K-Drama tour, 4 dagen​ bouwsteen

Deze bouwsteen is speciaal samengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in Koreaanse drama. In deze reis nemen we u mee naar de meest mooie opnamelocaties uit populaire Koreaanse drama’s. U hebt de mogelijkheid om te fietsen op Nami Island (opnamelocatie van Winter Sonata), wandelen door het cultuurhistorische Jeonju (Love in the Moonlight) in een hanbok en u bezoekt dé opnamelocatie voor K-dramas in Suncheon: de Open Film Set. Ook bezoekt u Sunshine Land in Nonsan – een van de opnamelocaties van de bekende drama Mr. Sunshine – waar u honderd jaar teruggaat in de tijd.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken.

 

Meisjes In Hanbok

K-drama bouwsteen omschrijving

Dag 1                    Seoul – Nami Island – Seoul

Vandaag rijdt u met de ITX-trein van Seoul naar Gapyeong. Hier stapt u over op de hop on hop off bus die o.a. naar Nami Island rijdt. Dit eiland met zijn prachtige landschap ligt slechts op 10 minuten varen van het vasteland. Het eiland is bekend om de vele films en drama’s die er werden gefilmd, waarvan de drama Winter Sonata (2003) het meest populair was. Niet alleen in de winter, maar ook in andere seizoenen is dit romantische eiland de moeite waard. In de herfst is het eiland misschien wel op zijn mooist wanneer alle bladeren geel kleuren. Het eiland kent veel kunst en fotogenieke plekjes. Voor de sportievelingen onder ons is het ook mogelijk om een fiets te huren. De echte avonturiers kunnen in plaats van de boot ook met de zipline – razend over het water – naar het eiland. Een stuk sneller, want met de zipline bereikt u het eiland in slechts anderhalve minuut. Niet ver van Nami Island ligt het pittoreske Petite France. De gezellige pastelgekleurde huisjes die lijken op die in Straatsburg en de vrolijke muurtekeningen die u om iedere hoek tegenkomt zullen u even doen vergeten dat u in Korea bent.

Dag 2                    Seoul – Jeonju

De KTX-trein brengt u in twee uur naar het cultuurhistorische Jeonju. Jeonju staat bekend om het Hanok Village, een heel dorp dat bestaat uit oude, traditionele huizen. Het is dan ook niet gek dat deze cultuurhistorische omgeving de opnamelocatie was voor de bekende drama Love in the Moonlight. U vindt er vele knusse cafeetjes, winkeltjes en restaurants in authentieke stijl. Deze omgeving leent zich ook uitstekend voor het dragen van een hanbok (traditionele Koreaanse klederdracht). Wees niet verbaasd wanneer Koreanen vragen om met u op de foto te gaan; ze waarderen het erg wanneer buitenlanders een hanbok dragen.

Dag 3                    Jeonju – Nonsan – Jeonju

Op slechts drie kwartier van Jeonju ligt het nog redelijk onbekende Nonsan. De meeste Koreanen kennen Nonsan van het militaire kamp dat hier gevestigd is, maar Sunshine Land – de opnamelocatie van de drama Mr. Sunshine – is een nieuwe highlight van de stad. Deze drama is gebaseerd op de turbulente periode die Korea begin 19e eeuw kende: de alsmaar toenemende in bemoeienis uit het buitenland – Japan en de VS – ziet u hier terug. Een bezoek aan Sunshine Land is een bezoek aan het Korea van honderd jaar geleden. Niet alleen heeft de opnamelocatie een grote historische waarde, ook fotografen kunnen hier hun hart ophalen. Aan het begin van de avond bent u terug in Jeonju. Jeonju is tevens de plek waar het bekende Koreaanse gerecht ‘’bibimbap’’ zijn oorsprong kent. In het Hanok Village vindt u meerdere plekken waar dit gerecht wordt aangeboden. Bibim betekent ‘’roeren’’ en ‘’bap’’ staat voor maaltijd en het bestaat dan ook uit rijst met een aantal groenten die door elkaar gemixt worden.

Dag 4                    Jeonju – Suncheon

U reist met de KTX-trein door naar Suncheon, waar u een klein uurtje over doet. Vandaag staat een bezoek aan de Open Film Set op het programma. Deze is tot 2006 gebruikt voor het opnemen van bekende Koreaanse dramas en films en is tegenwoordig een toeristische – maar nog onbekende – attractie. Deze locatie bestaat uit drie dorpjes die drie verschillende tijdsperiodes representeren: Suncheon in de jaren 50, Seoul in de jaren 60 en een buitenwijk van Seoul in de jaren ’70. De armoedige maar gemoedelijke sfeer zal zeker indruk op u maken. De Open Film Site is een zeer nostalgische plek voor de Koreanen die opgroeiden in deze jaren, maar is ook een populaire plek onder middelbare scholieren om te ervaren hoe hun land in een korte tijd zo snel veranderd is; ze bezoeken deze plek om het huidige Korea beter te begrijpen en lopen er rond in schooluniformen uit de jaren 60.

In Suncheon eindigt deze K-Drama Tour. U kunt ervoor kiezen om met de KTX-trein terug te gaan naar Seoul of een andere stad aan de KTX-lijn te bezoeken, zoals Gwangju (45 minuten) of de havenstad Yeosu (30 minuten). Vanaf Yeosu kunt u ook doorvliegen naar het subtropische eiland Jeju.

 

Prijzen
De prijs voor deze 4-daagse K-Drama tour is €375,- p.p. op basis van een bezetting van twee personen per kamer. De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

Inbegrepen:
– Vervoer per ITX en KTX-trein (hogesnelheidslijn), 2e klasse:

  • Seoul – Gapyeong (dag 1)
  • Gapyeong – Seoul (dag 1)
  • Seoul – Jeonju (dag 2)
  • Jeonju – Nonsan (dag 3)
  • Nonsan – Jeonju (dag 3)
  • Jeonju – Suncheon (dag 4)

– 4 overnachtingen in 3* accommodaties inclusief ontbijt.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
Entreegelden.
– Lokaal vervoer.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie
Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje
Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag
Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen
Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis
Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden
Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass
Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Nami Island Zuid-Korea
Petite France Zuid-Korea
Sunshine Land Zuid-Korea