Hokkaido, 8 dagen

Hokkaido, Een uniek natuur eiland. Met kans op walvissen, kraanvogels, beren en zeearends. Maak rustgevende wandelingen door afgelegen natuurgebieden met bergen en watervallen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Hokkaido bouwsteen Japan iki travels

Hokkaido tour, 8 dagen, 7 nachten

Zo dichtbevolkt als het hoofdeiland Honshu is, zo dun bevolkt is Hokkaido. Hokkaido biedt rust, ruimte en heel veel natuur. Dit eiland met zijn betoverende natuurparken en prachtige onsen plaatsen is het beste per huurauto te verkennen. Voor wie liever niet zelf rijdt is de tour, met enige aanpassingen, ook per trein uit te voeren.

Dag 1 Sapporo
U komt aan in Sapporo, de dynamische hoofdstad van Hokkaido. Hier wordt in februari het ijsfestival gehouden met enorme beeldhouwwerken van ijs. Maar ook buiten de wintermaanden biedt deze moderne stad een relaxte sfeer. Bezoek de botanische tuin, het Ainu museum en ga zeker lunchen in de Nijo vismarkt. Probeer in de avonduren in het Susukino uitgaansdistrict, het bier waar de stad bekend om is Sapporo bier.

Dag 2 Sapporo – Daisetsusan
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. U rijdt via de uitgestrekte bloemenvelden van Biei en Furano naar Asahidake, midden in het Daisetsusan Nationaal Park.

Dag 3 Daisetsusan – Sounkyo
Per kabelbaan kunt u de berg Asahidake (1600m) op. Eenmaal boven kunt u een aangename wandeling maken van circa 1 uur langs diverse platforms die u fantastisch uitzicht bieden over de bergketen van het nationaal park. In de loop van de middag vervolgt u uw reis per auto naar Sounkyo (circa 3 uur).

Dag 4 Sounkyo
Een 24 km lange kloof met vele watervallen vormen het hart van het Nationaal park. Met diverse kabelbanen kunt u een hoogte van 1700 m bereiken. Hier zijn diverse wandeltochten uitgezet. Na een intensieve dag kunt u de vermoeide ledematen ontspannen in een van de warmwaterbaden waar Sounkyo om bekend staat.

Dag 5 Sounkyo – Shiretoko
In circa 4 uur rijdt u van Sounkyo naar Shiretoko. Het schiereiland Shiretoko is in de taal van Ainu bevolking bekend als “het einde van de wereld”. De ontoegankelijkheid van dit schiereiland heeft ertoe geleid dat hier de grootste berenpopulatie van Japan huist.

Dag 6 Shiretoko – Rausu – Kushiro
U rijdt dwars over het schiereiland in circa 1 uur naar Rausu. Ga hier aan boord van een van de boten die uit de kust op zoek gaan naar walvissen, orka’s en dolfijnen, een machtig gezicht ! Aan het eind van de middag rijdt u zo’n 160 km naar Kushiro.

Dag 7 Kushiro
Kushiro is een provinciale havenstad. Van hieruit kunt u de moerasgebieden van Kushiro bezoeken. Deze natuurgebieden zijn vooral bekend onder vogelaars. Hier overwintert de bekende Japanse kraanvogel. Met een beetje geluk zijn er ook in de overige maanden vanuit de observatieposten kraanvogels te zien.

Verwen uzelf na een intensieve dag in de moerasgebieden van Kushiro met heerlijke verse vismaaltijden op de markt en op de aangrenzende restaurantjes van Kushiro. De krab is volgens de lokale bevolking de beste krab van de wereld.

Dag 8 Kushiro
In Kushiro eindigt de tour, u levert u auto in op de luchthaven van Kushiro.

Prijs op aanvraag
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels