Zuid-Korea en Japan reis, 22 dagen

Zuid-Korea en Japan reis

Seoul – Busan – Hiroshima – Kyoto – Kanazawa – Shirakawa – Takayama - Tokyo

Twee landen in één reis, twee landen die veel met elkaar gemeen hebben en toch zó verschillend zijn.

  • Kimchi en Sushi
  • KTX én Shinkansen treinen
  • Verblijf in traditioneel huisje in Kyoto

Deze individuele Zuid-Korea Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.550,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea Japan 22dgn iki Travels Zuid Korea Japan 22dgn iki Travels

Zuid korea tempel vissen zuid korea seoul paleis zuid korea paleis trom zuid korea busan vismarkt japan japanse dames met parasol japanse kyoto gouden tempel

 

Zuid-Korea en Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de hippe hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De bus brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om bij te komen van de reis of om een eerste verkennende wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Seoul
Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat u onderdompelen in de drukte van de Namdaemun markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier, staat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjom (optioneel)
Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjom bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtends opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug; de “Joint Security Area”. Hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 5 Seoul – Busan
U reist per KTX (hogesnelheidstrein) in 2,5 uur naar Busan. Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 6 Busan
Wie een totaal andere kant van Busan wil verkennen moet naar Gamcheon Culture Village gaan. Deze wijk die gelegen is tegen de hellingen van de stad is door de bewoners onder handen genomen. De huizen hebben een verschillende pastelkleuren en er zijn vele muurschilderingen aangebracht. Hiermee heeft de wijk de aandacht op zichzelf gevestigd. Op dit moment is het een artistiek en trendy stukje stad met galerieën, leuke restaurantjes en koffietentjes.

Dag 7 Busan – Fukuoka – Hiroshima
Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Busan en maakt u in 3 uur de oversteek naar Japan. Aangekomen in Fukuoka begeeft u zich naar het treinstation, hier wisselt u de Japan Rail Pass in en per supersnelle Shinkansen treint u naar Hiroshima. Hiroshima is bekend vanwege de eerste atoombom. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien.

Dag 8 Hiroshima - Miyajima - Hiroshima
Vandaag heeft u alle gelegenheid om met de lokale trein en een veerbootje naar het heilige Shinto eiland Miyajima te gaan. Miyajima wordt door de Japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan vanwege de Grande Torii (poort) die droog staat bij eb en bij vloed lijkt te drijven. Eventueel is het mogelijk om een bezoek aan de Mazda fabrieken te combineren met een middagbezoek aan Miyajima.

Dag 9 Hiroshima – Himeji – Kyoto
Op weg van Hiroshima naar Kyoto raden wij u aan een tussenstop te maken in Himeji. Vanuit de trein ziet u het imposante samoeraikasteel al opdoemen. Na een 5 jaar durende restauratie is het grootste en meest indrukwekkende kasteel van Japan (eindelijk) weer in zijn volle glorie te bezichtigen. In de namiddag arriveert u op uw bestemming in Kyoto.

Dag 10 Kyoto
Kyoto is lange tijd de hoofdstad van Japan geweest. De vele tempels, paviljoens, tuinen en paleizen getuigen van een rijk verleden. Het Nijo Kasteel bijvoorbeeld, is beroemd om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl en vanwege de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel het Gouden Paviljoen is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) brengt u tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion district gaan verkennen is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 11 Kyoto
De Heian Tempel met zijn vermiljoenrode kleur is zeer fraai met zijn grote tuin en vijver. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw, is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka laantjes. Deze straatjes zitten vol met winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

Dag 12 Kyoto – Nara
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht maken naar Nara, de eerste hoofdstad van Japan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard. Deze Shinto tempel werd gesticht in het jaar 768. De tempel is ook beroemd om zijn vele bronzen lantarens.

Dag 13 Kyoto - Kanazawa
Met de trein vertrekt u naar Kanazawa. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Ga zeker een bezoek brengen aan het Nagama-chi samoeraikwartier. Een van de oude samoeraihuizen is open voor het publiek en geeft een idee hoe de mensen destijds leefden. De Myoryu-ji, ook wel Ninja tempel genoemd, stamt uit 1643 en was tevens ook een uitkijktoren aan de zuidkant van de stad. Het is een heel complexgebouw met 23 kamers die verbonden zijn met 29 trappen en gangetjes.

Dag 14 Kanazawa
Voor kunstliefhebber is een bezoek aan het 21st Century Museum een must. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, één van de mooiste tuinen van Japan. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district gaan waar vroeger de geisha's leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes, een goede plek om de dag af te sluiten.

Dag 15 Kanazawa - Shirakawago
U reist met de bus naar Shirakawago. Hier kunt u de oude traditionele "gassho-zukuri" huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaargebouwde steile rieten daken. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. U overnacht in een Minshuku (Japans familiepension) gevestigd in één van deze traditionele boerderijen. Het diner is inbegrepen, maar houd er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen gedeeld worden met andere gasten.

Dag 16 Shirakawago – Takayama
Met de bus reist u naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sake-brouwerijen en taveernes. Ook kunt u de Yatai Kaikan bezoeken. In deze hal staan de praalwagens opgesteld die gebruikt zijn tijdens de jaarlijkse festivals op 14 en 15 april en 9 en 10 oktober.

Dag 17 Takayama
Breng ’s ochtends een bezoek aan de ochtendmarkt langs de oevers van de rivier in het centrum van Takayama. Hier wordt van alles aangeboden: groenten en kruiden uit de streek, ambachtsproducten uit de Hida regio en allerlei lekkernijen. Ga verder op onderzoek in de kleine straatjes waar de meeste huizen nog uit houtbouw bestaan.

Dag 18 Takayama – Tokyo
U neemt de lokale trein die het dal van de rivier volgt naar Nagoya. Daar stapt u over op de Shinkansen naar Tokyo. In de loop van de middag arriveert u in deze metropool. Groot Tokyo telt maar liefst 36 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden ter wereld.

Dag 19 Tokyo
Deze bruisende wereldstad heeft iedereen wel iets te bieden. In Tokyo kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De nabijgelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Ook in de avond is het prachtig om rond te dwalen in Tokyo.

Dag 20 Tokyo – Nikko
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht maken naar Nikko. Nikko ligt ongeveer 120 km ten noorden van Tokyo en is de plaats waar de eerste shoguns van Japan begraven liggen in grote praalgraven. Het kleurgebruik in deze tempels doet Koreaans aan en de rijk gedecoreerde toegangspoorten maken dat Nikko een bezoek zeker waard is.

Dag 21 Tokyo
De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Shrine met zijn prachtige park. Ook komen hier vele jongeren om gezien te worden in hun prachtige cosplay-outfits en street fashion in allerlei stijlen. Vanaf de Meiji Shrine loopt u zo de Omotesando op. Dit is de Champs-Elysées van Tokyo. Hier treft u de flagship stores van alle bekende modehuizen als Dior, Prada, Hugo Boss, Chanel enzovoort. Met zijn opvallende architectuur en winkels is de buurt een belangrijke trekpleister voor de inwoners van Tokyo.

Dag 22 Tokyo - Amsterdam 
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport om in te checken voor de vlucht terug naar huis. Na een vlucht van 12 uur landt u op dezelfde dag op Schiphol.

Zuid korea tempel vissen zuid korea seoul paleis zuid korea paleis trom zuid korea busan vismarkt japan japanse dames met parasol japanse kyoto gouden tempel japan kyoto Sakura lentebloesem japan Nara tempel japan Shirakawago japan mount fuji tokyo japan tokyo kamakura japan Tokyo shinjuku japan nikkon festival japan tokyo edo kasteeltuin

 

Zuid-Korea Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Busan
Dag 6 Busan
Dag 7 Busan – Fukuoka – Hiroshima
Dag 8 Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Kyoto
Dag 10 Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto - Kanazawa
Dag 14 Kanazawa
Dag 15 Kanazawa - Shirakawa
Dag 16 Shirakawa - Takayama
Dag 17 Takayama
Dag 18 Takayama - Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo - Amsterdam
Zuid korea tempel vissen zuid korea seoul paleis zuid korea paleis trom zuid korea busan vismarkt

 

Prijs van de Zuid-Korea Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid-Korea Japan reis al te boeken vanaf 2.450,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.550,-- *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.780,-- **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
Op aanvraag ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
- Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
- JR railpass van 1 week
- Speedboot van Zuid-Korea naar Japan
- Transfer luchthaven naar hotel Seoul
- Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
- Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
- Internationale vlucht naar Zuid-Korea en van Japan.
- Transfer van hotel Tokyo naar de luchthaven.
- Veerboten, lokale bussen en metro.
- Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
- Reis en Annuleringsverzekering.
- Administratiekosten € 25,-- p.p. (Maximaal € 50,-- per dossier)
- Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid korea tempel vissen zuid korea seoul paleis zuid korea paleis trom

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid korea tempel vissen

zuid korea seoul paleis

zuid korea paleis trom

zuid korea busan vismarkt

japan japanse dames met parasol

 

Zuid Korea en Japan reis, 22 dagen

Zuid Korea en Japan reis

Seoul – Busan – Hiroshima – Kyoto – Kanazawa – Shirakawa – Takayama – Tokyo

Twee landen in één reis, twee landen die veel met elkaar gemeen hebben en toch zó verschillend zijn.

  • Kimchi en Sushi
  • KTX én Shinkansen treinen
  • Verblijf in traditioneel huisje in Kyoto

Deze individuele Zuid Korea Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.550,-  inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea Japan 22dgn iki Travels

Zuid Korea Japan 22dgn iki Travels

Bewaren

Zuid Korea en Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de hippe hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De bus brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om bij te komen van de reis of om een eerste verkennende wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Seoul
Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier staat sinds de hit “Gangnam style” vollop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optioneel)
Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjon bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtends opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaar bewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug; de “Joint Security Area” hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 5 Seoul – Busan
U reist per KTX (hogesnelheidstrein) in 2,5 uur naar Busan. Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 6 Busan
Wie een totaal andere kant van Busan wil verkennen moet naar Gamcheon Culture Village gaan. Deze wijk die gelegen is tegen de hellingen van de stad is door de bewoners onder handen genomen. De huizen hebben een verschillende pastelkleuren en er zijn vele muurschilderingen aangebracht. Hiermee heeft de wijk de aandacht op zichzelf gevestigd. Op dit moment is het een artistiek en trendy stukje stad met galerieën, leuke restaurantjes en koffietentjes.

Dag 7 Busan – Fukuoka – Hiroshima
Na het ontbijt vertrekt u naar de haven van Busan en maakt u in 3 uur de oversteek naar Japan. Aangekomen in Fukuoka begeeft u zich naar het treinstation, hier wisselt u de Japan Rail Pass in en per supersnelle Shinkansen treint u naar Hiroshima. Hiroshima is bekend vanwege de eerste atoombom. De verschillende monumenten en duizenden papieren kraanvogels in het Peace Memorial Park en het Peace Museum laten de verschrikkingen van een atoomoorlog duidelijk zien

Dag 8 Hiroshima en Miyajima
Vandaag heeft u alle gelegenheid om met de lokale trein en een veerbootje naar het heilige Shinto eiland Miyajima te gaan. Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan vanwege de Grande Torii (poort) die droog staat bij eb en bij vloed lijkt te drijven. Eventueel is het mogelijk om een bezoek aan de Mazda fabrieken te combineren met een middagbezoek aan Miyajima.

Dag 9     Hiroshima – Himeji – Kyoto
Op weg van Hiroshima naar Kyoto raden wij u aan een tussenstop te maken in Himeji. Vanuit de trein ziet u het imposante Samoerai kasteel al opdoemen. Na een 5 jaar durende restauratie is het grootste en meest indrukwekkende kasteel van Japan (eindelijk) weer in zijn volle glorie te bezichtigen. In de namiddag arriveert u op uw bestemming in Kyoto.

Dag 10   Kyoto
Kyoto is lange tijd de hoofdstad van Japan geweest. De vele tempels, paviljoens, tuinen en paleizen getuigen van een rijk verleden. Het Nijo Kasteel bijvoorbeeld, is beroemd om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl en vanwege de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel het Gouden Paviljoen is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) brengt je tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 11 Kyoto
De Heian Tempel met zijn vermiljoenrode kleur is zeer fraai met zijn grote tuin en vijver. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka laantjes. Deze straatjes zitten vol met winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

Dag 12 Kyoto – Nara
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht maken naar Nara, de eerste hoofdstad van Japan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard. Deze Shinto tempel werd gesticht in het jaar 768. De tempel is ook beroemd om zijn vele bronzen lantarens.

Dag 13 Kyoto – Kanazawa
Met de trein vertrekt u naar Kanazawa. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Ga zeker een bezoek brengen aan Nagama-chi Samoerai kwartier. Een van de oude Samoerai huizen is open voor het publiek en geeft een idee hoe de mensen destijds leefden. De Myoryu-ji, ook wel Ninja tempel genoemd stamt uit 1643 en was tevens ook een uitkijktoren aan de zuidkant van de stad. Het is een heel complex gebouw met 23 kamers die verbonden zijn met 29 trappen en gangetjes.

Dag 14 Kanazawa
Voor kunstliefhebber is een bezoek aan het 21st Century Museum een must. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan. Ook kunt u naar het Higashi Pleasure district gaan waar vroeger de geisha’s leefden. Hier is tevens de markt met allerlei eetstalletjes, een goede plek om de dag af te sluiten.

Dag 15 Kanazawa – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier kunt u de oude traditionele “Ghasso-zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde steile rieten daken. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. U overnacht in een Minshuku (Japans familiepension) gevestigd in één van deze traditionele boerderijen. Het diner is inbegrepen maar houd er rekening mee dat de sanitaire voorzieningen gedeeld worden met andere gasten.

Dag 16 Shirakawago – Takayama
Met de bus reist u naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen, winkeltjes, sake-brouwerijen en taveernes. Ook kunt u gaan kijken in de Yatai Kaikan. In deze hal staan de praalwagens opgesteld die gebruikt zijn tijdens de jaarlijkse festivals op 14 en 15 april en 9 en 10 oktober.

Dag 17 Takayama
Breng ’s ochtends een bezoek aan de ochtendmarkt langs de overs van de rivier in het centrum van Takayama. Hier wordt van alles aangeboden, groenten en kruiden uit de streek, ambachtsproducten uit de Hida regio en allerlei lekkernijen. Ga verder op onderzoek in de kleine straatjes waar de meeste huizen nog uit houtbouw bestaan.

Dag 18 Takayama – Tokyo
U neemt de lokale trein die het dal van de rivier volgt naar Nagoya. Daar stapt u over op de Shinkansen naar Tokyo. In de loop van de middag arriveert u in deze metropool. Groot Tokyo telt maar liefst 36 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden ter wereld.

Dag 19 Tokyo
Deze bruisende wereldstad heeft iedereen wel iets te bieden. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De nabij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Ook in de avond is het prachtig om rond te dwalen in Tokyo.

Dag 20 Tokyo – Nikko
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u op eigen gelegenheid een dagtocht maken naar Nikko. Nikko ligt ongeveer 120km ten noorden van Tokyo en is de plaats waar de 1ste shoguns van Japan begraven liggen in grote praalgraven. Het kleurgebruik in deze tempels doet Koreaans aan en de rijk gedecoreerde toegangspoorten maken dat Nikko een bezoek zeker waard is.

Dag 21 Tokyo
De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Shrine met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits en street fashion in allerlei stijlen. Vanaf de Meji shrine loopt u zo de Omotesando op. Dit is de Champs Eliysees van Tokyo. Hier tref je de flagshhip stores van alle bekende mode huizen als Dior, Prada, Hugo Boss, Chanel enzovoort. Met zijn opvallende architectuur en winkels is de buurt een belangrijke trekpleister voor de inwoners van Tokyo.

Dag 22 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport om in te checken voor de vlucht terug naar huis. Na een vlucht van 12 uur landt u op dezelfde dag op Schiphol.

Zuid Korea Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Busan
Dag 6 Busan
Dag 7 Busan – Fukuoka – Hiroshima
Dag 8 Hiroshima
Dag 9 Hiroshima – Kyoto
Dag 10 Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto – Kanazawa
Dag 14 Kanazawa
Dag 15 Kanazawa – Shirakawa
Dag 16 Shirakawa – Takayama
Dag 17 Takayama
Dag 18 Takayama – Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo
Dag 22 Tokyo – Amsterdam

Prijs van de Zuid-Korea Japan reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid-Korea Japan reis al te boeken vanaf 2.550,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.550,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.780,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
Op aanvraag ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– JR railpass van 1 week
– Speedboot van Zuid-Korea naar Japan
– Transfer luchthaven naar hotel Seoul
– Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar Zuid-Korea en van Japan.
– Transfer van hotel Tokyo naar de luchthaven.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

zuid korea japan reis kamakura iki Travels