Hokkaido, 8 dagen

Hokkaido, Een uniek natuur eiland. Met kans op walvissen, kraanvogels, beren en zeearends. Maak rustgevende wandelingen door afgelegen natuurgebieden met bergen en watervallen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Hokkaido bouwsteen Japan iki travels

Hokkaido tour, 8 dagen, 7 nachten

Zo dichtbevolkt als het hoofdeiland Honshu is, zo dun bevolkt is Hokkaido. Hokkaido biedt rust, ruimte en heel veel natuur. Dit eiland met zijn betoverende natuurparken en prachtige onsen plaatsen is het beste per huurauto te verkennen. Voor wie liever niet zelf rijdt is de tour, met enige aanpassingen, ook per trein uit te voeren.

Dag 1 Sapporo
U komt aan in Sapporo, de dynamische hoofdstad van Hokkaido. Hier wordt in februari het ijsfestival gehouden met enorme beeldhouwwerken van ijs. Maar ook buiten de wintermaanden biedt deze moderne stad een relaxte sfeer. Bezoek de botanische tuin, het Ainu museum en ga zeker lunchen in de Nijo vismarkt. Probeer in de avonduren in het Susukino uitgaansdistrict, het bier waar de stad bekend om is Sapporo bier.

Dag 2 Sapporo – Daisetsusan
Vandaag staat er een huurauto voor u gereed. U rijdt via de uitgestrekte bloemenvelden van Biei en Furano naar Asahidake, midden in het Daisetsusan Nationaal Park.

Dag 3 Daisetsusan – Sounkyo
Per kabelbaan kunt u de berg Asahidake (1600m) op. Eenmaal boven kunt u een aangename wandeling maken van circa 1 uur langs diverse platforms die u fantastisch uitzicht bieden over de bergketen van het nationaal park. In de loop van de middag vervolgt u uw reis per auto naar Sounkyo (circa 3 uur).

Dag 4 Sounkyo
Een 24 km lange kloof met vele watervallen vormen het hart van het Nationaal park. Met diverse kabelbanen kunt u een hoogte van 1700 m bereiken. Hier zijn diverse wandeltochten uitgezet. Na een intensieve dag kunt u de vermoeide ledematen ontspannen in een van de warmwaterbaden waar Sounkyo om bekend staat.

Dag 5 Sounkyo – Shiretoko
In circa 4 uur rijdt u van Sounkyo naar Shiretoko. Het schiereiland Shiretoko is in de taal van Ainu bevolking bekend als “het einde van de wereld”. De ontoegankelijkheid van dit schiereiland heeft ertoe geleid dat hier de grootste berenpopulatie van Japan huist.

Dag 6 Shiretoko – Rausu – Kushiro
U rijdt dwars over het schiereiland in circa 1 uur naar Rausu. Ga hier aan boord van een van de boten die uit de kust op zoek gaan naar walvissen, orka’s en dolfijnen, een machtig gezicht ! Aan het eind van de middag rijdt u zo’n 160 km naar Kushiro.

Dag 7 Kushiro
Kushiro is een provinciale havenstad. Van hieruit kunt u de moerasgebieden van Kushiro bezoeken. Deze natuurgebieden zijn vooral bekend onder vogelaars. Hier overwintert de bekende Japanse kraanvogel. Met een beetje geluk zijn er ook in de overige maanden vanuit de observatieposten kraanvogels te zien.

Verwen uzelf na een intensieve dag in de moerasgebieden van Kushiro met heerlijke verse vismaaltijden op de markt en op de aangrenzende restaurantjes van Kushiro. De krab is volgens de lokale bevolking de beste krab van de wereld.

Dag 8 Kushiro
In Kushiro eindigt de tour, u levert u auto in op de luchthaven van Kushiro.

Prijs op aanvraag

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels
Japan Hokkaido reis iki Travels