Wandelreis Zuid-Korea, 15 dagen

Wandelreis Zuid-Korea omschrijving

Seoul – Sognisan – Jeonju – Boseong – Geoje – Busan – Jeju – Seoul

Een reis door Zuid-Korea waarbij u gebruik maakt van een huurauto, dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk fantastische wandelgebieden op te nemen in de route. We hebben 3 bijzondere routes voor u geselecteerd; een wandeling vanuit Seoul met schitterend uitzicht over de stad, een bergwandeling in het Nationaal Park Sognisan en tot slot een 2-daagse wandeling over het kustpad van het tropische eiland Jeju.

De overnachtingen zijn divers, in westerse hotels, in een traditonele Koreaanse Hanok en u bent te gast bij de monniken!

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 1525,- inclusief autohuur en alle overnachtingen inclusief ontbijt.

Zuid Korea, Soraksan Groot

Zuid Korea, Suncheon Ecological Park 5

Zuid Korea, Haeinsa Tempel

Zuid Korea, Hahoe Village, Maskers

Zuid Korea, Jeju Cheonjiyeon Waterfall

Wandelreis Zuid-Korea van dag tot dag

 

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de hippe hoofdstad Seoul in Zuid-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een vlucht van 10 uur landt u op de Internationale luchthaven van Seoul. De bus of trein brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een eerste verkennende wandeling in de omgeving te maken. Heeft u na een lange reisdag nog energie, probeer dan een van de restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae. Gegarandeerd een succes!

Dag 3 Seoul
Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen en wees aanwezig bij het wisselen van de wacht. Op loopafstand van de paleizen, even ten noorden van het centrum ligt de oude traditionele wijk Ikseondong. Nauwe straatjes voeren door de oude wijk met traditionele Koreaanse Hanok woningen.

Voor een bijzondere streetfood ervaring moet u op de Gwangjang markt zijn. De vele stalletjes bieden een overdaad aan voedsel, een goede introductie in de pittige Koreaanse keuken. Probeer aan de verschillende stalletjes op deze markt huisgemaakte noedels, kimbap (Koreaanse sushi) en teokbokki (rolletjes gemaakt van rijstmeel en gekookt in pittige zoete saus). Succes verzekerd!

Dag 4 Seoul – Bukhansan National Park
Vanuit Seoul is het Nationaal Park Bukhansan gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken en dit gebied is een populair wandelgebied. De wandeling is niet moeilijk en overal goed aangegeven maar wees bedacht op de vele trappen omhoog, die maken de route uitdagend en minder geschikt voor absolute beginners. Eenmaal aan de top wordt u beloond met een overweldigend uitzicht over de metropool Seoul. Neem 4-6 uur voor de totale wandeling (in de zomer is het pad drukker en moet u ten minste 6 uur rekenen voor deze tocht)

Dag 5 Seoul – Sognisan
Vandaag haalt u de auto op bij het verhuurbedrijf. Middels telefoonnummers programmeert u de Engelstalige GPS en u bent op weg. In ongeveer twee a drie uur rijdt u van het centrum van Seoul naar de ingang van het Nationaal Park. Na een gastvrij ontvangst in de tempel wordt u door een van de toegewijde monniken rondgeleid over het complex. De do’s en don’ts in deze religieuze omgeving worden besproken en gepassioneerd leggen monniken de basisprincipes van het Koreaans boeddhisme uit. Daarna volgt naar boeddhistisch gebruik een smakelijk vegetarisch diner. De avond wordt vroeg afgesloten met een gezamenlijke meditatie sessie. Na deze unieke ervaring gaat u net als de monniken met de kippen op stok.

Dag 6 wandeling Songnisan National Park – Jeonju
In de tempel begint de dag vroeg!  Om half vijf bent u getuigen van de ochtendmeditatie, waarbij de monniken hun gebeden prevelen, de houten tempelgong door de hal klinkt, offers gebracht worden en door de hele tempel de geur van wierook hangt. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Vóór zeven uur bent u geheel klaar om de paden van het Nationaal Park te gaan ontdekken. Er zijn vele mogelijkheden maar wij raden u aan om een rondwandeling van 15,4 km te maken. De eerste 4 kilometer volgt u een gelijkmatig goed begaanbaar pad, dat via naaldbossen, langs de oevers van een bergmeertje loopt. Voorts wint het pad hoogte tot Cheonhwangbong (1080m), de hoogste top van het park. U wordt beloond met een schitterend uitzicht. Het volgende traject van 4 km leidt u in twee uur over de bergkam met spectaculaire vergezichten naar Munjangdae Rock (1030 m). Vandaar keert u in 2 uur weer terug naar de tempel (ruim 7 km) waar u de bagage oppakt en de reis vervolgt naar Jeonju.

U overnacht in een traditionele Hanok in het Hanok village, een buurt gelegen in het stadscentrum. De knusse buurt bestaand uit traditionele Koreaanse woningen met onder andere de traditionele vloerverwarming, schuifdeuren en een lage tafel met kussens om aan te zitten. In deze huizen wordt nog altijd gewoond en gewerkt, een stukje authentiek Korea. N.B. Hanok village is geen openluchtmuseum zoals op veel andere plaatsen het geval is. Het is heerlijk om een avondje te struinen tussen de winkeltjes en restaurantjes van deze gemoedelijke stad.

Vanavond moet u zeker Bibimbap eten want om deze kom met rijst met diverse ingrediënten, staat Jeonju bekend.

Dag 7 Jeonju – Boseong
In tweeënhalf uur rijdt u van Jeonju naar Boseong. Hier liggen de meest bekende (groene) theevelden van Zuid-Korea. De glooiende heuvels met theestruiken vormen een prachtig decor. Vergeet uw fototoestel niet! U kunt hier de thee en allerhande snacks gemaakt van groene thee, proeven. Wanneer u een kleine omweg maakt, kunt u het openluchtmuseum van Naganeupseong bezoeken.

Dag 8 Boseong – Tongyeong
Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Geoje-do. Onderweg moet u beslist een stop maken voor een bezoek aan de Suncheon Bay Wetland Reserve. Dit gigantische park bestaat uit moerasachtige rietlanden met een enorme diversiteit aan wad en watervogels. U kunt hier wandelen maar het is ook mogelijk om een boot te nemen om de watervogels van dichterbij te observeren. Van Sucheon Bay Wetlands is het nog ongeveer twee uur rijden tot de eindbestemming van vandaag; Tongyeong. In deze havenstad kunt u het beste het havendistrict opzoeken voor gezellige restaurantjes, zicht op vissersbootjes en de levendige Jungang vismarkt.

Dag 9 Tongyeong – Busan
Maak vanuit Tongyeong een ommetje naar Mireukdo eiland. Maak gebruik van de kabelbaan die u naar de top van berg Mireuk brengt. Hier vandaan heeft u een schitterend uitzicht over de vele eilandjes die deel uitmaken van Halleyo Maritiem Nationaal Park. U vervolgt uw reis langs de kustroute aan de zuidzijde van het eiland Geoje. De kustlijn is hier ruig en rotsig en biedt spectaculaire uitzichten. De de nieuwe brug die in 2010 is aangelegd verbindt Geoje met de havenstad Busan. Na aankomst in Busan levert u de huurauto in.

Dag 10 Busan
Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 11  Busan – Jeju
Vandaag vliegt u van Busan naar Jeju, een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. Voor Koreanen is Jeju eiland verreweg de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming. Vooral honey mooners maken graag gebruik van dit romantische eiland en dat is niet zonder reden, hier treft u natuurfenomenen zoals uitgedoofde vulkanen, lavasgrotten die tot de grootste ter wereld behoren en strandjes. Bovendien heeft Jeju een lange afstand wandelpad van 230 km dat langs de rotsige kust om het hele eiland loopt. Het pad is opgeknipt in 21 trajecten en wij hebben de twee mooiste trajecten voor u geselecteerd.

Bij aankomst in Jeju neemt u de bus of een taxi naar uw hotel aan de zuidzijde van het eiland. Dit is de komende dagen uw uitvalsbasis.

Dag 12  Jeju Olle Trail section 7
Vandaag loopt u het eerste deel van het wandelpad.

Het is mogelijk om een bus te nemen naar het startpunt van de 14 km lange route, maar u kunt ook naar het Olle informatiepunt in de stad gaan en van daaruit beginnen. Hiermee verlengt u de route met 6 km en wordt de totale looptijd met 1,5 uur verlengd.

De route is goed gemarkeerd en goed begaanbaar. Na 8,5 km op de route loopt u het vissersplaatje Beophwan binnen. Dit plaatsje is bekend om de Haenyeo vrouwen. Een matriachale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Na Beophwan volgt het mooiste deel van de route direct langs de kust over zwarte rotsformaties waar een begaanbaar pad op is aangelegd. Onderweg treft u (een beperkt aantal) lunchgelegenheden.

Aan het einde van de route kunt u de bus terugnemen naar de Seogwipo waar uw hotel is.

Dag 13 Jeju Olle Trail section 9
Omdat een deel van sectie 8 in zee gestort is en er een lange omweg door stedelijk gebied nodig is, hebben we dit deel van de route geschrapt. U neemt de bus (of taxi) naar het startpunt van de route 9, de meest intensieve sectie van het gehele Olle Trail omdat u er ook hoogteverschillen moet overwinnen. Maar uw moeite wordt beloond met prachtige vergezichten. Op de route zijn ook Japanse bunkers en grotten uit de 2de Wereldoorlog te vinden. Op de route kunt u geen versnaperingen krijgen dus neem iets mee van de ontbijttafel. De route is 6 km lang (3 tot 4 uur lopen) en eindigt op Hwasan Golden Sand Beach. Een goede plek voor een verfrissende duik in de zee.

Dag 14 Jeju – Seoul
Van Jeju vliegt u naar Seoul voor een laatste overnachting. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op Namdaemon markt of ga naar het  fashionable “shoppersparadise” Myeongdong. Voor een onvergetelijke maaltijd ga naar Insadong waar veel traditionele restaurantjes en gezellige theehuizen gevestigd zijn.

Dag 15 Seoul – Amsterdam
U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

 

Optioneel :  Excursie naar de Noord-Koreaanse grens

Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjon bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtend opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitariseerde zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaar bewaakt. Meer informatie over deze excursie kunt u vinden bij onze DMZ en JSA bouwsteen.

 

Zuid Korea, Suncheon Ecological Park 5

Zuid Korea, Haeinsa Tempel

Zuid Korea, Hahoe Village, Maskers

Zuid Korea, Jeju Cheonjiyeon Waterfall

Zuid Korea, Seoul, Gyeongbokpaleis Wacht Zuid Korea, Seoul, Avondmarkt Zuid Korea Deoksugung Zuid Korea, Jeju, Haenyeo DuikstersZuid Korea, Maaltijden; Bibimbap

 

Wanndelreis Zuid-Korea schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Sognisan (tempelovernachting)
Dag 6 Sognisan – Jeonju
Dag 7 Jeonju – Boseong
Dag 8 Boseong – Geoje
Dag 9 Geoje – Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan – Jeju
Dag 12 Jeju
Dag 13 Jeju
Dag 14 Jeju – Seoul
Dag 15 Seoul – Amsterdam

 

Zuid Korea, Haeinsa Tempel

Zuid Korea, Hahoe Village, Maskers

 

 

 

Prijs van de Wandelreis Zuid-Korea

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete korte Zuid-Korea reis al te boeken vanaf €1525,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

 

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto voor 5 dagen
– Vlucht Busan – Jeju
– Vlucht Jeju – Seoul
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

 

Geef uw wensen aan ons door

Wij staat klaar om voor u een geheel op uw eigen wensen afgestemde reis samen te stellen. Indien ons aanbod u aanspreekt kunt u altijd vrijblijvend een prijsopgave aanvragen via ons offerteformulier of via een e-mail.

Indien u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd even bellen naar telefoonnummer 070-8200324.

 

Zuid Korea, Haeinsa Tempel

Zuid Korea, Hahoe Village, Maskers

Zuid Korea, Jeju Cheonjiyeon Waterfall

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea, Suncheon Ecological Park 5

Zuid Korea, Haeinsa Tempel

Zuid Korea, Hahoe Village, Maskers

Zuid Korea, Jeju Cheonjiyeon Waterfall

 

Wandelreis Zuid-Korea, 15 dagen

Wandelreis Zuid-Korea omschrijving

Seoul – Sognisan – Jeonju – Boseong – Geoje – Busan – Jeju – Seoul

Een reis door Zuid-Korea waarbij u gebruik maakt van een huurauto, dit biedt de mogelijkheid om gemakkelijk fantastische wandelgebieden op te nemen in de route. We hebben 3 bijzondere routes voor u geselecteerd; een wandeling vanuit Seoul met schitterend uitzicht over de stad, een bergwandeling in het Nationaal Park Sognisan en tot slot een 2-daagse wandeling over het kustpad van het tropische eiland Jeju.

De overnachtingen zijn divers, in westerse hotels, in een traditionele Koreaanse Hanok en u bent te gast bij de monniken!

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 1525,- inclusief autohuur en alle overnachtingen inclusief ontbijt.

Zuid Korea, Soraksan Groot

Wandelreis Zuid-Korea van dag tot dag

 

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de hippe hoofdstad Seoul in Z-Korea.

Dag 2 Seoul
Na een vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De bus of trein brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een eerste verkennende wandeling in de omgeving te maken. Heeft u na een lange reisdag nog energie, probeer dan een van de restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae. Gegarandeerd een succes!

Dag 3 Seoul
Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen en wees aanwezig bij het wisselen van de wacht. Op loopafstand van de paleizen, even ten noorden van het centrum ligt de oude traditionele wijk Ikseondong. Nauwe straatjes voeren door de oude wijk met traditionele Koreaanse Hanok woningen.

Voor een bijzondere streetfood ervaring moet u op de Gwangjang markt zijn. De vele stalletjes bieden een overdaad aan voedsel, een goede introductie in de pittige Koreaanse keuken. Probeer aan de verschillende stalletjes op deze markt huisgemaakte noodles, kimbap (Koreaanse sushi) en teokbokki (rolletjes gemaakt van rijstmeel en gekookt in pittige zoete saus). Succes verzekerd!

Dag 4 Seoul – Bukhansan National Park
Vanuit Seoul is het Nationaal Park Bukhansan gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken en dit gebied is een populair wandelgebied. De wandeling is niet moeilijk en overal goed aangegeven maar wees bedacht op de vele trappen omhoog, die maken de route uitdagend en minder geschikt voor absolute beginners. Eenmaal aan de top wordt u beloond met een overweldigend uitzicht over de metropool Seoul. Neem 4-6 uur voor de totale wandeling (in de zomer is het pad drukker en moet u ten minste 6 uur rekenen voor deze tocht)

Dag 5 Seoul – Sognisan
Vandaag haalt u de auto op bij het verhuurbedrijf. Middels telefoonnummers programmeert u de Engelstalige GPS en u bent op weg. In ongeveer twee a drie uur rijdt u van het centrum van Seoul naar de ingang van het Nationaal Park. Na een gastvrij ontvangst in de tempel wordt u door een van de toegewijde monniken rondgeleid over het complex. De do’s en don’ts in deze religieuze omgeving worden besproken en gepassioneerd leggen monniken de basisprincipes van het Koreaans boeddhisme uit. Daarna volgt naar boeddhistisch gebruik een smakelijk vegetarisch diner. De avond wordt vroeg afgesloten met een gezamenlijke meditatie sessie. Na deze unieke ervaring gaat u net als de monniken met de kippen op stok.

Dag 6 wandeling Songnisan National Park – Jeonju
In de tempel begint de dag vroeg!  Om half vijf bent u getuigen van de ochtendmeditatie, waarbij de monniken hun gebeden prevelen, de houten tempelgong door de hal klinkt, offers gebracht worden en door de hele tempel de geur van wierook hangt. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Vóór zeven uur bent u geheel klaar om de paden van het Nationaal Park te gaan ontdekken. Er zijn vele mogelijkheden maar wij raden u aan om een rondwandeling van 15,4 km te maken. De eerste 4 kilometer volgt u een gelijkmatig goed begaanbaar pad, dat via naaldbossen, langs de oevers van een bergmeertje loopt. Voorts wint het pad hoogte tot Cheonhwangbong (1080m), de hoogste top van het park. U wordt beloond met een schitterend uitzicht. Het volgende traject van 4 km leidt u in twee uur over de bergkam met spectaculaire vergezichten naar Munjangdae Rock (1030 m). Vandaar keert u in 2 uur weer terug naar de tempel (ruim 7 km) waar u de bagage oppakt en de reis vervolgt naar Jeonju.

U overnacht in een traditionele Hanok in het Hanok village, een buurt gelegen in het stadscentrum. De knusse buurt bestaand uit traditionele Koreaanse woningen met onder andere de traditionele vloerverwarming, schuifdeuren en een lage tafel met kussens om aan te zitten. In deze huizen wordt nog altijd gewoond en gewerkt, een stukje authentiek Korea. N.B. Hanok village is geen openluchtmuseum zoals op veel andere plaatsen het geval is. Het is heerlijk om een avondje te struinen tussen de winkeltjes en restaurantjes van deze gemoedelijke stad.

Vanavond moet u zeker Bibimbap eten want om deze kom met rijst met diverse ingrediënten, staat Jeonju bekend.

Dag 7 Jeonju – Boseong
In tweeëneenhalf uur rijdt u van Jeonju naar Boseong. Hier liggen de meest bekende (groene) theevelden van Zuid-Korea. De glooiende heuvels met theestruiken vormen een prachtig decor. Vergeet uw fototoestel niet! U kunt hier de thee en allerhande snacks gemaakt van groene thee, proeven. Wanneer u een kleine omweg maakt, kunt u het openluchtmuseum van Naganeupseong bezoeken.

Dag 8 Boseong – Tongyeong
Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Geoje-do. Onderweg moet u beslist een stop maken voor een bezoek aan de Suncheon Bay Wetland Reserve. Dit gigantische park bestaat uit moerasachtige rietlanden met een enorme diversiteit aan wad en watervogels. U kunt hier wandelen maar het is ook mogelijk om een boot te nemen om de watervogels van dichterbij te observeren. Van Sucheon Bay Wetlands is het nog ongeveer twee uur rijden tot de eindbestemming van vandaag; Tongyeong. In deze havenstad kunt u het beste het havendistrict opzoeken voor gezellige restaurantjes, zicht op vissersbootjes en de levendige Jungang vismarkt.

Dag 9 Tongyeong – Busan
Maak vanuit Tongyeong een ommetje naar Mireukdo eiland. Maak gebruik van de kabelbaan die u naar de top van berg Mireuk brengt. Hier vandaan heeft u een schitterend uitzicht over de vele eilandjes die deel uitmaken van Halleyo Maritiem Nationaal Park. U vervolgt uw reis langs de kustroute aan de zuidzijde van het eiland Geoje. De kustlijn is hier ruig en rotsig en biedt spectaculaire uitzichten. De de nieuwe brug die in 2010 is aangelegd verbindt Geoje met de havenstad Busan. Na aankomst in Busan levert u de huurauto in.

Dag 10 Busan
Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 11  Busan – Jeju
Vandaag vliegt u van Busan naar Jeju, een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. Voor Koreanen is Jeju eiland verreweg de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming. Vooral honeymooners maken graag gebruik van dit romantische eiland en dat is niet zonder reden, hier treft u natuurfenomenen zoals uitgedoofde vulkanen, lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren en strandjes. Bovendien heeft Jeju een langeafstand wandelpad van 230 km dat langs de rotsige kust om het hele eiland loopt. Het pad is opgeknipt in 21 trajecten en wij hebben de twee mooiste trajecten voor u geselecteerd.

Bij aankomst in Jeju neemt u de bus of een taxi naar uw hotel aan de zuidzijde van het eiland. Dit is de komende dagen uw uitvalsbasis.

Dag 12  Jeju Olle Trail section 7
Vandaag loopt u het eerste deel van het wandelpad.

Het is mogelijk om een bus te nemen naar het startpunt van de 14 km lange route, maar u kunt ook naar het Olle informatiepunt in de stad gaan en vandaaruit beginnen. Hiermee verlengt u de route met 6 km en wordt de totale looptijd met 1,5 uur verlengd.

De route is goed gemarkeerd en goed begaanbaar. Na 8,5 km op de route loopt u het vissersplaatje Beophwan binnen. Dit plaatsje is bekend om de Haenyeo vrouwen. Een matriachale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frapante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Na Beophwan volgt het mooiste deel van de route direct langs de kust over zwarte rotsformaties waar een begaanbaar pad op is aangelegd. Onderweg treft u (een beperkt aantal) lunchgelegenheden.

Aan het einde van de route kunt u de bus terugnemen naar de Seogwipo waar uw hotel is.

Dag 13 Jeju Olle Trail section 9
Omdat een deel van sectie 8 in zee gestort is en er een lange omweg door stedelijk gebied nodig is, hebben we dit deel van de route geschrapt. U neemt de bus (of taxi) naar het startpunt van de route 9, de meest intensieve sectie van het gehele Olle Trail omdat u er ook hoogteverschillen moet overwinnen. Maar uw moeite wordt beloond met prachtige vergezichten. Op de route zijn ook Japanse bunkers en grotten uit de 2de Wereldoorlog te vinden. Op de route kunt u geen versnaperingen krijgen dus neem iets mee van de ontbijttafel. De route is 6 km lang (3 tot 4 uur lopen) en eindigt op Hwasan Golden Sand Beach. Een goede plek voor een verfrissende duik in de zee.

Dag 14 Jeju – Seoul
Van Jeju vliegt u naar Seoul voor een laatste overnachting. Hier kunt u de laatste souveniertjes inslaan op Namdaemon markt of ga naar het  fashionable “shoppersparadise” Myeongdong. Voor een onvergetelijke maaltijd ga naar Insadong waar veel traditionele restaurantjes en gezellige theehuizen gevestigd zijn.

Dag 15 Seoul – Amsterdam
U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

 

Optioneel :  Excursie naar de Noord-Koreaanse grens

Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjon bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtend opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is danook zeer zwaar bewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug; de “Joint security area” hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Prijs voor een volledige dagexcursie inclusief lunch: € 140,- per persoon.

Wanndelreis Zuid-Korea schema

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Sognisan (tempelovernachting)
Dag 6 Sognisan – Jeonju
Dag 7 Jeonju – Boseong
Dag 8 Boseong – Geoje
Dag 9 Geoje – Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan – Jeju
Dag 12 Jeju
Dag 13 Jeju
Dag 14 Jeju – Seoul
Dag 15 Seoul – Amsterdam

Prijs van de Wandelreis Zuid-Korea

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete korte Zuid-Korea reis al te boeken vanaf €1525,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

 

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto voor 5 dagen
– Vlucht Busan – Jeju
– Vlucht Jeju – Seoul
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50,- per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

 

Geef uw wensen aan ons door

Wij staat klaar om voor u een geheel op uw eigen wensen afgestemde reis samen te stellen. Indien ons aanbod u aanspreekt kunt u altijd vrijblijvend een prijsopgave aanvragen via ons offerteformulier of via een e-mail.

Indien u vragen heeft kunt u natuurlijk ook altijd even bellen naar telefoonnummer 070-8200324.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. 

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea, Jeju Cheonjiyeon Waterfall