Hoogtepunten reis Zuid-Korea, 9 dagen

Hoogtepunten Zuid-Korea reis omschrijving

Seoul – Gyeongju – Busan

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 975,- p.p. inclusief transport, hotels en ontbijt.

iki Travels heeft een reis van 9 dagen voor mensen die een goede indruk van Zuid-Korea willen krijgen, maar niet veel tijd hebben. In 9 dagen maakt u kennis met het hippe Seoul, de tempels van Gyeongju, de voormalige hoofdstad van het Shilla rijk en u sluit de reis af met een bezoek aan de 2e stad van Zuid-Korea; de bruisende havenstad Busan.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.
ZK Hoogtepunten 9dgn iki Travels   Bewaren

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen Zuid korea Busan eetstal Zuid Korea Seoul Paleis toren

 

Hoogtepunten Zuid-Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de hippe hoofdstad Seoul in Z-Korea.

 

Dag 2 Seoul

Na een vlucht van 10-11 uur landt u op de Internationale Airport van Seoul. Met bus of trein bent u in no-time in het centrum van de hoofdstad. De rest van de dag kunt u een eerste verkennende wandeling maken in deze bruisende metropool.

Dag 3 Seoul

Ga op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier staat sinds de hit “Gangnam style” vollop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optie)

Optioneel kunt u de excursie naar Panmunjon bijboeken. In dat geval wordt u ’s ochtend opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is danook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug; de “Joint security area”. Hier staan de bekende blauwe barakken waar in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen is gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 5 Seoul – Gyeongju

De KTX (hogesnelheidstrein) brengt u bij de voormalige hoofdstad Gyeongju. Wat nu een provinciale stad is, was ooit de hoofdstad van het Shilla rijk. De tomben, tempels en pagoda’s zijn de zichtbare overblijfselen van een rijk dat ooit erg machtig was. In Gyeongju overnacht u in een “hanok”, een typisch koreaans verblijf. De hanok die we voor u uitgekozen hebben is nieuw en modern maar geheel gebouwd in traditionele stijl.

Gyeongju laat zich prima per fiets verkennen. Breng een bezoek aan het tumuli park waar de grafheuvels van Shilla koningen (ca 500 n. Chr) te vinden zijn. De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook vanbinnen te zien.

 

Dag 6   Gyeongju – Busan

U laat het cultuurhistorische Gyeongju achter en gaat per trein op weg naar Busan, dat 75 km zuidelijker ligt. Busan is de 2de stad van Zuid-Korea, een moderne stad met veel totaal verschillende wijken waar veel te beleven valt. Hier verblijft u in een centraal gelegen hotel in de omgeving van het station.

Dag 7   Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De stadsstranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand, ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 8   Busan – Seoul

In de loop van de dag vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Seoul. Hier stapt u over op het toestel naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de airline die u kiest) de volgende dag arriveert.

Dag 9 Seoul – Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

 

Het is ook mogelijk om vanuit Busan per boot de oversteek naar Japan te maken.

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen Zuid korea Busan eetstal Zuid Korea Seoul Paleis toren Zuid Korea Seoul warenhuis Zuid Korea Seoul Paleis trom

 

Hoogtepunten Zuid-Korea reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Dag 2 Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Gyeongju
Dag 6 Gyeongju – Busan
Dag 7 Busan
Dag 8 Busan
Dag 9 Busan – Amsterdam

 

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen

Prijs van de 9 daagse hoogtepunten reis Zuid-Korea:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete hoogtepunten Zuid-Korea reis al te boeken vanaf € 975,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De één gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 975,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.270,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 1.950,- ***** hotels   luxe hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Gyeongju, per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Treinticket Gyeongju – Busan, per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Treinticket Busan – Seoul, per KTX-hogesnelheidstrein, tweede klasse.
– Toeristische informatie.
– Hotellijst in het Engels en Koreaans.
– Onze agent in Zuid-Korea is 24/7 bereikbaar in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid-Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen Zuid korea Busan eetstal

 

Hotels tijdens de 9 daagse hoogtepunten reis Zuid-Korea:

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels
Benika Marigold hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun Hotel, Busan

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie
Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje
Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag
Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen
Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis
Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten. Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass
Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea Seoul Paleis Zuid Korea Seoul tempel papieren vissen Zuid korea Busan eetstal Zuid Korea Seoul Paleis toren 

 

Hoogtepunten reis Zuid Korea, 9 dagen

Hoogtepunten Zuid Korea reis omschrijving

Seoul – Gyeongju – Busan
iki Travels heeft een reis van 9 dagen in elkaar gezet voor mensen die een goede indruk van Zuid Korea willen krijgen, maar niet veel tijd hebben. In 9 dagen maakt u kennis met het hippe Seoul, de tempels van Gyeongju, de voormalige hoofdstad van het Shilla rijk en u sluit de reis af met een bezoek aan de tweede stad van Zuid Korea; de bruisende havenstad Busan.

Deze individuele hoogtepunten Zuid Korea reis van 9 dagen is te boeken vanaf € 675,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

ZK Hoogtepunten 9dgn iki Travels

 

Bewaren

Hoogtepunten Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol of Brussel naar de hippe hoofdstad Seoul in Zuid Korea.

Dag 2 Seoul

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij  die u kiest, landt u na 10-13 uur op het internationale vliegveld van Seoul. De bus of de trein is de meest efficiënte manier om snel in het centrum van de hoofdstad te komen. Verblijft u in ons 3 sterren hotel in Hongdae, ga dan eten in een van de vele kleine restaurantjes in deze populaire en zeer levendige studentenwijk.

Dag 3 Seoul

Op verkenning in het overweldigende Seoul! Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier staat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optie) – Seoul

Een excursie naar de Noord Koreaanse grens is een must!!  De grens tussen Noord- en Zuid-Korea is de laatste plaats ter wereld waar de Koude Oorlog nog actueel is. Vanaf een uitzichtpunt ziet u de tweede stad van Noord Korea in de verte liggen en hoort u de propaganda installaties die naar het zuiden gericht zijn. U bezoekt een tunnel gegraven vanuit Noord Korea met het doel om Seoul te kunnen infiltreren en  tot slot zet u in een van de barakken waar in 1953 de wapenstilstand getekend is, daadwerkelijk voet op Noord Koreaanse bodem.

Dag 5 Seoul – Gyeongju

De KTX (hoge snelheidstrein) brengt u bij de voormalige hoofdstad Gyeongju. Wat nu een provinciale stad is was ooit de hoofdstad van het Shilla rijk. De tomben, tempels en pagoda’s zijn de zichtbare overblijfselen van het eens zo machtig rijk.

Dag 6 Gyeongju

Gyeongju laat zich prima per fiets verkennen. Breng een bezoek aan het tumuli park waar de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr.) te vinden zijn. De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen, zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju treft u de Bulguksa tempel, een van Korea bekendste  tempels die prachtig in het landschap ligt. Niet ver hiervandaan ligt de serene Boeddhistische Sokkuram Grotto. Beide bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 7 Gyeongju – Busan

U laat het cultuur historische Gyeongju achter u en gaat per trein  op weg naar Busan, de 2de stad van Zuid Korea. In de avond kunt u een stadstour maken, de bus neemt u langs de verlichte bruggen van Busan en langs interessante gebouwen zoals het prachtig verlichte Busan Cinema Center.

Dag 8 Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Zit het weer niet mee, ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 9 Busan – Soul – Amsterdam

Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Seoul. Hier stapt u over op het toestel naar Amsterdam waar u dezelfde dag arriveert.

Hoogtepunten Zuid Korea reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Seoul
Dag 2 Seoul
Dag 3 Seoul
Dag 4 Seoul
Dag 5 Seoul – Gyeongju
Dag 6 Gyeongju
Dag 7 Gyeongju – Busan
Dag 8 Busan
Dag 9 Busan – Amsterdam

 

Prijs van de 9 daagse Hoogtepunten reis Zuid Korea:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete hoogtepunten Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 975,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 975,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.270,– **** hotels   comfortabele hotels  
€ 1.950,- ***** hotels   luxe hotels  

 Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Gyeongju, per KTX hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Treinticket Gyeongju – Busan, 2e klasse
– Toeristische informatie

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Hotels tijdens de 9 daagse hoogtepunten reis Zuid-Korea:

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

 

Op basis van 3 sterren hotels
Benika Marigold hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Crown Harbor Hotel, Busan

Op basis van luxe 5 sterren hotels:
The Plaza Hotel, Seoul
Hilton Hotel, Gyeongju
Westin Chosun Hotel, Busan

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Zuid Korea reis Seoul tempel papieren vissen iki Travels