De hotels in Japan van iki Travels

De keuze van de hotels bepalen voor een groot deel uw plezier tijdens uw Japan vakantie. Al onze hotels zijn zorgvuldig geselecteerd op sfeer, kwaliteit, faciliteiten, de ligging en natuurlijk de prijs.

Wij hebben onze hotels in Japan onderverdeeld in drie prijs categorieën. Bij onze voorbeeldreizen treft u dan ook bij elke reis drie prijzen aan. De prijsklassen zijn natuurlijk ook te combineren in uw reis. Zo kunnen wij ons voorstellen dat u in Tokyo in een goed maar eenvoudig hotel midden in de stad wilt verblijven, maar bij Mt. Fuij een dagje lekker in een luxe ryokan wilt genieten van een warme bad met uitzicht op de vulkaan.

Al onze hotels zijn inclusief ontbijt. Verblijft u in een traditionele ryokan of minshuku dan is het diner meestal ook inclusief.

Huisje Kyoto

In Kyoto is er ook de mogelijkheid om in een traditioneel huis te verblijven. Dit is een huurhuis en is dan ook zonder maaltijden maar u kunt er wel zelf koken. Voor meer informatie zie: Huisje Kyoto

Minshuku

Minshuku’s zijn de bed & breakfasts van Japan. De minshuku’s zijn kleinschalig en worden meestal door een familie gerund. De kamers zijn in traditionele stijl met tatami’s ingericht. U slaapt op een futon die s’avonds wordt uitgerold op de tatamivloer. U moet er wel rekening mee houden dat in minshuku’s de badkamer gezamenlijk is. Uiteraard wel mannen en vrouwen gescheiden. In een Japans hotel is een toilet op de kamer niet gebruikelijk.

Een belangrijk verschil met een gewoon hotel is dat in de prijs voor een overnachting het diner op de dag van aankomst is inbegrepen, evenals het ontbijt op de dag van vertrek. Vijf nachten zijn dus ook vijf diners en vijf keer ontbijt. Wilt u ervaren hoe de japanners wonen en leven, dan is dit de manier om er achter te komen.

Tempels (Shukubo)

Een ervaring die u niet snel vergeet is een overnachting in een Japans klooster. Heel veel tempels en tempelcomplexen zijn eeuwen oud en liggen in schitterende natuurgebieden zoals bijvoorbeeld Mount Koya. Deze eeuwenoude gebouwen zijn vaak omgeven door prachtige tuinen. Ook hier slaapt u op een futon op de tatamivloer en kunt u genieten van een heet japans bad. Ook tijdens een overnachting in een klooster zult u geen toilet op de kamer aantreffen.

Geniet van de stilte in de avond, wanneer de tempel schaars verlicht is door oude traditionele stenen lantarens. Al vroeg in de morgen tegen zonsopgang wordt u gewekt voor de Boeddhistische ochtendceremonie’s in gezelschap van de monniken in de tempel. Hierna volgt een heerlijk vegetarisch ontbijt. Ook bij een overnachting in een tempel is diner en ontbijt inbegrepen in de prijs.

Ryokan

In tegenstelling tot een minshuku is een ryokan vaak veel groter en heeft meer faciliteiten. Een ryokan is veel luxer, maar heeft net als de minshuku kamers die in traditioneel Japanse stijl zijn ingericht. Verschil met de minshuku is dat de kamer van een luxe ryokan vaak een badkamer heeft met uitzicht op een tuin, landschap of rivier en een toilet op de kamer.

Tevens is er ook nog een gezamenlijk bad (Onsen)binnen of in de open lucht waar men kan relaxen, vaak omgeven door een prachtige tuin of bijvoorbeeld met uitzicht op de Fuji vulkaan. Ook bij de Ryokan is de prijs van een diner en ontbijt bij de prijs inbegrepen. De maaltijden worden geserveerd op uw kamer of indien aanwezig in een traditionele eetzaal. Houdt u er rekening mee dat een traditionele ryokan niet goedkoop is en vaak de prijs van een westers 5 sterren hotel overtreft.

reizen Japan hotels vakantie iki Travels
reizen Japan hotels vakantie iki Travels
reizen Japan hotels vakantie iki Travels
reizen Japan hotels vakantie iki Travels
reizen Japan hotels vakantie iki Travels

*** categorie hotels:

Hotels uit deze categorie zijn eenvoudige middenklasse hotels. U moet hier denken aan drie sterren hotels of traditionele minshuku’s. In de grote steden zijn dit westerse hotels met eigen badkamer. Houdt u er rekening mee, dat u in de kleine kamers in een zo genoemd “business” hotel niet kunt ijsberen. In de kleinere plaatsen of platteland hebben we enkele minshuku’s voor u geselecteerd. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen uw gehele reis in westerse hotels te overnachten.

Fukuoka, Richmond hotel

Fukuoka Richmond hotel Japan reis
Fukuoka Richmond hotel Japan reis
Fukuoka Richmond hotel Japan reis

Shirakawago, minshuku Wadaya

Shirakawago minshuku Wadaya hotel japan
Shirakawago minshuku Wadaya hotel japan
Shirakawago minshuku Wadaya hotel japan

**** categorie hotels:

Deze hotels zijn luxer en de westerse hotels zijn vier sterren hotels. De Japanse stijl hotels zijn de betere minshuku’s of de eenvoudige ryokans. Vooral in de bergen zijn ryokans aan te raden, omdat deze vaak voorzien zijn van heerlijke wellness gelegenheden vanwege hun ligging bij hete waterbronnen. Vaak met schitterend uitzicht vanuit de buiten Onsen (rotenbura). Onder deze categorie vallen ook de tempelcomplexen.

Tokyo, Park hotel Shiodome

Villa Fontain Shiodome hotel Tokyo
Villa Fontain Shiodome hotel Tokyo
Villa Fontain Shiodome hotel Tokyo

Yudanaka,  ryokan Yudanaka View hotel

ryokan Yudanaka View hotel Japan reis
ryokan Yudanaka View hotel Japan reis
ryokan Yudanaka View hotel Japan reis

***** categorie hotels:

Dit zijn de luxe vijf sterren hotels van de bekende ketens en de luxe Ryokans. Deze accommodaties hebben alle faciliteiten en voldoen aan alle internationale standaards van een luxe hotel. De Ryokans schotelen u culinaire hoogstandjes voor tijdens het ontbijt en diner en zijn voorzien van luxe spa faciliteiten.

Hotels Tokyo
*** hotels The B Akasaka
Hearton Hotel Higashi
Hotel Villa Fontaine Shinjuku
**** hotels Richmond Hotel Premium Tokyo Oshige
Shibuya Excel Tokyu
Tokyo Dome Hotel
***** hotels Hilton Tokyo Hotel
Palace Hotel Tokyo
Andaz Tokyo Tranomon Hills
Hotels Kyoto
*** hotels Hotel Unizo Shijo Karasuma
Hotel Via Inn Kyoto Shijo
**** hotels Daiwa Roynet Hotel Shijo
Hotel Vista Premio Kyoto
***** hotels Hyatt Regency Kyoto
Kyoto Brighton Hotel
Hotels Hiroshima
*** hotels Hotel Sunroute Hiroshima
Tokyu Rei Hotel Hiroshima
**** hotels Oriental Hotel Hiroshima
Mitsui Garden Hotel Hiroshima
***** hotels Hiroshima Granvia Hotel
Sheraton Grand Hotel Hiroshima
Hotels Osaka
*** hotels Hotel Comfort Osaka Shinsaibashi
New Osaka Hotel Shinsaibashi
**** hotels Hotel Vista Grande Osaka
Hotel Monterey La Soeur Osaka
***** hotels Hotel Nikko Osaka
Sheraton Miyako Hotel Osaka

Zie voor onze reizen naar Japan:

Rondreizen Japan
Bouwstenen Japan

Al onze reizen zijn aan te passen en te combineren.