Duiken bij Cape Manzamo, Okinawa – Intermediate niveau

Duiken bij Cape Manzamo, Okinawa – Intermediate niveau

 

Cape Manzamo is te vinden in het Noorden van Okinawa en is omringd met verschillende interessante en adembenemende plekken om te bezoeken. Vandaag staan Cape Manzamo, Manza Dream Hole en Mini Dream Hole te wachten – en tot slot een bezoek aan de Nakayukui Point en het Crossline Point.

Cape Manzamo is een populair bestemming voor toeristen, zowel ter land als ter zee. U begint de dag per boot naar de Overhang Rock, vanaf hier betreden we het water en zijn we vrijwel direct omringd door geweldige en kleurrijke koraal riffen. Kom face-to-face met kreeften, zodra de diepte van 18 meter is bereikt staat u voor de Manzamo Dream Hole. Regelmatig komen er reuze zeeschildpadden en rifhaaien door dit gat in de muur.

Vanaf hier daalt u verder af naar 23 meter diep waar u via een van de twee tunnels het gat verlaat en een ‘kamer’ betreed vol bijlvissen. U duikt verder naar links en vindt verschillende gevlekte buisalen naar u opkijken vanuit het zand. Eenmaal uit het Manzamo Dreamhole zwemt u over een zeemuur die de diepte in rijkt. Terwijl u erover heen drijft kunt u naar beneden kijken en door het heldere water het koraal op de bodem zien.

Op minder dan een minuut van de Manzamo Dream Hole is het Mini Dream Hole te vinden. Het is een kleiner gat maar heeft grappig genoeg meer te bieden. De mini is minder diep (18 meter) maar heeft constant toegang tot het wateroppervlak. Voor iemand die eerst wilt opwarmen is het aan te raden de mini te bezichtigen voor het gat verderop.

Tot slot zijn er twee kleinere duikplaatsen op de agenda. Als u goed door de zeebodem speurt zult u verschillende zeewezens kunnen vinden, van hengelaarsvissen tot schorpioenvissen en af en toe een Solenostomus of zeedraak.  Het Nakayukui Point is te herkennen aan een verlaten vissersnet verspreid op 25 meter diepte, de natuur heeft dit net terug geclaimd en is nu huis voor een heel ecosysteem aan onderwaterwezens.
 

  Cape Manzamo duikexcursie

Okinawa Baai

Duiken Hamerhaai

 

 

Prijs

De prijs van deze intermediate niveau duikexcursie bedraagt 180,– euro per persoon voor tweemaal duiken.

De prijs voor driemaal duiken bedraagt 225,– euro per persoon.

 

Tijdsduur:
4 uur voor tweemaal duiken
7 uur voor driemaal duiken

 

Inbegrepen:

  • Engelssprekende instructeur
  • Duikuitrusting en luchttanks
  • Retourtje per lokale vissersboot

 

Niet inbegrepen:

  • Zwemkleding, handdoek en zonnebrand
  • Lunch

 

 

Okinawa Baai

Duiken Hamerhaai

 

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan japanse dames met parasols

japan tokyo mount fuji