Zuid-Korea fietstocht Jeju eiland, 4 dagen

Voor Koreanen is Jeju eiland verreweg de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming en dat is niet zonder reden. Jeju heeft 230 km aan wandel en fietspaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken. Hier treft u natuurfenomenen zoals vulkanische lavasgrotten die tot de grootste ter wereld behoren en uitgestrekte stranden. Deze bouwsteen biedt u een fietstocht van iets meer dan 200 km in 4 dagen. U fiets deels over fietspaden en deels over de fietsstrip op de openbare weg. Omdat u de kustlijn volgt zijn er vrijwel geen steile stukken en is deze tocht voor een ieder goed te doen.

Het is niet mogelijk deze Bouwsteen los te boeken.

Jeju Duikers Iki Travels

Fietstocht Jeju eiland omschrijving

Dag 1 Jeju (eerste fietsdag 38 km)
Bij aankomst in Jeju haalt u de fiets en de benodigde kaarten op bij het fietsverhuurbedrijf. De tocht kan beginnen! U fietst vandaag 38 km via Yongduam over de kustweg naar Hyeopjae strand. Geschatte tijdsduur is 2 uur en 30 minuten. U overnacht in de directe omgeving van Hyeopjae strand.

Dag 2 Jeju (tweede fietsdag 70 km)
Na het ontbijt pakt u de fiets weer voor het tweede traject van de 240 km lange tocht. Vandaag rijdt u langs de kustweg verder naar het zuiden. De afstand is zo’n 70 km en de tocht eindigt nabij het Jeju World Cupstadion in Seogwipo, het meest zuidelijke puntje van het eiland. Reken op een tocht van 4 uur 30 minuten netto fietstijd.
Onderweg passeert u Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. In de nabije omgeving is ook een replica te vinden van het VOC-schip “de Sperwer”. U vindt hier een museum over Hendrik Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea: Guus Hiddink. Ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 3 Jeju (derde fietsdag 65 km)
Vandaag fietst u ongeveer 65 km. U passeert de haven van Seogwipo en rijdt in oostelijke richting langs de kust met als einddoel Ilchulbong op het meest oostelijke puntje van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 4 Jeju (vierde fietsdag 35 km)
Vandaag fietst u 35 km langs de kust naar Jeju stad. De tocht is niet meer dan 2 uur en 30 min maar u kunt onderweg leuke stops maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Haenyeo museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de vrouwelijke duikers. Maak ook zeker een ommetje om de lavatunnels te bezoeken. Dit enorme gangenstelsel dat door lava is gevormd is het grootste ter wereld en is de extra kilometers zeker waard. Aangekomen in Jeju stad levert u de fiets weer in.

De prijs voor deze 4-daagse fietstocht op Jeju eiland is € 374,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (week of weekend) of seizoen variëren.

Inbegrepen arrangement:
– 4 overnachtingen inclusief ontbijt.
– 4 dagen fietshuur.
– Fietskaart.
– Mogelijkheid om de (grote) bagage te stallen.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie
Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje
Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag
Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen
Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis
Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden
Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass
Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Jeju Vissers iki Travels
Jeju Strand iki Travels
Jeju Beeld iki Travels
Jeju Baai iki Travels