Herfst wandelreis Japan, 17 dagen

Herfst wandelreis Japan

Tokyo – Nikko – Yudanaka – Kiso Fukushima – Tsumago (Kiso vallei) – Kyoto – Mount Koya – Osaka 

Voor de reizigers die van herfstkleuren houden, hebben we een mooie wandelreis in elkaar gezet in het prachtige Japan. De maanden oktober en november zijn in Japan zeer aangenaam om te reizen. De vochtige hitte is verdwenen en het weer is over het algemeen droog en zonnig. Perfect om te wandelen.

  • Makaki apen in onsen
  • Herfstkleuren gedurende 3 daagse wandeltocht
  • Overnachten in een tempel op Koyasan

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.040,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

 

Al onze reizen kunnen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast. Vraag naar de mogelijkheden

17d Herfst Wandelreis Grote Afbeelding

Tokyo city vies Japan

Nikko poort Japan

17d Herfst Wandelreis Yudanaka

17d Herfst Wandelreis Takayama

 

 

 

Herfst wandelreis Japan van dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Tokyo
Tokyo heeft het! Met maar liefst 320 Michelinsterren kunt u direct aan een culinair avontuur beginnen. De metropool staat met 19 driesterren restaurants absoluut aan de top. Een andere topper is de Tokyo Skytree toren. Op 450 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Tokyo en ziet u bij helder weer ook Mount Fuji liggen.

In Electric City, ofwel Akihabara, is het leuk rondstruinen door de discount elektronica winkels. Hier is echt alles te koop. Vlakbij bevinden zich onder het spoor diverse 100 yen sushibarretjes, waar de sushi op bestelling gemaakt wordt.

Dag 3 Tokyo
In het centrum van de metropool Tokyo wonen 13 miljoen mensen in vele verschillende buurten met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. U kunt het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Tokyo en dateert uit 628. De bij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. De prachtige Meiji Schrijn is beroemd en berucht, het schitterende park er omheen wordt in november door vele mensen bezocht vanwege de herfstkleuren.

De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in dit district met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 4 Tokyo (optie Kamakura)
Op een uurtje afstand van Tokyo ligt Kamakura, een stadje aan zee met prachtige beboste heuvels en vele oude tempels. Kamakura was de hoofdstad van Japan van 1185 tot 1333. Vandaag de dag heeft het stadje 19 shinto tempels en 65 boeddhistische tempels inclusief twee van de oudste zen kloosters van Japan. Al de tempels zijn verbonden met wandelpaden door de bossen, de heuvels en via het strand. De Daibutsu is de grote bronzen Boeddha van 13,35 meter hoog uit het jaar 1252. Evenals zijn collega in Nara zat deze Boeddha oorspronkelijk binnen in een tempel maar een Tsunami maakte daar in 1495 korte metten mee.

 Dag 5 Tokyo – Nikko
In twee uur reist u naar Nikko, één van de beroemdste historische plekken van Japan. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land tot een eenheid heeft gemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Het rijkversierde mausoleum ligt in een bosrijke omgeving met eeuwenoude cederbomen en is een bezoek meer dan waard.

Nadat u de prachtige tempels en schrijnen van Nikko heeft gezien kunt u de bus nemen naar het hoger gelegen Senjogahara moerasgebied. De bus rijdt over de Irohazaka weg richting het Chuzenji meer. De weg is beroemd vanwege de vele (42) haarspeldbochten. De wandeling op Senjogahara plateau is één van de mooiste wandelingen door het Nikko National park. Vooral tijdens het herfstkleurenseizoen in november, wanneer de bladeren rood en geel kleuren, is deze wandeling meer dan de moeite waard.

Dag 6 Nikko – Yudanaka
Vandaag reist u deels met de Shinkansen door de Japanse Alpen in ruim 4 uur naar Yudanaka. Vanaf uw Japanse ryokan of minshuku is het ongeveer twintig minuten lopen naar de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de natuur en de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u weer gaat badderen in een van de vele de hete onsens in de diverse badhuizen. Daarna is het genieten van de traditionele Japanse maaltijd geserveerd door uw gastheer of gastvrouw van uw ryokan of minshuku.

Dag 7 Yudanaka
Naast Yudanaka is een mooi bergachtig natuurpark te vindenDe bus brengt u vandaag naar het begin van de Shiga Kogen. Dit is een pad langs verschillende meren die wel op 2000 meter boven zeeniveau liggen. U wandelt dwars door de natuur en het landschap is zeer afwiddelend van grote meren tot dicht beboste paden. Deze wandeling duurt ongeveer 3,5 uur. Ondanks dat het pad zich hoog in de bergen bevind is de wandeling over een vrij vlak gebied met weinig hoogteverschil. Aan het einde van de dag kunt u tot rust komen in de hete onsen van uw ryokan of minshuku.

Dag 8 Yudanaka – Matsumoto
In Matsumoto bevindt zich één van de mooiste authentieke kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rondom het 500 jaar oude kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode brug.

Ongeveer 300 jaar geleden startte een van de rijkste handelaren van de stad, Sakai Yoshiaki, met het verzamelen van de zogenaamde “Ukiyo-e woodblock prints” en andere kunst. Een deel van deze populaire prints is te zien in het Japan Ukiyo-e Museum. Enkele van de grote vroegere artiesten zijn Suzuki Harunobu, Katsushika Hokusai en Ando Hiroshige.

Dag 9 Matsumoto – Kiso Fukushima (wandeldag 1)
De Kiso Vallei is onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode. Deze weg van Kyoto naar het huidige Tokyo is bekend vanwege zijn oude pleisterplaatsen en werd gebruikt door de Samurai en de kooplieden. Samurai en plaatselijke heersers (Daimyo’s) waren verplicht eens in de twee jaar een aantal maanden in Edo (huidig Tokyo) te “verblijven” op verzoek van de Shogun.

Op deze dag loopt u van Niekawa naar Yabuhara, een tocht van ruim 16 kilometer langs kleine dorpjes, (rijst) velden en andere prachtige landschappen. Onderweg passeert u Narai een goed bewaard en traditioneel dorp en vanaf daar gaat u over de Torii Pas naar Yabuhara. In Yabuhara stapt u op de trein naar Kiso Fukushima waar u overnacht. Tegenwoordige is het ook mogelijk om stukken af te leggen met het lokaal openbaar vervoer.

Dag 10 Kiso Fukushima – Tsumago (wandeldag 2)
Na het ontbijt in uw ryokan of minshuku in de Kiso Fukushima vertrekt u met de lokale trein naar Nojiri. Vandaag wandelt u langs kleine dorpjes, rijstvelden en dichte bossen naar Tsumago in het zuiden van de vallei, circa 19 kilometer. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt waardoor het dorp zijn traditionele uitstraling heeft weten te behouden. Toch lijkt het niet op een openluchtmuseum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is. Een bijzonder gezicht en leuk om te overnachten.

Dag 11 Tsumago – Magome (wandeldag 3) – Kyoto
Voordat u richting Kyoto vertrekt is er de mogelijkheid om nog een korte wandeling te maken van ongeveer 3 uur van Tsumago naar Magome. Net als Tsumago is Magome goed bewaard gebleven door de jaren heen maar is het wel wat moderner dan Tsumago. In de loop van de middag neemt u de trein naar Kyoto.

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en is in het verleden ook de officiële hoofdstad geweest. Het oude Nijo-jo kasteel van de vroegere Shogun met zijn piepende vloeren en prachtige Chinese schilderingen is indrukwekkend en mag u niet missen.

Het moderne centraal station van Kyoto heeft grandeur, zeker vanwege de enorme trappen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht en ziet u hoe Kyoto is omringd door bergen in de meest prachtige kleuren. 5 Minuten hier vandaan bevindt zich de Fushimi Inari-taisha Schrijn met zijn duizenden oranje/rode poortjes (Torii’s)

Dag 12 Kyoto
Wees de drukte voor en begin vroeg aan het bezoek aan Kinkakuji ofwel het Gouden Paviljoen. Het is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan en bekend om zijn mooie tuinen en schitterende gouden kleur. Loop daarna richting de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) die je tot rust brengt met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader. In de winkelstraatjes met zijn tientallen winkeltjes worden vele specialiteiten verkocht als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door dezelfde familie gerund.

In het Gion district heeft u bij het vallen van de avond goede kans de beroemde Geisha’s te spotten op weg naar hun afspraak.

Dag 13 Kyoto – Nara – Kyoto
Ook Nara, iets ten zuiden van Kyoto, was ooit de hoofdstad van Japan. Met de trein reist u binnen een uurtje naar deze historische plaats. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is zeer de moeite waard. Deze Shinto tempel werd opgericht in het jaar 768. De tempel is tevens beroemd om zijn vele bronzen lantaarns. Nara is ook bekend wegens de wilde, maar zeer goedgemanierde en beleefde herten die rondlopen op de tempelgronden. Grote kans dat ze een buiging voor u maken!

Dag 14 Kyoto
Neem eens de lokale trein naar Arashiyama, waar u de Tenryuji tempel kunt bezoeken. Ook deze staat op de werelderfgoedlijst. De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken.

Dag 15 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya, waarbij het laatste stukje met een kabeltrein steil omhoog gaat. Hier staat op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse Boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een Japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835.

Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan. Mount Koya wordt gezien als de heiligste plaats van Japan. U overnacht hier in een klooster en geniet van een traditioneel vegetarisch diner en ontbijt, geserveerd door de monniken.

Dag 16 Mount Koya – Osaka
Na het ochtendritueel van de monniken en het ontbijt vertrekt u naar Osaka. Bezoek in Osaka zeker het grootste aquarium ter wereld. Tussen de enorme Mantaroggen en tonijnen zwemt ook een 4,5 meter lange walvishaai. Ook de grote Japanse diepzee kingcrabs zijn hier te bewonderen.

Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. Voor alle materialen en hulpstukken om dat voedsel te bereiden moet u op de Doguyasuji markt zijn. In de America Mura street komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. In het aangrenzende Namba district kunt u nog een laatste avondje gaan stappen in deze bruisende stad.

Dag 17 Terugvlucht Amsterdam

Tokyo city vies Japan

Nikko poort Japan

17d Herfst Wandelreis Yudanaka

17d Herfst Wandelreis Takayama

17d Herfst Wandelreis Kyoto

Tsumago huizen Japan

17d Herfst Wandelreis Yudanaka 2

japan mount koya rotstuin

Tsumago Kiso vallei Japan

Japan Kyoto Kimono Dames

japan osaka winkel

 

 

 

Herfst Wandelreis Japan dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Tokyo
Dag 2 Aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo
Dag 5 Tokyo – Nikko
Dag 6 Nikko – Yudanaka
Dag 7 Yudanaka
Dag 8 Yudanaka – Matsumoto
Dag 9 Matsumoto – Kiso Fukushima
Dag 10 Kiso Fukushima  –  Tsumago
Dag 11 Tsumago – Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto- Mout Koya
Dag 15 Mount Koya – Osaka
Dag 16 Osaka
Dag 17 Osaka – Amsterdam

Tokyo city vies Japan

Nikko poort Japan

 

 

 

 

Prijs van Herfst wandelreis Japan

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 2.040,- euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.040,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.650,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.145,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
– 6 x Diners in respectievelijk Nikko(1), Yudanaka (2), Kiso Vallei (2) en Mount Koya.
– Een Japan Railpass voor 7 dagen.
– Mount Koya Free pass voor vervoer naar en op Mount Koya.
– Gebruik van onze unieke reismap met uitgebreide informatie, kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Overige maaltijden.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Tokyo city vies Japan

Nikko poort Japan

17d Herfst Wandelreis Yudanaka

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Tokyo city vies Japan

Nikko poort Japan

17d Herfst Wandelreis Yudanaka

17d Herfst Wandelreis Takayama

 

 

 

 

 

Herfst Wandelreis Japan, 17 dagen

 

Herfst wandelreis Japan

Tokyo – Nikko – Yudanaka – Kiso Fukushima – Tsumago (Kiso vallei) – Kyoto – Mount Koya – Osaka 

Voor de reizigers die van herfstkleuren houden, hebben we een mooie wandelreis in elkaar gezet in het prachtige Japan. De maanden oktober en november zijn in Japan zeer aangenaam om te reizen. De vochtige hitte is verdwenen en het weer is over het algemeen droog en zonnig. Perfect om te wandelen.

  • Makaki apen in onsen
  • Herfstkleuren gedurende 3 daagse wandeltocht
  • Overnachten in een tempel op Koyasan

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 2.040,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

 

Al onze reizen kunnen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast. Vraag naar de mogelijkheden

 

Herfst wandelreis Japan van dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Tokyo
Tokyo heeft het! Met maar liefst 320 Michelinsterren kunt u direct aan een culinair avontuur beginnen. De metropool staat met 19 driesterren restaurants absoluut aan de top. Een andere topper is de Tokyo Skytree toren. Op 450 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Tokyo en ziet u bij helder weer ook Mount Fuji liggen.

In Electric City, ofwel Akihabara, is het leuk rondstruinen door de discount elektronica winkels. Hier is echt alles te koop. Vlakbij bevinden zich onder het spoor diverse 100 yen sushibarretjes, waar de sushi op bestelling gemaakt wordt.

Dag 3 Tokyo
In het centrum van de metropool Tokyo wonen 13 miljoen mensen in vele verschillende buurten met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. U kunt het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling stad van de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Tokyo en dateert uit 628. De bij gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw. De prachtige Meiji Schrijn is beroemd en berucht, het schitterende park er omheen wordt in november door vele mensen bezocht vanwege de herfstkleuren.

De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in dit district met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 4 Tokyo (optie Kamakura)
Op een uurtje afstand van Tokyo ligt Kamakura, een stadje aan zee met prachtige beboste heuvels en vele oude tempels. Kamakura was de hoofdstad van Japan van 1185 tot 1333. Vandaag de dag heeft het stadje 19 shinto tempels en 65 boeddhistische tempels inclusief twee van de oudste zen kloosters van Japan. Al de tempels zijn verbonden met wandelpaden door de bossen, de heuvels en via het strand. De Daibutsu is de grote bronzen Boeddha van 13,35 meter hoog uit het jaar 1252. Evenals zijn collega in Nara zat deze Boeddha oorspronkelijk binnen in een tempel maar een Tsunami maakte daar in 1495 korte metten mee.

 Dag 5 Tokyo – Nikko
In twee uur reist u naar Nikko, één van de beroemdste historische plekken van Japan. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land tot een eenheid heeft gemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Het rijkversierde mausoleum ligt in een bosrijke omgeving met eeuwenoude cederbomen en is een bezoek meer dan waard.

Nadat u de prachtige tempels en schrijnen van Nikko heeft gezien kunt u de bus nemen naar het hoger gelegen Senjogahara moerasgebied. De bus rijdt over de Irohazaka weg richting het Chuzenji meer. De weg is beroemd vanwege de vele (42) haarspeldbochten. De wandeling op Senjogahara plateau is één van de mooiste wandelingen door het Nikko National park. Vooral tijdens het herfstkleurenseizoen in november, wanneer de bladeren rood en geel kleuren, is deze wandeling meer dan de moeite waard.

Dag 6 Nikko – Yudanaka
Vandaag reist u deels met de Shinkansen door de Japanse Alpen in ruim 4 uur naar Yudanaka. Vanaf uw Japanse ryokan of minshuku is het ongeveer twintig minuten lopen naar de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de natuur en de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u weer gaat badderen in een van de vele de hete onsens in de diverse badhuizen. Daarna is het genieten van de traditionele Japanse maaltijd geserveerd door uw gastheer of gastvrouw van uw ryokan of minshuku.

Dag 7 Yudanaka
Naast Yudanaka is een mooi bergachtig natuurpark te vindenDe bus brengt u vandaag naar het begin van de Shiga Kogen. Dit is een pad langs verschillende meren die wel op 2000 meter boven zeeniveau liggen. U wandelt dwars door de natuur en het landschap is zeer afwiddelend van grote meren tot dicht beboste paden. Deze wandeling duurt ongeveer 3,5 uur. Ondanks dat het pad zich hoog in de bergen bevind is de wandeling over een vrij vlak gebied met weinig hoogteverschil. Aan het einde van de dag kunt u tot rust komen in de hete onsen van uw ryokan of minshuku.

Dag 8 Yudanaka – Matsumoto
In Matsumoto bevindt zich één van de mooiste authentieke kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rondom het 500 jaar oude kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode brug.

Ongeveer 300 jaar geleden startte een van de rijkste handelaren van de stad, Sakai Yoshiaki, met het verzamelen van de zogenaamde “Ukiyo-e woodblock prints” en andere kunst. Een deel van deze populaire prints is te zien in het Japan Ukiyo-e Museum. Enkele van de grote vroegere artiesten zijn Suzuki Harunobu, Katsushika Hokusai en Ando Hiroshige.

Dag 9 Matsumoto – Kiso Fukushima (wandeldag 1)
De Kiso Vallei is onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode. Deze weg van Kyoto naar het huidige Tokyo is bekend vanwege zijn oude pleisterplaatsen en werd gebruikt door de Samurai en de kooplieden. Samurai en plaatselijke heersers (Daimyo’s) waren verplicht eens in de twee jaar een aantal maanden in Edo (huidig Tokyo) te “verblijven” op verzoek van de Shogun.

Op deze dag loopt u van Niekawa naar Yabuhara, een tocht van ruim 16 kilometer langs kleine dorpjes, (rijst) velden en andere prachtige landschappen. Onderweg passeert u Narai een goed bewaard en traditioneel dorp en vanaf daar gaat u over de Torii Pas naar Yabuhara. In Yabuhara stapt u op de trein naar Kiso Fukushima waar u overnacht. Tegenwoordige is het ook mogelijk om stukken af te leggen met het lokaal openbaar vervoer.

Dag 10 Kiso Fukushima – Tsumago (wandeldag 2)
Na het ontbijt in uw ryokan of minshuku in de Kiso Fukushima vertrekt u met de lokale trein naar Nojiri. Vandaag wandelt u langs kleine dorpjes, rijstvelden en dichte bossen naar Tsumago in het zuiden van de vallei, circa 19 kilometer. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt waardoor het dorp zijn traditionele uitstraling heeft weten te behouden. Toch lijkt het niet op een openluchtmuseum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is. Een bijzonder gezicht en leuk om te overnachten.

Dag 11 Tsumago – Magome (wandeldag 3) – Kyoto
Voordat u richting Kyoto vertrekt is er de mogelijkheid om nog een korte wandeling te maken van ongeveer 3 uur van Tsumago naar Magome. Net als Tsumago is Magome goed bewaard gebleven door de jaren heen maar is het wel wat moderner dan Tsumago. In de loop van de middag neemt u de trein naar Kyoto.

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en is in het verleden ook de officiële hoofdstad geweest. Het oude Nijo-jo kasteel van de vroegere Shogun met zijn piepende vloeren en prachtige Chinese schilderingen is indrukwekkend en mag u niet missen.

Het moderne centraal station van Kyoto heeft grandeur, zeker vanwege de enorme trappen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht en ziet u hoe Kyoto is omringd door bergen in de meest prachtige kleuren. 5 Minuten hier vandaan bevindt zich de Fushimi Inari-taisha Schrijn met zijn duizenden oranje/rode poortjes (Torii’s)

Dag 12 Kyoto
Wees de drukte voor en begin vroeg aan het bezoek aan Kinkakuji ofwel het Gouden Paviljoen. Het is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan en bekend om zijn mooie tuinen en schitterende gouden kleur. Loop daarna richting de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) die je tot rust brengt met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader. In de winkelstraatjes met zijn tientallen winkeltjes worden vele specialiteiten verkocht als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door dezelfde familie gerund.

In het Gion district heeft u bij het vallen van de avond goede kans de beroemde Geisha’s te spotten op weg naar hun afspraak.

Dag 13 Kyoto – Nara – Kyoto
Ook Nara, iets ten zuiden van Kyoto, was ooit de hoofdstad van Japan. Met de trein reist u binnen een uurtje naar deze historische plaats. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is zeer de moeite waard. Deze Shinto tempel werd opgericht in het jaar 768. De tempel is tevens beroemd om zijn vele bronzen lantaarns. Nara is ook bekend wegens de wilde, maar zeer goedgemanierde en beleefde herten die rondlopen op de tempelgronden. Grote kans dat ze een buiging voor u maken!

Dag 14 Kyoto
Neem eens de lokale trein naar Arashiyama, waar u de Tenryuji tempel kunt bezoeken. Ook deze staat op de werelderfgoedlijst. De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken.

Dag 15 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya, waarbij het laatste stukje met een kabeltrein steil omhoog gaat. Hier staat op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse Boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een Japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835.

Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan. Mount Koya wordt gezien als de heiligste plaats van Japan. U overnacht hier in een klooster en geniet van een traditioneel vegetarisch diner en ontbijt, geserveerd door de monniken.

Dag 16 Mount Koya – Osaka
Na het ochtendritueel van de monniken en het ontbijt vertrekt u naar Osaka. Bezoek in Osaka zeker het grootste aquarium ter wereld. Tussen de enorme Mantaroggen en tonijnen zwemt ook een 4,5 meter lange walvishaai. Ook de grote Japanse diepzee kingcrabs zijn hier te bewonderen.

Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. Voor alle materialen en hulpstukken om dat voedsel te bereiden moet u op de Doguyasuji markt zijn. In de America Mura street komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. In het aangrenzende Namba district kunt u nog een laatste avondje gaan stappen in deze bruisende stad.

Dag 17 Terugvlucht Amsterdam

Herfst Wandelreis Japan dag tot dag overzicht

Dag 1 Vlucht naar Tokyo
Dag 2 Aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo
Dag 5 Tokyo – Nikko
Dag 6 Nikko – Yudanaka
Dag 7 Yudanaka
Dag 8 Yudanaka – Matsumoto
Dag 9 Matsumoto – Kiso Fukushima
Dag 10 Kiso Fukushima  –  Tsumago
Dag 11 Tsumago – Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto- Mout Koya
Dag 15 Mount Koya – Osaka
Dag 16 Osaka
Dag 17 Osaka – Amsterdam

 

Prijs van Onbekend Japan reis per huurauto

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 2.040,- euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 2.040,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.650,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.145,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
– 6 x Diners in respectievelijk Nikko(1), Yudanaka (2), Kiso Vallei (2) en Mount Koya.
– Een Japan Railpass voor 7 dagen.
– Mount Koya Free pass voor vervoer naar en op Mount Koya.
– Gebruik van onze unieke reismap met uitgebreide informatie, kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Overige maaltijden.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan kiso vallei magome
17d Herfst Wandelreis Kyoto 2