Hoogtepunten Japan reis, 10 dagen

Hoogtepunten Japan reis

Kyoto – Mount Fuji – Tokyo
iki Travels heeft een reis van 10 dagen in elkaar gezet voor mensen die een goede indruk van Japan willen krijgen, maar niet veel tijd hebben. U bezoekt de 2 belangrijkste steden Tokyo en Kyoto en de wereld beroemde berg Mount Fuji.

  • de gouden tempel, Kyoto
  • shinkansen, 330 km per uur
  • Mount Fuji, hoogste berg Japan

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 1.170,- inclusief transport, hotels en ontbijt.  Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld. hoogtepunten japan reis kaart iki Travels

Traditioneel Japanse winterjas Japan

japan tokyo mount fuji

 

Hoogtepunten Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Kyoto
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar de voormalige hoofdstad Kyoto in Japan.

Dag 2 Kyoto
Na een nachtvlucht landt u op Kansai International Airport in de baai van Osaka. U verblijft in Kyoto, ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Kyoto
Het Nijo Kasteel, is beroemd om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen en de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) brengt je tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 4 Kyoto of Nara
De Heian Tempel met zijn vermiljoenrode kleur is zeer fraai met zijn grote tuin en vijver. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka laantjes. Deze straatjes zitten vol met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Een andere optie voor deze dag is een bezoek aan Nara. Met de trein gaat u naar deze vroegere hoofdstad van Japan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard. Deze Shinto tempel werd gesticht in het jaar 768. De tempel is ook beroemd om zijn vele bronzen lantaarns.

Dag 5 Kyoto – Mount Fuji
De shinkansen (hoge snelheidstrein) brengt u bij de beroemdste berg van Japan. Mount Fuji of Fuji san, zoals de japanners hem noemen. Elke japanner moet minimaal één keer de berg beklommen hebben. Beklimmen tot de top kan alleen in juli en augustus. De andere maanden kunt u het museum bij het 5th station bezoeken. Bij mooi weer heeft vanaf het meer Ashi schitterend uitzicht op de berg. Ontspan nog even in een onsen (heet bad).

Dag 6 Mount Fuji – Tokyo
U verlaat de rust en begeeft zich naar de wereldstad Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de 45ste verdieping gaan, hier is een observatie dek dat open is tot middernacht. De aangrenzende Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de Meiji Shrine met zijn prachtige park, maar er komen ook vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay- en street fashion outfits in allerlei stijlen.

Dag 7 Tokyo
Wissel de rust van de tuin van het keizerlijk paleis af met de winkelstraten van Ginza. Alle topmerken zijn met grote winkels overal in de stad aanwezig. De grootste warenhuizen ter wereld staan in Tokyo. Als het buiten te warm is of het regent, probeert u dan eens de honderden winkels onder het centraal station, dat een replica is van het centraal station in Amsterdam. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo. Op de punt van het eiland staat een bijzonder gebouw met tv studio’s van de bekende Japanse shows. Dit is een belangrijke trekpleister voor de inwoners van Tokyo.

Dag 8 Tokyo
Deze bruisende metropool heeft iedereen wel iets te bieden. U kunt het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De nabij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Ook in de avond is het prachtig om rond te dwalen in Tokyo.

Dag 9 Tokyo – Nikko (optie) of Tokyo – Kamakura (optie)
Vanuit Tokyo kunt u een uitstapje doen naar 2 van de bekendste tempelsteden van Japan, Nikko en Kamakura. Op 2 uur reizen naar het noorden ligt Nikko, een stadje met heel veel tempels voor als u er nog niet genoeg heeft gezien. De Toshuku tempel ligt in een prachtig natuurgebied en staat voor het Shintoisme dat streeft naar harmonie met de omgeving. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land heeft één gemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Vanuit Tokyo 1 uur met de trein naar het zuiden ligt aan de kust Kamakura. Dit kleine plaatsje bevat bijna 100 tempels. Bij het station zijn fietsen te huren. De Daibutsu is de grote bronzen Boeddha van 13,35 meter hoog uit het jaar 1252. Evenals zijn collega in Nara stond deze Boeddha oorspronkelijk binnen in een tempel, maar een Tsunami maakte daar in 1495 korte metten mee.

Dag 10 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis. U land meestal nog op dezelfde dag op Schiphol of Zaventem.

Traditioneel Japanse winterjas Japan

japan tokyo mount fuji

 

Hoogtepunten Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Kyoto
Dag 2 Kyoto
Dag 3 Kyoto
Dag 4 Kyoto of Nara (optie)
Dag 5 Kyoto – Mount Fuji
Dag 6 Mount Fuji – Tokyo
Dag 7 Tokyo
Dag 8 Tokyo
Dag 9 Tokyo – Nikko (optie) of Tokyo – Kamakura (optie)
Dag 10 Tokyo – Amsterdam

Traditioneel Japanse winterjas Japan

Prijs van de hoogtepunten Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 1.170,- euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.170,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.490,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.035,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Traditioneel Japans diner bij overnachting Mount Fuji
– Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Traditioneel Japanse winterjas Japan

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Traditioneel Japanse winterjas Japan

japan tokyo mount fuji

 

Hoogtepunten Japan reis, 10 dagen

Hoogtepunten Japan reis

Kyoto – Mount Fuji – Tokyo

iki Travels heeft een reis van 10 dagen in elkaar gezet voor mensen die een goede indruk van Japan willen krijgen, maar niet veel tijd hebben. U bezoekt de 2 belangrijkste steden Tokyo en Kyoto en de wereld beroemde berg Mount Fuji.

  • De gouden tempel, Kyoto
  • Shinkansen, 330 km per uur
  • Mount Fuji, hoogste berg Japan

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 1.170,- inclusief transport, hotels en ontbijt.  Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld. hoogtepunten japan reis kaart iki Travels

Hoogtepunten Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Kyoto
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol of Zaventem naar de voormalige hoofdstad Kyoto in Japan.

Dag 2 Kyoto
Na een nachtvlucht landt u op Kansai International Airport in de baai van Osaka. U verblijft in Kyoto, ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Kyoto
Het Nijo Kasteel, is beroemd om zijn prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen en de piepende vloeren die indringers moesten verraden. De Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) brengt je tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 4 Kyoto of Nara
De Heian Tempel met zijn vermiljoenrode kleur is zeer fraai met zijn grote tuin en vijver. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka laantjes. Deze straatjes zitten vol met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Een andere optie voor deze dag is een bezoek aan Nara. Met de trein gaat u naar deze vroegere hoofdstad van Japan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard. Deze Shinto tempel werd gesticht in het jaar 768. De tempel is ook beroemd om zijn vele bronzen lantaarns.

Dag 5 Kyoto – Mount Fuji
De shinkansen (hoge snelheidstrein) brengt u bij de beroemdste berg van Japan. Mount Fuji of Fuji san, zoals de japanners hem noemen. Elke japanner moet minimaal één keer de berg beklommen hebben. Beklimmen tot de top kan alleen in juli en augustus. De andere maanden kunt u het museum bij het 5th station bezoeken. Bij mooi weer heeft vanaf het meer Ashi schitterend uitzicht op de berg. Ontspan nog even in een onsen (heet bad).

Dag 6 Mount Fuji – Tokyo
U verlaat de rust en begeeft zich naar de wereldstad Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de 45ste verdieping gaan, hier is een observatie dek dat open is tot middernacht. De aangrenzende Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de Meiji Shrine met zijn prachtige park, maar er komen ook vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay- en street fashion outfits in allerlei stijlen.

Dag 7 Tokyo
Wissel de rust van de tuin van het keizerlijk paleis af met de winkelstraten van Ginza. Alle topmerken zijn met grote winkels overal in de stad aanwezig. De grootste warenhuizen ter wereld staan in Tokyo. Als het buiten te warm is of het regent, probeert u dan eens de honderden winkels onder het centraal station, dat een replica is van het centraal station in Amsterdam. Ook leuk is een bezoek aan Odaiba, een wijk op een kunstmatig aangelegd eiland in de baai van Tokyo. Op de punt van het eiland staat een bijzonder gebouw met tv studio’s van de bekende Japanse shows. Dit is een belangrijke trekpleister voor de inwoners van Tokyo.

Dag 8 Tokyo
Deze bruisende metropool heeft iedereen wel iets te bieden. U kunt het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De nabij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. Ook in de avond is het prachtig om rond te dwalen in Tokyo.

Dag 9 Tokyo – Nikko (optie) of Tokyo – Kamakura (optie)
Vanuit Tokyo kunt u een uitstapje doen naar 2 van de bekendste tempelsteden van Japan, Nikko en Kamakura. Op 2 uur reizen naar het noorden ligt Nikko, een stadje met heel veel tempels voor als u er nog niet genoeg heeft gezien. De Toshuku tempel ligt in een prachtig natuurgebied en staat voor het Shintoisme dat streeft naar harmonie met de omgeving. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land heeft één gemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Vanuit Tokyo 1 uur met de trein naar het zuiden ligt aan de kust Kamakura. Dit kleine plaatsje bevat bijna 100 tempels. Bij het station zijn fietsen te huren. De Daibutsu is de grote bronzen Boeddha van 13,35 meter hoog uit het jaar 1252. Evenals zijn collega in Nara stond deze Boeddha oorspronkelijk binnen in een tempel, maar een Tsunami maakte daar in 1495 korte metten mee.

Dag 10 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis. U land meestal nog op dezelfde dag op Schiphol of Zaventem.

Hoogtepunten Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Kyoto
Dag 2 Kyoto
Dag 3 Kyoto
Dag 4 Kyoto of Nara (optie)
Dag 5 Kyoto – Mount Fuji
Dag 6 Mount Fuji – Tokyo
Dag 7 Tokyo
Dag 8 Tokyo
Dag 9 Tokyo – Nikko (optie) of Tokyo – Kamakura (optie)
Dag 10 Tokyo – Amsterdam

Prijs van de hoogtepunten Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 1.170,- euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.170,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 1.490,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 2.035,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Traditioneel Japans diner bij overnachting Mount Fuji
– Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

hoogtepunten japan reis tokyo iki Travels