Compleet Zuid Korea reis, 17 dagen

Compleet Zuid Korea reis

Seoul – Daegu – Gyeongju – Busan – Jeju – Jeonju

  • Modern Seoul en historisch Gyeongju
  • Tempel overnachting mogelijk
  • Verblijf in een traditionele Hanok
  • Hallasan op vulkanisch Jeju

Deze individuele Zuid Korea reis op maat is te boeken vanaf € 1.420,-  inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea reis iki Travels 17 dagen

Bewaren

Compleet Zuid Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Vanaf Schiphol of vanaf Brussel vliegt u naar Zuid Korea.

Dag 2 Seoul

Na een vlucht van 10 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. De bus brengt u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een eerste verkennende wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Seoul

Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier, staat sinds de hit “Gangnam style” vollop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optioneel)

Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjon bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtend opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaar bewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug; de “Joint Security Area” hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 5 Seoul – Daegu

Per trein reist u van Seoul naar Daegu. Met vijf universiteiten in Daegu een echte studentenstad. Daegu vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Haeinsa Tempel.

Dag 6 Daegu – Haeinsa tempel

Vanuit Daegu kunt u de beroemde Haeinsa Tempel bezoeken. De ontstaansgeschiedenis van deze tempel gaat terug tot 802 n. Chr. en de tempel dankt zijn bekendheid aan de Tripitaka Koreana. Dit is een enorme verzameling van meer dan 80.000 houten printblokken waar belangrijke Boeddhistische verzen ingegraveerd zijn. U kunt in de tempel overnachten en deelnemen aan de Boeddhistische rituelen.

Dag 7 Haeinsa – Gyeongju

Vandaag reist u per trein verder naar de historische stad Gyeongju, een gemoedelijke provinciale stad met weinig hoogbouw. De graftomben, de tempels en pagoda’s uit het Shilla tijdperk zijn de grote bezienswaardigheden van Gyeonju. In deze historische omgeving overnacht u in een traditionale Hanok, een Koreaanse herberg met kamers gegroepeerd rond een binnenplaats.

Dag 8 Gyeongju

Gyeongju laat zich prima per fiets verkennen. Breng een bezoek aan het tumuli park waar de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr.) te vinden zijn. De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen, zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju treft u de Bulguksa tempel, een serene tempel die net als de nabij gelegen Boedhistische Sokkuram Grotto op de UNESCO werelderfgoed lijst staat.

Dag 9 Gyeongju – Busan

We laten het cultuur historische Gyeongju achter ons en gaan per trein  op weg naar Busan, de tweede stad van Zuid Korea. U verblijft in het centrum van de stad.

Dag 10 Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te bemachtigen.

Dag 11  Busan – Jeju

Vandaag vliegt u van Busan naar Jeju, een korte vlucht van nog geen uur brengt u naar dit vakantieparadijs. We hebben voor u een hotel aan de kust gereserveerd. Indien gewenst kunnen wij voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen.

Dag 12  Jeju

Voor Koreanen is Jeju eiland verreweg de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming. Vooral honeymooners maken graag gebruik van dit romantische eiland en dat is niet zonder reden. Jeju heeft 230 km aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken, hier treft u natuurfenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren en uitgestrekte stranden.

Dag 13  Jeju

Op Jeju wonen de haenyo vrouwen. Een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Op het eiland is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer”. U vindt hier een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 14 Jeju – Jeonju

Vandaag verlaat u Jeju, u vliegt naar Gwangju waar u op de trein naar Jeonju stapt. U bent gearriveerd in de stad waar het populaire Koreaanse gerecht Bibimbap, bestaand uit rijst met diverse groenten, haar oorsprong heeft. In het gezellige Hanok Village vindt u voldoende restaurants die dit gerecht serveren. U verblijft in een traditionele Hanok, de ultieme Korea ervaring !

Dag 15 Jeonju

Het Hanok Village is een buurt gelegen in het stadscentrum. De knusse buurt bestaand uit traditionele Koreaanse woningen met onder andere de traditionele vloerverwarming, schuifdeuren en een lage tafel met kussens om aan te zitten. In deze huizen wordt nog altijd gewoond en gewerkt, een stukje authentiek Korea. N.B. Hanok Village is geen openluchtmuseum zoals op veel andere plaatsen het geval is. Het is heerlijk om een dagje te struinen tussen de winkeltjes en restaurantjes van deze gemoedelijke stad.

Dag 16 Jeonju – Seoul

Per trein wordt de reis voortgezet naar Seoul voor een laatste overnachting. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op Namdaemon markt of ga naar het fashionable “shoppers paradise” Myeongdong. Voor een onvergetelijke maaltijd ga naar Insadong waar veel traditionele restaurantjes en gezellige theehuizen gevestigd zijn.

Dag 17 Seoul – Amsterdam

U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

Compleet Zuid Korea dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Daegu
Dag 6 Daegu – Haeinsa
Dag 7 Haeinsa – Gyeongju
Dag 8 Gyeongju
Dag 9 Gyeongju – Busan
Dag 10 Busan
Dag 11 Busan – Jeju
Dag 12 Jeju
Dag 13 Jeju
Dag 14 Jeju – Jeonju
Dag 15 Jeonju
Dag 16 Jeonju – Seoul
Dag 17 Seoul – Amsterdam

Prijs van deze Compleet Zuid Korea reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 1420,-

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1420,– *** hotels eenvoudige accommodaties
€ 1645,– **** hotels comfortabele hotels
Op aanvraag ***** hotels Luxe hotels

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van eenvoudige 3 sterren hotels
Benika Marigold hotel, Seoul
Tempelovernachting Haeinsa
Daegu Grand Hotel
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan
Ramada Encore Hotel, Jeju
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Jeonju

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Tempelovernachting Haeinsa
Daegu Grand Hotel
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Crown Harbour Hotel, Busan
Best Western hotel, Jeju
Lewin hotel, Jeonju

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Daegu per KTX hogesnelheidstrein, 2e klasse
– Treinticket Daegu – Gyeongju per trein, 2e klasse
– Treinticket Gyeongju – Busan per trein, 2e klasse
– Binnenlandse vlucht Busan – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Gwangju.
– Treinticket Gwangju – Jeonju per trein, 2e klasse
– Treinticket Jeonju – Seoul per trein, 2e klasse

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro’s.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid Korea reis iki Travels Seoul paleis
Zuid Korea reis iki Travels Seoul tempel
Zuid Korea reis iki Travels Busan eetstal
Zuid Korea reis iki Travels Seoul wachters
Zuid Korea reis iki Travels Busan vismarkt
Zuid Korea reis iki Travels seoul modern warenhuis
Zuid Korea reis iki Travels seoul tempel
Zuid Korea reis iki Travels spiegeltjes
Zuid Korea reis Jeonju Bibimbap
Zuid Korea reis Jeonju hanok village
Zuid Korea reis seoul dame met trom