Duiken bij USS Emmons – Ervaren niveau

Duiken bij USS Emmons – Ervaren niveau

De USS Emmons (DD-457/DMS-22) begon als een Gleaveklasse torpedojager in de zomer van 1941, in 1944 werd de USS Emmons geconverteerd tot een mijnenveger met als hoofdtaak het schoonmaken van de Okinawa kustlijn.

Op 7 april 1945 werd de USS Emmons aangevallen en getroffen door 5 kamikaze vliegtuigen binnen 2 minuten, het schip leed zeer zware schade waardoor de bemanning genoodzaakt waren het brandende schip te verlaten. Het schip zonk tot de bodem en werd pas ontdekt in 2001.

De USS Emmons ligt op een diepte van 45 meter net buiten de kust van Kouri Eiland en is binnen 5 minuten te bereiken per boot. De dag bestaat uit twee maal duiken met tussendoor een pauze aan de kust om te genieten van lunch, ijs en de Okinawa zon. Tijdens het duiken krijgt u het schip van alle kanten te zien, met een lengte van 106 meter is er natuurlijk heel wat te zien. Ook zijn er nog enkele resten van de 5 kamikaze vliegtuigen te vinden.

Let op: Om met deze tour mee te kunnen, moet u eerst gedoken hebben op een minder uitdagende bestemming. Dit heeft te maken met het ervaringsniveau en uw eigen veiligheid.

USS Emmons Duikexcursie Iki Travels

USS Emmons Duikexcrusie

Duikexcursie Boot Okinawa

 

 

 

 

Prijs

De prijs van deze intermediate niveau duikexcursie bedraagt 225,– euro per persoon.

 

Tijdsduur: 7 uur

 

Inbegrepen:

  • Engelssprekende instructeur
  • Duikuitrusting en luchttanks
  • Retourtje per lokale vissersboot

 

Niet inbegrepen:

  • Zwemkleding, handdoek en zonnebrand
  • Lunch

 

 

USS Emmons Duikexcrusie

Duikexcursie Boot Okinawa

 

 

 

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan japanse dames met parasols

japan tokyo mount fuji