Ishigaki, 5 dagen

Duiken tijdens strandvakantie op tropisch eiland

Het eiland Ishigaki ligt veel dichter bij Taiwan (ca. 150km) dan bij Tokyo (ca. 2000km) en dat is te merken aan de bijzondere cultuur van deze eilandengroep, vergelijkbaar met die van andere gebieden in Okinawa (waar Ishigaki deel van uit maakt).

Zelfs het eten is erg verschillend van het ‘vaste land’ van Japan, want er wordt vooral veel vlees gegeten, vanwege de warme zee en Amerikaanse invloeden. Ishigaki is de ideale plaats om even te ontspannen aan het strand, of juist alle eilandjes in de omgeving met de ferry te bezoeken en de tropische kant van Japan te ervaren.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Ishigaki Japan Okinawa

Ishigaki, 5 dagen, 4 nachten

Strandvakantie Yonehara Beach, Ishigaki, Okinawa, Zuid Japan

Met een binnenlandse vlucht landt u op het tropische eiland Ishigaki in het zuiden van Japan. Ishigaki maakt deel uit van de Yaeyama eilanden. Deze zuid Japanse eilanden zijn het meest interessante deel van de Okinawa eilanden. Vlak bij Taiwan.  Met een transfer wordt u naar het noordelijk gelegen Yonehara Beach gebracht, om daar even helemaal tot rust te komen in één van de mooie resorts aan de kust.

Het strand van Yonehara is bijna volledig bedekt met wit koraal en het is een perfecte plek om te snorkelen of duiken. De zee ten noorden van Ishigaki is beroemd vanwege de enorme indrukwekkende manta roggen, die hier geregeld te zien zijn. Beleef deze unieke ervaring tijdens een dag duikexcursie.

Wilt u er een keer op uit dan kunt u via het stadje Ishigaki aan de zuidelijke kust met de vele ferries naar één van de andere eilanden van de Yaeyama eilanden. Veel van deze eilanden kunt u in minder dan 45 minuten bereiken; perfect dus om dagtripjes te maken met losse ferry kaartjes of een meer daagse ferry-pas.

Heeft u geen zin om het eiland te verlaten dan is het ook leuk om een dagje met de auto de rest van het eiland te verkennen.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse strandvakantie op Ishigaki is € 570,- per persoon op basis van twee personen.

In juli en augustus dient u rekening te houden met een prijs van € 850,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen en de beschikbaarheid variëren.

De prijs is inclusief : vier overnachtingen inclusief ontbijt.

Werkwijze van iki Travels

Stap 1 Inspiratie

Op onze website vindt u vele rondreizen en bouwstenen op onze bestemmingen ter inspiratie. U krijgt een idee wat u allemaal kunt gaan zien en hoe de reis zal verlopen. Al onze rondreizen en bouwstenen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Maak een wensenlijstje met wat u allemaal zou willen gaan doen en zien. Heeft u direct een vraag, aarzelt u dan niet om even te bellen of te mailen met een van onze reisspecialisten. We helpen u graag op weg.

Stap 2 Wensenlijstje

Kies een rondreis met eventuele bouwsteen(en) als voorbeeld die het meest overeenkomt met uw wensenlijstje. U kunt uw lijstje ook nog uitbreiden met wensen ten aanzien van de klasse hotels, excursies en of u een voorstel wilt voor de vluchten naar uw bestemming. Voor ons is het geen enkel probleem om de route van een rondreis aan te passen. Wij maken uw reis 100% op maat. Vermeldt uw suggesties bij de opmerkingen in het offerte aanvraagformulier.

Stap 3 Offerte aanvraag

Achter de button offerte zit het aanvraag formulier voor uw reis. U kunt hier uw persoonlijk gegevens in vullen en de data voor uw reis. Ook kunt u aangeven of u een prijsopgave voor de internationale vlucht wilt of niet. Zo ja, dan moet u wat meer persoonlijke gegevens invullen en dan kunt u de offerte aanvraag verzenden. De offerte is geheel vrijblijvend.

Stap 4 Offerte ontvangen

Wij gaan direct met uw offerte aanvraag aan de slag. Ons streven is een uitgewerkt voorstel met routebeschrijving en prijsopgave aan u toe te sturen binnen 5 werkdagen. Heeft u nog wensen/wijzigingen ten aanzien van de reis in het voorstel dat u heeft ontvangen? Dan passen we die aan totdat u tevreden bent.

Stap 5 Vastleggen van de reis

Bent u enthousiast geworden over de reis in het voorstel en wilt u de reis boeken? Dan kunt u dat doen via de boekingslink in de e-mail met de offerte of via de button “boeken” op onze website. Op het boekingsformulier kunt u ook aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekeringen wilt afsluiten.

Zodra de reis geboekt is, gaan we aan de slag met de reserveringen en ontvangt u van ons een bevestigingsbrief met hotellijst, vliegtickets (indien van toepassing) en de factuur. De aanbetaling voor de reis is 25%, de rest uiterlijk zes weken voor vertrek. Voor door iki Travels geboekte vliegtickets geldt dat de vluchten direct volledig betaald moeten worden zoals ook bij de meeste luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Stap 6 Reisbescheiden

Twee tot drie weken voor vertrek ontvangt u van ons de reisbescheidenbrief met daarbij de vliegtickets, hotellijst, vouchers, praktische reistips en de laatste reisinformatie. Voor onze reizigers naar Japan ligt er tevens een dikke op maat gemaakte reisinformatie map klaar in de eerste accommodatie bij aankomst in Japan.

Stap 7 Boarding Pass

Met een goed humeur of hopelijk niet compleet gestrest gaat u op de datum van vertrek met uw boarding pass naar de luchthaven. We gaan er van uit dat u een hele mooie reis gaat maken en met een glimlach weer terug komt. Daar doen we het voor.

Japan ishigaki manta rog duiken en snorkelen
Japan ishigaki Kabira bay duiken en snorkelen
Japan ishigaki koraal eiland