kraampjes met allerlei soorten streetfood. Op zoek naar een katten- of hondencafe? Dan bent u in Myeongdong ook op het juiste adres.

Dag 5 Seoul – Gyeongju
U reist met de supersnelle KTX-trein (met een maximumsnelheid van maar liefst 300 km per uur) naar Gyeongju. Gyeongju was de oude hoofdstad van het welvarende Shilla rijk. Dit uit zich dan ook in vele graftombes speciaal gemaakt voor de Shilla koningen en ander pracht en praal. Deze cultuurhistorische stad biedt zich dan ook uitstekend voor het dragen van een hanok (traditionele Koreaanse kleding).

Dag 6 Gyeongju
De beroemde Bulguksa tempel ligt op 15 kilometer ten zuiden van Gyeongju. De tempel bestaat uit meerdere houten gebouwen op verhoogde stenen terrassen. Deze tempel is in 1995 op de lijst van UNESCO World Heritage geplaatst en dat is niet voor niks; de tempel dateert van 528 n.C. De tempel heeft veel moeten doorstaan maar de Koreanen zijn erin geslaagd om deze prachtige erfenis uit de Shilla periode te bewaren. De Bulguksa tempel is bekend om de Seokguram grot; deze bevat een monumentaal standbeeld van Boeddha.  Met de omringende afbeeldingen van goden, bodhisattva’s en discipelen wordt het beschouwd als een meesterwerk van boeddhistische kunst in het Verre Oosten.

Dag 7 Gyeongju – Busan
U reist wederom met de supersnelle KTX-trein naar Busan. Busan is de tweede stad van Zuid-Korea en heeft iedereen wel iets te bieden. Zo is er de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om wat Koreaanse souvenirs te bemachtigen.  Op slechts 800 meter van de Gukje markt bevindt zich de Busan Tower (120m). Vanuit de top van de Tower heeft u schitterend panorama uitzicht over de haven van Busan.

Dag 8 Busan
Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden van Haeundae liggen met de metro op 25 minuten afstand van het stadscentrum. Ze zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Eventueel kunt u zich op een regenachtige dag ook prima vermaken in het Busan Aquarium, gelegen aan het Haeundae strand.

Voor een mooie kustwandeling moet u naar Igidae Park gaan. Dit is een prachtig park aan zee. Er zijn paden die zich uitstrekken door het bos en trappen naar de kliffen in de zee. Tijdens deze kustwandeling is het genieten van de prachtige uitzichten op de skyline van Busan.

Dag 9  Busan
Eén van de mooiste boeddhistische tempels van Zuid-Korea vindt u in Busan: de Haedong Yonggungsa Temple. Het eigenaardige van deze tempel is dat hij aan zee ligt. De meeste tempels in Zuid-Korea zijn in de bergen.

Voor een spectaculair uitzicht over de haven van Busan is een ritje in de Songdo kabelbaan een must. Indien u geen hoogtevrees hebt kunt u ook kiezen voor een kabelbaan met transparante ondergrond.

Dag 10 Busan – Geoje
U rijdt door naar Geoje. Een must-see op Geoje is de Oedo Botania. Deze prachtige tuinen liggen op 4 km van het vasteland. De palmbomen, Griekse sculpturen en de enorme hoeveelheid diverse planten en bomen voelen bijna mediterraans aan. Dit bijzondere stukje Korea is nog amper ontdekt door buitenlandse toeristen. U kan zomaar eens de enige buitenlander zijn!

Dag 11 Geoje
Bezoek vandaag het Prisoner of War Camp op Geoje eiland. Het kamp werd vanwege de ligging (in het uiterste zuiden van het Koreaanse schiereiland, ver van het vijandige noorden) gebruikt om zo’n 150.000 Noord-Koreanen en 20.0000 Chinezen gevangen te houden. In 1953 is er een wapenstilstand getekend, maar tot op de dag van vandaag verkeren beide Korea’s officieel nog in oorlog. Naast de Noord-Koreaanse grens is het krijgsgevangenenkamp op Geoje eiland een van de beste plekken om dit stukje geschiedenis van dichtbij te ervaren.

Dag 12 Geoje – Tongyeong
Tongyeong is de stad van de Koreaanse admiraal Yi Sun Shin, wiens enorme standbeeld ook op het Gwanghamun Plaza te zien is. De admiraal is erg belangrijk voor de Koreanen: onder zijn leiding werd 16e eeuw de Japanse marine verslagen. In Tongyeong kunt u met de kabelbaan 450 meter omhoog. Hier kunt u naar de Hansan Battle View Point. Hier heeft u uitzicht op de zee waar de allesbepalende slag om Hansan werd uitgevochten en gewonnen door de Koreanen. Verbaas u over alle eilanden die de Koreaanse zuidkust omringen. Op een heldere dag kunt u ook het Japanse eiland Tsushima zien liggen.

Dag 13 Tongyeong – Suncheon
Suncheon is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de groene theevelden in Boseong of aan de havenstad Yeosu, maar de stad zelf heeft ook genoeg te bieden. Bezoek de Suncheon Bay National Garden met zijn vele internationale tuinen. Met maar liefst 505 soorten bomen en 113 soorten bloemen doet het zeker niet onder aan het Keukenhof. Hier kunt u gebruik maken van een monorail om uw bezoek te combineren met het ecologische park van Suncheon. Hier ervaart u de ongerepte natuur op haar mooist. Het hele jaar door maken trekvogels gebruik van de natuurrijke draslanden om hun reserves aan te sterken.

Dag 14 Suncheon
Suncheon is ook dé plek om Korea uit het verleden te ervaren. De Open Film Set die oorspronkelijk gebouwd werd voor het filmen van Koreaanse films en dramas heeft men geprobeerd de turbulente en armoedige jaren ’50, ’60 en ’70 zo realistisch mogelijk weer te geven. De zeer eenvoudige en kleine huizen – vaak in slechte toestand – staan in contrast met de torenhoge skyscrapers vandaag de dag in Seoul. Tegenwoordig woont maar liefst 80% van de Koreanen in een flat.

Bij het Folk Village in Suncheon gaat u niet een paar decennia, maar een paar eeuwen terug in de tijd. Het Folk Village neemt u mee naar het alledaagse leven in de Joseon-periode (1392-1910). Een bijzondere locatie, want ongeveer 100 van de huisjes met rieten daken worden nog steeds bewoond.

Dag 15 Suncheon – Boseong
Vandaag rijdt u naar de groene theevelden van Boseong. Hier wordt al eeuwenlang thee verbouwd. Hier kunt u diverse theeplantages bezoeken en wandelingen te maken in het bijzondere landschap dat door de theestruiken gevormd wordt. De Daehan Dawon is de grootste. Hier kunt u het Green Tea Restaurant bezoeken en zich tegoed doen aan een verscheidenheid van gerechten waarin de groene thee verwerkt is, zoals jajangmyeon, noodles, en groene thee bibimbap.

Dag 16 Boseong – Yeosu
U rijdt verder naar de havenstad Yeosu. Yeosu wordt doorgaans overschaduwd door andere grote steden. Onterecht, want het is een gemoedelijke stad met een Nederlandse geschiedenis. In Yeosu kunt u het Hendrick Hamel Museum bezoeken. De entree is gratis. Naast Hamel gaat het museum ook in op de geschiedenis van de VOC en de relatie tussen Korea en Nederland. Ook de Ocean Rail Bike langs de kust is zeer de moeite waard. Het eiland Odongdo is verbonden met het vasteland en kunt u ter voet bereiken. Vanuit de vuurtoren heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 17 Yeosu – Jeju
U vliegt vanaf Yeosu naar subtropische Jeju eiland, ook wel bekend als het Hawaii van Korea. Een vlucht van nog geen 50 minuten brengt u naar dit vakantieparadijs. Jeju heeft 230 km aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken, hier treft u natuurfenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren en uitgestrekte stranden.

Dag 18 Jeju
Vandaag kunt u de westkust van het eiland verkennen. Hier ligt Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. Ook op Jeju eiland heeft Hendrik Hamel zijn sporen nagelaten. In de nabije omgeving is namelijk een replica te vinden van het VOC-schip De Sperwer. Eindig de dag op het Hyeopjae strand. Dit strand met zijn heldere turkooisblauwe water biedt mooie wandelpaden waar u heerlijk kunt uitwaaien aan het einde van de dag. Het is ook een prachtige locatie om de zon onder te zien gaan.

Dag 19 Jeju
Bezoek Ilchulbong aan de oostzijde van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo (bejaarde duikvrouwen) aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 20 Jeju
Het Folk Village is de perfecte locatie om te ervaren hoe de locals vroeger leefden. Bezoek een van de vele kleine huisjes met rieten daken waarin men destijds woonde en kijk u ogen uit wanneer de seonbi (geleerde Confucianisten) in hanbok (traditionele kleding) door het dorp lopen. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd waaraan u kan deelnemen, zoals boogschieten – een traditionele Koreaanse sport – en paardrijden.

Dag 21 Jeju – Seoul
U vliegt weer terug naar de hoofdstad Seoul. Deze laatste dag kunt u nog wat souvenirtjes inslaan, nog een keer genieten van een heerlijke Koreaanse maaltijd en u voorbereiden op de reis terug naar huis.

Dag 22 Seoul – Amsterdam

Compleet Zuid-Korea reis Schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Gyeongju
Dag 6 Gyeongju
Dag 7 Gyeongju – Busan
Dag 8 Busan
Dag 9 Busan
Dag 10 Busan – Geoje
Dag 11 Geoje
Dag 12 Geoje – Tongyeong
Dag 13 Tongyeong – Suncheon
Dag 14 Suncheon
Dag 15 Suncheon – Boseong
Dag 16 Boseong – Yeosu
Dag 17 Yeosu – Jeju
Dag 18 Jeju
Dag 19 Jeju
Dag 20 Jeju
Dag 21 Jeju – Seoul
Dag 22 Seoul – Amsterdam

Prijs van de Compleet Zuid-Korea reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete hoogtepunten Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 1980,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.440,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 3.120,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 4.630,- ***** hotels   luxe hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto dag 10 t/m 16.
– Treinticket Seoul – Gyeongju per KTX-hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Treinticket Gyeongju – Busan per KTX-hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Binnenlandse vlucht Yeosu – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul.
– Toeristische informatie.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Hotels van de Compleet Zuid-Korea reis:

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels
Benikea Marigold Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Toyoko Inn Station Hotel, Busan
Riviera Hotel, Geoje
Fortuna Hotel, Tongyeong
Tourist Hotel, Suncheon
Golmangtae Pension, Boseong
Benikea Hotel, Yeosu
Ramada Hotel Jeju City, Jeju
Benikea Marigold Hotel, Seoul

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan
Samsung Hotel, Geoje
Stanford Hotel, Tongyeong
Ecograd Hotel, Suncheon
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Hotel Grabel, Jeju
Best Western Hotel, Seoul

Op basis van luxe 5 sterren hotels:

The Plaza Hotel, Seoul
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun Hotel, Busan
Samsung Hotel, Geoje
Stanford Hotel, Tongyeong
Beolgyo Tourist Hotel, Boseong
Hidden Bay Hotel, Yeosu
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea reis Seoul paleis