Groepsrondreis Zuid-Korea, 17 dagen

Gegarandeerd vertrek

Groepsrondreis Zuid-Korea omschrijving

In samenwerking met Sawadee bieden wij deze groepsreis Zuid-Korea aan:
Seoul – Sokcho – Gangneung – Wonju – Gyeongju – Busan – Jeju

Wie een rondreis door Zuid-Korea maakt, valt van de ene verbazing in de andere. Zuid-Korea is een land van unieke tradities en bijzondere gebruiken, maar ook een economische en technologische grootmacht waar de bewoners dicht op elkaar in de stad wonen en gebukt gaan onder een hoge werkdruk. Kenmerkend voor Zuid-Korea is ook de rol van Noord-Korea, een onberekenbare buurman waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden zoals zal blijken uit een bezoek aan een van de infiltratie tunnels.

Waarom deze reis?
• Een complete reis door Zuid-Korea
• Mogelijkheid tot het bezoeken van de Noord-Koreaanse grens
• 3 dagen op het subtropische eiland Jeju
• Wandeltocht door Nationaal Park Sorak
• Per eigen bus langs de unieke noordoost kust
• Veel individuele vrijheid

 

groepsreis Zuid Korea wachters vlag

Groepsrondreis Zuid-Korea dag tot dag

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Seoul
Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Dag 2 Seoul
Na een vlucht van ongeveer 10 uur landt u op de Internationale luchthaven van Seoul. De metro brengt u in no-time naar het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten of op verkenning in Seoul.

Dag 3 Seoul (vrije dag)
Bezoek een van de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de winkelcentra en verwonder je over de moderne architectuur van het Designplaza.
Ga verder op verkenning in het hippe Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier staat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling. Sluit de dag af met een heerlijke Koreaanse barbecue in de bruisende uitgaanswijk Donghae,

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optioneel)
Vandaag heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug de “Joint Security Area” hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is. [Wilt u deelnemen aan deze excursie geef dit dan bij boeking op.]

Dag 5 Seoul – Sokcho
Vandaag rijden we naar de oostkust van Zuid-Korea. We laten de drukte van Seoul achter ons en na ongeveer 3 á 4 uur rijden bereiken we de kustplaats Sokcho. Doe u tegoed aan de verse vis die overal aangeboden wordt; de lokale specialiteit is gevulde inktvis.

Dag 6 Soraksan Nationaal Park
Sokcho is de uitvalsbasis voor een actieve dag in Sorak National Park. In het park zijn diverse wandelroutes aangegeven. Voor elke wandelaar is er een passende route te vinden, van een 10 uur durende tocht tot een ritje met de kabelbaan. We overnachten in Sokcho.

Dag 7 Sokcho – Gangneung – Wonju
We vervolgen we onze rit naar Gangneung. Nabij Gangneung kunt u aan boord van een afgedankt Amerikaans oorlogsschip, u ziet een eigen gebouwde boot van Noord-Koreaanse vluchtelingen en een Noord-Koreaans spionage onderzeeër. We rijden verder langs de kust en nemen ook nog even een kijkje bij een hotel gebouwd als een cruiseschip dat gestrand lijkt boven op de rotsen, een bizar gezicht. We overnachten in de provinciestad Wonju.

Dag 8 Wonju – Andong – Gyeongju
Vanuit Wonju rijden we deels over de highway naar Andong waar we het Folk Village bezoeken. We vervolgen onze reis naar de Haeinsa tempel. Dit is de belangrijkste en grootste boeddhistische tempel van Zuid-Korea. Hier ligt de Tripitaka Koreana opgeslagen, een verzameling van meer dan 80.000 houten blokken met de complete boeddhistische canon erop gegraveerd. We zetten de trip voort naar de voormalige hoofdstad Gyeongju. Wat nu een provinciale stad is was ooit de hoofdstad van het Shilla rijk. De tomben, tempels en pagodes zijn de zichtbare overblijfselen van een eens zo machtig rijk.

Dag 9 Gyeongju
Gyeongju laat zich prima per fiets verkennen. Breng een bezoek aan het tumuli park waar de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr.) te vinden zijn. De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook vanbinnen te zien.
Ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju treft u de Bulguksa tempel, een serene tempel die prachtig in het landschap ligt. Niet ver hiervandaan ligt de serene boeddhistische Sokkuram Grotto.

Dag 10 Gyeongju – Busan
Vandaag laten we het cultuurhistorische Gyeongju achter ons en gaan op weg naar Busan, de 2de stad van Zuid-Korea.
Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand, bezoek dan het grootste warenhuis van Azië.

Dag 11 Busan
Breng zeker een bezoek aan de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis en een Koreaanse versie van de Japanse sushi wordt gegeten. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren. Loop ook door Nampo-dong een trendy voetgangersgebied met tal van nieuwe winkels.

Dag 12 Busan
Ga op verkenning in het kleurrijke stadsdeel Gamgcheon Culture Village. Het is heerlijk om een dagje rond te kuieren tussen de kleurige huisjes en te verdwalen in deze wirwar van steegjes en steile straatjes waar ook veel restaurantjes, galerieën en kunstwerken te vinden zijn.

Dag 13 Busan – Jeju (vlucht)
Vandaag vliegt u van Busan naar Jeju, een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. Vooral mensen op Honeymoon maken graag gebruik van dit romantische eiland. U treft er geologische fenomenen zoals vulkanische lavasgrotten die tot de grootste ter wereld behoren, vulkanen, stranden en vissersplaatsjes.

Dag 14 Jeju
Jeju heeft 230 km aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken, de paden zijn opgedeeld in trajecten waarvan u er één of twee zou kunnen lopen. Gaat u voor een grotere uitdaging, maak dan een trekking in het Nationaal Park Halla. De uitgebluste vulkaan is de hoogte berg van Zuid-Korea.
U kunt er natuurlijk ook met een huurauto op uit gaan waarbij u de ene dag een rondrit langs de westkust en de andere dag een rondrit via de oostkust maakt.

Dag 15 Jeju
Op Jeju wonen de Haenyo vrouwen. Een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.
Op het eiland is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer” met een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 16 Jeju – Seoul (vlucht)
Vandaag verlaten we Jeju en vliegen we in 1,5 uur naar Seoul. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op de Namdaemon markt of in het “shopparadijs” Myeongdong. Geniet van een onvergetelijke Bulgogi maaltijd in een van de vele gezellige restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae.

Dag 17 Seoul – Amsterdam (vlucht)
U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

Groepsrondreis Zuid-Korea schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul – Excursie Noord Koreaanse grens (optioneel)
Dag 5 Seoul – Sokcho
Dag 6 National Park Sorak
Dag 7 Sokcho – Gangneung – Wonju
Dag 8 Wonju – Andong – Haeinsa – Gyeongju
Dag 9 Gyeongju
Dag 10 Gyeongju – Busan
Dag 11 Busan
Dag 12 Busan
Dag 13 Busan – Jeju
Dag 14 Jeju
Dag 15 Jeju
Dag 16 Jeju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

Data en prijzen van deze reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 2.798,- euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Prijs en data
 
12 juni – 28 juni 2019   € 2.748,-  Gegarandeerd vertrek
       
       
       
       

Eenpersoonskamer toeslag : € 798,-
Let op u heeft ook de mogelijkheid om een kamer met een andere deelnemer te delen.
U wordt dan ingedeeld met een medereiziger van hetzelfde geslacht. In dat geval betaald u natuurlijk geen toeslag.

Inbegrepen:
– Internationale vluchten, incl luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
– Alle overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer, incl ontbijt.
– Vervoer zoals vermeld in het reisprogramma
– Vliegtickets Busan – Jeju – Seoul
– Nederlandse reisbegeleiding

Bijkomende kosten:
– Per boeking hanteren wij een bedrag van € 50 boekingskosten.
– Reist u alleen dan gelden boekingskosten van € 25,-
– Bijdrage SGR : €2,50
– Reis en/of annuleringsverzekering

DMZ tour:
De excursie naar de Noord-Koreaanse grens is optioneel en kost € 150,- per persoon.
Om deze bijzondere excursie te boeken hebben wij een kopie van het paspoort nodig. Ook tijdens de excursie moet u in het bezit zijn van uw paspoort [dit wordt diverse keren gecontroleerd]. Houd er rekening mee dat korte broeken, slippers en topjes niet worden gewaardeerd wanneer u deelneemt aan deze excursie.

Autohuur in Jeju:
Op en nabij de luchthaven van Jeju is het mogelijk om een auto te huren. Prijzen variëren maar gaat u uit van € 50,- per dag. Let er wel op dat wanneer u van plan bent om een auto te huren u een internationaal rijbewijs moet kunnen tonen. Een internationaal rijbewijs te haalt u bij de ANWB.

Geschatte noodzakelijke uitgaven ter plaatse:
Houdt rekening met een bedrag van € 350,- per week voor persoonlijke uitgaven ter plaatse. Dit bedrag geldt als een richtlijn voor de maaltijden, entrees en lokaal vervoer, de uitgaven ter plaatse zijn natuurlijk ook sterk afhankelijk van uw eigen uitgavenpatroon. Voor souvenirs dient u een extra bedragje te reserveren.

Accommodaties

Seoul
Sokcho
Wonju
Gyeongju
Busan
Jeju
Benika Marigold Hotel Seoul 3*
Ramada sokcho 4*
Hotel Interbulgo Wonju 4*
Happy Village Syebol
Toyoko Inn Busan Station 2*
Ramada Encore Jeju Yeondong 3*

Vlucht informatie:

Alle reizen worden uitgevoerd met KLM:

Amsterdam – Seoul per KL 855 21.35 – 14.40 (de volgende dag)
Seoul – Amsterdam per KL 856 00.55 – 04.40