Compleet Japan reis, 28 dagen

Compleet Japan reis

Fukuoka – Nagasaki – Kumamoto – Aso – Beppu – Kobe – Kyoto – Kanazawa – Wajima – Shirakawago – Takayama – Kamikochi – Matsumoto – Mount Fuij – Tokyo

Japan is het land waar tradities en het moderne leven hand in hand gaan. De schoonheid van de oude tempels staan soms in schril contrast met hoe de japanners leven in hun kleine woningen.In deze Compleet Japan reis combineren we natuur, tradities en het moderne leven van de Japanse steden om zo een goed beeld van Japan te krijgen.

  • 1001 Boeddha’s
  • Grootste vulkanische krater ter wereld
  • Belgisch bier en Kobe biefstuk

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 3.350,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Compleet Japan reis kaart iki Travels

japan Beppu blauwe onsen

Japan Fukuoka eetstalletjes

Japan kyoto Geisha

japan matsumoto

 

Compleet Japan reis dag tot dag

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Fukuoka
De stad Fukuoka is een heerlijke stad om je reis in Japan te beginnen. Het is een gemoedelijke vriendelijke plaats. U kunt er wandelen door mooie moderne winkelcentra of langs de boulevard van de rivier met al zijn barretjes en restaurants.

Dag 3 Fukuoka – Nagasaki
´s Ochtends 2 uur met de trein naar de havenstad Nagasaki. Beslist de moeite waard is een bezoek aan het Atomic museum. Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. In het Gloverpark staan heel veel oude engelse huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly.

Dag 4 Nagasaki
Wandelend door het Hollandstraatje gaat u naar Chinatown. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan het Sieboldmuseum of Huis ten Bosch. Dat laatste is in Nederland niet mogelijk.

Dag 5 Nagasaki – Kumamoto
Een mooie manier om te reizen naar de vulkaan Aso is met de huurauto die vandaag voor u klaar staat. Onderweg brengt u een bezoek aan de Unzen vulkaan. Daarna vervolg u uw weg naar Shimabara om per veerboot over te steken naar Kumamoto. Hier kunt u een bezoek brengen aan het gelijknamige kasteel, gebouwd in 1607 en de Suizenji tuinen.

Dag 6 Kumamoto – Mount Aso
De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Het is een ruig kaal gebied wat nog het meest lijkt op een maanlandschap. Grote rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavellucht duidelijk ruiken.

Dag 7 Mount Aso
Met de auto het platteland met zijn leuke dorpjes in de omgeving van Mount Aso verkennen. Ook kunnen de pieken van de vulkanen Nakadake en Kusasenri bezocht worden, die zeer aktief zijn.

Dag 8 Mount Aso – Beppu
Een van de meest touristische plaatsen van het eiland Kyushu is Beppu. Dit plaatsje is beroemd om zijn “onsen”. Al kunt u in de bronnen zelf niet baden, omdat hier kokend water uit de grond borrelt. Men kan er natuurlijk wel een eitje in koken, wat dan ook gedaan wordt. Het baden zelf wordt gedaan in aparte zwembaden of in de baden van de vele hotels. De bronnen liggen in mooi aangelegde tuinen en het is grappig te zien dat elke bron door de specifieke mineralen weer een andere bijzondere kleur heeft.

Dag 9 Beppu – Kobe
Een dagje vrij in Beppu voor u aan boord gaat van de boot die u naar Kobe brengt. De boot vertrekt om 19.30 uur en arriveert de volgende dag om 07.55 uur in Kobe.

Dag 10 Kobe
Een wandeling door “the old settlement” is zeker de moeite waard. Het geeft een beeld hoe westerse zakenlui in de 19e eeuw in Japan woonden. Natuurlijk blijft een bezoek aan Chinatown altijd leuk. Voor de liefhebbers: Kobe heeft een cafe met Belgische bieren en u kunt in deze stad ook de beroemde Kobe-biefstuk eten. Deze runderen worden gemasseerd en krijgen bier te drinken tijdens hun leven.

Dag 11 Kobe – Kyoto
De trein naar Kyoto doet er ongeveer drie kwartier over. Deze voormalige hoofdstad heeft zeer veel te bieden zoals: het Nijo Kasteel, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel ,de Zen tempel Ryoanji (vredige draak) brengt u tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 12 Kyoto – Nara – Kyoto
U kunt vandaag gebruiken voor een uitstapje naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoog bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard.

Dag 13 Kyoto
Vandaag kunt u gaan kijken naar de Heian tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Het Sanjusangendo tempel complex is indrukwekkend en stamt uit 1164. In het gebouw bevinden zich 1001 boeddhabeelden. Het oude paleis is omgeven door een prachtig park en ideaal om de drukte even achter u te laten.

Dag 14 Kyoto – Kanazawa
Na incheck in het hotel kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan. KENROKUEN betekent letterlijk ‘tuin welke de zes verenigd’ verwijzend naar de zes tekenen van schoonheid : groots, stille afzondering, kunstmatig, elegante ouderdom, overvloedig water en uitgebreide verwachtingen. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek.

Dag 15 Kanazawa – Wajima
De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse zee en de Japanse Alpen. Om de omgeving te verkennen is het een goed idee om weer een auto te huren en richting Wajima te vertrekken op het schiereiland Noto. Wajima is een oud vissersplaatsje en tevens beroemd vanwege gelakte doosjes, kistjes en bordjes. Sommige van deze artikelen hebben wel 70 laklagen. Hier kunt u bij een lokale visser overnachten zonder eigen toilet en bad, maar met diner.

Dag 16 Wajima – Kanazawa
Een bezoek aan de beroemde ochtendmarkt in Wajima en de Sojiji Soin tempel. Met de auto weer terug naar Kanazawa. Onderweg is een hard stuk strand waar u met de auto over het strand kunt rijden. Lekker uit eten in het Higashi Pleasure district.

Dag 17 Kanazawa – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde stijle rieten daken. De huizen werden gebruikt voor de zijderupscultuur. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. Overnachting in een Minshuku met diner maar zonder prive badkamer.

Dag 18 Shirakawago – Takayama
Met de bus naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen. Bezoek ook het oude Kusakabe huis dat nu een museum is.

Dag 19 Takayama – Kamikochi
Eerst met de bus naar Kamikochi. Rondwandelen in de omgeving, genieten van de prachtige natuur in de Japanse Alpen.

Dag 20 Kamikochi – Matsumoto
Bezoek aan het 400 jaar oude kasteel van Matsumoto met uitzicht op de bergen. Verder komt hier ook de beroemde Wasabi vandaan. U kunt zich prima vermaken in de Nakamachi straat waar alle huizen in oude stijl zijn gerestaureerd.

Dag 21 Matsumoto – Mount Fuji
Incheck in het hotel en genieten van de hete baden met uitzicht op Mount Fuji.

Dag 22 Kawaguchiko – Mount Fuji
Beklimming naar de krater Mount Fuji is alleen in Juli en Augustus mogelijk. Daarna weer in bad om de vermoeide spieren te laten bijkomen.

Dag 23 Mount Fuji – Tokyo
Maak kennis met de grootste metropool ter wereld, een dag vrij om rond te slenteren in bijvoorbeeld de buurt Shinjuku met het drukste treinstation ter wereld.

Dag 24 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Heerlijk eten, moderne architectuur en kleine traditionele buurtjes. Ga zeker ook naar Electric City. De Meiji tempel is beroemd en berucht, het prachtige park er omheen wordt in April door vele mensen bezocht om te genieten van de kersenbloesems. Om de metropool echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan.

Dag 25 Tokyo
Shibuya staat bekend als modecentrum en uitgaansbuurt. Het modenste van modern is daar te koop. In de wijk Ginza staat het Sony gebouw. Barretjes, restaurants, showrooms en Sonyproducten, het is er allemaal. Op de achtste verdieping kunt u de beste kwaliteit uitproberen op het gebied van audio en video.

Dag 26 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Nikko met zijn vele tempels is al eeuwen lang een belangrijk centrum voor het boeddisme en shintoisme. Het stadje ligt bij het Nikko National park, een prachtig bergachtig gebied met meertjes, watervallen, hete bronnen en wilde ezels.

Dag 27 Tokyo
Heel vroeg in de ochtend is het mogelijk om te gaan kijken naar de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji markt. De Harajuku wijk met zijn winkeltjes en eetstalletjes in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Gosplay-outfits in allerlei stijlen.

Dag 28 Vertrek en aankomst naar Amsterdam.
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport. Met de dagvlucht arriveert u nog dezelfde dag op Schiphol.

japan Beppu blauwe onsen

Japan Fukuoka eetstalletjes

Japan kyoto Geisha

japan matsumoto

japan mount fuji

japanse Nagasaki engels huis

japan Tokyo shinjuku

japan Kyoto tempel

Kyoto Tempel Japan poorten

japan japanse duivel oni

Tokyo Asakusa Japan

japan Takayama

japan Tokyo fuji gebouw

japan Tokyo skyline

 

Compleet Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka – Nagasaki
Dag 4 Nagasaki
Dag 5 Nagasaki – Kumamoto
Dag 6 Kumamoto – Mount Aso
Dag 7 Mount Aso
Dag 8 Mount Aso – Beppu
Dag 9 Beppu – Kobe
Dag 10 Kobe
Dag 11 Kobe – Kyoto
Dag 12 Kyoto – Nara – Kyoto (optie)
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto – Kanazawa
Dag 15 Kanazawa – Wajima
Dag 16 Wajima – Kanazawa
Dag 17 Kanazawa – Shirakawago
Dag 18 Shirakawago – Takayama
Dag 19 Takayama – Kamikochi
Dag 20 Kamikochi – Matsumoto
Dag 21 Matsumoto – Mount Fuji
Dag 22 Mount Fuji
Dag 23 Mount Fuji – Tokyo
Dag 24 Tokyo
Dag 25 Tokyo
Dag 26 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Dag 27 Tokyo
Dag 28 Tokyo – Amsterdam
japan Beppu blauwe onsen

Japan Fukuoka eetstalletjes

Japan kyoto Geisha

japan matsumoto

japan mount fuji

 

Prijs van de Compleet Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 3.350,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€ 3.650,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 4.590,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 5.920,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt, behalve op de veerboot van Beppu naar Kobe.
– 4 Diners in respectievelijk Wajima, Shirakawago en Mt. Fuji.
– Autohuur inclusief verzekeringen.
– Alle trein en busreizen, zoals beschreven in de reis
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Bustour naar Nikko. Zie hier voor excursie Nikko.
– Lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Eigen risico huurauto bij schade tot een maximum van Yen 50.000,–.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

japan Beppu blauwe onsen

Japan Fukuoka eetstalletjes

Japan kyoto Geisha

 

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

japan Beppu blauwe onsen

Japan Fukuoka eetstalletjes

Japan kyoto Geisha

japan matsumoto

japan mount fuji

 

Compleet Japan reis, 28 dagen

Compleet Japan reis

Fukuoka – Nagasaki – Kumamoto – Aso – Beppu – Kobe – Kyoto – Kanazawa – Wajima – Shirakawago – Takayama – Kamikochi – Matsumoto – Mount Fuij – Tokyo

Japan is het land waar tradities en het moderne leven hand in hand gaan. De schoonheid van de oude tempels staan soms in schril contrast met hoe de japanners leven in hun kleine woningen.In deze Compleet Japan reis combineren we natuur, tradities en het moderne leven van de Japanse steden om zo een goed beeld van Japan te krijgen.

  • 1001 Boeddha’s
  • Grootste vulkanische krater ter wereld
  • Belgisch bier en Kobe biefstuk

Deze individuele reis op maat is te boeken vanaf € 3.650,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Compleet Japan reis kaart iki Travels

Compleet Japan reis dag tot dag

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Fukuoka
De stad Fukuoka is een heerlijke stad om je reis in Japan te beginnen. Het is een gemoedelijke vriendelijke plaats. U kunt er wandelen door mooie moderne winkelcentra of langs de boulevard van de rivier met al zijn barretjes en restaurants.

Dag 3 Fukuoka – Nagasaki
´s Ochtends 2 uur met de trein naar de havenstad Nagasaki. Beslist de moeite waard is een bezoek aan het Atomic museum. Japan is het enige land waar ooit atoombommen tegen zijn gebruikt. In het Gloverpark staan heel veel oude engelse huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly.

Dag 4 Nagasaki
Wandelend door het Hollandstraatje gaat u naar Chinatown. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan het Sieboldmuseum of Huis ten Bosch. Dat laatste is in Nederland niet mogelijk.

Dag 5 Nagasaki – Kumamoto
Een mooie manier om te reizen naar de vulkaan Aso is met de huurauto die vandaag voor u klaar staat. Onderweg brengt u een bezoek aan de Unzen vulkaan. Daarna vervolg u uw weg naar Shimabara om per veerboot over te steken naar Kumamoto. Hier kunt u een bezoek brengen aan het gelijknamige kasteel, gebouwd in 1607 en de Suizenji tuinen.

Dag 6 Kumamoto – Mount Aso
De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Het is een ruig kaal gebied wat nog het meest lijkt op een maanlandschap. Grote rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavellucht duidelijk ruiken.

Dag 7 Mount Aso
Met de auto het platteland met zijn leuke dorpjes in de omgeving van Mount Aso verkennen. Ook kunnen de pieken van de vulkanen Nakadake en Kusasenri bezocht worden, die zeer aktief zijn.

Dag 8 Mount Aso – Beppu
Een van de meest touristische plaatsen van het eiland Kyushu is Beppu. Dit plaatsje is beroemd om zijn “onsen”. Al kunt u in de bronnen zelf niet baden, omdat hier kokend water uit de grond borrelt. Men kan er natuurlijk wel een eitje in koken, wat dan ook gedaan wordt. Het baden zelf wordt gedaan in aparte zwembaden of in de baden van de vele hotels. De bronnen liggen in mooi aangelegde tuinen en het is grappig te zien dat elke bron door de specifieke mineralen weer een andere bijzondere kleur heeft.

Dag 9 Beppu – Kobe
Een dagje vrij in Beppu voor u aan boord gaat van de boot die u naar Kobe brengt. De boot vertrekt om 19.30 uur en arriveert de volgende dag om 07.55 uur in Kobe.

Dag 10 Kobe
Een wandeling door “the old settlement” is zeker de moeite waard. Het geeft een beeld hoe westerse zakenlui in de 19e eeuw in Japan woonden. Natuurlijk blijft een bezoek aan Chinatown altijd leuk. Voor de liefhebbers: Kobe heeft een cafe met Belgische bieren en u kunt in deze stad ook de beroemde Kobe-biefstuk eten. Deze runderen worden gemasseerd en krijgen bier te drinken tijdens hun leven.

Dag 11 Kobe – Kyoto
De trein naar Kyoto doet er ongeveer drie kwartier over. Deze voormalige hoofdstad heeft zeer veel te bieden zoals: het Nijo Kasteel, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel ,de Zen tempel Ryoanji (vredige draak) brengt u tot rust door zijn prachtige rotstuinen. In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heeft u een goede kans de beroemde Geisha’s te zien, op weg naar hun afspraakjes.

Dag 12 Kyoto – Nara – Kyoto
U kunt vandaag gebruiken voor een uitstapje naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoog bronzen Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de Kasuga tempel is de moeite waard.

Dag 13 Kyoto
Vandaag kunt u gaan kijken naar de Heian tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Het Sanjusangendo tempel complex is indrukwekkend en stamt uit 1164. In het gebouw bevinden zich 1001 boeddhabeelden. Het oude paleis is omgeven door een prachtig park en ideaal om de drukte even achter u te laten.

Dag 14 Kyoto – Kanazawa
Na incheck in het hotel kunt u een bezoek brengen aan de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan. KENROKUEN betekent letterlijk ‘tuin welke de zes verenigd’ verwijzend naar de zes tekenen van schoonheid : groots, stille afzondering, kunstmatig, elegante ouderdom, overvloedig water en uitgebreide verwachtingen. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek.

Dag 15 Kanazawa – Wajima
De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse zee en de Japanse Alpen. Om de omgeving te verkennen is het een goed idee om weer een auto te huren en richting Wajima te vertrekken op het schiereiland Noto. Wajima is een oud vissersplaatsje en tevens beroemd vanwege gelakte doosjes, kistjes en bordjes. Sommige van deze artikelen hebben wel 70 laklagen. Hier kunt u bij een lokale visser overnachten zonder eigen toilet en bad, maar met diner.

Dag 16 Wajima – Kanazawa
Een bezoek aan de beroemde ochtendmarkt in Wajima en de Sojiji Soin tempel. Met de auto weer terug naar Kanazawa. Onderweg is een hard stuk strand waar u met de auto over het strand kunt rijden. Lekker uit eten in het Higashi Pleasure district.

Dag 17 Kanazawa – Shirakawago
Met de bus naar Shirakawago. Hier gaat u de oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen bekijken. Deze huizen hebben zwaar gebouwde stijle rieten daken. De huizen werden gebruikt voor de zijderupscultuur. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. Overnachting in een Minshuku met diner maar zonder prive badkamer.

Dag 18 Shirakawago – Takayama
Met de bus naar Takayama. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen. Bezoek ook het oude Kusakabe huis dat nu een museum is.

Dag 19 Takayama – Kamikochi
Eerst met de bus naar Kamikochi. Rondwandelen in de omgeving, genieten van de prachtige natuur in de Japanse Alpen.

Dag 20 Kamikochi – Matsumoto
Bezoek aan het 400 jaar oude kasteel van Matsumoto met uitzicht op de bergen. Verder komt hier ook de beroemde Wasabi vandaan. U kunt zich prima vermaken in de Nakamachi straat waar alle huizen in oude stijl zijn gerestaureerd.

Dag 21 Matsumoto – Mount Fuji
Incheck in het hotel en genieten van de hete baden met uitzicht op Mount Fuji.

Dag 22 Kawaguchiko – Mount Fuji
Beklimming naar de krater Mount Fuji is alleen in Juli en Augustus mogelijk. Daarna weer in bad om de vermoeide spieren te laten bijkomen.

Dag 23 Mount Fuji – Tokyo
Maak kennis met de grootste metropool ter wereld, een dag vrij om rond te slenteren in bijvoorbeeld de buurt Shinjuku met het drukste treinstation ter wereld.

Dag 24 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Heerlijk eten, moderne architectuur en kleine traditionele buurtjes. Ga zeker ook naar Electric City. De Meiji tempel is beroemd en berucht, het prachtige park er omheen wordt in April door vele mensen bezocht om te genieten van de kersenbloesems. Om de metropool echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan.

Dag 25 Tokyo
Shibuya staat bekend als modecentrum en uitgaansbuurt. Het modenste van modern is daar te koop. In de wijk Ginza staat het Sony gebouw. Barretjes, restaurants, showrooms en Sonyproducten, het is er allemaal. Op de achtste verdieping kunt u de beste kwaliteit uitproberen op het gebied van audio en video.

Dag 26 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Nikko met zijn vele tempels is al eeuwen lang een belangrijk centrum voor het boeddisme en shintoisme. Het stadje ligt bij het Nikko National park, een prachtig bergachtig gebied met meertjes, watervallen, hete bronnen en wilde ezels.

Dag 27 Tokyo
Heel vroeg in de ochtend is het mogelijk om te gaan kijken naar de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji markt. De Harajuku wijk met zijn winkeltjes en eetstalletjes in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Gosplay-outfits in allerlei stijlen.

Dag 28 Vertrek en aankomst naar Amsterdam.
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport. Met de dagvlucht arriveert u nog dezelfde dag op Schiphol.

 

Compleet Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2 Aankomst Fukuoka
Dag 3 Fukuoka – Nagasaki
Dag 4 Nagasaki
Dag 5 Nagasaki – Kumamoto
Dag 6 Kumamoto – Mount Aso
Dag 7 Mount Aso
Dag 8 Mount Aso – Beppu
Dag 9 Beppu – Kobe
Dag 10 Kobe
Dag 11 Kobe – Kyoto
Dag 12 Kyoto – Nara – Kyoto (optie)
Dag 13 Kyoto
Dag 14 Kyoto – Kanazawa
Dag 15 Kanazawa – Wajima
Dag 16 Wajima – Kanazawa
Dag 17 Kanazawa – Shirakawago
Dag 18 Shirakawago – Takayama
Dag 19 Takayama – Kamikochi
Dag 20 Kamikochi – Matsumoto
Dag 21 Matsumoto – Mount Fuji
Dag 22 Mount Fuji
Dag 23 Mount Fuji – Tokyo
Dag 24 Tokyo
Dag 25 Tokyo
Dag 26 Tokyo – Nikko – Tokyo (optie)
Dag 27 Tokyo
Dag 28 Tokyo – Amsterdam

 

Prijs van de Compleet Japan reis

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf € 3.650,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€ 3.650,– *** hotels   eenvoudige accommodaties  
€ 4.590,– **** hotels   comfortabele 4 sterren hotels  
€ 5.920,– ***** hotels   luxe 5 sterren hotels  

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt, behalve op de veerboot van Beppu naar Kobe.
– 4 Diners in respectievelijk Wajima, Shirakawago en Mt. Fuji.
– Autohuur inclusief verzekeringen.
– Alle trein en busreizen, zoals beschreven in de reis
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Bustour naar Nikko. Zie hier voor excursie Nikko.
– Lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Eigen risico huurauto bij schade tot een maximum van Yen 50.000,–.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Compleet Japan reis Takayama iki Travels