Japan en Taiwan rondreis, 22 dagen

Taiwan en Japan rondreis

Taipei – Sun Moon Lake – Fo Guang Shan – Kaohsiung – Chiphen – Taroko Gorge – Taipei – Kyoto – Hiroshima – Tsumago – Matsumoto – Mount Fuji – Tokyo

Een leuke reis die twee Aziatische Tijgers combineert; Taiwan en Japan. Een goed verzorgde en zeer complete reis langs de belangrijkste steden en attracties van Taiwan en vervolgens maakt u de oversteek naar Japan.

  • Het beste van twee bestemmingen
  • Bezoek aan het tempelcomplex Foguangshan
  • Verblijf in het hotspring plaatsje Zhiben
  • 3 wereldsteden; Taipei, Kyoto en Tokyo

Deze individuele Taiwan en Japan rondreis van 21 dagen is te boeken vanaf € 2.340,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Onze reizen kunnen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of zelfs volledig op maat worden samengesteld.

Taiwan reis Sun Moon Lake

Taiwan Taipei 101 building

Taiwan Taipei Din Tai fung

Taiwan Taipei Pingxi sky lantern

Taiwan Reis Kaohsiung

 

Japan en Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Dag 2 Taipei
Afhankelijke van de maatschappij waarmee u vliegt komt u in de ochtend of in de middag aan. Na de douane wordt u opgevangen door een medewerker die de privé transfer naar uw hotel verzorgd. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3  Taipei
Na het ontbijt kunt u intekenen op een ochtendtour door Taipei (niet inclusief) met een bezoek aan de indrukwekkende Chiang Kai-Shek Memorial Hall, het National Palace Museum met een 5000 jaar Chinese kunst tentoongesteld wordt. Voorts gaat u de schrijn van de Martelaren waar u de wisseling van de wacht bijwoont. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan een tempel en eindigt in het Taipei Handicraft Center. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. U rijdt naar Sun Moon Lake, het grootste en volgens de Taiwanezen mooiste meer van het eiland. Aan het meer ligt de Wen Wu tempel die gewijd is aan Confucius (meester van de pen) en aan Kuan Ti (meester van het zwaard). Na een ronde om het meer checkt u in in uw hotel en kunt u in de middag de omgeving verder per fiets of te voet verkennen. Maak bijvoorbeeld een fikse wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 5 Sun Moon Lake – Fo Guang Shan – Tainan
U rijdt vandaag naar Fo Guang Shan, het bekendste boeddhistische tempelcomplex in Taiwan. Tijdens een rondgang in het klooster krijgt u uitleg over het boeddhisme en kunt u in gesprek gaan met een van de monniken. U kunt een vegetarische lunch nemen voordat u doorgaat naar Tainan.

Dag 6 Tainan
Tainan was tot begin 20e eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Breng in de middag een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 7 Tainan – Zhiben
In de loop van de dag rijdt u in 4,5 uur naar Zhiben. U overnacht in het badplaatsje Zhiben. Geniet hier van de heerlijke natuurlijke heetwaterbronnen.

Dag 8 Zhiben – Taroko Gorge
Na het ontbijt rijdt u langs de oostkust van Taiwan. Wind en water erosie hebben ertoe geleid dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillig gevormd is. Deze bijzondere geologische vormen gaat u bekijken in Xiaoyeliu, Sanxiantai brug en Shitiping. Laat in de middag bereikt u Taroko Gorge Nationaal park waar u in het park zult overnachten.

Dag 8 Taroko Gorge – Taipei
Vandaag gaat u het Taroko Nationaal Park verder verkennen. De Liwu rivier heeft hier een weg gesleten door de marmeren rotswanden. Op verschillende plaatsen kunt u de spectaculaire canyons en grotten bewonderen. In de loop van de dag zet u de rit naar Taipei voort en aan het einde van de dag levert u de auto weer in. Wanneer u deze tour in internationaal groepsverband geboekt heeft verlaat u de groep bij aankomst in Taipei.

Dag 9 Taipei – Osaka – Kyoto
Het verblijf in Taiwan zit erop en in Japan gaat er een nieuw avontuur beginnen. U vliegt in 2 uur 30 minuten naar Osaka. Na de douane wordt u opgewacht voor de transfer van circa 90 minuten van Osaka airport naar uw accommodatie in Kyoto. Kyoto is de cultuurhistorische hoofdstad van Japan. Hier kunnen we u een leuk boetiek hotel aanbieden, maar ook is het mogelijk om in een traditioneel stadshuisje te verblijven. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken.

Dag 10 Kyoto
Kyoto is een absolute must voor iedereen die naar Japan gaat. Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen, zijn er heel veel van de oude tempels bewaard gebleven. U moet zeker het Nijo paleis, de driehonderd jaar oude residentie waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen en de Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige meditatieve rotstuinen bezoeken.

Dag 11 Kyoto
Na het ontbijt kunt u de hoger gelegen Kiyomizu tempel bezoeken. Vanaf het balkon van deze boeddhistische tempel uit de 8e eeuw heeft u een goed uitzicht over de stad. Loop vervolgens door de kleine pittoreske straatjes naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag.

Dag 12 Kyoto – Hiroshima
Vandaag brengt de Shinkansen (kogeltrein) u naar Hiroshima. Hier is op 6 augustus 1945 de allesverwoestende atoombom gevallen. Door middel van verschillende monumenten en exposities in het Peace Memorial Park en het Peace Museum worden de verschrikkingen van deze bom getoond en worden de slachtoffers herdacht.

Dag 13 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u vanuit Hiroshima op eigen gelegenheid een dagtocht naar Miyajima maken. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. U vervolgt uw trip met een kabelbaan naar de berg Misen waar u opgewacht wordt door de lokale bewoners, de makaken aapjes. Aan het eind van dag neemt u weer de veerpont terug naar Hiroshima.

Dag 14 Hiroshima – Tsumago
Met de trein reist u in 5 uur van Hiroshima naar Nagiso, het station van Tsumago. U gaat terug in de tijd, de tijd waarin de oude Nakasendo postroute Kyoto verbond met Edo (het huidige Tokyo). U kunt een stuk over deze oude weg lopen om de oude stadjes Magome en Tsumago te bezoeken en ondertussen te genieten van de prachtige omgeving. Hierna loopt u terug naar uw minshuku.

Dag 15 Tsumago – Matsumoto
In de loop van de ochtend reist u per trein door het dal van de Kiso vallei naar Matsumoto. Hier bevindt zich een van de mooiste authentieke Samurai kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rondom het kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode brug.

Dag 16 Matsumoto – Mount Fuji
Vandaag reist u in 3 uur per trein naar Kawaguchiko. Het plaatsje ligt aan het gelijknamige meer aan de voet van de Fuji vulkaan. Met zijn 3776 meter is dit de hoogste berg in Japan. Maak hier zeker een boottocht of wandeling bij het Sai meer. Van hieruit heeft u spectaculaire uitzichten op de Fuji-san zoals hij in Japan wordt genoemd.

Dag 17 Kawaguchiko Mt.Fuji
In de maanden juli en augustus kunt u de vulkaan beklimmen, de rest van het jaar is de route niet opengesteld en is hij bedekt met sneeuw. Neem de bus naar het 5e station en klim in 5 uur naar de top. Voor de afdaling moet u rekenen op zo’n drie uur. Daarna is het goed toeven in een heet bad met uitzicht op de vulkaan in uw Ryokan of minshuku. Geen zin in een zware klim, dan zijn er in de omgeving van uw minshuku voldoende mogelijkheden om te wandelen of om te fietsen. Ook een bezoek aan het Kubota Art museum is een aanrader.

Dag 18 Kawaguchiko – Tokyo
Vandaag reist u in ongeveer 2 uur naar Tokyo. Een enorme moderne metropool met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De er naast gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook in de avond is Tokyo prachtig om rond te dwalen.

Dag 19 Tokyo
Bezoek Shibuya met de bekende Shibuya crossing waarbij alle voetgangerslichten tegelijk op groen springen en de hele kruising zwart kleurt van de mensen. Ga ook naar de Omotesando de Champs Elysée van Tokyo, hier vindt u de fraai vormgegeven flagship stores van ’s werelds grootste modehuizen zoals Dior, Armani, Prada en Louis Vuitton. Loop vervolgens ook langs de Meiji shrine waar vooral op zondag traditionele huwelijksinzegeningen plaatsvinden en waar kinderen ten doop worden gedragen. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet u in de Tokyo Skytree zijn. 350 meter boven de stad heeft u een schitterend over de metropool (ook leuk om bij een heldere avond de lichtjes in de stad te zien).

Dag 20 Tokyo
‘s Ochtends kunt u in alle vroegte naar de Tsukiji vismarkt. Na dat u ontbeten heeft in een van de stalletjes rond de centrale markt loopt u Ginza in. Dit is van oudsher de chique winkelwijk van Tokyo hier kunt u bij gerenommeerde warenhuizen als Takashimaya terecht om een laatste souvenir te kopen. In Ginza ligt ook het Kabuki theater, wat zeker een aanrader is.

Dag 21 Tokyo – Amsterdam / Brussel
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis waar u dezelfde dag arriveert.

Taiwan Taipei 101 building

Taiwan Taipei Din Tai fung

Taiwan Taipei Pingxi sky lantern

Taiwan Reis Kaohsiung

Taiwan Taipei wachter

japans kyoto kimono dames

japan matsumoto kasteel

japan Tokyo mount fuji

Osaka Takoyaki restaurant

japan Tokyo shinjuku

 

Familiereis Japan en Taiwan overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2  Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Dag 5 Sun Moon Lake – Foguangsan – Tainan
Dag 6 Tainan – Chiphen
Dag 7 Chiphen – Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge – Taipei
Dag 9 Taipei – Kyoto
Dag 10 Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto – Hiroshima
Dag 13 Hiroshima
Dag 14 Hiroshima – Tsumago
Dag 15 Tsumago – Matsumoto
Dag 16 Matsumoto – Mount Fuji
Dag 17 Mount Fuji
Dag 18 Mount Fuji – Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo – Amsterdam/Brussel

Taiwan Taipei 101 building

Taiwan Taipei Din Tai fung

Taiwan Taipei Pingxi sky lantern

 

Prijs van de Japan en Taiwan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze reis al te boeken vanaf € 2.340,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€ 2.340,– *** hotels eenvoudige accommodaties
€ 2.775,– **** hotels comfortabele 4 sterren hotels
€ 3.500,– ***** hotels luxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Taipei
– Alle overnachtingen in Taiwan inclusief ontbijt.
– 6 dagen autohuur in Taiwan.
– Transfer van de luchthaven naar uw verblijf in Kyoto.
– Alle overnachtingen in Japan inclusief ontbijt.
– 7-daagse Japan Railpass, 2de klasse voor alle treintrajecten in Japan.
– In geval van nood is onze agent is 24 per dag bereikbaar.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen voor het Japandeel van uw reis.

Niet inbegrepen:
– Internationale vluchten.
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Taiwan Taipei 101 building

Taiwan Taipei Din Tai fung

Taiwan Taipei Pingxi sky lantern

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Taiwan Taipei 101 building

Taiwan Taipei Din Tai fung

Taiwan Taipei Pingxi sky lantern

Taiwan Reis Kaohsiung

Taiwan Taipei wachter

 

Japan en Taiwan rondreis, 22 dagen

Taiwan en Japan rondreis

Taipei – Sun Moon Lake – Fo Guang Shan – Kaohsiung – Chiphen – Taroko Gorge – Taipei – Kyoto – Hiroshima – Tsumago – Matsumoto – Mount Fuji – Tokyo

Een leuke reis die twee Aziatische Tijgers combineert; Taiwan en Japan. Een goed verzorgde en zeer complete reis langs de belangrijkste steden en attracties van Taiwan en vervolgens maakt u de oversteek naar Japan.

  • Het beste van twee bestemmingen
  • Bezoek aan het tempelcomplex Foguangshan
  • Verblijf in het hotspring plaatsje Zhiben
  • 3 wereldsteden; Taipei, Kyoto en Tokyo

Deze individuele Taiwan en Japan rondreis van 21 dagen is te boeken vanaf € 2.340,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Onze reizen kunnen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of zelfs volledig op maat worden samengesteld.

Taiwan reis Sun Moon Lake

Japan en Taiwan rondreis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Dag 2 Taipei
Afhankelijke van de maatschappij waarmee u vliegt komt u in de ochtend of in de middag aan. Na de douane wordt u opgevangen door een medewerker die de privé transfer naar uw hotel verzorgd. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 3  Taipei
Na het ontbijt kunt u intekenen op een ochtendtour door Taipei (niet inclusief) met een bezoek aan de indrukwekkende Chiang Kai-Shek Memorial Hall, het National Palace Museum met een 5000 jaar Chinese kunst tentoongesteld wordt. Voorts gaat u de schrijn van de Martelaren waar u de wisseling van de wacht bijwoont. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan een tempel en eindigt in het Taipei Handicraft Center. De middag kunt u naar eigen inzicht invullen.

Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. U rijdt naar Sun Moon Lake, het grootste en volgens de Taiwanezen mooiste meer van het eiland. Aan het meer ligt de Wen Wu tempel die gewijd is aan Confucius (meester van de pen) en aan Kuan Ti (meester van het zwaard). Na een ronde om het meer checkt u in in uw hotel en kunt u in de middag de omgeving verder per fiets of te voet verkennen. Maak bijvoorbeeld een fikse wandeling langs een van de wandelroutes die hier uitgezet zijn.

Dag 5 Sun Moon Lake – Fo Guang Shan – Tainan
U rijdt vandaag naar Fo Guang Shan, het bekendste boeddhistische tempelcomplex in Taiwan. Tijdens een rondgang in het klooster krijgt u uitleg over het boeddhisme en kunt u in gesprek gaan met een van de monniken. U kunt een vegetarische lunch nemen voordat u doorgaat naar Tainan.

Dag 6 Tainan
Tainan was tot begin 20e eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping. Breng in de middag een bezoek aan Ten Drums Art Village. Hier worden drumvoorstellingen gegeven in de hallen en op het terrein van een oude suikerfabriek, een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.

Dag 7 Tainan – Zhiben
In de loop van de dag rijdt u in 4,5 uur naar Zhiben. U overnacht in het badplaatsje Zhiben. Geniet hier van de heerlijke natuurlijke heetwaterbronnen.

Dag 8 Zhiben – Taroko Gorge
Na het ontbijt rijdt u langs de oostkust van Taiwan. Wind en water erosie hebben ertoe geleid dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillig gevormd is. Deze bijzondere geologische vormen gaat u bekijken in Xiaoyeliu, Sanxiantai brug en Shitiping. Laat in de middag bereikt u Taroko Gorge Nationaal park waar u in het park zult overnachten.

Dag 8 Taroko Gorge – Taipei
Vandaag gaat u het Taroko Nationaal Park verder verkennen. De Liwu rivier heeft hier een weg gesleten door de marmeren rotswanden. Op verschillende plaatsen kunt u de spectaculaire canyons en grotten bewonderen. In de loop van de dag zet u de rit naar Taipei voort en aan het einde van de dag levert u de auto weer in. Wanneer u deze tour in internationaal groepsverband geboekt heeft verlaat u de groep bij aankomst in Taipei.

Dag 9 Taipei – Osaka – Kyoto
Het verblijf in Taiwan zit erop en in Japan gaat er een nieuw avontuur beginnen. U vliegt in 2 uur 30 minuten naar Osaka. Na de douane wordt u opgewacht voor de transfer van circa 90 minuten van Osaka airport naar uw accommodatie in Kyoto. Kyoto is de cultuurhistorische hoofdstad van Japan. Hier kunnen we u een leuk boetiek hotel aanbieden, maar ook is het mogelijk om in een traditioneel stadshuisje te verblijven. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken.

Dag 10 Kyoto
Kyoto is een absolute must voor iedereen die naar Japan gaat. Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen, zijn er heel veel van de oude tempels bewaard gebleven. U moet zeker het Nijo paleis, de driehonderd jaar oude residentie waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen en de Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige meditatieve rotstuinen bezoeken.

Dag 11 Kyoto
Na het ontbijt kunt u de hoger gelegen Kiyomizu tempel bezoeken. Vanaf het balkon van deze boeddhistische tempel uit de 8e eeuw heeft u een goed uitzicht over de stad. Loop vervolgens door de kleine pittoreske straatjes naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag.

Dag 12 Kyoto – Hiroshima
Vandaag brengt de Shinkansen (kogeltrein) u naar Hiroshima. Hier is op 6 augustus 1945 de allesverwoestende atoombom gevallen. Door middel van verschillende monumenten en exposities in het Peace Memorial Park en het Peace Museum worden de verschrikkingen van deze bom getoond en worden de slachtoffers herdacht.

Dag 13 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met gebruikmaking van de Japan Rail Pass kunt u vanuit Hiroshima op eigen gelegenheid een dagtocht naar Miyajima maken. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. U vervolgt uw trip met een kabelbaan naar de berg Misen waar u opgewacht wordt door de lokale bewoners, de makaken aapjes. Aan het eind van dag neemt u weer de veerpont terug naar Hiroshima.

Dag 14 Hiroshima – Tsumago
Met de trein reist u in 5 uur van Hiroshima naar Nagiso, het station van Tsumago. U gaat terug in de tijd, de tijd waarin de oude Nakasendo postroute Kyoto verbond met Edo (het huidige Tokyo). U kunt een stuk over deze oude weg lopen om de oude stadjes Magome en Tsumago te bezoeken en ondertussen te genieten van de prachtige omgeving. Hierna loopt u terug naar uw minshuku.

Dag 15 Tsumago – Matsumoto
In de loop van de ochtend reist u per trein door het dal van de Kiso vallei naar Matsumoto. Hier bevindt zich een van de mooiste authentieke Samurai kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rondom het kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode brug.

Dag 16 Matsumoto – Mount Fuji
Vandaag reist u in 3 uur per trein naar Kawaguchiko. Het plaatsje ligt aan het gelijknamige meer aan de voet van de Fuji vulkaan. Met zijn 3776 meter is dit de hoogste berg in Japan. Maak hier zeker een boottocht of wandeling bij het Sai meer. Van hieruit heeft u spectaculaire uitzichten op de Fuji-san zoals hij in Japan wordt genoemd.

Dag 17 Kawaguchiko Mt.Fuji
In de maanden juli en augustus kunt u de vulkaan beklimmen, de rest van het jaar is de route niet opengesteld en is hij bedekt met sneeuw. Neem de bus naar het 5e station en klim in 5 uur naar de top. Voor de afdaling moet u rekenen op zo’n drie uur. Daarna is het goed toeven in een heet bad met uitzicht op de vulkaan in uw Ryokan of minshuku. Geen zin in een zware klim, dan zijn er in de omgeving van uw minshuku voldoende mogelijkheden om te wandelen of om te fietsen. Ook een bezoek aan het Kubota Art museum is een aanrader.

Dag 18 Kawaguchiko – Tokyo
Vandaag reist u in ongeveer 2 uur naar Tokyo. Een enorme moderne metropool met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. De er naast gelegen Nakamise shopping arcade is een gerestaureerde winkelstraat uit de 17e eeuw Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook in de avond is Tokyo prachtig om rond te dwalen.

Dag 19 Tokyo
Bezoek Shibuya met de bekende Shibuya crossing waarbij alle voetgangerslichten tegelijk op groen springen en de hele kruising zwart kleurt van de mensen. Ga ook naar de Omotesando de Champs Elysée van Tokyo, hier vindt u de fraai vormgegeven flagship stores van ’s werelds grootste modehuizen zoals Dior, Armani, Prada en Louis Vuitton. Loop vervolgens ook langs de Meiji shrine waar vooral op zondag traditionele huwelijksinzegeningen plaatsvinden en waar kinderen ten doop worden gedragen. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet u in de Tokyo Skytree zijn. 350 meter boven de stad heeft u een schitterend over de metropool (ook leuk om bij een heldere avond de lichtjes in de stad te zien).

Dag 20 Tokyo
‘s Ochtends kunt u in alle vroegte naar de Tsukiji vismarkt. Na dat u ontbeten heeft in een van de stalletjes rond de centrale markt loopt u Ginza in. Dit is van oudsher de chique winkelwijk van Tokyo hier kunt u bij gerenommeerde warenhuizen als Takashimaya terecht om een laatste souvenir te kopen. In Ginza ligt ook het Kabuki theater, wat zeker een aanrader is.

Dag 21 Tokyo – Amsterdam / Brussel
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven om in te checken voor de vlucht terug naar huis waar u dezelfde dag arriveert.

Familiereis Japan en Taiwan overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2  Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei – Sun Moon Lake
Dag 5 Sun Moon Lake – Foguangsan – Tainan
Dag 6 Tainan – Chiphen
Dag 7 Chiphen – Taroko Gorge
Dag 8 Taroko Gorge – Taipei
Dag 9 Taipei – Kyoto
Dag 10 Kyoto
Dag 11 Kyoto
Dag 12 Kyoto – Hiroshima
Dag 13 Hiroshima
Dag 14 Hiroshima – Tsumago
Dag 15 Tsumago – Matsumoto
Dag 16 Matsumoto – Mount Fuji
Dag 17 Mount Fuji
Dag 18 Mount Fuji – Tokyo
Dag 19 Tokyo
Dag 20 Tokyo
Dag 21 Tokyo – Amsterdam/Brussel

Prijs van de Japan en Taiwan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze reis al te boeken vanaf € 2.340,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€ 2.340,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 2.775,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 3.500,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Taipei
– Alle overnachtingen in Taiwan inclusief ontbijt.
– 6 dagen autohuur in Taiwan.
– Transfer van de luchthaven naar uw verblijf in Kyoto.
– Alle overnachtingen in Japan inclusief ontbijt.
– 7-daagse Japan Railpass, 2de klasse voor alle treintrajecten in Japan.
– In geval van nood is onze agent is 24 per dag bereikbaar.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen voor het Japandeel van uw reis.

Niet inbegrepen:
– Internationale vluchten.
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Taiwan en Japan rondreis iki Travels