Eilandjes en bruggen per fiets, 5 dagen

Ingeklemd tussen het Japanse hoofdeiland Honshu en het traditionelere bergachtige Japanse Shikoku ligt deJapanse Seto zee, de grootste binnenzee van Japan. De eilanden worden verbonden door enkele enorme bruggen waarover gefietst kan worden, terwijl u geniet van de prachtige vergezichten over de vele eilandjes die de Seto zee rijk is.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japanse bouwsteen eilandjes en bruggen per fiets iki Travels reis japan

Shimanami Kaido fietsroute, bijna 80 kilometer over 6 eilandjes en 7 bruggen in de Seto binnenzee.

Komende vanaf Hiroshima of Kyoto kunt u voor u begint aan deze prachtige tocht eerst nog een bezoek brengen aan Kurashiki.

Dag 1 De pakhuizen van Kurashiki

De naam Kurashiki betekent letterlijk “pakhuis dorp”. Dwars door het centrum van het stadje loopt een oud kanaal met aan beide oevers wit geschilderde houten pakhuizen met zwarte pannendaken zoals het er uitzag tijdens de Edo periode.

Destijds werden de pakhuizen gebruikt voor de opslag van rijst. De Shogun in Edo vond het stadje dermate belangrijk vanuit strategisch oogpunt dat het rechtstreeks onder zijn gezag stond.

Tegenwoordig herbergen de oude pakhuizen musea, boetiques, restaurantjes en café’s. U kunt hier het Ohara Museum of Art bezoeken. Er hangen zeldzame werken van Picasso, Renoir, Degas, Gauguin en Matisse. Brengt u zeker ook een bezoek aan het Ohashi huis uit 1796. Dat was de residentie van een van de rijkste handelaren van de stad.

Dag 2 Uitzicht over de baai van Onomichi

De volgende dag brengt de trein u in een uurtje naar Onomichi aan de kust van de Seto zee, het startpunt van uw fietstocht. De stad is typisch Japans en ligt verspreidt over vele heuvels en kleine eilandjes verbonden met bruggen en kleine veerboten. De haven heeft een leuke oude sfeer.

Onomichi heeft een prachtige tempelroute. Op en neer over de heuvels door nauwe straatjes en steegjes passeert u op deze route 25 tempels. Zeer de moeite waard.

Dag 3 Fietsen boven de zee

Vandaag start de Shimanami Kaido. Deze route over bruggen en eilandjes verbindt het hoofdeiland Honshu met Shikoku door de Seto zee en is de enige route die ook toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Op de route passeert u de volgende eilandjes; Mukaishima, Innoshima, Ikuchijima, Omishima, Hakatajima en Oshima. Op Ikuchijima kunt u het Hirayama museum bezoeken.

Hirayama Ikuo (1930 – 2009) was een van de beroemdste kunstschilders van Japan. De belangrijkste thema’s van deze traditionele schilder waren het Boeddhisme en Vrede, dat laatste mede vanwege het feit dat hij als student in 1945 de atoomaanval in Hiroshima meemaakte en daar ook lichamelijk de gevolgen van ondervond.

De Tatara hangbrug tussen de eilandjes Ikuchijima en Omishima is met zijn 890 meter lengte de grootste en het meest spectaculair en was ten tijde van oplevering (1999) de grootste ter wereld. Na een tocht van ruim 40 km overnacht u op het eiland Omishima in een Minshuku of Ryokan.

Dag 4 Culinaire hoogstandjes in Imabari

Na een heerlijk traditioneel Japans ontbijt in de Minshuku vertrek u voor het tweede deel van de tocht om te eindigen in Imabari IC op het Shukoku eiland waar u uw fiets weer kunt inleveren. Vandaag fietst u ongeveer 30 kilometer. Vanaf Imabari IC naar Imabari City is ongeveer een half uurtje met de bus waarna u incheckt in uw hotel.

In deze stad die vroeger werd beheerst door de Imabari clan bevindt zich ook het gelijknamige kasteel naast veel andere traditionele gebouwen. Een zeer apart museum heeft hier een permanente tentoonstelling over de gerechten die genuttigd werden in kastelen en paleizen over de hele wereld. Om in culinaire sferen te blijven, de stad heeft de meeste yakitori restaurantjes van heel Japan.

Dag 5 Dogo onsen, de oudste onsen van Japan

Op een uurtje afstand met de trein ligt de plaats Matsuyama. Een fors kasteel uit de feodale tijd staat op een berg midden in de stad. Vanaf de vesting heeft u een prachtig uitzicht, ook over de Seto zee. Het is een levendig stadje en hier bevind zich ook Dogo Onsen, het oudste badhuis van Japan.

Het complex heeft enkele verdiepingen en tientallen kamertjes waaronder ook een keizerlijke badkamer, voor het geval hij langs zou komen. Nog een leuk uitje op een half uurtje afstand van Matsuyama is Uchiko.

Het is een oud plaatsje en had ruim 100 jaar geleden het monopolie op de productie van waskaarsen. De oude residenties van de voormalige eigenaren zijn tegenwoordig open voor het publiek.

De prijs voor een 5 daagse fiets trip is € 425,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : Trein Kurashiki – Onomichi en trein Imabari – Matsuyama, vier overnachtingen inclusief ontbijt en één diner in Omishima.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Shimanami Kaido bruggen
Shimanami Kaido fietstocht
Japanse bouwsteen eilandjes en bruggen per fiets iki Travels reis japan
Shimanami Kaido fietstocht uitzicht
Shimanami Kaido fietstocht dorpjes Japan
Shimanami Kaido uitzicht Japan beeldjes
Shimanami Kaido fietstocht Konijnen