Zuid Korea fietstocht Jeju eiland, 4 dagen

Voor Koreanen is Jeju eiland verreweg de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming en dat is niet zonder reden. Jeju heeft 230 km aan wandel en fietspaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken, hier treft u natuurfenomenen zoals vulkanische lavasgrotten die tot de grootste ter wereld behoren en uitgestrekte stranden. Deze bouwsteen biedt u een fietstocht van iets meer dan 200 km in 4 dagen. U fiets deels over fietspaden en deels over de fietsstrip op de openbare weg. Omdat u de kustlijn volgt zijn er vrijwel geen steile stukken en is deze tocht voor een ieder goed te doen.

Het is niet mogelijk deze Bouwsteen los te boeken.

Jeju Duikers Iki Travels

Fietstocht Jeju eiland omschrijving

Dag 1 Jeju: 1ste fietsdag 38 km
Bij aankomst in Jeju haalt u de fiets en de benodigde kaarten op bij het fietsverhuurbedrijf. De tocht kan beginnen! U fietst vandaag 38 km via Yongduam over de kustweg naar Hyeopjae strand. Geschatte tijdsduur 2 uur 30 minuten. U overnacht in de directe omgeving van Hyeopjae strand.

Dag 2 Jeju: 2de fietsdag 70 km
Na het ontbijt pakt u de fiets weer voor het 2de traject van de 240 km lange tocht. Dit keer rijdt u langs de kustweg verder naar het zuiden. De afstand vandaag is zo’n 70 km en de tocht eindigt nabij het Jeju World Cup Stadion in het meest zuidelijke puntje van het eiland. Reken op een tocht van 4 uur 30 min netto fietstijd.
Onderweg passeert u Sanbangsan, een vulkaan die als een puist uit het landschap rijst. Halverwege de berg ligt de Sanbanggulsa tempel. Het uitzicht is hier schitterend. In de nabije omgeving is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer”. U vindt hier een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Z-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd

Dag 3 Jeju: 3de fietsdag 65 km
Vandaag fietst u ongeveer 65 km. U passeert de haven van Seogwipo en rijdt in oostelijke richting langs de kust met als einddoel Ilchulbong op het meest oostelijke puntje van het eiland. Ilchulbong is een vulkanische krater die u kunt beklimmen. Hier zijn ook de Haenyo aan het werk. Deze vrouwen behoren tot een matriachale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frapante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen hier nog aan het werk zien.

Dag 4 Jeju: 4de fietsdag 35 km
Vandaag fietst u 35 km langs de kust naar Jeju stad. De tocht is niet meer dan 2 uur en 30 min maar u kunt onderweg leuke stops maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Haenyeo museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis van de vrouwelijke duikers. Maak ook zeker een ommetje om de Lava tunnels te bezoeken. Dit enorme gangenstelsel dat door lava is gevormd is het grootste ter wereld en is de extra kilometers zeker waard. Aangekomen in Jeju stad levert u de fiets weer in.

4 Daagse fietstocht op Jeju eiland

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 4 daagse fietstocht op Jeju eiland is € 374,- per persoon op basis van twee personen.
De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

Inbegrepen arrangement:
– 4 overnachtingen inclusief ontbijt.
– 4 dagen fietshuur
– fietskaart
– mogelijkheid om de [grote] bagage te stallen
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Jeju Vissers iki Travels
Jeju Strand iki Travels
Jeju Beeld iki Travels
Jeju Baai iki Travels