Duiken bij Blue Cave, Maeda Point en Yamada Point – Beginnersniveau

Duiken bij Blue Cave, Maeda Point en Yamada Point – Beginnersniveau

 

Vandaag bezoekt u 3 duikspots aan de westkust van Okinawa: Blue Cave, Maeda Point en het Yamada Point. Deze duikplaatsen liggen relatief dicht bij elkaar en zijn eenvoudig in één dag te bezoeken. Met de boot zult u deze punten betreden, met slechts twee maal duiken heeft u deze 3 plaatsen in ongeveer 5 uur tijd gezien.

Het Maeda Point  is waarschijnlijk een van de meest populaire duikbestemmingen van Okinawa en is makkelijk te bereiken zowel per boot als vanaf het strand. Maeda Point is niet alleen populair bij duikers maar wordt ook regelmatig bezocht door verschillende scholen vis zoals zuigkarpers, koraalduivels, maanvissen en clown vissen. Op deze scholen komen dan ook weer zeeslangen, inktvissen en octopussen af. In het voor- en najaar kunt u van veraf ook de migrerende walvissen horen.

Naast Maeda Point gelegen is ook het beroemde Blue Cave. Doordat hier het zoet water met zeewater mixt, ontstaat er een geweldige ‘blauwe’ gloed waar de grot zijn naam aan te danken heeft.

We sluiten de dag af met een duik bij Yamada Point, iets verder naar het noorden van Okinawa. Yamada Point is een duik in het ondiepe, zo’n 10 tot 18 meter. Het ligt in hetzelfde gebied als Maeda Point en de Blue Cave maar is beschermd door vele meters koraal. Zelfs in de winter is hier heerlijk te duiken. Vele koraalliefhebbers hebben de kust bij Yamada op hun watchlist staan.

 Beginner Duikexcursie Okinawa

Duiken Westkust Okinawa

Duikexcursie Boot Okinawa

 

 

 

Prijs

De prijs van deze beginnersniveau duikexcursie bedraagt 180,– euro per persoon.

Tijdsduur: Ongeveer 5 uur

Inbegrepen:

  • Engelssprekende instructeur
  • Duikuitrusting en luchttanks
  • Retourtje per lokale vissersboot

 

Niet inbegrepen:

  • Zwemkleding, handdoek en zonnebrand
  • Lunch

 

 

Duiken Westkust Okinawa

Duikexcursie Boot Okinawa

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan japanse dames met parasols

japan tokyo mount fuji