Zuid-Korea DMZ en JSA bouwsteen

Tijdens de DMZ+JSA excursie ervaart u de intense spanning en nasleep van de Koreaanse oorlog die feitelijk nooit is afgelopen. De DMZ (Demilitarized Zone) is een groot stuk niemandsland tussen Noord en Zuid-Korea van 4 kilometer breed (2 kilometer ten noorden en zuiden) en 250 kilometer lang. Aan beide kanten van de grens zijn troepen gestationeerd. Het hoogtepunt van de excursie is het bezoek aan de Panmunjom – beter bekend als de JSA (Joint Security Area). De JSA ligt in de DMZ en is bekend om de blauwe barakken. Hier werd de wapenstilstand getekend in 1953. In de daaropvolgende jaren volgden hier vele mislukte onderhandelingspogingen. Tot op de dag van vandaag is het de meest bewaakte grens ter wereld waar in de afgelopen zeventig jaar veel incidenten hebben plaatsgevonden. Wilt u ook voet op Noord-Koreaanse bodem zetten en oog in oog met Noord-Koreaanse soldaten staan? Voeg dan deze excursie toe aan uw Zuid-Korea reis!

Tip! Wilt u meer weten over de Koreaanse oorlog en de nasleep van de scheiding van de twee Korea’s? Er zijn er talloze boeken, films en documentaires geschreven en gemaakt over dit onderwerp. Hieronder vindt u een selectie van onze Zuid-Korea specialist.

  • Joint Security Area (film, 2000).
  • Taegukgi (film, 2004).
  • Operation Chromite (film, 2016).
  • Michael Palin in North Korea (documentaire en boek, 2018).
Jeju Duikers Iki Travels

DMZ en JSA bouwsteen omschrijving

Programma DMZ
De DMZ tour duurt van 8:00 tot 14:30 uur.

Hotel – Imjingak Park – Vrijheidsbrug – Derde infiltratietunnel – DMZ Theater – Dora Observatory – Dorasan Station – Ginseng Center – Seoul centrum.

Programma DMZ+JSA
De DMZ+JSA tour duurt van 8:00 tot 17:00 uur.

Hotel – Imjingak Park – Vrijheidsbrug – Derde infiltratietunnel – DMZ Theater – Dora Observatory – Dorasan Station – Lunch – Paspoortcontrole – Camp Bonifas – JSA Tour (blauwe barakken, Bridge of No Return) – Seoul centrum.

Opmerking
Er worden verschillende tours aangeboden naar de Noord-Koreaanse grens: de DMZ-excursie en de DMZ+JSA excursie. In beide gevallen reist u in een internationaal gezelschap onder leiding van een tweetalige reisgids. Er wordt een strak tijdschema aangehouden waarvan u niet kunt afwijken. Houdt u er rekening mee dat er een ‘’dress code’’ geldt. Het is de bedoeling dat u representatief gekleed gaat, want de soldaten aan de andere zijde nemen foto’s van slecht geklede toeristen voor de Noord-Koreaanse propagandamachine.

Prijzen voor de DMZ en JSA bouwsteen:

DMZ tour: €80,- per persoon
DMZ+JSA tour: €150,- per persoon

De DMZ en/of JSA kan worden geannuleerd wanneer de VN opdracht geeft om (een deel van) het gebied te sluiten. In dat geval stellen wij u hier meteen van op de hoogte. Waar mogelijk zullen wij altijd een alternatieve tour aanbieden.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie
Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje
Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag
Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen
Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis
Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden
Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass
Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Jeju Vissers iki Travels
Jeju Strand iki Travels
Jeju Beeld iki Travels