070 - 8200324 info@ikitravels.nl

Verblijf in traditioneel Japans huis in Kyoto.

Geisha’s in het Gion District

Verscholen in kleine steegjes in het centrum van Kyoto bij het Gion District staan eeuwen oude huisjes waar vroeger de Geisha’s woonden. Letterlijk vertaald betekent Geisha “specialist of de kunst”. Geisha’s in opleiding worden Maiko genoemd, “specialist in dans”, dat is het eerste wat ze leren.

Het beroep van een Geisha is het vermaken van drinkende mannen met zang, dans, muziek, conversatie’s en dure drankjes inschenken en bestaat al eeuwen lang in Japan. In tegenstelling tot wat men in het Westen vaak denkt heeft een Geisha niets met prostitutie te maken. Dat idee is ontstaan doordat Japanse prostituees zich als Geisha’s verkleedden voor Amerikaanse mariniers na afloop van WOII.

Even in Japan wonen

Wij hebben in Kyoto enkele van deze traditionele Japanse huizen, die exclusief door klanten van iki Travels gehuurd kunnen worden voor minimaal drie nachten of meer. Deze woningen zijn geschikt vanaf twee tot maximaal zes personen. De Japanse huisjes bestaan uit twee slaapkamers, een woonkamer, een badkamer en een eenvoudige keuken.

Houdt u er rekening mee, dat deze huisjes vroeg in het jaar al vrij lang van te voren geboekt dienen te worden. De huisjes zijn namelijk zeer populair.

Culinair Gion

Het Gion District in het centrum van Kyoto is ook al eeuwen lang het centrum van de handel, restaurants, theehuizen, herbergen en theaters. Het district werd gebouwd om in de behoeften van de vele reizigers en pelgrims te voorzien die naar de aangrenzende Yasaka-Jinja Schrijn en Kodaiji Tempel kwamen.

Velen van de eeuwenoude pakhuizen fungeren nu als theehuizen en “Haute Cuisine” restaurants Keiseko Kyoto style. De sfeer, de bediening, de presentatie en de smaak van de gerechten zijn fantastisch! De prijzen ook.

traditioneel huis Kyoto Geisha huis iki Travels
traditioneel huis Kyoto Geisha huis iki Travels
traditioneel huis Kyoto Geisha huis iki Travels
traditioneel huis Kyoto Geisha huis iki Travels
traditioneel huis Kyoto Geisha huis iki Travels

Vraag een gratis offerte aan

Wij staan klaar om voor u een geheel op uw eigen wensen afgestemde reis samen te stellen.

VRAAG OFFERTE AAN