Zuid-Korea rondreis per huurauto, 17 dagen

Zuid-Korea rondreis per huurauto

Seoul – Soraksan – Gangneung – Andong – Gyeongju – Busan – Jeju – Seoul

In deze Zuid-Korea rondreis maakt u gebruik van een eigen huurauto waardoor u de mogelijkheid heeft om ook minder bezochte plaatsen aan te doen. Naast een uitgebreide kennismaking met de drukke hoofdstad bezoekt u het Nationaal Park Seoraksan, verkent u de oostkust van Zuid-Korea en overnacht u in een traditionele Hanok op het platteland. Ook de historische stad Gyeongju en de bruisende havenstad Busan staan op het programma. U sluit de Zuid-Korea rondreis af met een paar dagen op het subtropische eiland Jeju.

 • Alle vrijheid en flexibiliteit door eigen huurauto
 • Overnachting in traditionele Hanok op platteland
 • Wandelen in Nationaal park Sorak en Jeju eiland

Deze individuele Zuid-Korea rondreis op maat is te boeken vanaf € 1.895,-  inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.
Zuid Korea Huurauto 17dgn Bewaren

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ Zuid Korea Seoul avond Zuid Korea Jeonju Hanok Village

Zuid-Korea rondreis per huurauto van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul
U vertrekt vanaf Schiphol of vanaf Brussel naar Seoul, de bruisende hoofdstad van Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Vanaf de luchthaven van Seoul zijn er verschillende manieren om naar de stad te komen. De metro tussen de luchthaven en de stad start als een bovengrondse trein maar duikt in Seoul ondergronds. Een alternatief voor de metro is de Airport Limousine Bus.

In de drukke stad Seoul vormt de bijna 6 kilometer lange Cheonggyecheon stroom een oase van rust. De stroom was jaren gedempt maar is door de vorige burgemeester van Seoul weer in ere hersteld. De smalle stroom ligt onder straatniveau en snijdt dwars door het centrum van de stad.  Op zwoele zomeravonden vormt de rivier met zijn oever een romantische ontmoetingsplek voor de inwoners van Seoul. Een aangename eerste kennismaking met de stad.

Dag 3 Seoul
Ga verder op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat u onderdompelen in de drukte van de Namdaemun markt of bezoek de winkelcentra en verwonder u over de moderne architectuur van Dongdaemun Design Plaza.

Dag 4 Seoul
Bezoek het hippe Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier dat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling staat. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet u op de Namsan berg zijn. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad – vooral wanneer bij het vallen van de avond de neonverlichting de stad kleurt. Sluit de dag af met een heerlijke Koreaanse barbecue in de bruisende uitgaanswijk Hongdae.

Dag 5 Seoul – Panmunjom (optioneel)
’s Ochtends wordt u opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug – de “Joint Security Area” – waar de bekende blauwe barakken staan. Hier is in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 6 Seoul – Sokcho
Vandaag staat er bij een gerenommeerd verhuurbedrijf een huurauto voor u klaar. De auto is voorzien van een Engelstalige GPS. U laat de drukte van Seoul achter u en na ongeveer 3 á 4 uur rijden bereikt u de kustplaats Sokcho. Doe u tegoed aan de verse vis die overal aangeboden wordt; de lokale specialiteit is gevulde inktvis.

Dag 7 Soraksan
Sokcho is de uitvalsbasis voor een actieve dag in Sorak National Park. In het park zijn diverse wandelroutes aan gegeven. Voor elke wandelaar is er een passende route te vinden, van een 10 uur durende tocht tot een ritje met de kabelbaan. Voor de meeste van onze reizigers volstaat de route van 5 uur. Het eerste deel van deze tocht is redelijk eenvoudig, het venijn zit in de laatste 800 meter. Maar uiteindelijk wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het nationaal park. In de loop van de dag vervolgt u uw rit naar Gangneung waar u overnacht.

Dag 8 Gangneung – Andong village
Kunstliefhebbers kunnen het museum en de beeldentuin nabij Gangneung bezoeken. Hier kunt u ook aan boord van een afgedankt Amerikaans oorlogsschip. Ook staat hier een gestrande boot van Noord-Koreaanse vluchtelingen, maar het meest spectaculair is de Noord-Koreaans spionage onderzeeër. De boot en het verhaal erachter zullen u nog lang bijblijven.

Aan het eind van de dag arriveert u bij de authentieke Hanok, gevestigd in een boerenwoning in een plattelandsdorp. Na een intensieve dag zult u heerlijk slapen op de traditionele ondol (Koreaanse verwarmde vloer).

Dag 9 Andong village – Gyeongju
Na het ontbijt is er gelegenheid om het karakteristieke dorp met de vele bijzondere, traditionele woningen te verkennen. Vervolgens is het een korte rit naar de voormalige hoofdstad Gyeongju. Deze historische stad staat vol UNESCO-werelderfgoed sites. Bezoek de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr). De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Dag 10 Gyeongju – Busan
Op weg van Gyeongju naar Busan maakt u een ommetje om ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju de Bulguksa tempel en de boeddhistische Seokguramgrot te bezoeken. In de loop van de middag laat u het cultuurhistorische Gyeongju achter u en gaat op weg naar Busan, de tweede stad van Zuid-Korea. Hier levert u de auto weer in.

Dag 11 Busan
Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand, bezoek dan het grootste warenhuis van Azië of ga dan op verkenning in het kleurrijke stadsdeel Gamcheon Village. Kunstschilders hebben dit stadsdeel onder handen genomen en de artistieke wijk kent vele leuke galerieën.

Dag 12 Busan
U verblijft in het centrum van de stad. Breng zeker een bezoek aan de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis en een Koreaanse versie van de Japanse sushi wordt gegeten. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs in te slaan. Loop ook door Nampo-Dong, een trendy voetgangersgebied met tal van nieuwe winkels.

Dag 13  Busan – Jeju
Vanuit Busan maakt u een binnenlandse vlucht naar het vakantieparadijs Jeju. Indien gewenst kunnen wij hier voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen. U treft er geologische fenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren, vulkanen, stranden en vissersplaatsjes.

Dag 14  Jeju
U kunt er natuurlijk ook met een huurauto op uit gaan waarbij u de ene dag een rondrit langs de westkust en de andere dag een rondrit via de oostkust maakt. Alternatief voor een dagje per auto is om één of meerdere trajecten van het Olle pad te lopen. Dit pad beslaat 230 kilometer aan wandelpaden rond het eiland.

Dag 15  Jeju
Op Jeju wonen de Haenyo vrouwen. Een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Op het eiland is ook een replica te vinden van het VOC-schip “de Sperwer” met een museum over Hendrik Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea: Guus Hiddink. Ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 16 Jeju – Seoul
Vandaag verlaat u Jeju en vliegt u in 1,5 uur naar Seoul. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op de Namdaemun markt of in het shoppers paradise Myeongdong. Geniet van een onvergetelijke bulgogi maaltijd in een van de vele gezellige restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae.

Dag 17 Seoul – Amsterdam
U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ Zuid Korea Seoul avond Zuid Korea Jeonju Hanok Village Zuid Korea Soraksan Zuid Korea autohuur Zuid Korea Busan Zuid Korea gedroogde vis Zuid Korea Jeju

 

Zuid-Korea rondreis per huurauto 17 dagen dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul (DMZ tour)
Dag 6 Seoul – Sokcho
Dag 7 Sokcho  – Gangneung
Dag 8 Gangneung – Andong
Dag 9 Andong – Gyeongju
Dag 10 Gyeongju – Busan
Dag 11 Busan
Dag 12 Busan
Dag 13 Busan – Jeju
Dag 14 Jeju
Dag 15 Jeju
Dag 16 Jeju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

 

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ

 

Prijs van deze Zuid-Korea rondreis per huurauto

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid-Korea reis al te boeken vanaf € 1.895,-

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De één gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.895,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.350,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 3.295,- ***** hotels   luxe hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto voor 5 dagen
– Binnenlandse vlucht Busan – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid-Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro’s.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ Zuid Korea Seoul avond Zuid Korea Jeonju Hanok Village

 

Hotels tijdens deze Zuid-Korea rondreis per huurauto:

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van eenvoudige 3 sterren hotels:
Benikea Marigold hotel, Seoul
Class 300 hotel, Sokcho
Tourist Hotel, Gangneung
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan
Ramada Jeju City Hotel, Jeju

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Ramada Hotel, Sokcho
Hassla Museum Hotel, Gangneung
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan
Best Western Hotel, Jeju

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Kensington Hotel, Sokcho
Seamarq Hotel, Gangneung
Rakkojae Hanok, Andong
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun, Busan
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie
Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje
Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag
Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen
Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis
Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten. Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden
Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass
Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

 Zuid Korea Seoul tempel boeddha Zuid Korea DMZ Zuid Korea Seoul avond Zuid Korea Jeonju Hanok Village

 

Zuid Korea rondreis per huurauto, 17 dagen

Zuid Korea rondreis per huurauto

Seoul –Soraksan – Gangneung – Andong –  Gyeongju – Busan – Jeju  – Seoul

In deze Zuid Korea rondreis maakt u gebruik van een eigen huurauto waardoor u de mogelijkheid heeft om ook minder bezochte plaatsen aan te doen. Naast een uitgebreide kennismaking met de drukke hoofdstad, bezoekt u het Nationaal Park Soraksan, u verkent de oostkust van Zuid Korea en u overnacht in een traditionele Hanok op het platteland. Ook de historische stad Gyeongju en de bruisende havenstad Busan staan op het programma. U sluit de Zuid Korea rondreis af met een paar dagen op het subtropische eiland Jeju.

 • Alle vrijheid en flexibiliteit door eigen huurauto
 • Overnachting in traditionele Hanok op platteland
 • Wandelen in Nationaal park Sorak en Jeju eiland

Deze individuele Zuid Korea rondreis op maat is te boeken vanaf € 1.895,-  inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea Huurauto 17dgn

Bewaren

Zuid Korea rondreis per huurauto van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

U vertrekt vanaf Schiphol of vanaf Brussel naar Seoul, de bruisende hoofdstad van Zuid Korea.

Dag 2 Seoul

Vanaf de luchthaven van Seoul zijn er verschillende manieren om naar de stad te komen. De metro tussen de luchthaven en de stad start als een bovengrondse trein maar duikt in Seoul ondergronds. Alternatief voor de metro is de airportbus.

In de drukke stad Seoul, vormt de bijna 6 kilometer lange Cheonggyecheon-stroom een oase van rust. De stroom was jaren gedempt maar is door de vorige burgemeester van Seoul weer in ere hersteld. De smalle stroom ligt onder straatniveau en snijdt dwars door het centrum van de stad.  Op zwoele zomeravonden vormt de rivier met zijn oever een romantische ontmoetingsplek voor de inwoners van Seoul. Een aangename eerste kennismaking met de stad.

Dag 3 Seoul

Ga verder op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de winkelcentra en verwonder je over de moderne architectuur van Designplaza.

Dag 4 Seoul

Bezoek het hippe Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier dat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling staat. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet u op de Namsan berg zijn, u heeft een prachtig uitzicht vooral wanneer bij het vallen van de avond de neonverlichting de stad kleurt. Sluit de dag af met een heerlijke Koreaanse barbecue in de bruisende uitgaanswijk Hongdae,

Dag 5 Seoul – Panmunjon (optioneel)

’s Ochtends wordt u opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug – de “Joint security area” – waar de bekende blauwe barakken staan. Hier is in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 6 Seoul – Sokcho

Vandaag staat er bij een gerenommeerd verhuurbedrijf een huurauto voor u klaar. De auto is voorzien van een Engelstalige GPS. U laat de drukte van Seoul achter u en na ongeveer 3 á 4 uur rijden bereikt u de kustplaats Sokcho. Doe u tegoed aan de verse vis die overal aangeboden wordt; de lokale specialiteit is gevulde inktvis.

Dag 7 Soraksan

Sokcho is de uitvalsbasis voor een actieve dag in Sorak National Park. In het park zijn diverse wandelroutes aan gegeven. Voor elke wandelaar is er een passende route te vinden, van een 10 uur durende tocht tot een ritje met de kabelbaan. Voor de meeste van onze reizigers volstaat de route van 5 uur. Het eerste deel van deze tocht is redelijk eenvoudig, het venijn zit in de laatste 800 meter. Maar uiteindelijk wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het nationaal park. In de loop van de dag vervolgt u uw rit naar Gangneung waar u overnacht.

Dag 8 Gangneung – Andong village

Kunstliefhebbers kunnen het museum en de beeldentuin nabij Gangneung bezoeken. Hier kunt u ook aan boord van een afgedankt Amerikaans oorlogsschip, u ziet een eigen gebouwde boot van Noord-Koreaanse vluchtelingen maar het meest spectaculair is de Noord-Koreaans spionage onderzeeër, de boot en het verhaal erachter zullen u nog lang bij blijven.

Aan het eind van de dag arriveert u bij de authentieke Hanok, gevestigd in een boerenwoning in een plattelandsdorp. Na een intensieve dag zult u heerlijk slapen op de traditionele Ondol (Koreaanse verwarmde vloer).

Dag 9 Andong village – Gyeongju

Na het ontbijt is er gelegenheid om het karakteristieke dorp met de vele bijzondere, traditionele woningen te verkennen. Vervolgens is het een korte rit naar de voormalige hoofdstad Gyeongju. Deze historische stad staat vol UNESCO wereld erfgoed sites. Bezoek de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr). De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Dag 10 Gyeongju – Busan

Op weg van Gyeongju naar Busan maakt u een ommetje om ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju de Bulguksa tempel en de Boeddhistische Sokkuram Grotto te bezoeken. In de loop van de middag laat u het cultuurhistorische Gyeongju achter u en gaat op weg naar Busan, de 2de stad van Zuid-Korea. Hier levert u de auto weer in.

Dag 11 Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand, bezoek dan het grootste warenhuis van Azië of ga dan op verkenning in het kleurrijke stadsdeel Gangcheon village. Kunstschilders hebben dit stadsdeel onder handen genomen en de artistieke wijk kent vele gallerie’s.

Dag 12 Busan

U verblijft in het centrum van de stad. Breng zeker een bezoek aan de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis en een Koreaanse versie van de Japanse sushi wordt gegeten. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs in te slaan. Loop ook door Nampo-dong een trendy voetgangersgebied met tal van nieuwe winkels.

Dag 13  Busan – Jeju

Vanuit Busan maakt u een binnnenlandse vlucht naar het vakantieparadijs Jeju, Indien gewenst kunnen wij voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen. U treft er geologische fenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren, vulkanen, stranden en vissersplaatsjes.

Dag 14  Jeju

U kunt er natuurlijk ook met een huurauto op uit gaan waarbij u de ene dag een rondrit langs de westkust en de andere dag een rondrit via de oostkust maakt. Alternatief voor een dagje per auto is om één of meerdere trajecten van het Olle pad te lopen. Dit pad beslaat 230 kilometer aan wandelpaden rond het eiland.

Dag 15  Jeju

Op Jeju wonen de Haenyo vrouwen. Een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Op het eiland is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer” met een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 16 Jeju – Seoul

Vandaag verlaat u Jeju en vliegt u in 1,5 uur naar Seoul. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op de Namdaemon markt of in het “shoppers paradise” Myeongdong. Geniet van een onvergetelijke Bulgogi maaltijd in een van de vele gezellige restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae.

Dag 17 Seoul – Amsterdam

U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

Zuid Korea rondreis per huurauto 17 dagen dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul (DMZ tour)
Dag 6 Seoul – Sokcho
Dag 7 Sokcho  – Gangneung
Dag 8 Gangneung – Andong
Dag 9 Andong – Gyeongju
Dag 10 Gyeongju – Busan
Dag 11 Busan
Dag 12 Busan
Dag 13 Busan – Jeju
Dag 14 Jeju
Dag 15 Jeju
Dag 16 Jeju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

 

Prijs van deze Zuid Korea rondreis per huurauto

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 1.895,-

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.895,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.350,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 3.295,- ***** hotels   Luxe hotels  

 

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van eenvoudige 3 sterren hotels:
Benikea Premier Marigold Hotel, Seoul
Class 300 Hotel, Sokcho
Tourist Hotel, Gangneung
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Toyoko Inn Hotel, Busan
Ramada Jeju City Hotel, Jeju

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:

Best Western Hotel, Seoul
Ramada Hotel, Sokcho
Hassla Museum Hotel, Gangneung
Sfeervolle Koreaanse hanok, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan
Best Western Hotel, Jeju

 

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Kensington Hotel, Sokcho
Seamarq Hotel, Gangneung
Rakkojae Hanok, Andong
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun, Busan
Ramada Plaza, Jeju
The Plaza Hotel, Seoul

 

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto voor 5 dagen
– Binnenlandse vlucht Busan – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro’s.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid korea rondreis per huurauto - iki Travels