Sri Lanka fotografiereis, 12 dagen

Vertrekdata

1 februari 2021 (nog enkele plaatsen beschikbaar)

Sri Lanka fotografiereis

Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura – Sigiriya – Dambulla – Kandy – Pinnawela – Nuwara Eliya – Ella – Yala – Tangalle – Matara – Galle – Bentota – Colombo

Sri Lanka is een prachtig traanvormig eiland van 343 km lang. Hangend aan de zuidpunt van het Indiase subcontinent te midden van de wateren van de Indische Oceaan. Sri Lanka, ooit bekend als Serendib Taprobane, staat nu ook bekend als de Parel van de Indische Oceaan. Dit paradijselijke eiland, dat inderdaad de vorm heeft van een parel, biedt ongerepte stranden, weelderige theeplantages, misschien meer watervallen dan welk ander land dan ook – een duizelingwekkende 350 – die dramatisch over glooiende heuvels en mistige bergen stroomt. Beroemd om zijn kruiden- en specerijenplantages, werd Sri Lanka door een gerenommeerde botanicus beschreven als gewoon een grote botanische tuin.

De rondreis van maximaal 10 deelnemers wordt begeleid door 2 professionele fotografen, zodat u tijdens de reis ruim voldoende aandacht krijgt om uw kennis van fotografie naar een hoger niveau te brengen. Er is in ieder geval genoeg te fotograferen tijdens deze fotografiereis.

Deze Sri Lanka fotografiereis wordt uitgevoerd in samenwerking met 2 top fotografen van Fotoclass. Ter voorbereiding van uw reis kunt u bij hen ook verschillende seminars volgen. Meer informatie kunt u vinden op https://www.fotoclass.nl/.

 • Uitgebreide fotografie begeleiding
 • Authentieke dorpjes
 • Unieke vergezichten

Deze Sri Lanka fotografiereis is te boeken voor € 2.595,- inclusief vlucht, hotels inclusief ontbijt, transport per touringbus, excursies en diverse extra’s.

Sri lanka reis Sigiriya rots

Fotografiereis Sri Lanka dag tot dag

Dag 1               Vertrek vanuit Amsterdam

Dag 2               Aankomst Colombo Airport – Negombo

Bij aankomst op Colombo Airport wordt u verwelkomt door uw gids die u naar het hotel in Negombo rijdt. Dit is ongeveer 30 minuten rijden vanaf de luchthaven. Negombo is een goede plek om kennis te maken met de kust van Sri Lanka en ook een om uit te rusten van de lange vlucht. Langs de kust zitten vele restaurantjes, winkeltjes, uitgaansgelegenheden en hotels. U kunt vandaag lekker relaxen aan het strand en bijkomen van de lange vlucht.

De visserij in Negombo is erg belangrijk en voor veel inwoners de grootste inkomstenbron. Bent u morgenochtend voor 6 uur wakker? Dan kunt u de vissersboten zien terugkeren uit zee met de nieuwe visvangst, een mooi gezicht. Breng in de ochtend een bezoek aan de lokale vismarkt

Dag 3               Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura

Na het ontbijt gaat u op weg naar het noorden waar van Sri Lanka. In Aukana staat het grootste Boeddhabeeld van Sri Lanka. Dit 14 meter hoge staande Boeddhabeeld is nog steeds in perfecte staat en is zodanig geliefd bij de bevolking dat er in verschillende plaatsen in Sri Lanka replica’s van dit beeld staan. Vanuit Aukuna rijdt u door naar Mihintale. Hier staat de beroemde grote witte stoepa, genaamd Maha Seya, op de top van een bergheuvel die u kunt beklimmen. Stoepa’s zijn  boeddhistische bouwwerken die relikwieën bevatten van heiligen. De Sri Lankanen geloven dat deze bergheuvel de plek was waar boeddha voet aan land zetten en de bevolking toesprak met boeddhistische wijsheden. Elk jaar in juni wordt dit nog gevierd op de dag van de volle maan tijdens het POSON festival. Boven op de heuvel heeft u prachtig uitzicht over het berglandschap.

Hierna rijdt u door naar uw accommodatie in de buurt van Anuradhapura.

Dag 4               Anuradhapura

Vandaag brengt u een bezoek aan Anuradhapura. Anuradhapura is de oudste stad van Sri Lanka en was van de 4de eeuw voor christus tot de 11de  eeuw na christus de hoofdstad. De goed bewaard gebleven ruïnes in de stad en het gebied rondom staan op de Unesco werelderfgoed lijst. Naast veel ruïnes van het oude koninkrijk en een aantal indrukwekkende stoepa’s, staat hier ook de heilige Bodhi Tree. Deze boom is gegroeid uit een takje van de echte Bodhi Tree die in India staat. Het verhaal gaat dat de prins van Anuradhapura verlichting vond onder deze boom. De Bodhi boom is meer dan 2200 jaar oud en daarmee de oudste historisch gedocumenteerde boom van de wereld. Jaarlijks bezoeken duizenden boeddhisten deze heilige plek.

In de namiddag wordt u teruggebracht naar het hotel.

Dag 5               Anuradhapura – Sigiriya – Dambulla – Kandy   

In de ochtend rijdt u naar de Sigiriya rots. Sigiriya (ook wel de Leeuwenrots genoemd) staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit is één van Sri Lanka’s meest spectaculaire natuurlijke monumenten met een bijzonder verhaal.

Kasyapa, de zoon van de koning, werd blind van jaloezie toen hij hoorde dat zijn broer was gekozen tot erfgenaam. Hij vermoorde zijn vader en nam zelf de troon. Omdat hij bang was voor zijn broer liet Kasyapa een paleis bouwen voor hem en zijn hofhouding op de Sigiriya rots; het onneembare fort. Hij transformeert de rots tot een grote stenen leeuw, waarvan de poten nu nog altijd staan. Als zijn broer verschijnt om de strijd aan te gaan over de troon besluit Kasyapa met zijn leger de rots te verlaten. De olifant waar hij op zit schrikt echter en rent midden in het strijdtoneel weg. Dit is voor het leger van Kasyapa een teken om te vluchten en Kasyapa blijft alleen achter. Hier pleegt hij zelfmoord om de eer aan zichzelf te houden.

Het beklimmen van de Leeuwenrots is best zwaar, maar het uitzicht over de vlakten is het meer dan waard. Na de lunch rijdt u door Dambulla Hier staat de 2000 jaar oude Boeddhistische Cave Tempel, ook wel de gouden tempel genaamd. Het is het grootste en best bewaarde tempelcomplex van Sri Lanka met maar liefst 153 Boeddha standbeelden. Na een lange dag komt u aan in Kandy, waar u overnacht. Het klimaat is hier prettig vanwege de hoge ligging (500 meter) en omdat het is omringt door bergen.

Dag 6               Kandy – Pinnawela – Kandy

In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de Tempel Van De Tand, ook wel Dalada Maligawa genoemd. Deze tempel stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard; de heilige tand van Boeddha. Dagelijks wordt de tempel van de tand dan ook massaal bezocht door zowel boeddhisten als toeristen. Onderweg naar Pinnawela maakt u een stop bij de Royal Botanical Gardens. Deze tuinen werden gesticht door de Britse kolonialisten (1815 – 1948) nadat ze eerst de oerbossen in de centrale hooglanden van Sri Lanka hadden gesloopt ten gunste van koffie en theeplantages. In de Royal Botanical Gardens staan meer dan 4000 soorten planten en bloemen. Dit paradijs is zo’n 60 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers.

Hierna rijdt u door naar Pinnawela, waar in 1975 een olifantenweeshuis opgericht. Veel van de olifanten die hier zijn opgevangen zijn in het wild hun ouders verloren door stropers of landmijnen. De wildernis wordt zo veel mogelijk nagebootst en de eerste bewoners van het weeshuis hebben ondertussen al kleinkinderen. In het weeshuis leven nu zo’n 100 olifanten en tijdens uw bezoek kunt u zien hoe de olifanten in de Maha Oya rivier een bad nemen en hoe de baby olifantjes de fles krijgen.

Dag 7               Kandy – Nuwara Eliya

Vanuit Kandy maakt u een prachtige treinreis van ongeveer 4 uur naar Nuwara Eliya. Dit is één van de mooiste ritten ter wereld. U rijdt langs bergen bedekt door theeplantages en indrukwekkende watervallen. Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd. De Engelse kolonisten verbleven hier in de zomers om te hitte te ontvluchten. In de omgeving staan nog veel oude landhuizen in Engelse stijl en ook de temperaturen doen Engels aan, s ’avonds kan het dan ook behoorlijk koud zijn.

Dag 8               Nuwara Eliya

Vroeg in de ochtend wordt u met de auto naar het National Park Horton Plains gebracht. Hier maakt u zelfstandig een wandeling van ongeveer 10 km. Onderweg komt u langs de Bakersfall waterval en heeft u spectaculair uitzicht op de vallei, ook wel “Worlds End” genoemd.

Na deze heerlijke wandeling kunt u de rest van de middag op eigen gelegenheid doorbrengen.

Dag 9               Nuwara Eliya – Ella – Yala

Onderweg naar Yala maakt u een tussenstop in het plaatsje Ella. Ella is vooral onder de backpackers zeer geliefd en heeft tal aan gezellige restaurantjes en accommodaties. U kunt hier een korte wandeling maken naar Adams Peak, met prachtige vergezichten over de heuvels.

In de namiddag komt u aan in Yala. Daar gaat u op jeepsafari! Het Yala National Park is de grootste van Sri Lanka. Tijdens de safari kunt u allerlei soorten dieren tegenkomen: olifanten, krokodillen, luipaarden, kleurrijke vogels en zelfs beren.

Dag 10             Yala – Tangalle – Matara – Galle

Vroeg in de ochtend gaat u weer op safari! Ditmaal is de kans echter groot dat u andere soorten dieren tegenkomt. Bovendien is het prachtig om door het park te rijden met zonsopgang. Na de safari staat er in het hotel ontbijt voor u klaar.

Na het ontbijt stapt u in de auto en rijdt langs de gehele zuidkust op weg naar Galle. Als u onderweg langs het plaatsje Kogalla rijdt maakt u een stop bij de zeeschildpadden opvang. De schilpadden die gewond zijn worden hier verzorgd en daarna weer vrijgelaten. Met wat geluk zijn er net baby schilpadjes geboren en mag u deze op het strand vrijlaten. Een geweldige ervaring!

Dag 11             Galle – Bentota beach

In Galle kunt u het oude Nederlandse fort te bezoeken. Galle was voor de Nederlandse kolonisten een belangrijke havenstad. Het fort is zeer imposant, goed geconserveerd en zowel de Fine Fleur van Sri Lanka als buitenlandse investeerders kopen de oude villa’s op. Het is zeer modern om in Sri Lanka een tweede woning daar te hebben.

In de middag rijdt u naar Bentota waar u de rest van de dag heerlijk kunt relaxen aan het strand.

Dag 12             Bentota – Colombo – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u naar de hoofdstad Colombo. Hier wonen ruim 3 miljoen inwoners van allerlei verschillende geloven vredig naast elkaar. In de stad vindt u dan ook kerken, moskeeën en tempels door elkaar heen wat de stad een internationaal karakter geeft. Vaak wordt er na aankomst in Sri Lanka vanuit Colombo direct doorgereisd, maar dat is eigenlijk zonde. Colombo is namelijk een prima start van de rondreis door Sri Lanka.

De wijk Pettah is het centrum van de commercie. Wandel door de wirwar van kleine straatjes propvol winkeltjes, eettentjes, tempels en kerken. Neem plaats in één van de eettentjes en geniet van de kleurrijke chaos van het dagelijks leven. In Pettah staat ook de indrukwekkende Jami-ul-Alfar Moskee, ook wel bekend als de rode moskee. Deze moskee is een zeker een bezoek waard voor iedereen die van architectuur en fotografie houdt. Het is niet mogelijk om de moskee als reiziger te betreden maar op de binnenplaats is wel iedereen welkom.

Na het avondeten rijdt u naar de luchthaven, vanwaar u de in de avond naar huis vliegt.

Fotografiereis Vietnam dag tot dag overzicht

Dag 1   Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2   Negombo
Dag 3   Negombo – Aukana – Mihintale – Anuradhapura
Dag 4   Anuradhapura
Dag 5   Anuradhapura – Sigiriya – Dambulla – Kandy
Dag 6   Kandy – Pinnawela – Kandy
Dag 7   Kandy – Nuwara Eliya
Dag 8   Nuwara Eliya
Dag 9   Nuwara Eliya – Ella – Yala
Dag 10 Yala – Tangalle – Matara – Galle
Dag 11 Galle – Bentota
Dag 12 Bentota – Colombo – Galle

Prijs van deze reis:

Deze zeer complete Sri Lanka fotografie reis is te boeken voor € 2.595,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer inclusief vlucht.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam – Dubai – Colombo v.v.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van 2 pers.kamer
 • Ontbijt en diner
 • Alle transfers met auto en trein
 • Excursies zoals beschreven
 • Alle entreegelden
 • Tweemaal jeepsafari
 • Engelssprekende lokale gids
 • Twee instructeurs/ reisleiders FotoClass
 • Bijeenkomst vooraf en nadien

Niet inbegrepen :

 • Reis en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgave van persoonlijke aard/ fooien
 • Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.
Vietnam fotografiereis Hanoi groepsreis
Vietnam fotografiereis Hanoi groepsreis
Vietnam fotografiereis Sapa red head
Vietnam fotografiereis Sapa rijstterrassen
Vietnam fotografiereis Sapa markt dames
Vietnam fotografiereis Sapa rijst oogsten