Ishigaki, 5 dagen

Ontdek de verschillende Yaeyama eilanden

Het eiland Ishigaki ligt veel dichter bij Taiwan (ca. 150km) dan bij Tokyo (ca. 2000km) en dat is te merken aan de bijzondere cultuur van deze eilandengroep, vergelijkbaar met die van andere gebieden in Okinawa (waar Ishigaki deel van uit maakt).

Zelfs het eten is erg verschillend van het ‘vaste land’ van Japan, want er wordt vooral veel vlees gegeten, vanwege de warme zee en Amerikaanse invloeden. Ishigaki is de ideale plaats om even te ontspannen aan het strand, of juist alle eilandjes in de omgeving met de ferry te bezoeken en de tropische kant van Japan te ervaren.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

ishigaki Japan okinawa

Ishigaki, 5 dagen, 4 nachten

Eiland hoppen op Yaeyama eilanden

U landt op het tropische eiland Ishigaki in het uiterste zuiden van Japan. In minder dan half uur arriveert u in het gelijknamige stadje Ishigaki waar uw hotel zich bevindt. Vanuit deze centrale plek de rest van de Yaeyama eilanden te gaan verkennen. Veel van deze eilanden kunt u in minder dan 45 minuten bereiken; perfect dus om dagtripjes te maken met de 3-daagse ferry-pas, die inclusief is. Binnen deze 3 dagen kunt u met deze pas zo veel ferries nemen als u maar wilt.

Natuurschoon op Iriomote Island

Meer dan 80% van het eiland Iriomote is bedekt met jungles, mangrovebossen, rivieren en watervallen. Deze bijzondere natuur maakt het eiland tot een goede bestemming voor wat sportieve activiteiten zoals hiken en kayakken, maar u kunt er ook voor kiezen om ontspannen per ferry het binnenland van Iriomote te gaan verkennen. Met wat geluk spot u misschien zelfs een zeldzame Iriomote-kat; deze wilde jungle kat is ongeveer zo groot als een huiskat en komt alleen op dit eiland voor. Op Hoshizuna Beach kunt u op zoek naar het stervormige zand waar dit strand naar vernoemd is (hoshizuna = sterrenzand).

Het eiland Kohama is een stuk kleiner dan Ishigaki en Iriomote, maar is zeker een bezoekje waard. Vanaf de berg Otake in het midden van dit eiland heeft u namelijk een prachtig panorama van de hele Yaeyama eilandengroep. De weg er naartoe is ook bijzonder; recht over het eiland loopt de Sugar Road die aan beide kanten is omzoomd met suikerrietvelden en grazende waterbuffels.

Okinawaanse cultuur op Taketomi Island

Op het eiland Taketomi kunt u de traditionele Okinawaanse cultuur proeven in het goed bewaard gebleven plaatsje Taketomi. Dit dorp bestaat geheel uit huisjes in oude stijl: één verdieping hoog, met rode pannendaken en leeuwachtige shiza-beeldjes die kwade geesten zouden verjagen. Er is de mogelijkheid fietsen te huren, maar u kunt ook prima te voet de restaurantjes en ambachtelijke winkeltjes in de omgeving verkennen. Een ritje met de waterbuffelkar sluit uw bezoek af.

Op Kuroshima, ten zuiden van Taketomi Island, wonen ongeveer 15 keer zoveel koeien als mensen. Het hartvormige eiland is dan ook bijna helemaal bedekt met grasland en omringd door koraalriffen. Waar u zeker even een kijkje moet nemen is het Kuro Island Research Institute. De onderzoekers hier richten zich vooral op zeeschildpadden, maar er is ook uitleg over koraalrif en de verschillende dieren die op het eiland leven, evenals een klein museum met aquarium.

Ook de Yaeyama eilanden Hateruma en Hatoma kunt u met de ferry vanuit Ishigaki bezoeken voor onder andere indrukwekkende vergezichten en nog meer mooie stranden.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse reis op Ishigaki is € 410,- per persoon op basis van twee personen.

In juli en augustus dient u rekening te houden met een prijs van € 650,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen en de beschikbaarheid variëren.

De prijs is inclusief : vier overnachtingen inclusief ontbijt en een 3 daagse ferry pas.

Japan Ishigaki tropisch eiland
Japan Ishigaki tropisch eiland
Japan ishigaki Kabira bay duiken en snorkelen
Japan ishigaki manta rog duiken en snorkelen
Japan ishigaki duiken en snorkelen