iki eiland strandvakantie, 4 dagen

Tussen Kyushu en Zuid-Korea ligt iki eiland. iki eiland is een subtropisch eiland met veel natuur, witte zandstranden en natuurlijke warmwaterbronnen (onsen). Ook zijn er verschillende mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten zoals snorkelen, duiken en surfen.

Het relaxte leven, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving maakt iki eiland een geweldige plaats op te bezoeken.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Iki Eiland Bouwsteen

Dag 1    Fukuoka – iki eiland. Ontdek iki eiland per fiets

iki eiland ligt op slechts 2 uur varen met de veerboot van de stad Fukuoka. Het eiland is zo’n 140 kilometer in omtrek en daardoor perfect om te verkennen per (elektrische) fiets. Onderweg komt u naast prachtige natuur ook culturele bezienswaardigheden tegen zoals het Harunotsuji Park. Op dit stuk land is een deel van het koninkrijk uit de Yayoi Periode in originele stijl nagebouwd.

Na deze heerlijke fietstocht kunt u s ’avonds genieten van de specialiteit van iki eiland: Iki Beef.

Dag 2    iki eiland – Witte zandstranden en een onbewoond eiland

De witte zandstranden van iki eiland zijn heerlijk om op te relaxen en om watersporten te beoefenen. Ohama Beach en Koyoshima Beach zijn populair onder de surfers, maar ook voor snorkelen en duiken kunt u op iki eiland terecht. Het bekendste strand is Tsutsukihama Beach, een 600 meter lang wit zandstrand dat geliefd is onder zowel kinderen als volwassenen. In de zomermaanden zijn er eettentjes en barretjes geopend aan het strand en worden er barbecues gehouden.

Tatsunoshima, ook wel bekend als Dragon eiland, is een onbewoond eilandje vlakbij iki eiland dat alleen te bereiken is met een kleine veerboot. Tatsunoshima is een uniek eiland met een prachtige omgeving van rotsformaties en azuurblauw water.

Dag 3    iki eiland – Tempels en de apenrots

Op iki eiland staan zo’n 150 tempels van elk formaat. De bekendste is de Ondake Tempel. U wordt door zo’n 230 stenen apenbeeldjes begroet en begeleid door de rode poort (Torii) en over het pad naar de tempel. De apenbeeldjes staan voor geluk. Vlakbij de tempel staat een uitkijktoren vanwaar u prachtig uitzicht hebt.

Breng ook een bezoek aan de Monkey Rock, een rotsformatie in de vorm van een zittende aap. Als u vanaf dit punt de heuvel oploopt heeft u nog weer een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

Bij de Ikinokura Sake brouwerij kunt u een rondleiding krijgen door het productie centrum en een proeverij bijwonen.

Dag 4    iki eiland – Fukuoka

Met de veerboot vaart u terug naar de haven van Fukuoka.

U kunt er ook voor kiezen om een korte vlucht naar Nagasaki te nemen in plaats van de veerboot terug naar Fukuoka en vanaf daar uw reis door Japan voort te zetten. Dit kost 50 euro per persoon extra.

De prijs voor deze 4 daagse iki eiland Strandvakantie bouwsteen is € 550,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– Drie overnachtingen inclusief ontbijt.
– Tickets voor de veerboot van Fukuoka naar iki eiland en terug.
– Instructies en informatiepakket.
– Onze agent in Japan is 24 uur per dag bereikbaar in geval van problemen.

Exclusief:
– Lokaal vervoer met bussen, metro, veerboot, taxi’s, huurfietsen.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.
– Reis- en Annuleringsverzekering. (zie onder)

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Iki Eiland bouwsteen Strand 2
Iki Eiland bouwsteen Dolfijn
Iki Eiland Bouwsteen Sake Brouwerij
Iki Eiland bouwsteen Apen
Iki Eiland bouwsteen Hutjes
Iki Eiland bouwsteen Excursie